Home Πολιτισμός “ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ” : Προσπάθεια παρέμβασης του κ. Πολυχρονόπουλου στο εσωτερικό του, καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων “Εργοταξιακό”
Πολιτισμός - 26 Αυγούστου, 2015

“ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ” : Προσπάθεια παρέμβασης του κ. Πολυχρονόπουλου στο εσωτερικό του, καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων “Εργοταξιακό”

 Την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και την εγρήγορση από όλους τους εργαζομένους ζητά , με ανακοίνωσή της  , η Ένωση Εργαζομένων στα μεταλλεία βωξίτη στην “Ευρωπαϊκοί Βωξιται ΑΕ” με αφορμή την  επιθυμία , με το έτσι θέλω,  του κ. Πολυχροπουλου   να εγγραφούν και άλλοι εργαζόμενοι στο σωματείο και με αυτόν τον τρόπο να αλλοιωθεί η αγωνιστικη και ταξική του σύνθεση και να μετατραπεί σε καθαρά εργοδοτικό.


Όπως καταγγέλλει το ίδιο το Σωματείο, χτες ο κος Πολυχρονόπουλος, μάζεψε τους εργαζόμενους και τους προέτρεψε να δεχτούν  την εγγραφή στο σωματείο και των εργαζομένων που προέρχονται από την ΕΛΜΙΝ , δίνοντάς τους διορία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα , χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι ακριβώς σημαίνει αυτό το τελεσίγραφο./
Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές του Σωματείου αφενός διαβλέποντας τα σχέδια της Εταιρίας και αφετέρου ότι και οι νέοι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στο συνδικαλισμό απαντούν ότι θα τους εγγράψουν μεν αλλά όχι  τους επόμενους μήνες δε φοβούμενοι αν το σωματείο μετατραπεί σε εργοδοτικό δεν θα μπορέσει να παίξει το ρόλο του στους δύσκολους καιρούς που έρχονται
Αναλυτικά η ανακοίνωση 

26/08/2015

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ
ΣΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ  ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.»
«ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ»
Κοινοποίηση
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ 

Η νέα διοίκηση του μεταλλείου, στους «Ευρωπαϊκούς Βωξίτες», με την εγκατάστασή της εδώ στην Φωκίδα, άρχισε να δείχνει τα δόντια της στους εργαζόμενους αλλά και στην τοπική κοινωνία, καταβάλλοντας προσπάθειες για να δείξει ότι αυτή είναι το αφεντικό εδώ. 
Με την εγκατάστασή της και διαβλέποντας το Σωματείο μας ως πηγή αντίστασης στα σχέδια της, (απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, μείωση του κόστους με αύξηση της επικινδυνότητας της εργασίας, τρομοκράτηση και εκφοβισμό των συναδέλφων και τόσα άλλα) ξεκίνησε την «εισβολή» στο Σωματείο μας, προκειμένου όπως προσωπικά είπε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος, σε όλους τους εργαζόμενους «να γραφτείτε όλοι στο Σωματείο για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς».
Πρόσφατα ο διευθυντής του μεταλλείου, απείλησε τη διοίκηση του σωματείου ότι δεν θα πληρώσει την μισθοδοσία την προβλεπόμενη μέρα, αν δε κάνει δεκτές τις αιτήσεις, άμεσα, που σωρηδόν και μαζικά κατέθεταν στελέχη της εταιρείας, καταδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο την παρέμβαση της εταιρείας στα εσωτερικά του Σωματείου μας, σε αντίθεση με το νόμο  1264/82. 
Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος απείλησε με ανορθόδοξο τρόπο μέλη της διοίκησής μας επανειλημμένα, ότι δεν θα ξαναεκλεγούν, ενώ έχει αλλάξει τις εργασιακές μας σχέσεις, ακριβώς για το λόγο που προαναφέραμε, για να καταδείξει το ποιος είναι αφεντικό στον βωξίτη ΜΑΣ.
Η διοίκηση του σωματείου παίρνοντας υπόψη τις παρεμβάσεις της εταιρίας στα εσωτερικά του σωματείου γνωστοποιεί στους συναδέλφους μας που έκαναν αιτήσεις εγγραφής, που τις έκαναν άδολα και με γνώμονα τα συμφέροντά τους αλλά και του ίδιου του Σωματείου μας, ότι δεν θα γίνουν δεκτές την περίοδο αυτή. Τους καλούμε να καταθέσουν τις αιτήσεις τους επόμενους μήνες. Τους καλούμε να στηρίξουν την απόφαση του σωματείου, να σταθούν αλληλέγγυοι, να απομονώσουν με αυτόν τον τρόπο την απροκάλυπτη-ωμή παρέμβαση του εργοδότη στη λειτουργία και δράση του σωματείου. Τελευταίο κρούσμα της παρέμβασης της εργοδοσίας στο σωματείο αποτέλεσε η σημερινή απειλεί παρουσία των εργαζομένων, ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει διορία μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ να κάνει δεκτές τις αιτήσεις αλλιώς σταματά η <<περίοδος χάριτος>> και θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες. 
Επιπλέον τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετά ατυχήματα στην υπόγεια εκμετάλλευση τα οποία δεν καταγράφονται στο βιβλίο ατυχημάτων του μεταλλείου, το σωματείο μας δεν ενημερώνεται γι αυτά, ενώ δεν γνωρίζουμε σε τι βαθμό ενημερώνεται και η Επιθεώρηση Μεταλλείου.  
Ζητάμε την παρέμβαση του εισαγγελέα, των τοπικών αιρετών φορέων της περιοχής, όλων των σωματείων, να πάρουν σαφή θέση.

ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…