Home Εικόνες Αρχικής Προτάσεις στους τομείς περιβάλλοντος και πρόληψης
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Προτάσεις στους τομείς περιβάλλοντος και πρόληψης

Παρέμβαση από τον Παντελή Σμαράγδη

Το φετινό καλοκαίρι υπήρξε ένα από τα χειρότερα για την πατρίδας μας με αλλεπάλληλες καταστροφές (Ρόδος , Δάσος Δαδιάς, Θεσσαλία) και ανέδειξε ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος και του αστικού ιστού από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί) που θα πρέπει να προτεραιοποίησουμε τα επόμενα χρόνια για να μην γίνουμε ξένοι στον τόπο μας.
Εξάλλου δεν είναι και άγνωστα όλα αυτά για εμάς αν θυμηθούμε την περσινή, δεύτερη σε μια δεκαετία, πυρκαγιά στον Ελαιώνα της Άμφισσας που έφτασε να κατασβηστεί στους πρόποδες της Ιτέας (λίγο πριν την θάλασσα). Ένα επίσης από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιτέα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι οι άσχημες οσμές από σκουπίδια και κάδους.
Καθώς πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές του 2023, τίθεται το ερώτημα: πώς προστατεύουμε καλύτερα την πόλη μας, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας και διατηρούμε τη φυσική ομορφιά της περιοχής μας;
Ακολουθούν οι πρωτοβουλίες μου, που με την Ανανεωτική Δύναμη και με δήμαρχο τον Λουκά Αναγνωστόπουλο θα μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις.
1. Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων :
Η καθαριότητα αποτελεί μισή αρχοντιά και συνεπώς οι δρόμοι μας είναι μια αντανάκλαση της κουλτούρας μας. Σε πρώτη φάση με τη μετάβαση σε υπόγειους κάδους απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης, επιτυγχάνουμε :
Βελτίωση της υγιεινής : Διατηρώντας τα σκουπίδια κάτω από το έδαφος, μειώνουμε τις οσμές και την εξάπλωση των παρασίτων.
Βελτίωση της αισθητικής : Με την υπογειοποίηση περιορίζουμε την ακαταστασία των δρόμων μας, προσφέροντας μια πιο όμορφη εικόνα για τον επισκέπτη.
Παράλληλα, στους κάδους απορριμμάτων που δεν θα μπουν στην πρώτη φάση υπογειοποίησης, θα γίνεται τακτικός καθαρισμός ούτως ώστε να πέτυχουμε μείωση των οσμών και βελτίωσης της υγιεινής.
2. Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση σε Σχολεία και Φορείς :
Η γνώση είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή. Μια γενιά με περιβαλλοντική συνείδηση ​​είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του τόπου μας. Έτσι προτείνω:
Οργάνωση ημεριδών και προγραμμάτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε σχολεία για τη σημασία της διατήρησης του περιβάλλοντός μας.
Εθελοντικές δράσεις καθαρισμών με σχολεία και συλλόγους στις παραλίες και σε κοινόχρηστους χώρους.
3. Σχέδια Πρόληψης Πυρκαγιάς:
Τα τελευταία χρόνια μας έδειξαν την καταστροφή που μπορούν να φέρουν οι πυρκαγιές. Η προληπτική δράση είναι η καλύτερη άμυνά μας. Η στρατηγική που προτείνω για την πρόληψη πυρκαγιών περιλαμβάνει:
Ενισχυμένες εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με ασφαλείς πρακτικές για την πρόληψη πυρκαγιών.
Επένδυση σε ειδικά συστήματα έγκαιρης διάγνωσης και άμεσης κατάσβεσης πυρκαγιάς σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ολοκληρωμένο σχέδιο καθαρισμού οικοπέδων , πριν την αντιπυρική περίοδο, με συμβολή του Δήμου ως προς την ενημέρωση και τον έλεγχο καθώς και συνεργασία με την Περιφέρεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …