Home Δήμος Δωρίδας Ο πρόεδρος του Κάμπου μας συστήνει την παράταξη «Κάμπος Συνεργασία»
Δήμος Δωρίδας - 15 Μαΐου, 2019

Ο πρόεδρος του Κάμπου μας συστήνει την παράταξη «Κάμπος Συνεργασία»

Το υποψήφιο Τοπικό Συμβούλιο του Κάμπου μας συστήνει ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Κορτέσης, εξηγώντας τους λόγους που έφτασε στην κατάθεση του συνδυασμού «Κάμπος Συνεργασία», αλλά και διευκρινίζοντας ότι από τις 27 του μήνα θα συνεργαστούν όλοι για το καλό της περιοχής. 

 Για το πρόβλημα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας έχουν θεωρηθεί παράνομες οι κατασκευές στη χερσαία ζώνη Λιμένος και απειλούνται με κατεδαφίσεις. Αυτό, αν συμβεί θα αποτελέσει ανεπανόρθωτη ζημία για τους καταστηματάρχες που θα αναγκαστούν να οδηγηθούν σε λουκέτα, όπως οι ίδιοι τονίζουν. Σημειώνουμε δε ότι οι συγκεκριμένες κατασκευές έχουν κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Η επιστολή του Συλλόγου, την οποία συνυπογράφει η πενταμελής διοίκησή του απευθύνεται στους πέντε υποψηφίους δημάρχους κυρίους Γιώργο Δρακάκη, Στάθη Λεοντίου, Παναγιώτη Μέγκο, Θανάση Παναγιωτόπουλο και Παναγιώτη Ταγκαλή, οι δημόσιες απαντήσεις των οποίων αναμένονται.
Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:
 
Αξιότιμε κύριε, 
Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές.
Με αφορμή το γεγονός αυτό σας παραθέτουμε τους προβληματισμούς μας και σας παρακαλούμε να τοποθετηθείτε επ’ αυτών.  
Όπως όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, στο παραλιακό μέτωπο της Ιτέας, επικρατεί μια κατάσταση ομηρίας από τους ως τώρα δημάρχους-περιφεριάρχες-κυβερνήσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας και τη νομιμότητα των καταστημάτων εστίασης της περιοχής.
Κανένας από εμάς δεν έχει πρόθεση να είναι παράνομος και να πληρώνει συνέχεια πρόστιμα. 
Είμαστε σε έναν παραθαλάσσιο τόπο, που η χερσαία του ζώνη είναι παρατημένη εδώ και χρόνια, παρόλο που διαθέτουμε το μοναδικό Λιμάνι- πρόσβαση στους Δελφούς.
Ο τουρισμός έχει φτάσει σε σχεδόν μηδενικό αριθμό για την Ιτέα και όλοι μας παλεύουμε να επιβιώσουμε σε αυτούς τους τόσο δύσκολους και χαλεπούς καιρούς.
Σας θυμίζουμε ότι δεν είμαστε μεγαλοεπιχειρηματίες που βγάζουν εκατομμύρια, αλλά όλοι μας είμαστε αυτοαπασχολούμενοι με μικρές επιχειρήσεις και αν γκρεμιστούν οι κατασκευές αυτές, θα κλείσουμε κατευθείαν τα μαγαζιά μας και θα μείνουμε τόσο εμείς όσο και οι υπάλληλοι μας άνεργοι.
Πριν 2 χρόνια περίπου ο σύλλογος μας κατέθεσε στην τότε αντιδήμαρχο Ιτέας κ. Λιάνα Πιλάλα – Τσακίρη την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2016 και αριθμό φύλλου 109, που έδειχνε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα για πάντα.
Το παραπάνω έγινε στο νησί της Μύλου που έχει το ίδιο ακριβώς προφίλ με τον τόπο μας, δηλαδή χερσαία ζώνη-καταστήματα-μεταλλευτική δραστηριότητα.
Εκεί έγινε και πέτυχε…..εδώ γιατί όχι;
Την 31η Μαΐου 2018, στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα 28  ήταν η  σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών με έδρα την Ιτέα, για να έχει  ο Δήμος Δελφών  στην διαχείρισή του ένα φορέα με ετήσιο προϋπολογισμό πολλές εκατοντάδες  χιλιάδες  ευρώ  και  την  ενιαία αναπτυξιακή πολιτική ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Δήμου. 
Το θέμα αυτό πέρασε με πλειοψηφία από το συμβούλιο αλλά ως σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για να λυθεί.
Επιπλέον πρέπει όλοι να αναλογιστούν ότι όλες οι επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου πληρώνουν  2 ενοίκια. Το ένα στους ιδιοκτήτες των μαγαζιών μας και το άλλο στο Λιμενικό Ταμείο. Κανένας όμως δεν έχει σκεφτεί ότι τα δύο ακριανά μαγαζιά που είναι εξ ολοκλήρου ιδιοκτησίας Λιμενικού Ταμείου, πληρώνουν 1 ενοίκιο και βέβαια το κυριότερο όλων είναι ότι αυτά τα μαγαζιά είναι ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΝΟΜΙΜΑ!!!!!
Μιλάμε λοιπόν για δύο μέτρα και δύο σταθμά σε όφελος κάποιων (και δεν εννοούμε φυσικά τον εκάστοτε επιχειρηματία που θα νοικιάσει το ακίνητο) και με απίστευτα πρόστιμα σε όλους τους άλλους.
Ήρθε λοιπόν η ώρα σε τούτο εδώ τον τόπο, με την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει να μπορέσει να αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας  που το έχουμε όλοι ανάγκη καταστηματάρχες, πολίτες και επισκέπτες και να πάψουμε να είμαστε όμηροι σε καταστάσεις που μπλέξαμε χωρίς να φταίμε. 
Εν κατακλείδι σας παραθέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:
 
1.Τι σχέδια έχετε για το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας;
2.Με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να είμαστε νόμιμοι χωρίς να χρειαστεί να γκρεμίσουμε τα μαγαζιά μας;
 
Παρακαλούμε να μας απαντήσετε για να ενημερώσουμε τα μέλη μας, τις οικογένειες τους , τους εργαζομένους μας και τους πολίτες ως προς το μέλλον της παραλιακής ζώνης και των επιχειρήσεων αυτής.   
   
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΙΚΗ                                              
ΣΟΥΖΑΝΑ ΚΥΤΕΑ
ΚΟΥΤΣΟΜΠΙΝΑ ΣΤΥΛΛΙΑΝΗ
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνάντηση δικτύωσης ΣΒΘΣΕ με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ…