Home Δήμος Δελφών Προς τη Διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιτέας: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε!»

Προς τη Διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιτέας: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε!»

Προς τη Διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιτέας

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε!»

-Μας ζητούν το λόγο γιατί δημοσιεύσαμε δημόσιο έγγραφο το οποίο απευθύνθηκε σε όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους και διακινήθηκε σε εκατοντάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις. 

-Μας ζητούν επίσης να ανακαλέσουμε τον τίτλο μας, όταν υπάρχει δεδικασμένο ήδη που κατοχυρώνει το δικαίωμα του ΜΜΕ να επιλέγει τίτλο!

-Τα μέσα ενημέρωσης υποχρεούνται να αναδεικνύουν τα προβλήματα και όχι να τα κουκουλώνουν. –Γιατί άραγε, αντί να μας ευχαριστήσουν, μας εγκαλούν και τι τους κάνει να πιστεύουν ότι έπρεπε να πάρουμε την άδειά τους, όταν δεν υπάρχουν προσωπικές αναφορές; 

 

Με μια μακροσκελή και ανεκδιήγητη επιστολή, απαντητική υποτίθεται, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιτέας μας ζητεί το λόγο γιατί δημοσιεύσαμε «αυθαίρετα» μια επιστολή η οποία αναφερόταν στα προβλήματα του σχολείου και ζητούσε άμεσα λύση. 

Η εν λόγω επιστολή απευθυνόταν σε όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους, στα γραφεία των οποίων εισήχθη με πρωτόκολλο.  Παράλληλα διακινήθηκε σε εκατοντάδες e-mail. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννα Παππά – Ξάνθη και όποιος άλλος εκ της διοίκησης συνυπογράφει αυτό το λιβελογράφημα που μας εστάλη ως απάντηση ερωτάται τα εξής:

Πρώτον, από πότε και βάσει ποια νομοθεσία ένα επίσημο μέσο ενημέρωσης ζητεί την άδεια και τίνος για να δημοσιεύσει δημόσιο έγγραφο, όταν αυτό δεν αφορά την εθνική άμυνα; 

Δεύτερον, εφόσον ήδη υπάρχει δεδικασμένο που κατοχυρώνει αναντίρρητα το δικαίωμα του μέσου ενημέρωσης να επιλέγει τίτλο στην κάθε δημοσίευσή του, τότε από πού σας προκύπτει η ανάγκη να ανακαλέσουμε τον τίτλο του εν λόγω δημοσιεύματος και ποιος νόμος σας δίνει το δικαίωμα να το αξιώνετε; 

Τρίτον, αναφέρετε ρητά ότι «Γνωρίζετε πολύ καλά άλλωστε ότι για τη δημοσίευση ενός εγγράφου συλλογικού οργάνου, πρέπει προηγουμένως να έχει ληφθεί απόφαση του Δ.Σ., η οποία, όπως όλες οι αποφάσεις του,  καταχωρίζεται στα πρακτικά». Αναρωτιόμαστε για την απαντητική σας επιστολή η οποία είναι υβριστική και συκοφαντική, αν έχει λάβει γνώση το Διοικητικό Συμβούλιο και όλο το Σώμα των μελών του Συλλόγου σας και αν αναλαμβάνει την ευθύνη της εν λόγω επίθεσης προς το άτομό μου και το μέσο ενημέρωσης που εκπροσωπώ; 

Τέταρτον, μήπως τελικά το πρόβλημά σας είναι ότι δημοσιεύτηκε το θέμα στην ΩτΦ και όχι σε αρεστά σας μέσα; 

Πέμπτον, οφείλετε να γνωρίζετε εφόσον ηγείστε συλλογικότητας ότι τα μέσα ενημέρωσης υποχρεούνται να αναδεικνύουν τα προβλήματα και όχι να τα κουκουλώνουν. Αναρωτιόμαστε όμως γιατί άραγε, αντί να μας ευχαριστήσετε, μας εγκαλείτε και τι σας κάνει να πιστεύετε ότι έπρεπε να πάρουμε την άδειά σας, όταν δεν υπάρχουν προσωπικές αναφορές; 

Καλό είναι όποιοι αναλαμβάνουν να διοικήσουν μια συλλογικότητα να ενημερώνονται σωστά πριν ενεργήσουν δημόσια, ενώ δεν θα πρέπει να κουβαλούν και οποιεσδήποτε προσωπικές αντιπαλότητες ή κατάλοιπα από άσχετες με το αντικείμενό τους διεκδικήσεις. 

Προφανώς δεν θα ανακαλέσουμε ούτε μια λέξη. Αντιθέτως σας καλούμε να ανακαλέσετε εσείς τους ανυπόστατους ισχυρισμούς σας, οι οποίοι πλήττουν το κύρος του μέσου που εκπροσωπώ και θίγουν την προσωπικότητά μου, ενώ στρέφεστε ευθέως κατά της επαγγελματικής μου υπόστασης. 

Δημοσιεύουμε το απαράδεκτο κείμενό σας για να καταλάβει το αναγνωστικό μας κοινό τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε το μέσο ενημέρωσης που ανέδειξε τα προβλήματα και στάθηκε στο πλευρό σας για άμεση επίλυση. Σας ζητάμε, τόσο προσωπικά από εσάς ως Πρόεδρο, όσο και από όλα τα μέλη του Συλλόγου σας να ανακαλέσετε. 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιτέας 

ΠΡΟΣ

Την κ. Παναγιώτα – Μαρία Γιαννούλη, ιδιοκτήτρια – εκδότρια της εφημερίδας  «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ», που εδρεύει στην Άμφισσα, οδός Κ. Καραμανλή αρ. 1. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ:

Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Φωκίδας.

κ. Μανανά, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και στον κ. Ζαχαρόπουλο Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, στον οποίο εστάλη η επιστολή – διαμαρτυρίας εκ παραδρομής 

Τεχνική υπηρεσία Δήμου Δελφών 

κ. Ταγκαλή, Δήμαρχο Δήμου Δελφών 

κ. Τσατσαρώνη,  Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας 

κ. Ζαργάνη,  Διευθυντή του Γυμνασίου Ιτέας

κ. Δούνα , Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β/θμιας εκπαίδευσης Νομού Φωκίδας

κ. Μπενιάτα, Περιφερειακή  Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σύλλογο Διδασκόντων Γυμνασίου Ιτέας

ΕΛΜΕ Ν. Φωκίδας

Δελμούζο,  Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Φωκίδας 

κ. Μπούγα,  Βουλευτή Φωκίδας 

Ιτέα, 22-9-2022

 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μετά από σχετική ενημέρωση που είχαμε από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Ιτέας κ. Ζαργάνη και τη διενέργεια αυτοψίας από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις εγκαταστάσεις του σχολείου, προβήκαμε στη σύνταξη της από 16-9-2022 επιστολής διαμαρτυρίας. Η επιστολή αυτή, ήταν η αρχή μιας συντονισμένης προσπάθειας για την καταγραφή των προβλημάτων και ζημιών των εγκαταστάσεων του σχολείου μας και την ενημέρωση και διευκόλυνση του έργου των αρμόδιων φορέων, με σκοπό την ταχύτερη και καλύτερη δυνατή αποκατάστασή τους. Απώτερος μας στόχος ήταν η δημιουργία ενός καλύτερου σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας. Στη συνέχεια της προσπάθειας μας αυτής, είχαμε δρομολογήσει συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να παραδώσουμε οι ίδιοι την επιστολή, να επισημάνουμε τα προβλήματα και να αναζητήσουμε από κοινού τρόπους επίλυσής τους. Για το λόγο αυτό, χθες 21-9-2022 συναντηθήκαμε με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Ιτέας κ. Ζαργάνη, τον Αντιδήμαρχο Ιτέας κ. Τσατσαρώνη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ιτέας κ. Λύτρα με τους οποίους συζητήσαμε διεξοδικά και σε πολύ θετικό και συνεργατικό κλίμα όλα τα αναφερθέντα στη επιστολή ζητήματα. Όλοι ανεξαιρέτως δεσμεύτηκαν για την επίλυση των θεμάτων που άπτονταν της αρμοδιότητάς τους με συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες.  Μάλιστα  ο κ. Τσατσαρώνης ήδη, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, προγραμμάτισε για την ερχόμενη Δευτέρα επίσκεψη ηλεκτρολόγου του Δήμου στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας για την επίλυση των ηλεκτρολογικών θεμάτων και δρομολόγησε την επισκευή της στέγης του σχολείου, που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης λόγω της εποχής και των αναμενόμενων βροχοπτώσεων. 

Στα πλαίσια της υποχρέωσης μας να ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου μας για τις ενέργειες του Δ.Σ., την επιστολή αυτή, η οποία απευθύνεται σε συγκεκριμένους παραλήπτες και κοινοποιείται προς γνώση και σε άλλους φορείς, αποστείλαμε στους γονείς- μέλη του Συλλόγου μας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χθες 21-9-2022. Γονέας – μέλος του Συλλόγου μας, χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη έγκριση ή ενημέρωσή μας, απέστειλε στην εφημερίδα σας αυτούσιο το σώμα της επιστολής αυτής και εσείς ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ Η΄ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ προβήκατε στη δημοσίευση της. Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σας «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ», στο φύλλο της Πέμπτης 22-9-2022 με αριθμό 3.393 υπάρχει δημοσίευση με τίτλο «Σε μαύρα χάλια οι σχολικές εγκαταστάσεις», στις σελ. 6-7 αυτής έχετε δημοσιεύσει αυτούσια την επιστολή διαμαρτυρίας μας, ενώ στη 2η σελίδα αυτής έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες, οι οποίες έχουν αντληθεί από την ανωτέρω επιστολή μας, με σχετικό σχολιασμό εκ μέρους σας. 

Η συγκεκριμένη επιστολή, η οποία είναι ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ από την Πρόεδρο και την Γραμματέα του Συλλόγου μας, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας χωρίς να δοθεί άδεια προς τούτο από τον εκδότη της, ήτοι το Δ.Σ. του συλλόγου μας!! Δεν μπήκατε καν στον κόπο πριν προχωρήσετε στη δημοσίευση, να ρωτήσετε αν ο Σύλλογός μας είχε την πρόθεση να τη δημοσιοποιήσει, παρά το γεγονός ότι σε κάθε φύλλο της εφημερίδας σας αναγράφεται, ότι για τα επώνυμα δημοσιεύματα ο εκδότης φέρει την ευθύνη. Γνωρίζετε πολύ καλά άλλωστε ότι για τη δημοσίευση ενός εγγράφου συλλογικού οργάνου, πρέπει προηγουμένως να έχει ληφθεί απόφαση του Δ.Σ., η οποία, όπως όλες οι αποφάσεις του,  καταχωρίζεται στα πρακτικά. Σε κάθε περίπτωση δε, αν είχαμε τέτοια πρόθεση η δημοσίευση θα γινόταν προς όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. ηλεκτρονικά και έντυπα και όχι μόνο προς εσάς, γιατί προνομιακή σχέση δεν διατηρούμε με κανένα μέσο!

Επειδή η ανωτέρω ενέργεια σας είναι παράνομη και αυθαίρετη, αφού έγινε χωρίς την άδεια του συλλόγου μας και μάλιστα πριν καν λάβουν γνώση όλοι οι αποδέκτες της. 

Επειδή χωρίς να έχετε οποιαδήποτε εντολή από εμάς και χωρίς καμία αρμοδιότητα, προβήκατε σε δημοσίευση εγγράφου του Συλλόγου μας, για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι αποκλειστικά και μόνο εμείς, ενώ προχωρήσατε και σε σχολιασμό του, στερώντας μας  κατ’ αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα να λειτουργήσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειες μας κατά τον τρόπο που εμείς επιλέξαμε και θεωρούσαμε ότι θα επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 

Επειδή οι ενέργειες του συλλόγου μας δεν γίνονται για το θεαθήναι και για τροφή δημόσιων αναρτήσεων αλλά έχουν σκοπό να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στο σχολείο μας. Είναι πραγματικά κρίμα μια συντονισμένη προσπάθεια να πηγαίνει χαμένη, στο όνομα της πρώτης είδησης!!

Για όλους του ανωτέρω λόγους σας ζητάμε να ανακαλέσετε άμεσα τον τίτλο του δημοσιεύματος σας, να δημοσιεύσετε ως θέμα στο πρωτοσέλιδο του αυριανού ή το αργότερο του μεθαυριανού φύλλου της εφημερίδας σας την παρούσα επιστολή και να δημοσιεύσετε αυτούσιο το κείμενό της στο εσωτερικό της εφημερίδας σας.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιτέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…