Home Πολιτισμός Πέντε «μαστούρια» ρεζίλεψαν μια Πολιτεία
Πολιτισμός - 30 Ιουνίου, 2013

Πέντε «μαστούρια» ρεζίλεψαν μια Πολιτεία

 Ο τρόπος που από την αρχή χειρίστηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το θέμα των δραπετών Τρικάλων, ήταν πέρα για πέρα λάθος και αναίρεσε επί της ουσίας το όνομα και άρα το σκοπό του υπουργείου, καθώς το μόνο που εντέλει δεν μπόρεσε να παράσχει είναι την «προστασία του πολίτη». Αυτό δυστυχώς αποδεικνύεται από τους δυο νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας και του υπουργείου, που άγεται και φέρεται από μνημονιακές πολιτικές και λειτουργεί με γνώμονα τη μείωση των εξόδων, αποδείχθηκε τραγικά «λίγη». Έδειξαν ανετοιμότητα και το ίδιο συνεχίζουν να δείχνουν μέχρι και σήμερα, όπου πάντα οι περιβόητοι δραπέτες βρίσκονται δέκα βήματα μπροστά από την αστυνομία. 
Πέρα από τα λάθη που έγιναν κατά την απόδραση και διαφυγή τους, το τραγικότερο όλων συνέβη όταν εκλάπησαν τα δυο αυτοκίνητα του κ. Ανδρεουλάκου. Ο τρόπος που τα πήραν, αλλά και αργότερα τα ευρήματα και κυρίως το καμένο Mercedes, φώναζαν από μακριά ότι  είναι δική τους δουλειά. Η δε Αστυνομία, όχι μόνο υποτίμησε το γεγονός, αλλά πλήρως αποδιοργανωμένη και αποσυντονισμένη φάνηκε να μην μπορεί να ακολουθήσει και να βρεθεί μπροστά από τους πέντε. Τότε ήταν που έπρεπε να σταλεί όλη η δύναμη με τις πιο δυνατές και καλύτερες ομάδες, για να τους εγκλωβίσουν στον Παρνασσό. Μια περιοχή άγνωστη για τους δραπέτες και δύσβατη, που δεν έχει σημεία διαφυγής, αν η αστυνομική δύναμη στηθεί σωστά και τους περικυκλώσει. Αντ’ αυτού στήθηκαν μπλόκα από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λιβαδειά και βρέθηκαν δυο άντρες να αντιμετωπίσουν πέντε, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 37χρονου αστυνομικού υπαλλήλου των 700 ευρώ. 
Είναι προφανές ότι αυτό συνέβη, γιατί το θέμα υποτιμήθηκε και επειδή το υπουργείο δεν ήθελε να ανεβάσει το κόστος της επιχείρησης, που σήμερα όμως έχει φτάσει σε σημείο να καλύπτεται η μετακίνηση ομάδας  από την Κρήτη, με ότι αυτό συνεπάγεται, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη λαϊκή παροιμία που θέλει «του χωριάτη το σκοινί να μην του φτάνει μονό και διπλό να του περισσεύει»!
Από την άλλη, παρακολουθούμε αστείες δικαιολογίες, όπως πότε ρίχνει και πότε δε ρίχνει ο Κόλα και αν έχει ή δεν έχει πάρει την κοκαΐνη του. Παραγνωρίζοντας προφανώς ότι στη Φωκίδα έχουν διασπείρει τρόμο, αφού οι κάτοικοι αυτού του έρημου νομού, παρακολουθούν από τη μια, μια αστυνομία ανήμπορη να ανταπεξέλθει στο ρόλο της και από την άλλη τα μέσα ενημέρωσης να γράφουν κάθε μέρα «σφίγγει ο κλοιός», αλλά πάντα να ξεφεύγουν και να μένουν ελεύθεροι. Σε μια απόλυτου βαθμού γελοιοποίηση της πολιτικής, αλλά και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Δεν είναι δυνατόν πέντε εξαθλιωμένοι κακοποιοί να περιγελούν με μια πολιτεία ολόκληρη. Να ζουν ελεύθεροι και χαλαροί σαν να μην είναι κυνηγημένοι και να απολαμβάνουν τα μπάνια τους στις παραλίες της Φωκίδας. Ν’ ανοίγουν σπίτια, να τρώνε να πίνουν και να κοιμούνται, σα να μην τρέχει τίποτε και από την άλλη να βλέπουμε την αστυνομία να στήνει μπλόκα στην εθνική οδό και να τους περιμένουν, ξεροσταλιάζοντας μέσα στον καύσωνα, να πέσουν σαν ώριμο φρούτο.
Όλο αυτό το σκηνικό δείχνει δυστυχώς ότι ελέω μνημονίων, όλες οι αρμόδιες αρχές, έχουν «ευνουχιστεί», εγκλωβισμένες στη λογική των περικοπών, αδυνατώντας να προσφέρουν ουσιαστικά στοιχειώδη προστασία στους πολίτες.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…