Home Πολιτικά - Φωκίδα Σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας:Θετικές εντυπώσεις, αναμενόμενα αποτελέσματα
Πολιτικά - Φωκίδα - 17 Οκτωβρίου, 2014

Σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας:Θετικές εντυπώσεις, αναμενόμενα αποτελέσματα

 Σε πολύ καλό κλίμα εξελίχθηκε η χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, για τη στελέχωση του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων της Φωκίδας, όπου όμως κινήθηκε στα αναμενόμενα, αφού η μόνη σίγουρη υπόσχεση που έφεραν στα «μπαγκάζια» τους οι τοπικοί παράγοντες είναι η πρόσληψη τριών γιατρών έως τα Χριστούγεννα, κάτι που όμως ήταν ήδη δεδομένο. 

 
Να σημειωθεί ότι το ραντεβού με τον υφυπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και υπηρεσιακούς παράγοντες έκλεισε ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκλητος, ενώ παρέστησαν η Βουλευτής κ. Ασπασία Μανδρέκα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Ράμμος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης, ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Σταμάτης Δάρρας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης, ο οποίος είναι και χειρουργός στο νοσοκομείο.  
Να σημειωθεί ότι όπως μας είχε ενημερώσει ο κ. Σταμάτης Δάρρας από την περασμένη Τετάρτη ο διαγωνισμός του 2009 που είχε παγώσει τότε, προχώρησε σήμερα και θα τοποθετηθούν άμεσα τέσσερις γιατροί. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν αναλάβει καθήκοντα τρεις μόνιμοι γιατροί και συγκεκριμένα  δυο παθολόγοι, καρδιολόγος και ορθοπεδικός. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δάρρα είναι πιθανόν να κερδίσουμε ακόμη έναν παθολόγο, καθώς θα διορθωθεί το λάθος στο οργανόγραμμα, όπου «κόπηκε» μια θέση. Μάλιστα ο Διοικητής είχε ενημερώσει ότι με τις προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί θα ζητηθεί και η κάλυψη των υπολοίπων θέσεων, ώστε να μην υπάρχει κενή θέση στο οργανόγραμμα που προβλέπει 31 ειδικευμένους. 
Πέρα από αυτά που είχαμε σίγουρα, δεν υπήρξαν δεσμεύσεις, αφού η συζήτηση κυμάνθηκε γενικόλογα σε ευχολόγια. Ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε ότι θα γίνει νέα προκήρυξη επικουρικών γιατρών άμεσα, παρότι όσες έχουν ήδη γίνει απέβησαν άκαρπες, αφού ουδείς εκδηλώνει ενδιαφέρον να έρθει στη Φωκίδα. 
Επιπλέον ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την αλλαγή του μέτρου που υποχρεώνει τους αποφοίτους ιατρικών σχολών να κάνουν το αγροτικό τους εκτός Αθήνας, θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον σταδιακά και για την στελέχωση των Αγροτικών ιατρείων της Φωκίδας. Μάλιστα σύντομα θα γίνει η δεύτερη προκήρυξη, αν και στην πρώτη προκήρυξη αγροτικών γιατρών δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον ούτε ένας να έρθει εδώ!
Ακόμη και να γίνουν οι τρεις ή τέσσερις προσλήψεις, δεν καλύπτεται με ασφάλεια το νοσοκομείο αφού θα έχει συνολικά 26 γιατρούς τα Χριστούγεννα και θα εξακολουθούν κλινικές να είναι αποδυναμωμένες και οι βάρδιες να μη βγαίνουν για να καλυφθεί ο μήνας.
Να σημειωθεί ότι αν έρθουν αυτοί οι τέσσερις γιατροί (σ.σ. έστω και τρεις) θα αποδεσμευτεί ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου ο οποίος θα επιστρέψει στην ορεινή Φωκίδα που πραγματικά χρειάζεται τις υπηρεσίες του.
 
Η μόνη καλή είδηση
 
 
Από τη σύσκεψη στο υπουργείο προέκυψε μόνο μια είδηση. Ο Δήμαρχος Δωρίδας προσφέρθηκε να παράσχει κίνητρα δίνοντας στέγη στους Αγροτικούς Γιατρούς που θα έρθουν με ευθύνη του δήμου ακόμη και στο μικρότερο χωριό. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι θα δοθούν κίνητρα και από το υπουργείο, μιας που δεν προτιμούν οι γιατροί τη Φωκίδα όπως φαίνεται στους διαγωνισμούς, τονίζοντας ότι θα δοθεί επιπλέον μοριοδότηση για την προϋπηρεσία τους εδώ.
Πηγή : έντυπη έκδοση 

Ακολουθεί και το δελτίο τύπου όπως το έστειλε η βουλευτής Φωκίδας κα Α. Μανδρέκα

ΑΣΠΑΣΙΑ Π. ΜΑΝΔΡΕΚΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Σήμερα, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, και ώρα 1.00 μ.μ, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδας, κ. Θεόκτιστος, η Βουλευτής Φωκίδας, κα Ασπασία Μανδρέκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φωκίδας, κ. Ιωάννης Ράμμος, ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Λάζαρος Μακρής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άμφισσας, κ. Σταμάτιος Δάρρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών και γιατρός του Νοσοκομείου Άμφισσας, κ. Βλαδίμηρος Κυριακίδης, καθώς και τέσσερεις συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού.

Θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε η ουσιαστική ενίσχυση του Νοσοκομείου Άμφισσας καθώς και των λοιπών μονάδων Υγείας του Νομού μας με ιατρικό, κυρίως, προσωπικό δια της προσλήψεως μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ, δεδομένου ότι ήδη από τον προηγούμενο μήνα άρθηκε η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμων γιατρών.

            Ειδικότερα, σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο της Άμφισσας συζητήθηκε η, ήδη δρομολογηθείσα, πρόσληψη τεσσάρων, (4), γιατρών με την άμεση προκήρυξη θέσεων Παθολόγου, Καρδιολόγου και Ορθοπεδικού, συν μιας ακόμη θέσεως Παθολόγου, (η οποία θα προστεθεί στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου).

            Επιπρόσθετα, ζητήθηκαν από τους παρισταμένους άλλες τρεις, (3), θέσεις γιατρών από εκείνους που πρόκειται να προσληφθούν πανελληνίως μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας, (Αναισθησιολόγος, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας, Παιδίατρος ή Νεφρολόγος).

            Σχετικά με το ΠΕΔΥ ζητήθηκαν τρεις, (3), επικουρικοί γιατροί, (2 παθολόγοι και 1 καρδιολόγος).

            Τέλος, συζητήθηκε σχετική πρόταση και ο Αναπληρωτής Υπουργός έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να εξετάσουν την ενδεχόμενη δυνατότητα θέσεις Διοικητικού Προσωπικού, που προβλέπονται από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, να μετατραπούν σε θέσεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσληψη ακόμη περισσοτέρων γιατρών.

Στην εν γένει συζήτηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, από κοινού οι συμμετέχοντες φορείς της Φωκίδας ανέλυσαν τα σχετικά ζητήματα και διατράνωσαν την άμεση και επείγουσα ανάγκη της επάνδρωσης των Μονάδων Υγείας του Νομού, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των υποβληθέντων αιτημάτων.

            Με το παρόν, δε, όλοι μας, οι συμμετέχοντες, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φωκίδας, κ. Θεόκτιστο, ο οποίος με ευχαρίστηση παρέστη στη σύσκεψη και υποστήριξε με θέρμη τα αιτήματά μας σχετικά με τα θέματα Υγείας του Νομού μας.

 

Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2014

Ασπασία Μανδρέκα,

Βουλευτής Φωκίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…