Home Εικόνες Αρχικής Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζουν οι τρεις υποψηφιότητες που έχουν εκδηλωθεί στην περιφέρεια Αναζητείται η τέταρτη

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζουν οι τρεις υποψηφιότητες που έχουν εκδηλωθεί στην περιφέρεια Αναζητείται η τέταρτη

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζουν οι τρεις υποψηφιότητες που έχουν εκδηλωθεί στην περιφέρεια

Αναζητείται η τέταρτη

-«Κόβει την καλημέρα» ο κ.Σπανός σε όποιον η ομάδα του παρουσιάζει ανυπόστατα και παραπλανητικά ως «συνεργάτη του Μαρκόπουλου»!

-Η σύνδεσή του με τη λαϊκή δεξιά, το «όχι» στα μνημόνια και η αστάθεια που επέδειξε σε κρίσιμα ζητήματα καθιστούν τον κ. Μαρκόπουλο αμφισβητήσιμη υποψηφιότητα κυρίως για σοβαρούς οικονομικούς κύκλους της περιφέρειας.

-«Κόκκινο πανί» η υποψηφιότητα Γκλέτσου για το ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά τον εκλεκτό της μέσα από τα σπλάχνα των δήμων και γλυκοκοιτάζει συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ.

 

 

Οι τρεις κορυφαίες υποψηφιότητες της περιφέρειας, τουλάχιστον με βάση όσους έχουν ανακοινώσει έως σήμερα, δείχνουν ότι ασθμαίνουν και δε μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες απαιτήσεις της Στερεάς.

Οι κ. Φάνης Σπανός, Κώστας Μαρκόπουλος και Απόστολος Γκλέτσος είναι οι μοναδικοί που έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να φτάσουν στο τέρμα. Ωστόσο και οι τρεις υποψηφιότητες είναι τόσο προβληματικές που αναγκάζουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να περιμένει την τέταρτη!

 

Σας πεντάχρονο που του έκλεψαν το «γλειφιτζούρι»

 

Ο Φάνης Σπανός είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση πολιτικού. Ως άνθρωπος δείχνει να έχει φιλότιμο, να συμπονάει και να συμπάσχει όπου παρίσταται ανάγκη. Σαν πολιτικός μοιάζει με χωνευτήρι. Έχει ανεχτεί και συνεχίζει να ανέχεται απίστευτα πράγματα και συμπεριφορές. Υπάρχουν μέλη της περιφερειακής του αρχής των οποίων η συμπεριφορά θα έπρεπε να απασχολήσει σοβαρά τη Δικαιοσύνη, αν έστω και ένας έβρισκε το κουράγιο να τους καταγγείλει δημόσια.

Ο κ. Σπανός δεν έχει την εμπειρία ενός πολιτικού που έχει διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Στο πλευρό του επίσης έχει επιλέξει νέα και άπειρα παιδιά, που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να τον προστατεύσουν στα δύσκολα.

Ο ίδιος δεν έχει ιδέα σε ζητήματα επικοινωνίας, ενώ κάνει τα πράγματα χειρότερα με τον τρόπο που τα διαχειρίζεται. Σε όποιον νομίζει ότι του «χαλάει χατίρια» παρουσιάζεται πείσμων και απαιτητικός σαν πεντάχρονο που του πήραν το γλυφιντζούρι. Έχει δώσει δείγματα εγωισμού και αλαζονείας. Θέλει να είναι ο κάτοχος της μοναδικής αλήθειας, θεωρώντας ότι όλοι οι άλλοι δεν έχουν ιδέα περί μουσικής. Το μεγάλο του πρόβλημα δεν είναι ότι το πιστεύει, αλλά ότι το δείχνει. Εκνευρίζει ολοένα και περισσότερους, δημιουργεί εχθρούς, ενώ με τη στάση του δεν περιορίζεται εκεί, αλλά μετατρέπει «φίλους και υποστηρικτές» σε φανατικούς πολέμιους. Το μέγεθος της λάθος διαχείρισης που κάνει σε ανθρώπους και καταστάσεις φάνηκε αφενός

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Κ.Μαρκόπουλος έχασε τον ύπνο του και μαζί την ψυχραιμία του. Όποιον δε συμπαθεί η ομάδα του, γιατί νομίζει ότι τους χαλάει τα σχέδια, τον παρουσιάζει ως εν δυνάμει υποψήφιο ή υποστηρικτή του Μαρκόπουλου. Το εντυπωσιακό είναι πως το πιστεύει αφιλτράριστα ο κ. Σπανός, χωρίς καν να μπει στον κόπο να το επιβεβαιώσει. Σε αυτό το κάδρο μπήκε προσφάτως πρωην αιρετός ο οποίος είχε αποφύγει συνάντηση με τον κ.Μαρκόπουλο δηλώνοντας ότι είναι στην Πάτρα για δουλειά. Εντούτοις από την ομάδα Σπανού παρουσιάστηκε ως υποστηρικτής του πρώην υπουργού. Το τραγικό είναι πως αντί ο κ. Σπανός να αναρωτηθεί τι έκανε λάθος και να επιχειρήσει να τον ξανακερδίσει του έκοψε την «καλημέρα»! Προφανώς αυτή δεν είναι μια τακτική αναστροφής τους κλίματος!

 

Η λαϊκή δεξιά και η απόσταση από το κέντρο

 

Ο Κώστας Μαρκόπουλος ως πρώην υπουργός γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις στη Στερεά. Αυτό τον βοηθά πραγματικά να διεισδύει σε πρόσωπα που του είναι απαραίτητα και να τα προσεγγίζει εύκολα. Ως παλιός πολιτικός ξέρει το παιχνίδι της επικοινωνίας και μάλιστα πολύ καλύτερα από τον κ. Σπανό. Δυστυχώς για τον ίδιο δεν μπορεί να προσεγγίσει ή να διεμβολίσει το κέντρο, χώρο απαραίτητο για να δώσει νίκες με ευρεία πλειοψηφία, όπως απαιτεί η αυτοδιοίκηση. Κατά την πολιτική του πορεία συνδέθηκε με τη λαϊκή δεξιά, ενώ η στάση του στο μνημόνιο για πολλούς επιχειρηματίες μέχρι και σήμερα υποδηλώνει ότι δεν αντέχει σε σκληρές πολιτικές συνθήκες, οι οποίες απαιτούν και γενναίες αποφάσεις. Το «όχι» στο μνημόνιο δεν έχει ξεχαστεί από όλους εκείνους που το θεώρησαν μοναδική σανίδα σωτηρίας για τη χώρα, ενώ σήμερα έχει δικαιωθεί εκ του αποτελέσματος το συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας. Η συμπόρευση του με τον Πάνο Καμένο θα τον κυνηγάει για χρόνια ακόμη και σίγουρα θα τον στιγματίσει στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές, στις οποίες θέλει να είναι υποψήφιος. Είναι ακριβώς αυτό το ουσιαστικό επιχείρημα πως αποτελεί γνήσιο τέκνο της λαϊκής δεξιάς.

Σήμερα εξακολουθεί να είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση του ψευτογιατρού, ενώ για πολλούς -κυρίως στην Εύβοια- δεν υπάρχει ανησυχία και η απόφαση δεν θα καθορίσει την απόφασή τους.

Ο ίδιος πάντως αν και έχει ανακοινώσει δεν δείχνει να κινείται με ζήλο και στρατηγική!

 

Αυτοανακηρύχθηκε, αλλά δεν τον θέλουν

 

Στασίδι προσπαθεί να πιάσει ο κ. Απόστολος Γκλέτσος δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι θα είναι υποψήφιος. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρεια ωστόσο δεν αποδέχονται την υποψηφιότητά του. Η αστάθεια του χαρακτήρα του, η πρόσφατη εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση κοκαΐνης, η προηγούμενη προεκλογική του πορεία, η παραίτηση και επανάκαμψή του στα μισά της διαδρομής, η συμπόρευσή του με ακροδεξιούς και χρυσαυγήτες και πολλά άλλα κάνουν το όνομά του απωθητικό για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι δε προκρίνουν μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κατά την οποία ο επικεφαλής θα βγει από τα σπλάχνα της αυτοδιοίκησης.  Στο σενάριο αυτό το οποίο ακούμε από ολοένα και περισσότερα στόματα, δεν βλέπουμε συναίνεση για την ηγεσία στα πρόσωπα των κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και Κατερίνας Μπατζελή!

Σε κάθε περίπτωση, όσες συνεντεύξεις και να δώσει ο κ. Γκλέτσος, όσες φορές και αν επαναλάβει τις προθέσεις του δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Δ.Τ. Δημου Δελφών: Ξεκινά η εκπόνηση μελετών του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Μοναστηρίου και Προσηλίου

Υπεγράφη η σύμβαση εκπόνησης μελετών και ένα άκρως σημαντικό έργο, αυτό της κατασκευής του…