Home Δήμος Δελφών Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Θ.Παναγιωτόπουλος επιμένει ότι δεν είναι ζημιογόνος η επιχείρηση Διελκυστίνδα για τα οικονομικά της
Δήμος Δελφών - 14 Αυγούστου, 2019

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Θ.Παναγιωτόπουλος επιμένει ότι δεν είναι ζημιογόνος η επιχείρηση Διελκυστίνδα για τα οικονομικά της

 Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Θ.Παναγιωτόπουλος επιμένει ότι δεν είναι ζημιογόνος η επιχείρηση

Διελκυστίνδα για τα οικονομικά της

-Στις αρχές του 2019, παραλίγο να «χρεοκοπήσει» το δήμο Δελφών η αδυναμία της να επιστρέψει τα χρωστούμενα.

-Αν η επιχείρηση είναι «υγιής»πρέπει να αποδίδει τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων της.

-Το τελευταίο τρίμηνο το 2017 παραλαμβάνουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς τους.

 

Την υγιή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΔ επικαλείται ο πρόεδρός της κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος σε απάντησή του, η οποία αφορά «δημοσιεύματα» και «παραφιλολογίες».

Ο Δήμαρχος στην απάντησή του τονίζει ότι το τέλος του 2018 έκλεισε με θετικό πρόσημο το ταμείο της ΔΕΥΑΔ, αλλά και ότι η επιχείρηση καταγράφει εγκαίρως τις καταναλώσεις και εξασφαλίζει ομαλή ρευστότητα. Ωστόσο, όλα αυτά δε μπορεί να αποτελούν απλές διαβεβαιώσεις, αλλά θα πρέπει και να αποδεικνύονται.

Τους πρώτους μήνες του 2019 και παρότι ο δήμος βρισκόταν στη δίνη προεκλογικής περιόδου, το ταμείο παραλίγο να καταρρεύσει από τα «δανεικά» που δεν επέστρεφε η επιχείρηση. Καλό είναι ο Δήμαρχος να μας πει αν ο δήμος χρηματοδοτεί την επιχείρηση. Αν πληρώνει ή όχι τις μισθοδοσίες. Αν οι καταναλωτές πληρώνουν και ποιο τρίμηνο έλαβαν, γιατί πληροφορούμαστε ότι οι καταναλωτές μόλις έλαβαν το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Ο δήμο Δελφών έχει ταλαιπωρηθεί πολύ οικονομικά και έχει γογγύξει από βαριά χρέη. Δεν έχει το περιθώριο να συντηρεί μια μηχανή παραγωγής χρεών.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

 

ΘΕΜΑ: “ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ”

 

Σε απάντηση διαφόρων ανώνυμων δημοσιευμάτων και γενικότερων παραφιλολογιών, που άλλοτε αποσπασματικά και άλλοτε οργανωμένα διακινούνται το τελευταίο διάστημα, θα θέλαμε υπεύθυνα και για μια ακόμη φορά να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου μας αποτελεί έναν απολύτως «υγιή» οικονομικά Οργανισμό, ο οποίος μέσα στο διάστημα του 1,5 έτους λειτουργίας του έχει καταφέρει να οργανώσει και να εξορθολογίσει αρκετές από τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, με βασικό σημείο αναφοράς την έγκαιρη και έγκυρη πλέον καταγραφή των καταναλώσεων ύδατος, αξιοποιώντας σύγχρονα συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών, που δίνουν τη δυνατότητα της χωρικής αποτύπωσης των υδρομέτρων του Δήμου μας.

 

Η έγκαιρη καταγραφή των καταναλώσεων εξασφαλίζει την επίτευξη ομαλής εισπραξιμότητας στα Ταμεία της Επιχείρησης, χωρίς να δημιουργούνται μακροχρόνιες υποχρεώσεις στην εξόφληση προμηθευτών-αναδόχων της Επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση, και αναμένοντας τον επίσημο ισολογισμό της ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών για το έτος 2018, μπορούμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι το Ταμείο της ΔΕΥΑ του Δήμου Δελφών την 31η -12-2018 ήταν θετικό, έχοντας ταυτόχρονα εξοφλήσει το σύνολο σχεδόν των υποχρεώσεων σε προμηθευτές και αναδόχους υπηρεσιών της Επιχείρησης.

 

Όλο αυτό το διάστημα, η Επιχείρηση έχει καταφέρει να δώσει άμεσα λύσεις σε καθημερινά ή/και χρόνια προβλήματα που ανακύπτουν, έχοντας οργανώσει και εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες της. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έχει καταφέρει να εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ) σημαντικά έργα (ΕΕΛ Άμφισσας, Διυλιστήριο, Τηλεμετρία Δικτύου) που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας.

 

Οι όποιες οικονομικές διαφορές έχουν αναφερθεί μεταξύ της ΔΕΥΑ και του Δήμου αφορούν αποκλειστικά στο πρώτο διάστημα λειτουργίας της Επιχείρησης, όπου δεν υπήρχε η απαραίτητη ρευστότητα της πρώτης και ήταν αναγκαία η λήψη της συγκεκριμένης εσωτερικής ρύθμισης μεταξύ των δύο νομικών προσώπων, όπου το ένα αποτελεί συνέχεια του άλλου και σε κάθε περίπτωση αναπόσπαστο τμήμα του.

Ενημερωτικά, το εν λόγω ποσό αφορά στην απόδοση οφειλών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διάστημα 01 Φεβρουαρίου έως 31 Οκτωβρίου 2018 και είναι της τάξεως των 400.000,00€. Η οικονομική αυτή ενίσχυση της Επιχείρησης έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και ήταν αυτονόητη έως την πλήρη αυτάρκεια και αυτονομία της. Έχουν ληφθεί, άλλωστε, οι σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών και Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΥΑ) που περιγράφουν επακριβώς τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία θα τελεσφορήσει με την ολοκλήρωση της απογραφής και τη μεταφορά των Παγίων στη νεοσύστατη επιχείρηση.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Δ. Δελφών

Αθανάσιος Ηλ. Παναγιωτόπουλος

Δήμαρχος Δελφών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ασφυκτιούν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιτέας – Θα χαθεί η ευκαιρία;

Τραγική είναι η κατάσταση στο 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο, καθώς τα δυο σχολεία στεγάζονται σ…