Home Δήμος Δελφών «Στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές θα κριθεί το μέλλον της χώρας»
Δήμος Δελφών - 15 Μαΐου, 2014

«Στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές θα κριθεί το μέλλον της χώρας»

 Να μετουσιώσουν το δημοτικό τραγούδι «Κάθε κορφή και φλάμπουρο, κάθε κλαδί και κλέφτης» σε «Κάθε κλαδί και μαχητής κάθε κλαδί και ψήφος» κάλεσε από την Άμφισσα τους πολίτες, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος.Ο κ. Γλέζος στην ομιλία που παρέθεσε στην εκδήλωση της περιφερειακής παράταξης «Η Στερεά σε νέα τροχιά»  στην πλατεία Λαού στην Άμφισσα ξεκαθάρισε πως στις επικείμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τις ευρωεκλογές θα κριθεί το μέλλον της χώρας, επισημαίνοντας πως ήρθε ο καιρός να κερδίσουν οι Έλληνες την ανεξαρτησία τους, να ανατραπεί η κυβέρνηση της υποτέλειας, να ανατραπεί η πολιτική του συστήματος καταπίεσης και να εγκαθιδρυθεί η εξουσία του λαού. 
Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές, επεσήμανε πως ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μέγκος ζητά την ψήφο του λαού του δήμου Δελφών, όχι για να διοικήσει αλλά για να εκτελεί τις αποφάσεις των πολιτών. 
«Ο Ελληνικός λαός σε όλη την Ελλάδα καλείτε να ψηφίσει εάν θέλει να αυτοδιοικείται ή όχι. Εδώ καλείστε να ψηφίσετε τον υποψήφιο σας τον κ. Μέγκο ο οποίος σας ζητά την ψήφο όχι για να διοικήσει αλλά για να καλεί τον λαό σε λαϊκές συνελεύσεις όπου θα αποφασίζουν οι πολίτες και θα εκτελεί τις αποφάσεις ο δήμος. Συνεπώς εάν θέλετε να αποφασίζετε εσείς και να εκτελεί ο δήμος ψηφίστε τον. Και αν τυχόν παραστρατήσει να με φωνάξετε και στον τάφο να είμαι θα σηκωθώ και θα τον κυνηγήσω…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος. 
Συνεχίζοντας τόνισε πως το σύνταγμα λέει ρητά και κατηγορηματικά πως θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία, επισημαίνοντας πως όταν το καταπατεί την λαϊκή κυριαρχία και εμποδίζει το λαό να αποφασίζει για το μέλλον όπως έγινε με τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις Καποδίστρια και Καλλικράτη, δεν γίνεται τίποτε άλλο από το να καταργείται. 
«Αν ζω θέλετε να ξανάρθω;», ρώτησε τους παρευρισκόμενους που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ο κ. Γλέζος επισημαίνοντας πως η θερμή αυτή αντίδραση τους είναι δέσμευση ότι οι πολίτες του δήμου Δελφών πρέπει να εκλέξουν από την πρώτη Κυριακή τον δήμαρχο. «Αν δεν εκλέξετε από την πρώτη Κυριακή μην με υπολογίζετε να έρθω», είπε χαριτολογώντας. 
Αναφορικά με την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια ο κ. Γλέζος απευθυνόμενος στον κ. Βαγγέλη Αποστόλου επεσήμανε πως αν δεν καταφέρει να πείσει τους πολίτες θα φταίει εκείνος και όχι ο λαός. 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα αλλά η πολιτική συνείδηση του ελληνικού λαού. Αξιώνουμε από την Ευρώπη να μας ακολουθήσουν. Δεν χαρίζουμε τον Τσίπρα, δεν θα μας τον πάρει κανείς γιατί αποτελεί το δεσμό του Ελληνικού κράτους στους ευρωπαϊκούς λαούς, υποστήριξε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τινάζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν πρώτοι σε όλη την Ευρώπη. 
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γλέζος επεσήμανε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται όρθιος μέχρι να πεθάνει. «Από τα 92 χρόνια της ζωής μου, τα 75 είμαι σε αγώνες. Δεν πρόκειται να σταματήσω ούτε θα κάνω το χατίρι σε κανέναν γιατί αυτή τη στιγμή η φωνή που σας μιλάει δεν είναι η δική μου αλλά των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι. Για όσους με ρωτούν πότε θα πάω σπίτι μου να φορέσω τις παντόφλες και να καθίσω να βλέπω τηλεόραση, απαντώ πως το συμβόλαιό μου λέει ότι δεν θα πεθάνω στο κρεβάτι αλλά όρθιος», ανέφερε. 
Να επισημάνουμε πως στην εκδήλωση παρέθεσαν ομιλίες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιάννης Αγγελέτος και ο υποψήφιος δήμαρχος Δελφών με τους «Πολίτες στο Προσκήνιο» κ. Παναγιώτης Μέγκος. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και οπ υποψήφιος δήμαρχος Δελφών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Αρτινόπουλος. 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…