Home Πολιτικά - Φωκίδα Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δελφών κ. Αργύρης Δεδούσης για τη διαγώνια οδό απευθύνεται στο ΣΥΡΙΖΑ: «Δώστε μας έστω και ένα έγγραφό σας που ζητάτε το έργο»
Πολιτικά - Φωκίδα - 27 Απριλίου, 2019

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δελφών κ. Αργύρης Δεδούσης για τη διαγώνια οδό απευθύνεται στο ΣΥΡΙΖΑ: «Δώστε μας έστω και ένα έγγραφό σας που ζητάτε το έργο»

 Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δελφών κ. Αργύρης Δεδούσης για τη διαγώνια οδό απευθύνεται στο ΣΥΡΙΖΑ:

«Δώστε μας έστω και ένα έγγραφό σας που ζητάτε το έργο»
-«Πλήττετε τα χαλκεία» για να διασώσετε ότι απέμεινε, πριν από την εκλογική σας κατάρρευση και την απαξίωσή σας από το εκλογικό σώμα»

Αντεπιτίθεται για το θέμα της διαγώνιας οδού ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δελφών κ. Αργύρης Δεδούσης, ο οποίος και ζητεί από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και το βουλευτή έστω και ένα έγγραφο με το οποίο να αποδεικνύεται ότι διεκδίκησαν το έργο από την κυβέρνησή τους. 
Αναλυτικά σε επιστολή του αναφέρει τα εξής:
 
   Φασίν, τὸ σιγᾶν κρεῖττόν ἐστι τοῦ λαλεῖν, αξιότιμοι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο νομό Φωκίδας. Οὗτοι οἱ λόγοι τους οποίους ἐκφέρατε οὐ συνᾴδουσιν οὐδὲ συναρμόττουσιν ἀλλήλοις. Καί  ώσπερ τὰ χαλκεῖα πληγέντα μακρὸν ἡχεῖ καὶ ἀποτείνει καὶ οἱ ρήτορες οὕτω σμικρὰ ἐρωτηθέντες δόλιχον κατατείνουσι τοῦ λόγου. Από τον Ιανουάριο του 2015 κυβερνά τη χώρα η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και εγκαλείτε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ για τον διαγώνιο αυτοκινητόδρομο. Θα σας πρότεινα να  μελετήστε  τα οικονομικά στοιχεία των προϋπολογισμών των ετών 2016-2019 που συνέταξε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μελετήστε το  Νόμο υπ’ αριθμ. 4584/19-12-2018 που αφορά τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2019 τον οποίο ψήφισε η κυβέρνησή σας. Στο πεδίο  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το αναγραφόμενο ποσό για Δημόσιες επενδύσεις ανέρχεται στο  1.804.000.000 ευρώ. Είναι οι Δημόσιες επενδύσεις για όλη την Ελλάδα. Κοινώς Π.Δ.Ε. Μελετήστε επίσης το νόμο 4311/12-12-2014 που αφορά τον προϋπολογισμό του 2015 και τον οποίο ψήφισε η τελευταία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.   Το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων ήταν 1.841.000.000 ευρώ. Τι καταφέρατε αυτά τα πέντε χρόνια; Μειώσατε ακόμα και το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων κατά 37.000.000 ευρώ.  Όπως κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετσοκόψατε τις δημόσιες επενδύσεις κατά δύο δις ευρώ την  περίοδο 2016-2018 για να «πετύχει» η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α τα περιβόητα υπερπλεονάσματα. Ποιο είναι το κόστος του διαγώνιου αυτοκινητόδρομου; Με βάση τη συνταχθείσα μελέτη είναι 664.000.000 ευρώ περίπου ήτοι το ένα τρίτο του Π.Δ.Ε για όλη την Ελλάδα. Ρωτήσατε το κόμμα σας γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει εντάξει το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι Εθνικής εμβέλειας στο Π.Δ.Ε; Ποιες ενέργειες  κάνατε εσείς για να ενταχθεί; Μπορείτε να δημοσιεύσετε έστω και ένα έγγραφο; Δύνασθε να προσκομίσετε έστω μία ερώτηση του κ. Κωστοπαναγιώτου στη Βουλή των Ελλήνων για το συγκεκριμένο έργο; «Πλήττετε τα χαλκεία» κύριοι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για να διασώσετε ότι απέμεινε, πριν από την εκλογική σας κατάρρευση και την απαξίωσή σας από το εκλογικό σώμα. 
Αντιθέτως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αντιπεριφέρεια Φωκίδος συνέταξαν μελέτη η οποία βρίσκεται στη διαχειριστική αρχή για αξιολόγηση, έγκριση και δημοπράτηση για το τμήμα Γραβιά-Βάριανη μήκους 4,5 χιλιομέτρων και  προϋπολογισμού 13.500.000  ευρώ υπακούοντας στη λογική και στην Πλατωνική ρήση  «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». 
 Και λίγα λόγια για το Υπουργείο Υγείας. Ο προϋπολογισμός Υπουργείου Υγείας για το έτος  2015 ψηφισμένος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν 4.227.973.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός για το 2019 του Υπουργείου Υγείας ψηφισμένος από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι  3.884.312.000 ευρώ. Η μείωση ανέρχεται στο ποσό των 343.661.000 ευρώ  ήτοι 8,12%. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που επί των ημερών της κυβέρνησής σας έκλεισε η παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και παραμένει κλειστή τόσα χρόνια εις βάρος του Φωκικού λαού ενώ η υπόλοιπη λειτουργία του Νοσοκομείου στηρίχτηκε και στηρίζεται στις άοκνες προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που υπερβάλλουν εαυτούς.  Χαρακτηρίσατε «άγονο» το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας ενώ στην πραγματικότητα άγονες ήταν οι πολιτικές σας ενέργειες.  
Και για να μην ξεχνάμε και την Εθνική Παιδεία. Στην Ελλάδα της ανεργίας του 25% την οποία και επικαλείστε  και των τεσσάρων μνημονίων,  η κυβέρνησή σας βρήκε χρήματα για να αποκαταστήσει τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης,  των  οποίων η θητεία περατώθηκε πριν λίγες ημέρες. Αντί λοιπόν να επιστρέψουν στις τάξεις και στα διδακτικά τους καθήκοντα, με νέο νομοθέτημα τους διόρισε ειδικούς συμβούλους του Υπουργού Παιδείας για να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα θέσης που ανέρχεται στα 900 ευρώ. Τόσοι συμβουλάτορες πια! Τόσος κρατισμός! Να σας θυμίσω ότι αυτοί ήταν οι κομματικοί περιφερειακοί διευθυντές που η διαδικασία τοποθέτησής τους  έφτασε ως ερώτηση μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο. 
Τελειώνοντας  θα ήθελα να  ευχηθώ σε σας και σε όλους τους συμπολίτες μας  Χρόνια Πολλά και καλή Ανάσταση του Κυρίου.   
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο   Νέας Δημοκρατίας Δήμου Δελφών                     
 Δεδούσης Αργύρης             
Έντυπη έκδοση ΩτΦ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνάντηση δικτύωσης ΣΒΘΣΕ με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ…