Home Δήμος Δελφών Σταθερές, ισορροπίες και συσχετισμοί
Δήμος Δελφών - 13 Ιανουαρίου, 2013

Σταθερές, ισορροπίες και συσχετισμοί

Την καλύτερη δυνατή σύνθεση επεδίωξε ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης για τη Δημοτική Αρχή, όπως τονίζει το περιβάλλον του, με κύριο κριτήριο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την όσο το δυνατόν αμεσότερη παραγωγή πολιτικού έργου, σε σημασία αλλά και όγκο.

Η επιτυχία του αρχικού σχήματος αποδεικνύεται από την παραμονή σχεδόν του συνόλου των αντιδημάρχων στις θέσεις τους, ενώ οι μόλις δυο που άλλαξαν έχουν να κάνουν κυρίως με την κάλυψη συσχετισμών και τη διατήρηση ισορροπιών, υποστηρίζει στενός του συνεργάτης.
Από την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων, αλλά και το νέο σχήμα που ανακοινώθηκε προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση η επιλογή του Δημάρχου κ. Νίκου Φουσέκη να μη δώσει την ευθύνη της Δημοτική Ενότητας Καλλιέων στον κ. Μανάνα και να την κρατήσει στην απόλυτη εποπτεία του, μετά την άρνηση του κ. Λεωνίδα Καραγιάννη να συνεχίσει ως αντιδήμαρχος.
Επίσης, για πρώτη φορά έχουμε αντιδημάρχους δυο ταχυτήτων, καθώς η αντιμισθία δικαιολογείται για μόλις πέντε αντιδήμαρχους, με αποτέλεσμα να έχουμε την κ. Μάρω Τασσιού – Γουργουρή και την κ. Λέλα Μπακολουκά να είναι αμισθί. Αντιμισθία θα λαμβάνουν η κ. Γιώτα Λαΐνη – Κολλιαλή, ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο κ. Στάθης Μαντζώρος, ο κ. Θανάσης Μανανάς και ο κ. Στάθης Θάνος.
Πρώτη τη τάξη αντιδήμαρχος παραμένει η κ. Γιώτα Λαΐνη – Κολλιαλή που εξακολουθεί  να αντικαθιστά επίσημα το Δήμαρχο και να διατηρεί την ευθύνη του αυτοτελούς Τμήματος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, αλλά και τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι και διαφορετικά, καθώς η κ. Λαΐνη ήρθε πρώτη σε σταυρούς στις δημοτικές εκλογές του 2010 και με μεγάλη διαφορά.
Μεγάλος κερδισμένος του νέου σχήματος είναι ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, αφού ανέλαβε, εκτός των αρμοδιοτήτων που είχε και την οικονομική διαχείριση, μέσω της προεδρίας της Οικονομικής Επιτροπής που του ανατέθηκε, την οποία μέχρι τώρα είχε η κ. Λαΐνη.  Διατηρεί και τη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, όπως και την Πολεοδομία, τη Δημοτική Αστυνομία και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
Αναβαθμισμένος είναι ο ρόλος και του κ. Θανάση Μανανά που εκτός από την Δημοτική Ενότητα Γραβιάς ανέλαβε την προεδρία των δυο επιτροπών, Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής. Να υπενθυμίσουμε ότι την πρώτη διετία ο κ. Μανανάς είχε την αρμοδιότητα των δυο Δημοτικών Ενοτήτων Γραβιάς και Παρνασσού, χωρίς καμιά άλλη θεματική αρμοδιότητα.
«Σταθερή αξία» για τον κ. Φουσέκη  αποτελεί ο στενός του φίλος κ. Στάθης Μαντζώρος που συνεχίζει να έχει το βασικότερο κομμάτι που είναι η διαχείριση της καθημερινότητας. Συνεχίζει να προΐσταται της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, όπως και τη μέριμνα της Δεσφίνας.
Την εποπτεία του αυτοτελούς Τμήματος Εμπορίου, Καταστημάτων και Επιχειρήσεων, όπως και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας διατηρεί η κ. Λέλα Κόζαρη – Μπακολουκά, ενώ πήρε και τη Διεύθυνση των ΚΕΠ, αρμοδιότητα που είχε ο κ. Λεωνίδας Καραγιάννης.
Απόλυτη «αρχόντισσα» της Τουριστικής Ανάπτυξης είναι η νέα αντιδήμαρχος κ. Μάρω Τάσιου – Γουργουρή, αρμοδιότητα που είχε και πριν, καθώς ήταν πρόεδρος στην Επιτροπή Τουρισμού. Επιπλέον έχει την ευθύνη της Δημοτικής Ενότητας Γαλαξιδίου. Η αντικατάσταση του κ. Καραγιάννη από την κ. Γουργουρή ήταν αναμενόμενη, καθώς αφενός είναι σύζυγος ενός εκ των στενότερων φίλων του Δημάρχου, αφετέρου από την αρχή εκφραζόταν έντονη δυσαρέσκεια από το περιβάλλον της νέας αντιδημάρχου, καθώς υποστηριζόταν ότι είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς στο Γαλαξίδι, αλλά δεν έγινε αντιδήμαρχος.
Αφήσαμε για το τέλος τον έτερο νέο αντιδήμαρχο κ. Στάθη Θάνο. Εδώ και αρκετό καιρό ψιθυριζόταν εντόνως ότι θα πάρει αντιδημαρχία ένας από τους δυο πρώην αντιδημάρχους του καποδιστριακού δήμου Παρνασσού. Τελικά, παρότι ο κ. Λύτρας ακουγόταν ως επικρατέστερος επελέγη ο κ. Θάνος. Το κριτήριο που φαίνεται να έγειρε την πλάστιγγα είναι ότι ο νέος αντιδήμαρχος κατάγεται από τη Σουβάλα, που φαίνεται να ήταν και το ζητούμενο σε αυτή τη φάση. Δεν αποκλείεται πάντως μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε ανακατατάξεις και αλλαγή αντιδήμαρχου στη συγκεκριμένη περιοχή!
Τέλος να ευχηθούμε στη νέα Δημοτική Αρχή να έχει καλή επιτυχία στο έργο της.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…