Home Πολιτικά - Φωκίδα Στοχεύουμε στην αξιοποίησή του
Πολιτικά - Φωκίδα - 28 Φεβρουαρίου, 2017

Στοχεύουμε στην αξιοποίησή του

 Αν και η διοικήτρια του νοσοκομείου Άμφισσας  κ. Ε. Αυγερινού  τοποθετείται πολύ προσεκτικά σχετικά με την τύχη του  Κέντρου Αποκατάστασης και τους στόχους που έχει  για την αξιοποίησή του  τονίζοντας ότι  βρίσκεται σε στάδιο διερεύνησης  , άλλα  μέλη του Δ.Σ. ,    σε off the record τοποθετήσεις τους, όχι μόνο εκφράζουν την πρόθεση τους η κοινωνική δομή  να παραμείνει στην κυριότητα του νοσοκομείου    και να μην καταλήξει στην  Ψυχιατρική  Μονάδα  του κ. Σακελαρόπουλου , αλλά και επιπλέον τονίζουν ότι καθήκον μιας αριστερής κυβέρνησης είναι  να αξιοποιηθεί άμεσα  από το κράτος για  το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε και να αποδοθεί εκεί που ανήκει, στα Άτομα με Αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, η διοικήτρια του νοσοκομείου Άμφισσας κ.  Ευφροσύνη Αυγερινού στην δημόσια δήλωσή της στην ΩτΦ  τονίζει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε στάδιο ευρείας διερεύνησης του θέματος εξετάζοντας  την άμεση αξιοποίησή του με στόχο το μέγιστο δυνατόν όφελος για την τοπική κοινωνία και τα άτομα στα οποία απευθύνεται. 
Παραδέχεται όμως ότι η ίδια δεν ήταν ενήμερη για την πρόταση του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, αλλά θέλοντας να ρίξει τους τόνους τονίζει δεν υπάρχει λόγος να επικεντρωθεί η συζήτηση σε αυτό. 
Επιπλέον, δηλώνει ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με την ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) και εξηγεί ότι το ΔΣ θα συζητήσει εκτενώς σε επόμενη συνεδρίασή του για το θέμα. 
Αναφορικά με την σχέση νοσοκομείου και Ψυχιατρικής Μονάδας εκφράζει την άποψη ότι σύντομα θα πρέπει να επανακαθοριστεί η σχέση τους, καθώς η Ψυχιατρική Μονάδα χρησιμοποιεί επί διετίας και πλέον το κτίριο, δίχως σύμβαση και χωρίς καμιά δέσμευση. 
Από τα όσα λέει, αντιλαμβάνεται κανείς με σχετική ευκολία ότι δεν υπάρχει κανενός είδους συμφωνία με την Περιφέρεια για την παραχώρηση του κτιρίου, ούτε και συμφωνία ότι στην περίπτωση που παραχωρηθεί το νοσοκομείο θα δημιουργήσει Κέντρο Αποκατάστασης με συνέργεια. 
Ωστόσο, αν και υποστηρίζει ότι για τη συγκεκριμένη κοινωνική  δομή  δεν έχει οριστεί κάποιο μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου  με σκοπό  να την  επιβλέπει, 

τονίζει ότι γίνονται επισκέψεις στο κτίριο προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή του , μετά και τις διάφορες καταγγελίες που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας .  Ως προς αυτόν η κα Διοικήτρια ήταν πλήρως ενημερωμένη  για τα προβλήματα που παρουσιάζει, τόσο στο σύστημα κλιματισμού, όσο και στα ηλεκτρολογικά του, αλλά και για την πλημμύρα στην αίθουσα του Συλλόγου Γονέων. Δεν γνώριζε όμως και δε μπορούσε να ενημερώσει για τα 100.000 ευρώ που είχε «προίκα» η δομή όταν πέρασε στη διαχείριση του νοσοκομείου, αλλά και για τα 30.000 ε που φέρονται να εκταμιεύτηκαν για τις ανάγκες του κτιρίου, σε επεμβάσεις που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έγιναν. 



Δίνει το στίγμα των στόχων της…



Η κ. Αυγερινού , για τους δικούς της λόγους , είναι φειδωλή και προσεκτική στις δηλώσεις, αλλά δίνει το στίγμα των στόχων της για το Κέντρο Αποκατάστασης, αλλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε κατ ιδίαν συνομιλίες γίνονται πιο συγκεκριμένα και υποστηρίζουν ότι αφενός άμεσα θα πρέπει να λυθεί το θέμα της Ψυχιατρικής Μονάδας, καθώς δεν μπορεί εσαεί να παραμένει στο κτίριο, δίχως καμιά υποχρέωση, σαν μια «συναινετική κατάληψη». Άλλωστε ξέρουν καλά ότι υπάρχουν ευθύνες.  Οι ζημιές που έχουν παρουσιαστεί στο κτίριο θα έπρεπε να έχουν αποκατασταθεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η μονάδα είναι εκεί χωρίς ενοίκιο και παράλληλα από τη στάση της ότι δεν αναγνωρίζει καμιά υποχρέωση για τον εαυτό της, καθώς επιδίδεται απλώς σε στοιχειώδη μερεμέτια, χωρίς αυτό να αποτελεί συντήρηση του κτιρίου, που έχει μεγάλες απαιτήσεις. 
Παράλληλα, μέλη του ΔΣ αντιλαμβάνονται ότι το κτίριο δημιουργήθηκε και πρέπει να αποδοθεί εκεί που ανήκει, δηλαδή στα άτομα με αναπηρία και όχι να χρησιμοποιείται άμεσα ή έμμεσα από ιδιώτες που παρέχουν κάποιες ελάχιστες δομές. Για παράδειγμα το Κέντρο Ημέρας που έχει στήσει η Μονάδα χρησιμοποιείται μόλις από ένα άτομο, που είναι ωφελούμενο, καθώς το ωράριο λειτουργίας δεν επιτρέπει σ άλλα ΑμεΑ να κάνουν χρήση. 
Η πρόταση του κ. Μπακογιάννη φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά καθώς δεν ενεργοποίησε μόνο τα αντανακλαστικά του ΔΣ, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, που βλέπει ότι η κατάσταση της απραξίας δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για τη λειτουργία του και μάλιστα από δημόσιους και όχι ιδιωτικούς φορείς. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…