Home Πολιτικά - Φωκίδα “Παρούσα” για την Περιφέρεια
Πολιτικά - Φωκίδα - 26 Φεβρουαρίου, 2018

“Παρούσα” για την Περιφέρεια

 Στην Άμφισσα βρέθηκε προχθές η π.υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κ.Μπατζελή η οποία συμμετείχε σε προσυνεδριακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής και  σε συνέντευξη που ευγενικά παραχώρησε στην ΩτΦ δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για την εφαρμογή της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τονίζοντας ότι αυτή θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη.

Επιπλέον, η τ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι τάσσεται κατά της μετεκλογικής συνεργασία του κόμματός της με τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας  ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε πολύ ακριβά τη συνεργασία του με τη ΝΔ

Παράλληλα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι επικεφαλής του Περιφερειακού ψηφοδελτίου του κινήματος στις εκλογές του 2019, αν την εκλέξουν τα μέλη και οι φίλοι, όπως λέει χαριτολογώντας. Ξεκαθαρίζει όμως ότι το κόμμα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχει αυτόνομη παρουσία στις περιφερειακές εκλογές.

 

ΩτΦ: Αυτά που οι πολίτες δε συγχώρησαν στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά ούτε και στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, συγχωρούν σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η ανοχή;

K.M.: Δεν έχει να κάνει με ανοχή αυτό που βιώνουμε σήμερα, αλλά με αδιαφορία και θα φανεί στις επόμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε γιατί η τότε στάση της ΝΔ δεν στράφηκε στο συμφέρον της χώρας, αλλά επιχείρησε να δείξει μέσω της αντίδρασης μια επιλογή που ποτέ δεν υπήρξε πραγματικά. Το ίδιο συνέβη και μετέπειτα στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία παρά τη συνεργασία της με το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να το υπονομεύσει με δόλιο τρόπο. Σήμερα, οι πολίτες δεν δείχνουν ανοχή στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αδιαφορούν για την πολιτική και τους πολιτικούς, αισθανόμενοι απογοητευμένοι και αυτό μπορεί να δώσει την διαχείριση της χώρας σε άκρως επικίνδυνα χέρια.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ αυτό που δεν μπόρεσε να καταλάβει ο κόσμος είναι γιατί η τότε κυβέρνηση άρχισε να παίρνει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα. 

Θυμάστε ότι το 2010 και το 2011 η θεραπεία ήταν αποκλειστικά και μόνο μειώσεις μισθών και συντάξεων. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ζητούσε διαρκώς να διακοπεί αυτή η συνταγή και σε να πάμε σε δομικές αλλαγές του κράτους, κάτι που ξεκίνησε από το 2012 και μετά.

 

ΩτΦ: Είστε υπέρ ή κατά των κυβερνητικών συνεργασιών με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές και ποιο κόμμα θεωρείτε ότι είναι πιο κοντά σας;

Κ.Μ.: Είμαι διαχρονικά κατά και δεν το κρύβω. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τη συνεργασία του με τη ΝΔ η οποία έγινε σε καθεστώς υπέρτατου κινδύνου για τη χώρα, αλλά δεν τέθηκε σε προγραμματική βάση. Οι όποιες συνεργασίες πρέπει να στηρίζονται σε μια συμφωνία αξιακή και πολιτική, αλλιώς είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

 

ΩτΦ: 10 πολιτικά πρόσωπα σε προανακριτική για την υπόθεση NOVARTIS. Ποια η άποψή σας;

Κ.Μ.: Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αυτονόητα πρέπει να πέσει άπλετο φως και να ξεκαθαρίσει. Δεν μπορεί να δημιουργείται τέτοια επιβάρυνση στους πολίτες και το πολιτικό σύστημα να σφυρίζει αδιάφορο, πρέπει να ξεκαθαρίσει και μην ξεχνάμε ότι πλέον η υπόθεση αυτή έχει λάβει ευρωπαϊκές διαστάσεις.  Η προανακριτική επιτροπή πρέπει να μπει στην ουσία της υπόθεσης, ώστε μετά αυτή να αποδοθεί στη Δικαιοσύνη.

 

ΩτΦ: Από Δευτέρα ξεκινούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Ποια η θέση του κόμματός σας;

Κ.Μ.: Από το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει τη δημιουργία μιας “κακής” τράπεζας, η οποία θα αναλάμβανε όλα αυτά τα ποσά που αφορούν «κόκκινα δάνεια». Αυτή η πρόταση θα τεθεί ξανά στο συνέδριο του Μαρτίου και θα γίνει επίσημη θέση του κινήματος. Το θέμα είναι άκρως σοβαρό και δε μπορεί να αφεθεί έτσι. Η κατάσταση αυτή θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη. 

 

ΩτΦ: Το 2010 και το 2014 σας προτάθηκε να ηγηθείτε του περιφερειακού ψηφοδελτίου και αρνηθήκατε. Το 2019 θα αρνηθείτε ξανά;

Κ.Μ.: Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οι βουλευτές δεν είναι οι άνθρωποι που μπορούν να τα κάνουν όλα. Το 2010 ήμουν ακόμη Βουλευτής και πιστεύω ότι η αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους που να τη γνωρίζουν. Κατέβηκε τότε ο Κλέαρχος Περγαντάς και κέρδισε την περιφέρεια. Το 2014 εξίσου ασχολιόμουν με θέματα κεντρικής πολιτικής. Το 2019 αν μου προταθεί θα εξετάσω τα δεδομένα και θα αποφασίσω, χωρίς να αποκλείω τίποτε. Μην ξεχνάτε όμως ότι βάσει της αλλαγής στο καταστατικό μας τα πρόσωπα που θα πλαισιώνουν δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια θα ψηφίζονται από το σύνολο των μελών και των φίλων του κινήματος. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε πρέπει να με εκλέξουν… 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Κύριοι και Κυρίες της νυν Περιφερειακής Αρχής, «τα καλά νέα» ξεκινούν από τις αλήθειες των πραγμάτων.

Διαβάζω στον τύπο τον απολογισμό – σχεδιασμό του νυν περιφερειάρχη & συνεργατών …