Home Στερεά Σε ξεκάθαρη αναδίπλωση για το Rally εξαναγκάστηκε ο Φ.Σπανός
Στερεά - 12 Απριλίου, 2021

Σε ξεκάθαρη αναδίπλωση για το Rally εξαναγκάστηκε ο Φ.Σπανός

Τις περισσότερες φορές ένα δελτίο τύπου βγαίνει για να ενημερώσει για κάτι σημαντικό ή λιγότερο σημαντικό που ο φορέας έκδοσής του θέλει να επικοινωνήσει με την κοινότητα στην οποία απευθύνεται. Το ενημερωτικό δελτίο του περιφερειάρχη για τη νέα τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη δεν είναι τέτοιο και κουβαλάει μια πολύ βαριά ιστορία.
Αρχικά θα παραθέσουμε αυτούσιο το δελτίο για λόγους δεοντολογίας και εν συνεχεία θα σας αποκαλύψουμε όσα –άκρως ενδιαφέροντα- προηγήθηκαν!

Το δελτίο και ο ενδιαφέρων τίτλος

Το δελτίο τύπου της περιφέρειας αναφέρει τα εξής:

Διεκδικούμε το “Ράλι Ακρόπολις” τεκμηριωμένα και καθολικά

Τηλεδιάσκεψη αιρετών – φορέων της Στερεάς Ελλάδας και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη
Αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων από κάθε γωνιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη για τη διεκδίκηση του “Ράλι Ακρόπολις”, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, με την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Την τηλεδιάσκεψη προκάλεσε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, προκειμένου να καταδείξει ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διεκδικεί τη διοργάνωση τεκμηριωμένα (με πλήρη φάκελο υποψηφιότητας), αλλά και καθολικά.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τοποθετήθηκαν και επιχειρηματολόγησαν υπέρ της επιστροφής του “Ράλι Ακρόπολις” στην έδρα του, τη Στερεά Ελλάδα:
•Ο Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
•Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτής Φθιώτιδας  κ. Γιάννης Οικονόμου.
•Ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ και βουλευτής Φωκίδας             κ. Ιωάννης Μπούγας.
•Βουλευτές της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης από όλους τους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα οι κ.κ. Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης από τη Φθιώτιδα, Θανάσης Ζεμπίλης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης από την Εύβοια, Ανδρέας Κουτσούμπας από τη Βοιωτία και Κώστας Κοντογεώργος από την Ευρυτανία.
Συμμετείχαν επίσης οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, οι δήμαρχοι κ.κ. Ευθύμιος Καραΐσκος (Λαμιέων), Παναγιώτης Ταγκαλής (Δελφών), Ιωάννης Ταγκαλέγκας (Λεβαδέων), Γιάννης Σταθάς (Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας), Λευτέρης Ραβιόλος (Καρύστου), Γιώργος Αναστασίου (Θηβών), Θανάσης Ζεκεντές (Λοκρών), Γιάννης Κοντζιάς (Ιστιαίας – Αιδηψού), Αθανασία Στιβακτή (Αμφίκλειας-Ελάτειας), Γιώργος Ψαθάς (Διρφύων – Μεσσαπίων), ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Χαλκιδέων κ. Γιάννης Νέζης και ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου.
Το καθολικό αίτημα της διεκδίκησης υποστήριξαν ακόμη οι Πρόεδροι των 5 Επιμελητηρίων και των 9 Ενώσεων Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων δωματίων της Στερεάς Ελλάδας, όπως και ο πρόεδρος της Λέσχης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λαμίας κ. Νίκος Μανώλης.
Όσοι βουλευτές (κ.κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, Σίμος Κεδίκογλου, Σπύρος Πνευματικός, Ευάγγελος Αποστόλου, Γιώργος Μουλκιώτης), αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων, δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν ή να παρευρεθούν λόγω υποχρεώσεων, απέστειλαν μηνύματα στήριξης της προσπάθειας.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αφού άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων, ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Περιφερειάρχη και ενημέρωσε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει στις τελικές ανακοινώσεις το επόμενο δεκαήμερο.
Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αισθανόμαστε το Ράλι Ακρόπολις ως “παιδί” της Στερεάς Ελλάδας και σήμερα δείξαμε με τον πιο ηχηρό και εμφατικό τρόπο, ότι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και πανέτοιμοι, να φιλοξενήσουμε μια ξεχωριστή διοργάνωση.
»Διεκδικούμε το ράλι τεκμηριωμένα, καθολικά και με όλα τα εχέγγυα ότι θα το απολαύσουμε, θα ωφεληθούμε και κυρίως ότι θα βγάλουμε ασπροπρόσωπη τη χώρα στη διεθνή αθλητική κοινότητα!
»Ευχαριστώ θερμά για την παρουσία του, τον Λευτέρη Αυγενάκη και φυσικά όλους τους Στερεοελλαδίτες υπουργούς, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους φορέων για τη συνοδοιπορία μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Το ιστορικό

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 26 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης έβγαλε το πρώτο δελτίο για το ράλλυ , στο οποίο αναφερόταν «η περιφέρεια, η Λαμία και οι άλλοι δήμοι», το οποίο προκάλεσε σεισμό πολλών ρίχτερ στην τοπική κοινωνία το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε. Σαν να μην του έφτασε ότι έγινε του Περιφερειάρχη τη Δευτέρα το πρωί πήρε το δήμαρχο Λαμιέων  κ. Καραΐσκο – λες και δεν υπήρχαν άλλοι δήμαρχοι- και οι δυο τους, δίχως άλλη ενημέρωση πήγαν και κατέθεσαν το φάκελο διεκδίκησης της διοργάνωσης  στον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη!

Ακολούθησε η δημόσια κατακραυγή στη Φωκίδα, η οποία αποτυπώθηκε και μέσα από την «Ώρα της Φωκίδας», αλλά και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Ισχυρό πλήγμα, αλλά και καμπανάκι για τον περιφερειάρχη αποτέλεσε η οργίλη αντίδραση του Βουλευτή Φωκίδας και γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ. Γιάννη Μπούγα, ο οποίος και έφτασε σε δημόσια δήλωση με την οποία αποδοκίμασε την τακτική του κ. Σπανού. Σε εκείνο το σημείο η Φωκίδα είχε υποστεί μια πολύ βαριά προσβολή, δεδομένου ότι η Περιφερειακή Αρχή δε σεβάστηκε την ιστορία της στο ράλλυ, ενώ και το προφίλ του Περιφερειάρχη παρουσίασε μια μεγάλη και βαθιά ρωγμή!

Σημαντική ήταν ωστόσο και η παρέμβαση του π.δημάρχου Ιτέας κ. Αριστείδη Παπαλάιου που σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μάς, τόνιζε πως αν ήταν Δήμαρχος δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το ράλι από την περιοχή.

Οι αντιδράσεις έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους παράγοντες της Λαμίας ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για τη διεκδίκηση.
Με πρωτοβουλία του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Θέμη Χειμάρα επιχειρήθηκε να γίνει συνάντηση βουλευτών της περιφέρειας με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη – στο πρότυπο της τηλεδιάσκεψης των φορέων της Πελοποννήσου, του Λουτρακίου και των άλλων ενδιαφερόμενων δήμων – προκειμένου να κλείσουν οι πληγές και να μην φανεί προς τα έξω η διχαστική εικόνα.  

Στο πλαίσιο αυτό οι  βουλευτές της ΝΔ σε Βοιωτία, Φωκίδα και Ευρυτανία κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιάννης Μπούγας και Κώστας Καραγεώργος αρχικά αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, οδηγώντας τον κ. Αυγενάκη να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να γίνει το «ράλλυ της Λαμίας». «Είτε μιλάμε για ράλλυ Στερεάς, είτε δε μιλάμε καθόλου», ήταν το μήνυμα Αυγενάκη! Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε τον κ. Σπανό να αναθεωρήσει τη στάση του και να διεκδικήσει «καθολικότητα» στο αίτημά μας.

Ελπίζουμε, αν και δεν το πιστεύουμε, αυτή να ήταν η τελευταία δοκιμασία της περιφερειακής συνοχής από λάθη της Περιφερειακής Αρχής. Λάθη μεγάλα και απανωτά, τα οποία δεν θα είχαν τόσο τραγικά αποτελέσματα, ακόμη και αν ήταν προσχεδιασμένα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…