Home Κοινωνικοί φορείς Ο πρόεδρος του ΔΣ της Κινηματογραφικής Λέσχης Άμφισσας Θ.Σπυρόπουλος: «Πρέπει να περάσουμε στην ψηφιακή εποχή»
Κοινωνικοί φορείς - 2 Φεβρουαρίου, 2015

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Κινηματογραφικής Λέσχης Άμφισσας Θ.Σπυρόπουλος: «Πρέπει να περάσουμε στην ψηφιακή εποχή»

 Για την προσπάθεια που καταβάλλει η νέα διοίκηση της Κινηματογραφικής Λέσχης κάτω από αντίξοες συνθήκες να συνεχίσει τη σπουδαία δουλειά των προηγούμενων και να δικαιώσει τους ιδρυτές της, αλλά και να επεκτείνει τη δράση της με νέους θεσμούς και άνοιγμα στο θέατρο, μιλά στην ΩτΦ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Θανάσης Σπυρόπουλος.

 
Για την ανάμειξή τους με την Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας τονίζει ότι είναι μια παρέα φίλων κινηματογραφόφιλων με διαφορετικές όμως απόψεις και αυτό είναι θετικό γιατί δημιουργεί σφαιρικό αποτέλεσμα, οι οποίοι όταν άκουσαν ότι θα γίνουν εκλογές για αλλαγή φρουράς στη Λέσχη θέλησαν να συμμετάσχουν.
«Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και τους ευχαριστούμε όλους γι αυτό», λέει ο κ.Σπυρόπουλος, ενώ σε σχετική ερώτηση απαντά ότι το κοινό θέλει εμπορικές ταινίες. «Εμείς φέρνουμε και κάποιες σινεφίλ, αλλά κυρίως ζητάνε εμπορικές. Κάνουμε και τη συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θερβάντες οπότε εκεί παρουσιάζονται εξαιρετικές ταινίες», υποστηρίζει και επισημαίνει ότι είναι παράλληλα μέλος του Οργανισμού Κινηματογραφικών Λεσχών. 
 
Άνοιγμα στο θέατρο

 

Ο κ. Σπυρόπουλος μιλάει για το άνοιγμα στο θέατρο που σχεδιάζει η Λέσχη, με θεατρικές παραστάσεις και άλλα πολιτιστικά δρώμενα. Επίσης, εξομολογείται τη σκέψη το καλοκαίρι να πηγαίνουν κάποιες ταινίες σε γύρω περιοχές, ενώ εξάρει τη δουλειά του Πολιτιστικού Κέντρου με τις προβολές στο Αλσάκι.
 
Το μεγάλο πρόβλημα που θίγει τη βιωσιμότητά της
 
 
Εξηγεί ότι τα έσοδα καλύπτουν οριακά τα έξοδα και ότι χρειάζεται αύξηση στα εισιτήρια που κόβονται και μιλάει για το μεγάλο πρόβλημα της Λέσχης, καθώς έχει και χρησιμοποιεί μηχάνημα παλαιάς τεχνολογίας με μπομπίνες, ενώ θα πρέπει να μπει άμεσα στην ψηφιακή εποχή, γιατί τελειώνουν σιγά – σιγά οι ταινίες που διατίθενται σε κλασική μορφή. «Για να επιλέξουμε να φέρουμε μια ταινία πρέπει να κάνουμε λίστα με επτά ταινίες. Σιγά – σιγά η μπομπίνα τελειώνει. Όλα πλέον είναι ψηφιακά. Ένα νέο μηχάνημα καινούργιο κάνει 30.000 ευρώ, ενώ ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο φτάνει τα 15.000 ευρώ, ποσά απλησίαστα για τις δυνατότητές μας. Μια μέση τιμή γνωστής ταινίας είναι 700 με 800 ευρώ μαζί με τα υπόλοιπα που χρειαζόμαστε για κάθε προβολή. Σε κάθε ταινία λοιπόν, για να βγουν αυτά τα χρήματα θέλουμε 120 με 130 άτομα περίπου. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οριακά επιβιώνει η Κινηματογραφική Λέσχη. Ακριβώς για όλα αυτά ζητάμε μεγαλύτερη ανταπόκριση. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι στηρίζοντας τη Λέσχη στηρίζει το μέλλον του σινεμά», τονίζει. Παράλληλα εξηγεί ότι έχει καθιερωθεί εισιτήριο φοιτητικό, ανέργων  κλπ και είναι στα 4 ευρώ, ενώ σημειώνει ότι αυτό έφερε περισσότερο κόσμο στις ταινίες.  
Επιπλέον, ξεκαθαρίζει σχετικά με την παράδοση των τελευταίων χρόνων που θέλει όσους ασχολούνται με συλλόγους να μεταπηδούν στην πολιτική ότι «η Λέσχη δεν είναι το όχημα για τη δική μου πολιτική εξέλιξη», είπε.
Η Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας παίζει περίπου 22 ταινίες το χρόνο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…