Home Πολιτικά - Φωκίδα Παλμός και καθαρά μηνύματα στην προεκλογική εκδήλωση για τους ετεροδημότες
Πολιτικά - Φωκίδα - 5 Ιουλίου, 2019

Παλμός και καθαρά μηνύματα στην προεκλογική εκδήλωση για τους ετεροδημότες

Από καρδιάς και με καθαρά μηνύματα μίλησε στην Αθήνα, στην προεκλογική της συγκέντρωση για τους ετεροδημότες η υποψήφια Βουλευτής Φωκίδας της ΝΔ κ. Ασπασία Μανδρέκα, η οποία ανέλυσε τους λόγους που καθιστούν κρίσιμη αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

 

Ο Βασίλης Κικίλιας, πρ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Βουλευτής της Α’ Αθήνας, προλόγισε την προεκλογική εκδήλωση της Ασπασίας Μανδρέκα στους Ετεροδημότες της Αττικής. Ο πρώην Υπουργός  και εκ νέου υποψήφιος για την Αθήνα, αφιέρωσε το μεγαλύτερο τμήμα της τοποθέτησής του στην προσωπικότητά της.

Ανέφερε ότι οι δύο τους υπήρξαν συνάδελφοι στα βουλευτικά έδρανα κατά τη δύσκολη διετία 2012-2014 και ότι η κα Μανδρέκα διακρίθηκε ανάμεσα στους συναδέλφους της για τη συνέπεια στα καθήκοντά της, για το δυναμισμό της αλλά και για τις αρχές και το ήθος της. Χαρακτηριστικά είπε: “Η Ασπασία είναι κυρία με το Κάπα Κεφαλαίο. Πράγμα σπάνιο στις μέρες μας”. Αναφέρθηκε, τέλος, στην ιδιαίτερη αγάπη και ενδιαφέρον που έχει η υποψήφια Βουλευτής Φωκίδας για τον τόπο της, ενώ τόνισε ότι η πολιτική της δράση υποκινείται αποκλειστικά από την αγάπη της και τη διάθεσή της να προσφέρει στη Φωκίδα. Χαρακτηριστικά, δε, ανέφερε: “Καμμία ανάγκη δεν έχει η Ασπασία, ούτε για αξιώματα, ούτε για τη βουλευτική αποζημίωση. Είναι αυθεντικό και γνήσιο το ενδιαφέρον της για την πρόοδο της Φωκίδας”. 

Η κ. Μανδρέκα στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Η ώρα της ευθύνης έφθασε, φίλες και φίλοι, για τις κρισιμότερες εκλογές της σύγχρονης ιστορίας μας, τις εκλογές της επόμενης (ή ερχόμενης) Κυριακής.

Η πατρίδα μας, επιβάλλεται, να ξαναβρεί την ταυτότητά της, τη φυσιογνωμία της και τη θέση της στο διεθνές προσκήνιο, που απώλεσε την τελευταία τετραετία.

Μία τετραετία, κατά την οποία η Ελλάδα αφέθηκε έρμαιο στις τύχες της χειρότερης Κυβέρνησης που έχει περάσει από αυτόν τον τόπο.

Μία τετραετία, στην οποία από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον κύριο Τσίπρα, κυριάρχησαν η φαυλότητα, το ψέμα, η υποκρισία, η πλήρης ανευθυνότητα και οι ιδεοληψίες, που φόρτωσαν τη χώρα με δύο (2) νέα Μνημόνια και εγκλώβισαν την Ελλάδα μέχρι το 2060. Πού επέβαλε στους πολίτες τα πιο δυσβάσταχτα μέτρα, πού δέσμευσε τη Δημόσια Περιουσία  στο Υπερταμείο για 99 χρόνια.

Επί των ημερών του αφανίστηκε η μεσαία τάξη και η ελεύθερη αγορά από την υπέρμετρη φορολόγηση, Κόπηκε το ΕΚΑΣ για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, Έκλεισαν οι τράπεζες, Επιβλήθηκαν capital controls και η χώρα φορτώθηκε με νέα χρέη, πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι πολίτες της Φωκίδας, ειδικότερα, υπέστησαν όλα τα προηγούμενα, αλλά και είδαν την ιδιαίτερη Πατρίδα μας να καταρρακώνεται σε όλα τα επίπεδα. Ενδεικτικά θα αναφέρω το τεράστιο πλήγμα που επέφερε η Κυβέρνηση Σύριζα και δεν προσπάθησε να επουλώσει, να διορθώσει, ο τοπικός βουλευτής, στην Υγεία: Το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου υποβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό. Το Κέντρο Υγείας Ιτέας από 24ωρης βάσης πρωτοβάθμια μονάδα Υγείας, μετατράπηκε σε πρωινό ιατρείο που ουσιαστικά λειτουργεί μόνο για συνταγογράφηση… Γεγονός απαράδεκτο για το επίπεδο Υγείας στην Ιτέα, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη που πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες και αποτελεί την πύλη εισόδου του Νομού. Να σάς πω για το Νοσοκομείο της Άμφισσας; Είναι Γνωστή η Κατάστασή του. Τον Ιανουάριο του 2015 έγινε Κυβέρνηση ο Σύριζα και τέλη Μαρτίου του 2015 Έκλεισε η Παθολογική Κλινική και δεν ξανάνοιξε μέχρι και σήμερα. Και γνωρίζετε ότι Νοσοκομείο χωρίς Παθολογική δεν μπορεί να λειτουργήσει. Τα αποτελέσματα γνωστά και δυσμενέστατα για όλους τους πολίτες της Φωκίδας.

Θα σας θυμίσω, επίσης, τα Αστυνομικά Τμήματα που Έκλεισαν και αυτά που Υποβαθμίστηκαν. Θα σας θυμίσω τις ελλείψεις σε Υλικοτεχνικά μέσα. Θα σας θυμίσω, άλλωστε, ότι ο Σύριζα σε μια νύχτα κυριολεκτικά άλλαξε το οργανόγραμμα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ώστε να φανεί η Πυροσβεστική μας δύναμη υπεράριθμη και να μεταθέσει τους Πυροσβέστες μας στα Νησιά για να φυλάνε τα Αεροδρόμια.

Θα φέρω στη μνήμη σας τις Σχολικές Μονάδες που υποβαθμίστηκαν και τα ολιγομελή Λυκειακά Τμήματα που καταργήθηκαν… Το Μουσείο των Δελφών, που η Υπουργός Πολιτισμού κα Κονιόρδου ήθελε τους θερινούς, μάλιστα, μήνες να κρατήσει κλειστό για μια ημέρα κάθε εβδομάδα και τόσα άλλα.   

Όλα αυτά, ωστόσο, αλλάζουν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, όταν οι πολίτες της Φωκίδας και όλης της Ελλάδας, θα στείλουν το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής Αλλαγής, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Αγαπητοί φίλοι, στις ερχόμενες εκλογές, αλλάζουμε σελίδα!  Αποφασίζουμε την αλλαγή κατεύθυνσης, που έχει ανάγκη ο τόπος, αποφασίζουμε την στροφή προς την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Αποκατάσταση του αισθήματος Ασφαλείας στους Έλληνες πολίτες, τη θωράκιση του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Πατρίδας μας, τον οποίο χάραξε πριν από 45 περίπου χρόνια, ο μεγάλος Εθνάρχης και Ιδρυτής της παράταξής μας, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στις 7 Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία, ως η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που πάντοτε βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, θα βρίσκεται στο Τιμόνι της χώρας.           

Με οδηγό τον Πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει, εδώ και καιρό, καταθέσει ένα ρεαλιστικό, στοχοθετημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, η παράταξή μας θα αναλάβει ξανά τα ηνία της πολιτικής εξουσίας, και το μέλλον αυτού του τόπου.

Και όσο πιο Ισχυρή, όσο πιο Σαφής, όσο πιο Ξεκάθαρη είναι η Εντολή των πολιτών, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η δύναμη της νέας Κυβέρνησης, να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, για να εκκινήσει ξανά η πραγματική οικονομία, αλλά και να πάρει μια βαθιά ανάσα κάθε πολίτης, κάθε οικογενειάρχης, που τόσο πολύ στις μέρες μας έχει ανάγκη.

Τις απαραίτητες αλλαγές στην Κεντρική Πολιτική του Κράτους, όπως σας προείπα, τις έχει θέσει εδώ και καιρό, σαφέστατα, ο Πρόεδρος του κόμματός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στους άμεσους και καίριους στόχους του προγράμματός μας, περιλαμβάνονται:

-(1ον)  Η αποκατάσταση των Αδικιών, που προκάλεσαν οι ανεύθυνες πολιτικές της Κυβέρνησης του κύριου Τσίπρα, και κυρίως αυτές, που υφίστανται τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

-(2ον) Η άμεση μείωση όλων των Επιβαρύνσεων, των Φόρων, των Ασφαλιστικών εισφορών, του ΕΝΦΙΑ και της Εισφοράς Αλληλεγγύης, προκειμένου να σταθούν ξανά στα πόδια τους οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, κάθε αγρότης, και εν τέλει, όλοι εμείς, οι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας.

-(3ον) Η αντιμετώπιση της Γραφειοκρατίας και της Κακοδιοίκησης, οι οποίες αφ’ ενός ταλαιπωρούν τους πολίτες, και, αφ’ ετέρου αποσύρουν από τη χώρα το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

-(4ον) Η άμεση προσέλκυση Νέων Επενδύσεων, έτσι ώστε να επέλθει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, να δημιουργηθούν τάχιστα νέες Θέσεις Εργασίας, Νέες Δουλειές και να μην εξαναγκάζονται νέοι κυρίως, σπουδασμένοι και καταρτισμένοι συμπολίτες μας, να τραβούν για τον δρόμο της ξενιτιάς.

– Η εμπέδωση, τέλος, της Ασφάλειας και της τήρησης του Νόμου παντού, Έννοιες και Θεσμοί τους οποίους αμφισβήτησαν οι ιδεοληπτικές πολιτικές της Κυβέρνησης Τσίπρα, με συνέπεια ένα κλίμα έντονης Ανασφάλειας να κυριαρχεί σήμερα σε όλη την Ελληνική Κοινωνία.

Το Τρίπτυχο του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, κινείται πάνω στους Άξονες της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Δίκαιης Φορολόγησης, της Υγιούς Οικονομικής Ανάπτυξης και της στήριξης των Επενδύσεων, της επαναφοράς της Εσωτερικής Τάξης και του Αισθήματος Ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Είναι η ώρα, λοιπόν, να δώσουμε όλοι τη Μάχη για να προχωρήσουμε, επιτέλους, Μπροστά!

Μπροστά για μια Ελλάδα πάλι Περήφανη, που θα έχει φωνή στην Ευρώπη και στον Κόσμο. Με Ανάπτυξη, Επενδύσεις, με Περισσότερες Δουλειές, με λιγότερους Φόρους, με Στήριξη της Οικογένειας και όσων έχουν Ανάγκη, με Ποιοτική Δημόσια Υγεία, με Ασφάλεια για όλους, με σύγχρονη Δημόσια Παιδεία και Πανεπιστήμια, με προστασία του Περιβάλλοντος και βιώσιμη Ανάπτυξη, με Αναγέννηση της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας, με Κράτος ευέλικτο και Αποτελεσματικό, με την ολοκλήρωση των Εθνικών Υποδομών…  

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, βέβαια, δεν στηρίζεται σε κούφια λόγια, αυταπάτες και ανέξοδες υποσχέσεις, όπως εκείνο του κυρίου Τσίπρα το 2014.

Αντιθέτως, στηρίζεται στην Αλήθεια, την Υπευθυνότητα, τη Σοβαρότητα, τη Στιβαρότητα αλλά και τη Μετριοπάθεια που είχε, άλλωστε, επιδείξει και η προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ, της περιόδου 2012-2014.

Τότε, και πάλι η παράταξή μας είχε κληθεί να αντιμετωπίσει μία κρισιμότατη κατάσταση, την οποία είχαν προκαλέσει λανθασμένες πολιτικές, που για να πούμε την αλήθεια, ακολούθησαν, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, όλες οι μεταπολιτευτικές Κυβερνήσεις της Ελλάδας.

Από την πρώτη στιγμή, τον Ιούνιο του 2012, όλοι εμείς, Κυβέρνηση και κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, είχαμε αγωνιστεί για να κρατήσουμε την Ελλάδα στον στενό πυρήνα της Ευρώπης.

Απέναντι σε Ανεύθυνες και Διχαστικές Δημαγωγίες, που ο Σύριζα και τότε επιδείκνυε ως Αντιπολίτευση, και σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όλοι μας δίναμε τον υπέρ πάντων Αγώνα για την αποκατάσταση των Αδικιών της Κρίσης και την επαναφορά της Πατρίδας σε Ευρωπαϊκή Τροχιά.

Από την πλευρά μου, ως νέα βουλευτής Φωκίδας το 2012, πέραν των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, υπερασπίστηκα την περιοχή μας και επιδίωξα να μην στερηθεί όλα όσα Δικαιούται και Αξίζει. Και πράγματι, η Φωκίδα τότε δεν έχασε όπως άλλοι νομοί της χώρας.

Και αυτό γιατί, πάντοτε είχα ως οδηγό στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, τη Συμφωνία Τιμής, Ειλικρίνειας και Εμπιστοσύνης, που είχαμε συνάψει μεταξύ μας! Εσείς κι Εγώ!

Η προσωπική μου Πορεία σάς είναι Γνωστή! Οι ίδιες οι Πράξεις μου σάς διαβεβαιώνουν για τις προθέσεις μου, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Στη σύντομη βουλευτική μου θητεία, των 2 μόλις χρόνων, 2012-2014, πορεύτηκα με μοναδικό Γνώμονα το Συμφέρον του Τόπου μας. Εργάστηκα Σκληρά και με Συνέπεια. Με Σύνεση, Σεμνότητα και χωρίς Μεγαλοστομίες. Ακολούθησα απαρέγκλιτα τις Ηθικές μου αρχές, την Ακεραιότητα και την Αξιοπρέπεια. Στάθηκα δίπλα σας με Σεβασμό, με αίσθημα Δικαίου και πάνω και πέρα από Φανατισμούς και Ιδεοληψίες. Βοήθησα, όπου Μπόρεσα! Σας είπα, πάντα, την Αλήθεια!

Έδωσα όλες τις Δυνάμεις μου για να Διαμορφώσουμε μαζί μια Νέα Νοοτροπία σχετικά με την Πολιτική και την Άσκησή της. Μακριά από Μικροπολιτικές Σκοπιμότητες και Παραγοντισμούς. Και θυμάστε ότι Μαζί πορευτήκαμε. Μαζί μετρήσαμε τις Δυνάμεις μας αλλά και τις Ευαισθησίες. Νιώσαμε και τις Αδικίες και τις Δυσκολίες. Μάθαμε από τα Λάθη μας. Αγωνιστήκαμε σκληρά και σταθήκαμε Όρθιοι.

Και εγώ και Εσείς αντιμετωπίσαμε προβλήματα αλλά δεν λυγίσαμε και, τελικά, σταθήκαμε, όρθιοι. Συνδεθήκαμε και σφυρηλατήσαμε μια νέα σχέση Ειλικρίνειας, Αλληλοσεβασμού και Εμπιστοσύνης. Μαζί Παλέψαμε!

Με τη δική σας βοήθεια, τη στήριξή σας και τη συνεργασία σας μού δώσατε τη δύναμη να γίνω η δική σας Δυνατή Φωνή και, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, Πετύχαμε πράγματα που δεν μπόρεσαν να γίνουν άλλες, παλιότερες και καλύτερες εποχές. Σας είναι όλα γνωστά: (Σε μόλις 2 χρόνια… Μαζί Ιδρύσαμε νέα Σχολή Τ.Ε.Ι στην Άμφισσα, Ιδρύσαμε Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Λιδωρίκι, Ιδρύσαμε Ι.Ε.Κ Νοσηλευτικής στην Άμφισσα, Αναβαθμίσαμε το Υπολιμεναρχείο Ιτέας σε Κεντρικό Λιμεναρχείο, εντάσσοντας στην τοπική του αρμοδιότητα ολόκληρη τη βόρεια Ακτή του Κορινθιακού Κόλπου, Χαρακτηρίσαμε το λιμένα Ιτέας ως λιμένα Κρουαζιέρας, Πετύχαμε Φοροαπαλλαγές εντός της ΖΟΕ Δελφών, της Ζώνης Προστασίας της Λίμνης του Μόρνου και εντός των περιοχών Natura, Πετύχαμε απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ για τις σεισμόπληκτες περιοχές Πολυδρόσου, Γραβιάς, Καστελλίων, Λιλαίας, Μαριολάτας, Εξασφαλίσαμε Πιστώσεις για Έργα Οδοποιίας, Βραχοπτώσεις, για Ιατροτεχνολογικό Εξαπλισμό του Νοσοκομείου, για το Λιμάνι της Ιτέας και του Γαλαξειδίου, κ.λ.π, Εξασφαλίσαμε την Προκήρυξη θέσεων Γιατρών για το Νοσοκομείο, Εξασφαλίσαμε τη Συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τους Δήμους Δελφών και Δωρίδας, Ζητήσαμε την Ένταξη Νέας Δράσης για την προστασία του Παραδοσιακού Ελαιώνα για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, Συμβάλαμε στην πολιτική λύση που δόθηκε για τις οφειλές του Δήμου Δελφών προς την ΕΥΔΑΠ, Συμβάλαμε στην Επαναφορά της υποχρεωτικότητας του Αγροτικού Γιατρού, Εξασφαλίσαμε τη Χρηματοδότηση των Βρεφονηπιακών – Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο Νομό Φωκίδας, Διασφαλίσαμε τη διατήρηση και λειτουργία όλων των Σχολείων στη Φωκίδα, Συμβάλαμε καθοριστικά στη μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, Συμβάλαμε στην ολοκλήρωση του Καθορισμού των Ζωνών για το Αγκυροβόλιο των Τριζονίων, Τροποποιήσαμε την Υγειονομκή Διάταξη Α5 που αφορά στη Λίμνη του Μόρνου, Στηρίξαμε έμπρακτα τα Σώματα Ασφαλείας στη Φωκίδα διατηρώντας σε λειτουργία όλα τα Καταστήματα και Επανδρώνοντάς τα με περισσότερους Αστυνομικούς και Πυροσβέστες, Συμβάλαμε στην ταχύτερη καταβολή οφειλομένων από τον ΕΟΠΠΥ στα Γηροκομεία Άμφισσας και Ιτέας, Συμβάλαμε καθοριστικά στον αγώνα για τη μείωση των Αντικειμενικών Αξιών στην Δ.Ε Παρνασσού, Ασκήσαμε πιέσεις για την Πληρωμή των Αποζημιώσεων Αγροτών και Κτηνοτρόφων καθώς και για την πληρωμή του Μέτρου 125Α1 του Δικτύου Ανοιχτών Διωρύγων της Πεδιάδας του Μόρνου, Συνεργαστήκαμε με τους αρμόδιους φορείς για τη βέλτιστη λύση του χρονίζοντος προβλήματος της Πεδιάδας του Μόρνου, και πάρα πολλά άλλα).

Η προσωπική μου, όμως, δράση, δεν σταμάτησε εκεί, όπως καλά γνωρίζετε! Και μετά το τέλος της διετούς βουλευτικής μου θητείας μέχρι και σήμερα συνεχίζω και δίνω Σταθερά, Συνεχόμενα και με Συνέπεια τον αγώνα για την προαγωγή των συμφερόντων του τόπου μας. Ήμουν και είμαι, Σταθερά και χωρίς διακοπή, Παρούσα και Ενεργή, τόσο στα Παραταξιακά Δρώμενα, όσο και στα Κοινά της ιδιαίτερης Πατρίδας μας και στους Αγώνες για τη λύση των προβλημάτων, είτε αυτά προϋπήρχαν, είτε προέκυψαν τα χρόνια διακυβέρνησης του Σύριζα.

Και πάλι Μαζί δώσαμε τη Νέα μάχη για το ΤΕΙ της Άμφισσας, όταν το κατάργησε ο Σύριζα, το Νοσοκομείο, τα Αστυνομικά Τμήματα που καταργήθηκαν, τα Σχολεία μας, τη λειτουργία του Μουσείου των Δελφών, για το πρόβλημα του Δήμου Δελφών με την ΕΥΔΑΠ, για τα αιτούμενα από την τοπική κοινωνία Αντισταθμιστικά οφέλη από την Λίμνη του Μόρνου και τόσα άλλα.

Φίλες και φίλοι, μέσα από τη διαδρομή μου, που τη γνωρίζετε όλοι σας, έμαθα ότι οι απαραίτητες αλλαγές έρχονται μέσα από συγκεκριμένες, σχεδιασμένες και στοχευμένες δράσεις.

Και έμαθα κάτι ακόμα πιο σημαντικό• ότι καθήκον όλων όσων ασχολούνται με την πολιτική, είναι να κάνουν τα παραπάνω αναγκαία βήματα, πέρα από την απλή διαπίστωση των προβλημάτων.

Για μένα πρέπει να επιδιώξουμε για τη Φωκίδα και να πετύχουμε βασιζόμενοι σε τρεις Βασικούς Άξονες με τους υποάξονές τους: Τουρισμός – Πολιτισμός & Εκπαίδευση – Υποδομές – Αγροτική Ανάπτυξη & Κτηνοτροφία.

Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι Διεκδικούμε μαζί δυναμικά και σταθερά:

Νέες Επενδύσεις για τη Φωκίδα. Δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια για την αναμόρφωση της περιοχής, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Δίνουμε Προτεραιότητα στα σημαντικά Έργα υποδομής όπως ο Διαγώνιος άξονας (Θερμοπύλες – Μπράλος – Άμφισσα – Ιτέα – Αντίρριο)-

Στόχος μου είναι να προωθηθεί και να γίνει Πράξη ο δρόμος που θα συνδέσει άμεσα το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με την Άμφισσα και την Ιτέα. - 

Επίσης, πρέπει, να προωθηθεί το έργο του Περιφερειακού της Άμφισσας προς το Κάστρο. Όπως γνωρίζω υπάρχει από παλιά μια προμελέτη.

 

Επιδιώκουμε την Αναμόρφωση και Αναβάθμιση των παραλιών και των πλαζ.

Επιδιώκουμε την οριστική διευθέτηση του καθεστώτος των κατασκευών εντός της χερσαίας ζώνης, του αιγιαλού και της παραλίας.

Επενδύουμε στην Επιχειρηματικότητα και Ενθαρρύνουμε πρότυπες και Καινοτόμες δράσεις των μεταποιητικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων τοπικών προϊόντων (όπως το λάδι, μέλι κλπ). Όσοι νέοι συμπολίτες μας έχουν ασχοληθεί με τον Τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια, έχουν διαπρέψει τόσο σε πανευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δίνουμε Προτεραιότητα στην Ασφάλεια των Πολιτών μας και Είμαστε πάντα κοντά στα σώματα ασφαλείας και τις ανάγκες τους. Είναι απαράδεκτη η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Δελφών και Γραβιάς, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι θα διεκδικήσουμε την ενίσχυση της αστυνόμευσης όλων των περιοχών μας. Στεκόμαστε δίπλα στα θέματα των Σωφρονιστικών Καταστημάτων Μαλανδρίνου και Άμφισσας.

Ενισχύουμε την Υγεία. Ενισχύουμε τις μονάδες πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης στη Φωκίδα με ιατροτεχνολογικά μέσα και έμψυχο υλικό.

Επενδύουμε στην Παιδεία. Θα παλέψουμε για την ίδρυση επιπλέον Τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ίδρυση μεταπτυχιακών Τμημάτων ελληνικών και Ξενόγλωσσων  κυρίως με Κέντρο την Άμφισσα και τους Δελφούς– Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Πανεπιστήμια του Εξωτερικού. Θα εμποδίσουμε την περαιτέρω  κατάργηση μονάδων προσχολικής, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Θα στηρίξουμε με σχεδιασμό τον Τουρισμό και Πολιτισμό. Δυο έννοιες που οφείλουμε να ρίξουμε πάνω τους και συνδυαστικά όλη την Προσοχή μας. Και σας λέω ότι Όσο τα επιδιώκουμε ξεχωριστά το καθένα δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Αναπτύσσουμε παράλληλα και τις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού επιδιώκοντας να κάνουμε τη Φωκίδα τουριστικό Κέντρο για όλο το χρόνο. Θρησκευτικός τουρισμός, Χειμερινός, περιπατητικός, αναρριχητικός κλπ.

Στοχεύουμε στην ανάδειξη της πλούσιας και σπάνιας χλωρίδας της Φωκίδας και ιδίως της ορεινής και δημιουργούμε Βοτανικούς κήπους τους οποίους μπορούμε να συσχετίσουμε με τα Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής. Μια σημαντική αρχή έχει γίνει από τους Πανταγιούς.

 Επιπρόσθετα στα σχέδια μου είναι να επιδιωχθεί, σταθερά, Η κατασκευή ενός Συνεδριακού Κέντρου στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας  που θα προσελκύσει συνεδριακό Τουρισμό.

Θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα για το θέμα της Μαρίνας Τουριστικών σκαφών στην Ιτέα που έχει «περάσει» στο ΤΑΙΠΕΔ και το Αγκυροβόλιο Τριζονίων που είναι δυο δομές που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη.

Θα δραστηριοποιηθούμε για την Αξιοποίηση της Λίμνης του Μόρνου στο βαθμό που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Θα πρέπει, επιτέλους, να δοθεί η αναγκαία λύση για την αδειοδότηση των παραλίμνιων κτηνοτροφικών μονάδων που προϋπήρχαν της κατασκευής του τεχνητού Φράγματος.

Θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητας στο ζήτημα της διάθεσης των αστικών λυμάτων στη Δωρίδα και σε συνδυασμό με τον βιολογικό των Φυλακών του Μαλανδρίνου που λειτουργεί σήμερα με κόστος υψηλού επιπέδου.

Θα πρέπει να θέσουμε τις βάσεις για τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης των 2 Δήμων μας με την ΕΥΔΑΠ.

Θα στηρίξουμε ακόμη πιο σθεναρά το ζήτημα του διαχρονικού αιτήματος της τοπικής κοινωνίας των αντισταθμιστικών από τη Λίμνη του Μόρνου», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μανδρέκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο Έργο 100 χλδ ε με νέο θέατρο …