Home Εικόνες Αρχικής Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης

Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

-Τον κατηγορεί για απραξία και σοβαρή αμέλεια που επιβαρύνει οικονομικά τον  ΤΟΕΒ, ενώ τονίζει ότι προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις.

-Του καταλογίζει γκεμπελικές πρακτικές “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει”, επισημαίνοντας ότι είναι πάντα στην εργαλειοθήκη του.

-Ζητεί από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες να προχωρήσουν σε διοικητικό έλεγχο του ΤΟΕΒ.

 

Με μια ανοικτή επιστολή «κόλαφο» για τη δράση του προέδρου του ΤΟΕΒ Άμφισσας κ. Δρόσου Παρασκευά ο καλλιεργητής Νίκος Τοπούζης τον κατηγορεί για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του και ζητεί από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες να προχωρήσουν σε διοικητικό έλεγχο του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα ζητεί «να δώσουν  εντολή για τον διοικητικό έλεγχο του ΤΟΕΒ, όσον αφορά την επαρκή ή μη άσκηση των καθηκόντων  για το θέμα κάλυψης των αρδευτικών αναγκών των νεόφυτων δενδρυλλίων από την πυρκαγιά του  2022 και γενικά των ενεργειών του ΔΣ στο θέμα των αρδεύσεων».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ αναρωτιέται αν «θα έπρεπε να έχει συντάξει ένα σχέδιο δράσης και προγραμματισμού», ενώ ρωτάει «πόσες συνεδριάσεις με σύνταξη πρακτικών έχει κάνει σαν ΔΣ και σαν Γενική Συνέλευση  τα τελευταία δύο χρονιά από αυτές που προβλέπει το καταστατικό».

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Παρασκευά σε «Απίθανους Τύπους που έταξαν και εξαφανίστηκαν» τονίζει ότι «οι «Απίθανοι  Τύποι», τήρησαν την υπόσχεσή τους και καλό θα είναι να δημοσιοποιηθούν οι πληρωμές που έγιναν».

Παράλληλα τον κατηγορεί για απραξία και σοβαρή αμέλεια που επιβαρύνει οικονομικά τον  ΤΟΕΒ, ενώ τονίζει ότι προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις. «Οι γκεμπελικές πρακτικές “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη Σας», σημειώνει ο κ. Τοπούζης.

 

Η επιστολή

 

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα κάτωθι:

 

Νικόλαος Τοπούζης: Σερνικάκι Φωκίδας 33100, κιν.6977981234, email:[email protected]

ΠΡΟΣ : Τον Πρόεδρο ΤΟΕΒ ΑΜΦΙΣΣΑΣ κ. Δρόσο Παρασκευά, 33100 ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Αντιπερ/χη κ. Κων/νο Αποστολόπουλο, Πλ. Ελευθερίας 13, 35132 ΛΑΜΙΑ  : Αντιπερ/χη ΠΕΦωκίδας κ.Γιώργ Δελμούζο, Γιδόγιαννου 31,33100 ΑΜΦΙΣΣΑ  Σερνικάκι 3/7/2024 Αγαπητέ πρόεδρε του ΤΟΕΒ Άμφισσας.

Με αφορμή την επερώτηση σου, με θέμα ‘’Παραδοσιακός Ελαιώνας Άμφισσας’’ προς τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, θα ήθελα να σας δώσω, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας  να ασχοληθείτε με το θέμα, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη, Αναφέρεστε Γενικά, Αόριστα  και με Διαστρέβλωση των στοιχείων.

Σας παραθέτω λοιπόν τα δικά μου προσωπικά σχόλια από την εμπειρία που είχα ως καλλιεργητής με  τον ΤΟΕΒ και εξ αυτού μαζί σας.

Είμαι από τους πλέον θιγόμενους από την πυρκαγιά του Ιουλίου 2022, αφού αναγκάστηκα να φυτέψω  για την επανασύσταση των κτημάτων μου, τριακόσια (300) νέα ελαιόδεντρα και το καλοκαίρι του  2023 το αφιέρωσα σχεδόν αποκλειστικά με την καλλιέργειά τους, ενώ είμαι απ’ αυτούς που δεν  έχουν πάρει, ούτε την προκαταβολή της επιδότησης.

Αρχικά θέλω να σας ρωτήσω, με ποια διαδικασία αναλάβατε τον ΤΟΕΒ, διότι όταν σας ζήτησα μέσω email να λαβώ γνώση για το καταστατικό λειτουργίας του ΤΟΕΒ, μου είπατε ότι δεν ξέρατε αν  υπήρχε. Αν δεν υπήρχε πως εκλεχτήκατε πρόεδρος !!!! Τελικά μου το έστειλε ο υπάλληλος μετά από  πολύ επιμονή μου (σαν να μην θέλατε να λάβω γνώση, σε μορφή «μπακαλίστικη» και είναι στη  διάθεση όποιου θελήσει να το δει).

Ποιο Συγκεκριμένα

Στην επερώτησή σας, ζητάτε την βοήθεια επίλυσης προβλημάτων, γενικά και αόριστα. Σαν εσείς, ο  αρμόδιος κατά τον νόμο Οργανισμός, που έχετε την ευθύνη λειτουργίας συντήρησης και διοίκησης  των αρδευτικών έργων, να μην σας αφορά και να μην ξέρετε τίποτα.

Δεν θα έπρεπε να έχετε συντάξει ένα σχέδιο δράσης και προγραμματισμού (ως προβλέπει και η  νομοθεσία ) τι ακριβώς ανάγκες υπάρχουν , τι ζητάτε, με κοστολόγηση της κάθε δράσης, με  προϋπολογισμό και με προτεραιότητα ανά δράση;;;;

ΕΧΕΤΕ φτιάξει τέτοιο σχέδιο;; υπάρχει πρόγραμμα συντήρησης και επισκευής των έργων;; Υπάρχει  απόφαση έγκρισης για αυτό του Διοικητικού Συμβουλίου;;

Αναρτήστε το αν υπάρχει να ενημερωθούμε και εμείς.

Αλήθεια πόσες συνεδριάσεις με σύνταξη πρακτικών έχετε κάνει σαν ΔΣ και σαν Γενική Συνέλευση  τα τελευταία δύο χρονιά από αυτές που προβλέπει το καταστατικό. Θα ήθελα να ενημερωθώ από τα βιβλία των πρακτικών για τις αποφάσεις που έχετε λάβει. Τις έχετε γνωστοποιήσει κάπου ;;; έχουν τοιχοκολληθεί;;;;

Μιλάτε για πρόληψη έναντι πυρκαγιάς. Δεν φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι και ως συνήθως οι θεσμικοί παράγοντες, π.χ. ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης ο Περιφερειάρχης, ο Υπουργός, ο  Πρωθυπουργός και όποιος, άλλος εκτός από Εμάς.

Μήπως τυχαίνει, Όλοι εμείς που λεγόσαστε ή λεγόμαστε αγρότες, να είμαστε Συνυπεύθυνοι;;;; Ο  ΤΟΕΒ τι έχει προτείνει για αυτό ;; Ένα μικρό ποσοστό καλλιεργούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Σχετικά με τις υποσχέσεις “έταξαν τα πάντα δεν έδωσαν τίποτα”. Πρώτη φορά ακούει ο κόσμος ότι ο  ΤΟΕΒ έχει, Εννέα (9) γεωτρήσεις, πού βρίσκονται σε αχρηστία και δουλεύει μόνο η μία. Αλήθεια  αυτό δεν σας απασχόλησε 2 χρονιά που είστε Διοικητικό Συμβούλιο;;;;;; πού βρίσκονται αυτές οι  γεωτρήσεις;;;;; και γιατί ο ΤΟΕΒ δεν έχει ποτίσει ως όφειλε, τον Ελαιώνα από αυτές;;;;;;

Ποιος φέρει την ευθύνη για την απαξίωσή τους, μήπως το ίδιο το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ ;;;;

Έχουν ποτέ ζητηθεί ευθύνες, για την πιθανή καταστροφή τους;;;;; Γιατί η καταστροφή σίγουρα προήλθε ή από κάποια Φυσικά Πρόσωπα ή από βαρεία αμέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου !!!

Όσο αναφορά τους «Απίθανους Τύπους που έταξαν τα πάντα και τώρα εξαφανίστηκαν», Εκεί  ήταν αυτοί . Γιατί και τα δενδρύλλια δώρισαν και χρήματα δόθηκαν. Έγινε κάτι στα «κρυφά» και  δεν το μάθαμε;;;

Όλοι παραβρεθήκαμε, στο αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, όπου οι «Απίθανοι Τύποι»,  προχώρησαν όπως υποσχέθηκαν σε δωρεά των ελαιόδεντρων που ζητήθηκαν, (ήταν κάτι χιλιάδες), και πιστεύω ότι τήρησαν την υπόσχεσή τους.

Ετέθη στη συζήτηση θέμα άρδευσης, και οικονομικών προβλημάτων του ΤΟΕΒ, όπου οι «Απίθανοι  Τύποι», υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στα λειτουργικά έξοδα της άρδευσης των συγκεκριμένων δενδρυλλίων και συγκεκριμένα στην δαπάνη επισκευής των ΤΡΙΩΝ (3) γεωτρήσεων, την ηλεκτρική  ενέργεια και τη δημιουργία δικτύου άρδευσης με σωληνώσεις πολυαιθυλενίου. Από ότι γνωρίζω, τήρησαν την υπόσχεσή τους και καλό θα είναι να δημοσιοποιηθούν οι πληρωμές που έγιναν. Κάθε  χορηγία χρηματική ο Οργανισμός σας είναι υποχρεωμένος να την εγγράφει στον προϋπολογισμό του  και να δίνει απολογισμό για αυτή, και στα μέλη του και στους χορηγούς .

Εσείς τηρήσατε την προβλεπόμενη διαδικασία για χορηγία του Οργανισμού σας από ιδιωτική  χρηματοδότηση;;; Συντάξατε την υποτιθέμενη μελέτη;;; την ενέκρινε το ΔΣ;; θεωρήθηκε από την  εποπτεύουσα υπηρεσία της Περιφέρειας;; παρακολουθήσατε την πορεία των εργασιών;;; συστήσατε  επιτροπή να παραλάβετε τις εργασίες ποσοτικά και ποιοτικά;;

Ετέθη θέμα συντήρησης των τριών γεωτρήσεων ενώ γνωρίζω ότι έγινε δαπάνη 50.000€, η οποία και  σας παραχωρήθηκε, για την συντήρηση και επισκευή, ώστε να τεθούν σε λειτουργία και οι τρεις  γεωτρήσεις, στις θέσεις Αγία Παρασκευή, Μεσοβούνι και Κακανού.

Ο Δωρητής έδωσε τα χρήματα. Εσείς όμως που γνωρίζατε τα έργα (τα οποία σας έχουν παραχωρηθεί  από το κράτος και έχετε την ευθύνη ), ελέγξατε τον εργολάβο, τι κάνει;;; Αν πληροί τις  προϋποθέσεις;;;;

Αλήθεια είναι σκόπιμο να δημοσιοποιηθεί η ανάλυση των δαπανών που έγιναν, και για τις τρεις  γεωτρήσεις από τις οποίες λειτούργησε η μία η οποία λειτουργούσε και πριν (η Αγία Παρασκευή) .

Η δεύτερη που λειτουργούσε από αγρότη μέχρι πρότινος στη θέση Μεσοβούνι, την κάψατε και ποτέ  δεν δόθηκε σταγόνα νερού. Όσον αφορά για την τρίτη στην θέση Κακανού, δεν ασχοληθήκατε  καθόλου.

ΑΛΗΘΕΙΑ, Μετά από ποιες διαδικασίες επιλέξατε να προτείνετε την συγκεκριμένη εταιρεία ή τον  συγκεκριμένο κατασκευαστή του έργου;;; Γιατί εσείς τον υποδείξατε στην διαδικτυακή συνάντηση που είχατε με τον Δωρητή, Ξέρατε αν είχε σχέση με το αντικείμενο, το εξοπλισμού και της  λειτουργίας γεωτρήσεων ;;;, ή γνώριζε μόνο τα Ηλεκτρολογικά.

Επομένως αυτοί οι «Απίθανοι Τύποι», τήρησαν και εδώ την υπόσχεσή τους, όπως και  χρηματοδότησαν την δημιουργία του δικτύου άρδευσης, με (υποτιθέμενη) παροχή και από τις τρεις  γεωτρήσεις, το οποίο δίκτυο έγινε, με δικές τους αποκλειστικές δαπάνες. Η υπόδειξη της όδευσης  ήταν όμως δική σας !!! ;; (αλήθεια ασχοληθήκατε καθόλου με το … Έργο;;;;)

Όσον αφορά το θέμα του νερού που η αγρότες το φετινό καλοκαίρι το παίρνουν από τις βρύσες των  σπιτιών τους, για την αναγέννηση των νεόφυτων δενδρυλλίων, πάλι ο ΤΟΕΒ φέρει την Αποκλειστική  Ευθύνη.

Εδώ και 5 μήνες σας παρακαλούμε να κοστολογήσετε την παροχή νερού, από την γεώτρηση της Αγίας  Παρασκευής, ανά κυβικό μέτρο ώστε οι αγρότες να παίρνουν φθηνό νερό και να μην επιβαρύνεται  σε τίποτα ο ΤΟΕΒ . Όμως αδιαφορείτε ζημιώνοντας και τον ΤΟΕΒ και τα μέλη.

Και εδώ τελεία απραξία ή ακόμα χειρότερα η σοβαρή αμέλεια που επιβαρύνει οικονομικά τον  ΤΟΕΒ και στην περίπτωση αυτή προβλέπονται πειθαρχικές τουλάχιστον κυρώσεις .

Κύριε πρόεδρε του ΤΟΕΒ Αμφίσσης

Πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν αναλαμβάνεται Θέση Ευθύνης, Υποχρέωση Σας ΕΊΝΑΙ, να  Ασχολείστε και Να Λύνεται με την βοήθεια και των υπολοίπων μελών του ΔΣ, τα όποια  προβλήματα προκύπτουν και όχι να σχολιάζεται, εκ του ασφαλούς (μέσα από τα  μεζεδο/καφεπωλεία), προσπαθώντας να φορτώσετε την Δική Σας Ευθύνη και Απραξία, στους Άλλους.

Οι γκεμπελικές πρακτικές “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη Σας  ………………………….

Με Εκτίμηση

Νίκος Τοπούζης

 

ΥΓ :Οι Αντιπεριφερειάρχες που κοινοποιείται το παρόν και παρακαλώ και Επιθυμώ, να δώσουν  εντολή για τον διοικητικό έλεγχο του ΤΟΕΒ, όσον αφορά την επαρκή ή μη άσκηση των καθηκόντων  για το θέμα κάλυψης των αρδευτικών αναγκών των νεόφυτων δενδρυλλίων από την πυρκαγιά του  2022 και γενικά των ενεργειών του ΔΣ στο θέμα των αρδεύσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Από το 2019 έως και το 2023 «ξηλώθηκε» για τα καλά ο δήμος Δωρίδας – 250.000 ε κόστισαν τα αδέσποτα

Από το 2019 έως και το 2023 «ξηλώθηκε» για τα καλά ο δήμος Δωρίδας 250.000 ε κόστισαν τα α…