Home Δήμος Δελφών Πολίτες στο Προσκήνιο: “Δεν καθοδηγούμε τους ψηφοφόρους μας”
Δήμος Δελφών - 29 Μαΐου, 2019

Πολίτες στο Προσκήνιο: “Δεν καθοδηγούμε τους ψηφοφόρους μας”

 Πολίτες στο Προσκήνιο: «Δεν προτείνουμε συγκεκριμένο υποψήφιο»

 

Την αποτίμηση του αποτελέσματος της 26ης Μαΐου κάνει η παράταξη Πολίτες στο Προσκήνιο και επισημαίνει ότι δεν προτείνει συγκεκριμένο υποψήφιο τονίζοντας ότι «η ελευθερία της γνώμης δεν είναι διαπραγματεύσιμο μέγεθος  και ότι η ψήφος σε μια δημοκρατική κοινωνία, δεν μπορεί να καθοδηγείται».`

                                                                                               

  Συνδημότισσες, Συνδημότες.

  Μετά από τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης για την διεκδίκηση του Δήμου Δελφών, είναι προφανές ότι η παράταξή μας «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» δεν μπόρεσε να καρπωθεί την κακή διαχείριση και τα λάθη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα έχασε μέρος της εκλογικής της δύναμης σε ποσοστό 6%.

   Αυτές οι Δημοτικές εκλογές έλαβαν χαρακτήρα δημοσκοπικής μέτρησης για τα πολιτικά κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, μακριά από την λογική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

   Μέτρηση που οδήγησε πριν ξημερώσει η επόμενη μέρα των εκλογών στην προκήρυξη Εθνικών εκλογών. Αφήνοντας μακριά την συζήτηση για την αντιαναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, την έξοδό του από την μιζέρια, την ανάσχεση της φυγής των νέων από τον Δήμο μας και της πληθυσμιακής του κατάρρευσης.  

  Μέσα σε αυτό το κλίμα της έντονης πόλωσης και των συνεχόμενων χτυπημάτων κάτω από τη μέση, έξω από κάθε εκλογική δεοντολογία τόσο από τους αντίπαλους συνδυασμούς όσο και από αποτυχημένους πολιτικά χώρους και φασιστοειδή μορφώματα, καταφέραμε να είμαστε παρόντες.

 Λαμβάνοντας πάλι την 3η θέση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συνεχίσουμε την δράση μας στο Δήμο Δελφών. Μια δράση που στην προηγούμενη 5ετία ανέδειξε και δρομολόγησε την λύση πολλών προβλημάτων διαφάνειας και κακοδιαχείρισης, όπως και την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας. 

  Είμαστε εδώ δίνοντας ένα καλό και έντιμο αγώνα, με διαφάνεια και με πάθος για την αλήθεια, με μοναδικό μας κριτήριο την αγάπη για τον δήμο μας, χωρίς να προσδοκούμε ανταλλάγματα για τις πράξεις μας από κανέναν και για κανέναν λόγο.

 Ανεξάρτητα από την λασπολογία, την παραπληροφόρηση, τα εμπόδια  και τις παρενέργειες τις οποίες υποστήκαμε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εμείς αποδεχόμαστε την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος. 

  Αισθανόμαστε δε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους μας στήριξαν σε αυτόν τον αγώνα, όσους παρέμειναν μαζί μας και όσους δεν εγκατέλειψαν την παράταξή μας, ακόμη και όταν δέχθηκαν αθέμιτες παρενοχλήσεις. 

   Τέλος, η παράταξή μας «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», ως μια ανεξάρτητη παράταξη και με ελεύθερα σκεπτόμενα μέλη και φίλους, δεν είναι δυνατόν να προτείνει στους ψηφοφόρους της, να προτιμήσουν κάποιον υποψήφιο δήμαρχο κατά την εκλογική διαδικασία της επόμενης Κυριακής.  Διότι πιστεύουμε ότι η ελευθερία της γνώμης δεν είναι διαπραγματεύσιμο μέγεθος  και ότι η ψήφος σε μια δημοκρατική κοινωνία, δεν μπορεί να καθοδηγείται.

Συνεχίζουμε και Αγωνιζόμαστε

 για ένα Δήμο και μια κοινωνία διαφάνειας,

αλληλεγγύης, ισότητας και συμμετοχής

Μαζί  με τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο Έργο 100 χλδ ε με νέο θέατρο …