Home Πολιτικά - Φωκίδα Πάνω στο πτώμα του Γ .Ν. Άμφισσας ερίζουν διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις,
Πολιτικά - Φωκίδα - 10 Ιουλίου, 2020

Πάνω στο πτώμα του Γ .Ν. Άμφισσας ερίζουν διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις,

Πάνω στο πτώμα του Γ .Ν. Άμφισσας ερίζουν διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις, χωρίς όμως κανείς να λύνει επί της ουσίας θέματα.

Η ουσία όμως είναι ότι η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν Άμφισσας ανοίγει ,μόνο για να υπολειτουργήσει, αφού κάθε φορά ένας μόνιμος παθολόγος πάει και έρχεται, ενώ ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί σταθερά πάντα με δύο γιατρούς, χωρίς όμως να καλύπτει εφημερίες και τις τριάντα ημέρες του μήνα.

Η ΜΤΝ επίσης με δύο γιατρούς δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες εφημερίας όλου του μήνα , με αποτέλεσμα να διακομίζονται νεφρολογικά περιστατικά.

Η ουσία είναι ότι ακόμη και μέσα στην κρίση της πανδημίας το Γ.Ν Άμφισσας δεν κατάφερε να στελεχωθεί ως απομακρυσμένο ή καλύτερα ΑΓΟΝΟ ΤΥΠΟΥ Α. Η «πολυδιαφημιζόμενη» νομοθετική  ενέργεια της κυβέρνησης Σύριζα, που ποτέ δεν έγινε πράξη και που δεν ενδιαφέρεται, ως φαίνεται να διορθώσει και να ολοκληρώσει η παρούσα κυβέρνηση.

Η ουσία είναι ότι  η «Οδύσσεια» ενός νοσοκομείου θα συνεχίζεται, αν δεν υπάρξει σοβαρή πρόταση ενός οργανογράμματος, που θα το στελεχώνει στο έπακρο, μιας και άλλες  ιατρικές ειδικότητες θα εκλείψουν σύντομα, λόγω συνταξιοδότησης. Υπάρχει άραγε πρόβλεψη για αυτό;

Επί του παρόντος ο ταλαίπωρος κόσμος της Φωκίδας, συνεχίζει να διακομίζεται και άρα να ταλαιπωρείται, όπως και το προσωπικό του Γ. Ν. Άμφισσας, αφού ελλείψεις υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες (διοικητική ,γραφείο κινήσεως, μαγειρία, τεχνική υπηρεσία, εργαστήρια.) και όλοι αναγκάζονται να κάνουν αλλότρια καθήκοντα. Η καθαριότητα ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα του νοσοκομείου και εν μέσω πανδημίας, πέρασε στα χέρια εργολάβου με ότι αυτό συνεπάγεται. Λιγότερα άτομα ,φτηνά εργατικά χέρια, εργασιακός μεσαίωνας.

‘Οσο για τους νοσηλευτές παρά το «χειροκρότημα» και την ενίσχυση τους με λιγοστό επικουρικό προσωπικό, πηγαινοέρχονται για βοήθεια από τμήμα σε τμήμα, καλύπτουν τις ανάγκες του αυτοτελούς τμήματος του ΚΕΦΙΑΠ και  είναι αναγκασμένοι καθημερινά να κάνουν αλλότρια καθήκοντα, αφού κάνουν χρέη security και γραμματειακής υποστήριξης στην «διαλογή» των ασθενών, με  σύνηθες βέβαια  φαινόμενο, κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, ένας μόλις νοσηλευτής να καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επειγόντων.

Παρόλα αυτά εμείς, με κάθε κυβέρνηση, μένουμε ακόμη όρθιοι, χάρη στον επαγγελματισμό και το φιλότιμο μας ,υπερασπιζόμαστε  την δημόσια υγεία και απαιτούμε να έχουμε στο νομό ,ένα νοσοκομείο  δευτεροβάθμιας περίθαλψης, που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες του νομού, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μπορείτε ; Κάντε το. Μην ερίζετε ανούσια. Μιλήστε επιτέλους με ουσία!!!

 Μετά θα σας χειροκροτήσουμε εμείς!!!

 

                                                                 Το Δ.Σ. του Σωματείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…