Home Δήμος Δελφών «Σημασία έχει που δημιουργεί, προσφέρει και αγωνίζεται ο καθένας»
Δήμος Δελφών - 15 Μαΐου, 2014

«Σημασία έχει που δημιουργεί, προσφέρει και αγωνίζεται ο καθένας»

 Για το έργο της στη Δημοτική Ενότητα Καλλιέων, τις επιδιώξεις της για την επόμενη πενταετία, μιλάει η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Καλλιέων με τοι συνδυασμό του κ. Θ.Παναγιωτόπουλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας.

Επιπλέον σχολιάζει την αποχώρηση του κ. Φουσέκη και υποστηρίζει ότι διάλεξε να συνεργαστεί με τον κ. Παναγιωτόπουλο επειδή έχουν «κοινή οπτική εκείνων των πραγμάτων που μπορούν να κάνουν την διαφορά», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

ΩτΦ : Ποια μεγάλα προβλήματα της περιοχής σας προωθήσατε και λύσατε στην παρούσα θητεία σας;Μαίρη Ανδρεοπούλου
: Εκλέχτηκα το 2010 ως Πρόεδρος της Τ.Κ Στρώμης. Η αγάπη και η γνώση για τον τόπο μου αποτέλεσαν το σημείο εκκίνησης για να σχεδιάσω και να προωθήσω με ωριμότητα όλα αυτά που ακολούθησαν.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή είναι τα υπόγεια νερά που προκαλούν σοβαρή γεωλογική αστάθεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχουν καταρρεύσει δρόμοι, τοιχία όπως επίσης να έχουν παρατηρηθεί ζημίες στα σπίτια.
Με ένα ολοκληρωμένο έργο που σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε με  χρήματα της ΣΑΤΑ Προϋπολογισμού 33.500 ευρώ ,το οποίο αφορούσε αποστραγγιστικά και οδοποιία, το πρόβλημα που προκαλούσε η ανεξέλεγκτη ροή των υδάτων περιορίστηκε σε σημαντικό βαθμό και αποκαταστάθηκαν σχεδόν όλες οι πληγές στις υποδομές του χωριού από το φαινόμενο αυτό.
Μετά από συστηματική επικοινωνία με φορείς όπως η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και με την θετική ανταπόκριση τους στις επίμονες προσπάθειες της Τοπ.Κοινότητας Στρώμης, εντάχθηκε στα έργα της Περιφέρειας και ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του εντελώς κατεστραμμένου τμήματος του Επαρχιακού Δικτύου που διέρχεται μέσα από το χωριό προς και από το Λιδωρίκι , ένα σπουδαίο έργο αξίας 70.000 ευρώ. Στη συνέχεια με ανάλογες προσπάθειες εντάχθηκαν και άλλα τρία τμήματα εντός των ορίων της κοινότητας τα οποία ολοκληρώθηκαν φέτος.
Η επέκταση του Δικτύου Ύδρευσης, Κοινοτικού Φωτισμού, καθώς πολλαπλές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις σε γειτονιές, κοινοτικά κτήρια και δημόσιους χώρους διευκόλυναν και ομόρφυναν την καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού μας.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω την σπουδαιότητα της καθιέρωσης ως επίσημης Γιορτής του Δήμου Δελφών της Εκδήλωσης   ‘’Σπηλιά της Στρώμης –Σπήλαιο Εθνικής Αντίστασης’’. Η Σπηλιά της Στρώμης, Μνημείο Φύσης και Ιστορίας αποτελεί σύμβολο Εθνικής Ενότητας και ομοψυχίας. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μου αγωνίστηκα για την ανάδειξή και την προβολή της Ιστορικής της σημασίας έχοντας πάντα την πεποίθηση ότι αποτελεί  θεμέλιο λίθο της Εθνικής μας Αντίστασης.


ΩτΦ: Ποιοι είναι οι βασικοί σας Στόχοι για την επόμενη πενταετία;


Μ.Α
.: Στις προτάσεις του συνδυασμού για τις ορεινές κοινότητες αναφέρονται αναλυτικά όλα όσα σχεδιάζουμε. 
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί κατά την ολοκλήρωση και την τελική φάση του ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε Καλλιέων. 
Όσον αφορά τον αγώνα και τις προσωπικές μου θέσεις  για την μεταλλευτική εκμετάλλευση στην περιοχή των Καλλιέων, αποτελούν αμετάβλητες σταθερές. Είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε με κάθε δυνατή υποστήριξη για την διάσωση ενός  από τους ελάχιστους ανέγγιχτους φυσικούς θησαυρούς της χώρας μας.
Σοβαρή έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην Τουριστική προβολή της περιοχής καθώς και στην ανάδειξη της Ιστορικότητάς της. Μουσεία και υποδομές που δεν ολοκληρώθηκαν ή υπολειτουργούν θα πρέπει να μπουν σε άμεση προτεραιότητα ώστε να διευρύνουμε  το ενδιαφέρον των επισκεπτών με στόχο την αύξησή τους και την μεγιστοποίηση του μέσου όρου παραμονής τους.


ΩτΦ: Διαμένετε μόνιμα στην Αθήνα, όπως και οι περισσότερη Καλλιείς. Θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να ανταποκριθείτε με επάρκεια στο δύσκολο ρόλο της Αντιδημάρχου;


Μ.Α
.: Μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκα με την καθαυτή παρουσία μου, σε απόλυτα ικανοποιητικό βαθμό σε κάθε μικρό ή μεγάλο μου καθήκον. Η ζωή του καθενός από εμάς δεν διαδραματίζεται εκεί που δηλώνεται το ΑΦΜ του, αλλά εκεί που δημιουργεί, προσφέρει και αγωνίζεται. 


ΩτΦ: Ποια είναι η άποψή σας για τον Κο Φουσέκη και την αποχώρησή του;


Μ.Α.
: Ο Κός Φουσέκης είναι μια πολιτική μορφή με πολύχρονη και ισχυρή παρουσία στην αυτοδιοίκηση. Θεωρώ ότι ο τρόπος που αποχώρησε διαμόρφωσε ένα πρωτόγνωρο εκλογικό σκηνικό για τον Δήμο μας. 


ΩτΦ: Κα Ανδρεοπούλου δείχνατε να έχετε άριστη σχέση τόσο με τον Κο Καραγιάννη όσο και με τον Κο Μαντζώρο και πολλά άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Πώς αποφασίσατε να πάτε απέναντι;

Μ.Α.: Σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε μέσα σε ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο για την τύχη της περιοχής τα επόμενα 5 χρόνια. Η επιλογή μου να σταθώ στο πλευρό του Θανάση Παναγιωτόπουλου στηρίζεται κυρίως στην κοινή μας οπτική εκείνων των πραγμάτων που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

 
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…