Home Δήμος Δελφών Ο Τοπικός Σύμβουλος Σωτήρης Σωτηρόπουλος τοποθετείται για την κυκλοφοριακή μελέτη: «Άμφισσα δεν είναι μόνο η Γιαγτζή»
Δήμος Δελφών - 28 Μαρτίου, 2015

Ο Τοπικός Σύμβουλος Σωτήρης Σωτηρόπουλος τοποθετείται για την κυκλοφοριακή μελέτη: «Άμφισσα δεν είναι μόνο η Γιαγτζή»

 

 
«Δεν θα ανεχτούμε “καπέλο” μια μεμονωμένη ρύθμιση, ως προϊόν προεκλογικής δέσμευσης», τονίζει σε επιστολή τους προς την εφημερίδα μας ο κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος και ξεκαθαρίζει ότι για την παράταξη τους Άμφισσα δεν είναι μόνο η Γιαγτζή.
Αναλυτικά σημειώνει τα ακόλουθα:
 
Η αποκατάσταση των αληθών γεγονότων είναι ο σκοπός της επιστολής μου, ως σύμβουλος της Δ.Κ.Άμφισσας, σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη.
Ο Δήμαρχος που προσήλθε στο συμβούλιο, μας ζήτησε να αποφασίσουμε να χορηγήσουμε 3.500 ευρώ, από Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας τις οποίες διαχειριζόμαστε, με στόχο τη σύνταξη Νέας Κυκλοφοριακής Μελέτης.
Φυσικά μια άρτια και ολοκληρωμένη Μελέτη για την Πόλη μας είναι προς όφελος όλων των Πολιτών, γι’ αυτό και προθυμοποιηθήκαμε να διευκολύνουμε τη Δημοτική Αρχή.
Ψηφίσαμε τη χρηματοδότηση μελέτης, χωρίς να έχουμε καμιά προφορική ενημέρωση για τους βασικούς άξονες που αυτή θα κινηθεί. 
Είχαμε καλή πίστη και συμφωνήσαμε.
Επειδή, όμως, «ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι», σας γνωρίζω ότι η θέση του συνδυασμού μας είναι πως
«Άμφισσα δεν είναι μόνο η Γιαγτζή»
Δεν πρόκειται να δεχθούμε “καπέλο” μια μεμονωμένη ρύθμιση, ως προϊόν προεκλογικής δέσμευσης.
Έχουμε, όμως, όλη την καλή διάθεση να δούμε το θέμα συνολικά, ως προϊόν μιας συνολικής μελέτης, απερίσπαστης, ανεξάρτητης, με συγκεκριμένους στόχους αλλά χωρίς παρεμβάσεις.
Το κυκλοφοριακό έχει επανέλθει μετά την εγκληματική κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας  και κατ’ επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης η οποία είχε εφαρμοσθεί με επιτυχία. 
Είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τη μελέτη για να ρυθμισθούν μια σειρά θέματα κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση σήμανσης όλης της πόλης (είναι προαπαιτούμενη). 
Ο μελετητής πρέπει να λειτουργήσει ανεξάρτητα, προκρίνοντας τους πεζοδρόμους, όπου αυτό είναι δυνατό. Οι πεζοδρομήσεις αναβαθμίζουν την περιοχή στην οποία εφαρμόζονται, αρκεί να είναι μελετητικά-κυκλοφοριακά εφικτές και να έχουν τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.
Μέσα από αυτό το πλαίσιο θα πορευθούμε  και θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να επικοινωνήσουμε.
Tέλος θα ήθελα να τονίσω στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Άμφισσας ότι έχουμε σοβαρό θέμα με τα σκουπίδια. Δεν είναι δυνατόν με ίδια μέσα ο δήμος να επιτύχει σωστή καθαριότητα πείραμα απέτυχε και δε το λέω εγώ αλλά όλοι οι δημότες από άκρη ως άκρη. Περιμένετε τα 5μηνα να λύσουν το πρόβλημα αλλά η προηγούμενη εμπειρία έδειξε το αντίθετο. Ακόμη και να έχουμε αποτέλεσμα με τα παιδιά των 400ευρώ μετά από 5 μήνες πάλι θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα θέμα πρέπει να λυθεί συνολικά και οριστικά. Το παράδειγμα των Δελφών είναι πρόσφατο..Η πόλη με το δυνατότερο brand name σε όλη την Ελλάδα είχε καταντήσει σκουπιδότοπος. Τελικά χρειάστηκε να παρέμβει  ιδιώτης για να καθαρίσει η θέση Άνεμος. Γιατί θα έπρεπε να περάσουν έξι μήνες; Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και όσο εθελοτυφλούμε τόσο θα γιγαντώνονται τα προβλήματα. Οι πολίτες σας εξέλεξαν για να δέσετε λύσεις. Αν αποδειχτείτε κατώτεροι των περιστάσεων θα χάσουμε όλοι. Στρωθείτε στην δουλειά γιατί οι απαιτήσεις είναι πολλές και εμείς εδω θα είμαστε να σας σπρώχνουμε στο σωστό δρόμο όταν χρειαστεί.
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…