Home Εικόνες Αρχικής Στην κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου τονίστηκε «Θα γίνει Κέντρο Υγείας»
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 26 Νοεμβρίου, 2022

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου τονίστηκε «Θα γίνει Κέντρο Υγείας»

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου τονίστηκε

«Θα γίνει Κέντρο Υγείας»

-Επεσήμαναν το κίνδυνο από την 3ημερη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

 

Τον περιορισμό της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, σε τρείς μέρες την εβδομάδα, ανέδειξαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ.Γιαννακός.

Παράλληλα, από όλους τους παριστάμενους εκφράστηκε η βεβαιότητα πως η κυβέρνηση θέλει να κάνει Κέντρο Υγείας το νοσοκομείο, εξ ου και μακροημερεύουν τα προβλήματα υποστελέχωσης.

Τη σημασία της μονάδας για τους νεφροπαθείς τόνισε εκπρόσωπός τους, ενώ νοσηλεύτριά της εξήγησε ότι μετά τις 8 το βράδυ, ό,τι και να συμβεί δεν υπάρχει γιατρός, τονίζοντας ότι οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με μετακίνηση σε όμορες περιοχές.

Προβλήματα φέρεται να υπάρχουν και στο Μικροβιολογικό, όπου 2 άτομα προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός νοσοκομείου. Μάλιστα διευκρινίστηκε ότι τα χαμηλά στατιστικά οφείλονται στο γεγονός ότι το σύστημα ανοίγει για λίγο και κλείνει, με τους ασθενείς να πηγαίνουν αναγκαστικά στον ιδιωτικό τομέα. Ακόμη ένα θέμα που εθίγη είναι η αναστολή των υγειονομικών, όπου υποστηρίχθηκε ότι πρόκειται για τον πλήρη παραλογισμό. Ζητήθηκε μάλιστα από τον κ. Γιαννακό να προκηρυχθεί απεργία για την επαναφορά τους στις δουλειές τους. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξήγησε ότι οι συνάδελφοί τους είναι θυμωμένοι που έλειπαν την πιο κρίσιμη ώρα και εκτιμάται πως δε θα ακολουθήσουν.

Ο κ. Γιαννακός παράλληλα αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο. Τόσο η είσοδος ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ όσο και η ελευθερία των γιατρών του ΕΣΥ να εκτελούν ιδιωτικές πράξεις βρίσκουν αντίθετη την ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ο κ. Γιαννάκος, αναφέροντας πως η μοναδική λύση για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι να αυξηθούν οι πόροι που διατίθενται προς το ΕΣΥ για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.

Ο κ. Γιαννάκος εξήγησε ότι ο λόγος που δε στελεχώνονται τα περιφερειακά νοσοκομεία είναι οι χαμηλές αποδοχές. «Δε μπορεί να συντηρήσει την οικογένειά του ο γιατρός που έρχεται στην επαρχία με αυτές τις αμοιβές», τόνισε.

Από ην πλευρά του ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΙΚΑ τόνισε ότι αυτό που πρέπει να σταματήσει άμεσα είναι κάθε ενέργεια εισόδου του ιδιωτικού τομέα στα νοσοκομεία.

Ο κ. Μέγκος πρότεινε να εισάγουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εργαζόμενοι, μέσω του σωματείου τους και κάθε παράταξη να πάρει θέση. Ωστόσο, η γραμματέας του Σωματείου κ. Γεωργία Σαμπάνη, υπενθύμισε ότι το επίδομα και το ενοίκιο που θα πριμοδοτούσε ο δήμος Δελφών έμειναν απλώς στα λόγια!

Τέλος, ο κ. Γιαννακός υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι, υπήρξαν μέρες που νοσηλευόταν ένας ασθενής. «Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί τους, για να δικαιολογήσουν την πρόθεσή τους να συρρικνώσουν τα νοσοκομεία», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…