Home Εικόνες Αρχικής Πολίτες στο Προσκήνιο για το νερό : “Ο νόμος ψηφίστηκε, ο αγώνας για την ανατροπή του άρχισε
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 23 Μαρτίου, 2023

Πολίτες στο Προσκήνιο για το νερό : “Ο νόμος ψηφίστηκε, ο αγώνας για την ανατροπή του άρχισε

“Ο νόμος ψηφίστηκε. Ο αγώνας της ανατροπής του και της προστασίας του δημόσιου – κοινωνικού αγαθού, του Νερού έχει αρχίσει. Στους Δελφούς και στη Φωκίδα!”
Με τη φράση αυτή καταλήγει η ανακοίνωση των “Πολιτών στο Προσκήνιο σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποίησαν στις 21 Μαρτίου ενάντια στην ιδιωτικοποιηση του νερού

Σύμφωνα με τη δημοτική παράρατη η εκδήλωση κατάφερε “ να συνασπίσει ενεργούς πολίτες από διαφορετικούς χώρους σε μια ειλικρινή συζήτηση αντιμετώπισης των προβλημάτων που επιφέρει η κυβερνητική πολιτική στην διαχείριση των υδάτων.”

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Μέγκος ανοίγοντας την συζήτηση αναφέρθηκε στον σκοπό της διοργάνωσης της εκδήλωσης που ήταν:
“ Να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα του Δήμου Δελφών και κατ’ επέκταση της Φωκίδας όσον αφορά το ΝΕΡΟ, την ημέρα που στην Βουλή συζητιόταν – ψηφιζόταν το νομοσχέδιο με το οποίο επιδιώκεται ο πλήρης έλεγχος και η μεταφορά αρμοδιοτήτων διαχείρισης και κοστολόγησης του Νερού, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ΤΟΕΒ στην Νέα ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) όπως αυτή τροποποιείται σε «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Αποβλήτων και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής».

Στην συζήτηση συμμετείχαν οι επικεφαλής των Περιφερειακών παρατάξεων «Στερεά Υπεροχής» Αναγνωστάκης Δημήτρης, «Ελεύθερης Στερεάς» Βούλγαρης Αντώνης, μέσω του ίντερνετ, ενώ με φυσική παρουσία τοποθετήθηκε η επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης» Πολυζώη Νίκη. Με τις παρεμβάσεις τους έθεσαν τα προβλήματα που δημιουργεί η νέα νομοθετική ρύθμιση, ορίζοντας με σαφήνεια από την μεριά τους τις προϋποθέσεις σύγκλισης για την αντιμετώπιση της καινούργιας κατάστασης που θέλουν οι «έμποροι των νερών» να δημιουργήσουν.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός σύμβουλος Φωκίδας Δρόσος Παρακευάς, ο (τελών επί παραίτηση) Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δελφών Σωτήρης Σωτηρόπουλος, ο Κοινοτάρχης ΑΓ. Κων/νου Νίκος Αναγνώστου και ο Κοινοτάρχης Καλοσκοπής Γιώργος Κόλλιας.

Στη συζήτηση παρενέβησαν παίρνοντας τον λόγο, ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, ο Σάββας Γιαννοσπύρος από το Οικονομικό Επιμελητήριο πρώην αυτοδιοικητικός, ο Γιώργος Κόλλιας, η Γεωργία Φλώρου εργαζόμενη στον ΕΦΚΑ, ο Αποστόλης Τσιάμης μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων εργάζεται στην Περιφέρεια, ο Νίκος Σταντζούρης πρώην δ.σ. των ΠΟΛΙΤΩΝ.

Από την συζήτηση διαμορφώθηκε ένα μαχητικό και ξεκάθαρο Αίτημα- Διεκδίκησης για τα Νερά του τόπο μας, για την Φωκίδα ενώ σε σχέση με τη συνέχεια η παράταξη ανέφερε ότι “ μέλημα για το επόμενο διάστημα με την βοήθεια όσων συμμετείχαν και άλλων περισσότερων που είναι μαζί μας και δεν μπόρεσαν να παραστούν γιατί η διοργάνωση έγινε αναγκαστικά σε σύντομο χρόνο, το Αίτημα μας να εμπλουτιστεί. Ο αγώνας διεκδίκησης των δικαίων μας στο ΝΕΡΟ να πλαισιωθεί και να αγκαλιάσει τους συνδημότες μας, ξεπερνώντας την παραταξιακή μας δράση, ώστε να φέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Ο νόμος ψηφίστηκε. Ο αγώνας της ανατροπής του και της προστασίας του δημόσιου – κοινωνικού αγαθού, του Νερού έχει αρχίσει. Στους Δελφούς και στη Φωκίδα!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…