Home Πολιτικά - Φωκίδα Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Χαλιορής για τη σχέση του με την Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει: Υπάρχει ταύτιση απόψεων
Πολιτικά - Φωκίδα - 21 Ιανουαρίου, 2015

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Χαλιορής για τη σχέση του με την Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει: Υπάρχει ταύτιση απόψεων

 Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Χαλιορής για τη σχέση του με την Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει

Υπάρχει ταύτιση απόψεων

– Στα μεγάλα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής, όπως η αδιαπραγμάτευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ο μετριοπαθής λόγος κι η έμφαση στις μεταρρυθμίσεις

– «Η ευαισθησία κι η διάθεση προσφοράς στα δημόσια πράγματα δεν υπακούει σε λογικές επετηρίδας», επισημαίνει

– «Η κατάσταση που βιώνει η χώρα είναι κυρίως προϊόν αλόγιστων σπαταλών», τονίζει

 

Απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τη Φωκίδα αλλά και σε θέματα που άπτονται της γενικότερης πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης στη χώρα μας, δίνει ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, σε συνέντευξή του στην ΩτΦ.

Ο κ. Χαλιορής μιλά για την ενασχόλησή του με την πολιτική, τις σχέσεις του με την Ντόρα Μπακογιάνη, ενώ εξηγεί τους λόγους που κάποιος νέος θα πρέπει να εμπιστευτεί ξανά τη ΝΔ  με την ψήφο του. Σε τοπικό επίπεδο τοποθετείται για γνωστά πολιτικά πρόσωπα, μας εξηγεί γιατί δεν «κατέβηκε» τελικά στις Περιφερειακές εκλογές, ενώ σχολιάζει το γεγονός ότι πολλά Καραμανλικά στελέχη της ΝΔ στη Φωκίδα  δηλώνουν ανοιχτά ότι θα καταψηφίσουν τη ΝΔ λόγω Σαμαρά.

 

 

ΩτΦ: Είστε μόλις 35 ετών και τίθεστε στην κρίση των ψηφοφόρων της Φωκίδας και μάλιστα σε μια κρίσιμη ώρα. Γιατί τώρα και τι ξεχωριστό έχετε να προσφέρετε;

Κωνσταντίνος Χαλιορής: Είναι γνωστό ότι δεν είναι αυτό το “βάπτισμα του πυρός” για μένα στην πολιτική, έχω πίσω μου μια μακρά περίοδο ενασχόλησης και με τα κοινά με την ευρεία έννοια και με την πολιτική πιο στενά. Η ευαισθησία κι η διάθεση προσφοράς στα δημόσια πράγματα δεν υπακούει σε λογικές επετηρίδας. Πρόκειται για μια συντηρητική αντίληψη και εκφράζει όποιον θέλει να εμπλακεί σε αυτά με ιδιοτελή κίνητρα, περιμένοντας να πάρει τη σειρά του για να ικανοποιήσει ίδια συμφέροντα. Στην περίπτωση αυτή δεν έχει νόημα το “γιατί τώρα”. Οι ευθύνες κι οι προκλήσεις έρχονται και σε βρίσκουν, εφ όσον έχεις ταχθεί στην υπηρέτηση ενός σκοπού που εσύ θεωρείς σωστό για την κοινωνία, τον τόπο σου και τους συμπολίτες σου. Επειδή ακριβώς είμαι 35 ετών, όπως είπατε, κι επειδή αυτές οι εκλογές διεξάγονται σε ένα άκρως δυσμενές κλίμα από όλες τις απόψεις, θα μου ήταν εύκολο, αν λειτουργούσα με πολιτικάντικη νοοτροπία, να το αφήσω κι εγώ για…αργότερα. Κι αυτό απαντά και στο τι καινούριο έχω να προσφέρω. Αν και πεποίθησή μου αποτελεί ότι δεν είναι αυτοσκοπός να κυνηγάει με άγχος κανείς το να πει και να προβάλει κάτι “καινούριο”. Αν κομίζω κάτι νέο, δε θα το πω εγώ, αλλά το εκλογικό σώμα της Φωκίδας. Από την πλευρά μου έχω τη συνείδησή μου ήσυχη αγωνιζόμενος για το λογικό και το σωστό. Και στον πλήρη ανορθολογισμό που βιώνουμε στην πολιτική μας σκηνή το τελευταίο διάστημα, σας διαβεβαιώ ότι αυτό δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση.

 

ΩτΦ: Το όνομά σας είχε ακουστεί και στις περιφερειακές εκλογές. Γιατί τελικά δεν εμπλακήκατε σε εκείνες τις εκλογές;


Κ.Χ.: Είναι αληθές αυτό. Το όνομά μου ήταν ανάμεσα σε εκείνα που πρότειναν στον Κώστα Μπακογιάννη για τη θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας. Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή η προοπτική, εφ όσον προκρινόταν από τον Περιφερειάρχη, πλέον, Στερεάς, δε με άφηνε ασυγκίνητο και, μιας και μου δίνεται η ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους πρότειναν το όνομά μου για την τιμή που μου έκαναν να εμπιστευτούν τις ικανότητες και τη διάθεση προσφοράς στον τόπο μου. Τέλος, στο γιατί δεν ήμουν εγώ η τελική επιλογή, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορώ να απαντήσω εγώ εξ ονόματος Κώστα Μπακογιάννη. Γνωρίζει ο ίδιος, ωστόσο, ότι σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κι ύστερα ήμουν ενεργά στο πλευρό του. Κι εξακολουθώ να είμαι.

 
ΩτΦ:  Έχετε εργαστεί για χρόνια αμισθί στο γραφείο της Ντόρας και μάλιστα ήσασταν υπεύθυνος για τη Φωκίδα όταν έκανε το δικό της κόμμα. Να σας θεωρήσουμε τον εκλεκτό της υποψήφιο;


Κ.Χ.:  Εργασία αμισθί δεν υπάρχει. Οπότε η δική μου συνεισφορά ήταν καθαρά πολιτική πράξη. Το ότι ήμουν πράγματι υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στις εκλογές του 12, καθώς κι η πιθανότητα της υποψηφιότητας μου για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές αποδεικνύουν τη σχέση μου με την πολιτική κατάσταση της Φωκίδας κι εξηγούν στο βάθος που τους αναλογεί την υποψηφιότητά μου σε αυτές τις εκλογές.
Δε μου αρέσουν οι διάφοροι χαρακτηρισμοί, πόσο μάλλον το “εκλεκτός”. Εκλεκτοί είμαστε για τους συμπολίτες μας που μας τιμούν με το σταυρό της προτίμησής τους. Με την κα. Μπακογιάννη συνδέθηκα για εντελώς πολιτικούς λόγους. Έχουμε ταύτιση απόψεων στα μεγάλα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής, όπως η αδιαπραγμάτευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ο μετριοπαθής λόγος κι η έμφαση στις μεταρρυθμίσεις.

 

ΩτΦ: Πολλά μέλη και στελέχη της ΝΔ στη Φωκίδα δηλώνουν ακραιφνώς καραμανλικοί βάζοντάς το σε αντιπαράθεση με το Σαμαρά . Μάλιστα αρκετοί από αυτούς δηλώνουν ανοιχτά ότι θα καταψηφίσουν «τη ΝΔ του Σαμαρά» . Θα ήθελα το σχόλιό σας


Κ.Χ.: Κατ αρχάς, μία Νέα Δημοκρατία υπάρχει, αυτή του Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Από εκεί και πέρα, το σχόλιό μου είναι απλό και ξεκάθαρο. Η Παράταξη, και σε πανελλήνιο επίπεδο και στη Φωκίδα, κατά καιρούς έχει πληρώσει ακριβά καταστάσεις σαν αυτές που περιγράφετε. Και το κυριότερο: Το έχει πληρώσει η χώρα κι ο νομός. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι σε τέτοιες ,ιδιαιτέρως κρίσιμες εποχές για τον τόπο, μπορεί κανείς να βάζει σε πρώτη μοίρα τη λογική του φατριασμού πάνω από το συμφέρον όχι της Παράταξης, αλλά της ίδιας της πατρίδας.

Πικρίες ενδέχεται να υπάρχουν, άλλες δικαιολογημένες άλλες όχι και τόσο. Είμαι, ωστόσο, σίγουρος ότι την ώρα που διακυβεύεται η προοπτική της χώρας κι η αποφυγή της επώδυνης περιπέτειας της επικράτησης του αριστερού λαϊκισμού, αλλά και ταυτόχρονα η απώλεια της μονοεδρικής της Φωκίδας, όσοι αναφέρετε θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα πράξουν το καθήκον τους και θα συνεισφέρουν, και μάλιστα δυναμικά στη νίκη της Παράταξης. Σε ότι, τέλος, με αφορά, απέφυγα  συνειδητά και με επιμονή την εμπλοκή μου σε εσωτερικές αντιπαραθέσεις, υπηρετώντας με όλες μου τι δυνάμεις την ΕΝΟΤΗΤΑ του κόμματος, που αποτελεί και το σημαντικότερο προαπαιτούμενο για τη δικαίωση των ιδεών και των προσπαθειών μας. Ο απλός ψηφοφόρος της παράταξης θα μας κρίνει όλους αμείλικτα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

 

ΩτΦ:  Πάνω από 2 εκατομμύρια φτωχοί και άλλοι τόσοι και παραπάνω στα όρια της φτώχειας. Ανεργία πάνω από 25% και ειδικά στους νέους πάνω από 50% . Γιατί σήμερα κάποιος νέος να εμπιστευτεί ξανά τη ΝΔ .


Κ.Χ.: αρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου κρίση χρέους, που κυριότατα δημιούργησαν οι εθνικά ανεύθυνες πρακτικές ΠΑΣΟΚ που σας περιέγραψα την παρελθούσα τριανταετία κι όχι κρίση δανεισμού που βιώνουμε σήμερ   
Η κατάσταση δεν είναι ακριβώς όπως την περιγράφετε. Ίσως να είναι και χειρότερη. Δε διαμορφώθηκε, όμως, τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Είναι κυρίως προϊόν των αλόγιστων σπαταλών που παρήγαγαν το πελατειακό κράτος κι η παρακώλυση των μεταρρυθμίσεων που με πείσμα προσπάθησε να επιφέρει η ΝΔ όσες φορές βρέθηκε στη διακυβέρνηση της χώρας. Ειδικά για την τελευταία πενταετία, η ΝΔ το 2009 πα.

Η συγκυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2012 αποδύθηκε στο μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα και έσπασε αποστημένα αδιανόητα κάποτε. Πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, συμμάζεψε καίρια τα οικονομικά του κράτους και τροχοδρόμησε αναπτυξιακές πολιτικές. Από την άλλη, οι εξαγγελίες Τσίπρα, γιατί δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση περί “προγράμματος”, έχουν σχέση με τον ορθολογισμό και τις ανάγκες της χώρας και του Έλληνα πολίτη όσο κι ο Χάρι Πότερ με την πραγματικότητα. Πρόκειται για μια πολιτική disneyland. Για αυτό το λόγο ο ψηφοφόρος πρέπει να επιλέξει τη ΝΔ, με μεγαλύτερη συνείδηση παρά ποτέ.

 

ΩτΦ: Το χρέος είναι βιώσιμο; Ποια η πρότασή σας για οριστική έξοδο από την κρίση;

Κ.Χ.: Πιστεύω ότι το θέμα δεν τίθεται στη σωστή του βάση και σίγουρα δε θα είμαι εγώ αυτός που θα συρθώ στην προεκλογική ατζέντα που επιχειρεί να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο. Πρόκειται για μια συνθηματολογία που επιχειρούν να θέσουν στον εκλογέα οι οικονομολόγοι του. Θα πρέπει, όμως, πρώτα να συνεννοηθούν μεταξύ τους γιατί “Ούτοι, ω Κλέαρχε, άλλος μεν άλλα λέγει”. Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ θάλλει στην ασάφεια, στις συσκοτίσεις, στις αντιφάσεις.

Η ΝΔ έχει μια σαφή αντίληψη για το πού θέλει να πάει τη χώρα. Ολοκλήρωση των τελευταίων υποχρεώσεων του Μνημονίου, πιστωτική γραμμή με χαλαρότερη επιτήρηση κι έπειτα ασφαλής έξοδος, σε περιβάλλον ανάκαμψης, μείωσης της ανεργίας, συνέχισης μεταρρυθμίσεων, εισροής επενδύσεων και εντέλει υλοποίησης της δέσμευσης των εταίρων για απομείωση του χρέους. Ο οδικός της χάρτης είναι ξεκάθαρος κι υλοποιείται με σύστημα δυόμιση χρόνια τώρα.

 

 ΩτΦ:  Το κόμμα σας έχει αναγάγει το νόμισμα σε υπέρτατη αξία λέγοντας ότι μια έξοδο από αυτό θα ισοδυναμούσε με εθνική καταστροφή. Θα ήθελα αυτό να μου το αιτιολογήσετε. Ρωτώ γιατί υπάρχουν αρκετά κράτη με εθνικό νόμισμα και δεν έχουν καταστραφεί (Αγγλία-Ελβετία) και επιπλέον έχω την αίσθηση ότι το νόμισμα είναι δευτερεύον ζήτημα ενώ πρωτεύων είναι το ερώτημα τι πολιτική θα εξασκήσει η όποια κυβέρνηση. Θέλω να πω ότι με αναπτυξιακές πολιτικές είτε με δρχ είτε με ευρώ θα έχουμε ανάπτυξη όπως και με υφεσιακή πολιτική είτε με ευρώ είτε με δρχ θα έχουμε ύφεση. Τι λέτε;


Κ.Χ.: Την παραμονή στο ευρώ την έχουν θέσει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Και οφείλει κάθε έντιμος πολίτης, ανεξάρτητα του τι ψηφίζει, να αναγνωρίσει και να μας πιστώσει δύο αδιαμφισβήτητα πράγματα: α) Εμείς ποτέ δεν είπαμε χτες ότι “το νόμισμα δεν είναι φετίχ”, για να προβούμε σήμερα σε κυβιστήσεις, υποστηρίζοντας, για εξόφθαλμα ψηφοθηρικούς λόγους ότι “η θέση μας είναι στο ευρώ”.

β) Στις τάξεις του κόμματός μας δεν υπάρχουν “πλατφόρμες” με ισχύ 35% που ομνύουν στην έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα.

Νόμισμα και ασκούμενη πολιτική συμπίπτουν, κατά συνέπεια, καθώς κάθε πολιτική που πρέπει να επιλεγεί γίνεται στο πλαίσιο του ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, μετά και την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ στην αναγνώριση της αταλάντευτης ευρωπαϊκής πολιτικής της χώρας, κάθε συζήτηση περί νομίσματος έχει λήξει. Και δεν αποτελεί αυτό το πρόβλημα της χώρας, αλλά η επέκταση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα και που βρίσκονται στη βάση κάθε αναπτυξιακής πολιτικής, άσχετα με το αν προβλέπονται από τις δανειακές συμβάσεις ή όχι.

Το δίλημμα, συμπερασματικά, είναι το εξής: Συνέχιση των τομών στο κράτος, έμφαση στην εξωστρέφεια και την προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν τις νέες θέσεις εργασίας για τα νέα τα παιδιά ή επιστροφή στον καταστροφικό κρατισμό, που θα αποτελέσει την ταφόπλακα της προσπάθειας υπέρβασης της κρίσης;

 

ΩτΦ: Πρόσφατα, τουριστικοί παράγοντες εξέφρασαν την άποψη ότι αν η χώρα βγει από το ευρώ και επανέλθει σε εθνικό νόμισμα το τουριστικό προϊόν θα είναι πιο ελκυστικό και η ανάπτυξη πολύ μεγαλύτερη σε σχέση  με το «σκληρό ευρώ» . Θα ήθελα να το σχολιάσετε.


Κ.Χ.: Oι απόψεις αυτές είναι μέρος μόνο σχετικών θέσεων που έχουν κατατεθεί. Γνωρίζω πολύ περισσότερες άλλες που κινούνται σε αντίθετη και πιο σωστή κατεύθυνση. Στην ουσία της ερώτησής σας τώρα, για να μη δοθεί στους αναγνώστες σας ότι προσπαθώ να “δραπετεύσω” από αυτή. Ο τουρισμός αποτελεί τμήμα του συνόλου της ελληνικής οικονομίας, που λειτουργεί, και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, στο περιβάλλον του ευρώ, στο πνεύμα της απάντησής μου στην προηγούμενη ερώτησή σας.

Παράλληλα, τουρισμός εκτός ευρώ είναι το “χρυσό όνειρο” του λόμπι της δραχμής. Στην περίπτωση αυτή οι ευρωπαίοι κι όχι μόνο που συναλλάσσονται είτε με ευτώ είτε με άλλο “σκληρό” νόμισμα δε θα έρχονται στην Ελλάδα για να νοικιάσουν δωμάτιο αλλά για να αγοράσουν γη ή σπίτι με τα ίδια σχεδόν χρήματα. Τότε είναι που θα γίνουμε πραγματικά “τα γκαρσόνια της Ευρώπης”, όπως βδελύσσονταν κάποτε ακριβώς οι ίδιοι που επιχειρούν να περιέλθουμε τώρα σε ανάλογες καταστάσεις.

Κι εδώ επαναλαμβάνω: Είναι αστείο να συζητάμε για παραμονή στο ευρώ. Το κρίσιμο ζήτημα είναι η συνέχιση των μεταρρθμίσεων κι ειδικά η εξακολούθηση και το βάθεμα της τουριστικής πολιτικής της ΝΔ, ειδικά τώρα που τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο στην προσέλκυση ξένων επισκεπτών και τουριστικού συναλλάγματος.

Και στο σημείο αυτό να επισημάνω, όπως έγραψα και πριν από λίγες μέρες, ότι, επιτέλους, είναι ο καιρός να ενταχθεί κι η Φωκίδα σε ένα δικαιότερο κι αναλογικότερο καταμερισμό του εθνικού τουριστικού εισοδήματος…

 

ΩτΦ: Θα σας πω ορισμένα στελέχη της ΝΔ στο νομό και θα ήθελα να ακούσω επιγραμματικά την άποψή σας για :

 Νίκος Γκελεστάθης, Νίκος Φουσέκης , Ασπασία Μανδρέκα , Κώστας Παπαθανασίου , Ανδρεουλάκος ,Τσιακούμης , Κουλούλας , Ράμμος ,Μίχος ,Ταγακλής , Παναγιωτόπουλος

 

 Νίκος Γκελεστάθης: Τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό προς το πρόσωπό του. Προσέφερε πολλά και σε πολλούς. Συνεχίζουμε αξιοποιώντας    τις χρήσιμες παρακαταθήκες του.


Νίκος Φουσέκης:
Δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλά λόγια. Πρόκειται για έναν πολιτικό που δεν έχασε ποτέ σε καμία    εκλογική αναμέτρηση. Είναι σημαντικό για ένα το ότι με τιμάει τόσο με την πολιτική όσο και με την  ανθρώπινη φιλία του.


Ασπασία Μανδρέκα:
Αισθάνομαι μια επιπλέον συμπάθεια, γιατί ως Βουλευτής του νομού σήκωσε στις πλάτες της όλες τις   δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Έχουμε μια άριστη συνεργασία για  τον κοινό μας σκοπό, την παραμονή της έδρας στην Παράταξη.


Κώστας Παπαθανασίου: Πρόκειται για αξιόλογο πολιτικό και τεχνοκράτη συνάμα. Αδικήθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του  2010, που δεν εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης, παρά την πρωτιά στο νομό που κατέγραψε. Από κοινού κι οι 3  υποψήφιοι του κόμματος στο νομό αγωνιζόμαστε και θα τα καταφέρουμε να ξαναφέρουμε την παράταξη 1η.


Γιάννης Ράμμος:
Βρίσκεται σε μια δίνη τον τελευταίο καιρό. Εύχομαι για τον ίδιο και για τη ΝΔ στη Φωκίδα να ξεπεράσει το σκόπελο που του παρουσιάστηκε. Έχω τα καλύτερα να πω για το χαρακτήρα του από όσο προσωπικά τον γνωρίζω.


Aνδρεουλάκος:
Άτομο με προσφορά σε πρόσωπα και πράγματα. Αξίζει σεβασμού κι από εμένα τον έχει.


Κουλούλας
: Δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι τις δύσκολες στιγμές για το κόμμα στη Δωρίδα στάθηκε στο ύψος των  περιστάσεων.


Μίχος:
Έχουμε πολύ καλή προσωπική επαφή. Πιστεύω ότι έχει όλες τις προδιαγραφές να αφήσει σημαντικό έργο.


Ταγκαλής: Ένας άνθρωπος που τις δύσκολες στιγμές δεν υπολόγισε το προσωπικό κόστος. Η πορεία του στο μέλλον θα είναι  αξιοσημείωτη και γνωρίζει ότι θα είμαι στο πλευρό του όποτε με χρειαστεί.


Τσιακούμης:
Πρόκειται, αναμφίβολα, για έναν από τους στυλοβάτες του κόμματος στη Δωρίδα. Άτομο με κύρος κι ιδιαίτερη προσφορά.


Παναγιωτόπουλος:
Πρόκειται για ένα δημόσιο άνδρα της δικής μου γενιάς κι αυτό δημιουργεί ιδιαίτερη “χημεία” μεταξύ μας. Διαθέτει πλούτο ιδεών και γνώσεων και την απαιτούμενη θεληματικότητα να τις κάνει πράξη. Η συναντίληψη κι η συνεργασία μας είναι δεδομένη.


Γενικότερα, όλοι οι προαναφερθέντες διαθέτουν πείρα και γνώσεις, εφόδια χρήσιμα για ένα νέο πολιτευόμενο. Προσωπικά, δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω στις παρακαταθήκες που ο καθένας τους έχει αφήσει. Γιατί, όπως είπε κι ο Ισαάκ Νεύτων: ” Αν μπόρεσα να δω μακριά, είναι γιατί στεκόμουν στους ώμους γιγάντων”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…