Home Εικόνες Αρχικής Ο Κ.Μητσοτάκης για τη Φωκίδα καθόρισε την προεκλογική ατζέντα

Ο Κ.Μητσοτάκης για τη Φωκίδα καθόρισε την προεκλογική ατζέντα

 

Ο Κ.Μητσοτάκης για τη Φωκίδα

Την προεκλογική ατζέντα

-Διαγώνιος, παράκαμψη Δελφών, βραχοπτώσεις και μια περιοχή που μπορεί ν’ αλλάξει μέσα από κορυφαία έργα.

-Αναμένονται οι προγραμματικές θέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τόσο απέναντι στις συγκεκριμένες εξαγγελίες, όσο και σε άλλα θεμελιώδη ζητήματα.

 

Ψηλά τοποθέτησε τον πήχη των εκλογών στη Φωκίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαγγέλλοντας την προώθηση συγκεκριμένων αλλά κορυφαίων έργων. Παράλληλα, έδειξε το σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, αλλά και τα πρόσωπα πουν εμπιστεύεται να τον υλοποιήσουν.

 

Καθόρισε ατζέντα

 

Αν και θα μπορούσε μόνο με το διαγώνιο άξονα, που είναι το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στη Στερεά Ελλάδα, να κάνει εκλογές χωρίς άλλες υποσχέσεις που κοστίζουν, ωστόσο προχώρησε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, βάζοντας μάλιστα και χρονοδιαγράμματα.

Ο παραλίμνιος αγωγός των μερικών δεκάδων εκατομμυρίων δεν αποτελεί απλώς ένα αποχετευτικό έργο, αλλά σηματοδοτεί την ελπίδα για ανάπτυξη. Είναι το έργο που θ’ αλλάξει την Α5 και μαζί θα κάμψει τις αφόρητες, τις ασφυκτικές δεσμεύσεις.

Τα δυο έργα που εξαγγέλθηκαν από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης που σημαίνει άμεση εκτέλεση. Δυο έργα ύψους 5,5 εκ ευρώ.

Δεν θα σταθούμε στο έργο που αφορά το φράγμα στο Χάρμισκο. Σχεδιάστηκε καλά και προχωράει τάχιστα. Θα σταθούμε όμως στο έργο των βραχοπτώσεων, γιατί είναι μια απαίτηση πολλών ετών που όμως προχωράει τώρα. Θα σταθούμε επίσης και στο Συνεδριακό Κέντρο, το οποίο θα γίνει στην Ιτέα και όπως τονίστηκε ψάχνουν το χώρο, ενώ ήδη είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα. Είναι δυο πολύ σοβαρά έργα που δεν αποτελούν απλές και αναγκαίες υποδομές. Είναι αναπτυξιακά.

Πέρα από τα έργα που προωθούνται, προετοιμάζονται και μελέτες για να εξασφαλιστεί η «επόμενη μέρα». Ολοκληρώνονται οι μελέτες του διαγώνιου άξονα και μπαίνει πάνω στο τραπέζι της συζήτησης ένα έργο που κατά κοινή πεποίθηση θα έπρεπε να έχει προηγηθεί. Είναι η παράκαμψη Δελφών, για την οποία θα ανατεθεί προκαταρκτική μελέτη. Μαζί με την παράκαμψη Αράχωβας αποτελούν το σκελετό του άξονα Λιβαδειά – Δελφοί – Ιτέα!

 

Οι αντιδράσεις

 

Μέχρι στιγμή δεν έχουμε ακόμη την αντίδραση των άλλων κομμάτων για την επίσκεψη Μητσοτάκη. Περιμένουμε όμως, πέρα από τα όποια σχόλιά τους, να δούμε τη δική τους απάντηση σε προγραμματικό επίπεδο. Περιμένουμε να δούμε τα δικά τους σχέδια, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα έργα που αποτελούν πρωθυπουργική δέσμευση πια, αλλά και για τα κορυφαία προβλήματα της περιοχής.

Ο δημόσιος λόγος πάει πλέον εκεί που τον θέλαμε σε μια παραγωγική αντιπαράθεση σχετικά με το ποιος μπορεί καλύτερα, συντομότερα και πειστικότερα να δώσει απαντήσεις. Είναι ευτύχημα ότι ξεφεύγει από τις προσωπικές αντεγκλήσεις και τον καφενειακό πολιτικό λόγο που κάποιοι κατά καιρούς επιχείρησαν να επιβάλλουν στη Φωκίδα και αυτό εν πολλοίς το χρωστάμε στο νύν Βουλευτή Γιάννη Μπούγα που δεν παρασύρθηκε παρότι προκλήθηκε και μάλιστα κατ’ επανάληψη!

Η Φωκίδα και η δημόσια ζωή μόνο κέρδος έχουν από μια υψηλού επιπέδου αντιπαράθεση, τόσο σε έργο, όσο και σε λόγο, αλλά και σε πρόσωπα. Γι’ αυτό και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα απαντήσουν τα κόμματα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κόμμα εξουσίας. Ποια έργα θα προτάξει για τη Φωκίδα, ποιες θέσεις θα προωθήσει, αλλά και ποια πρόσωπα θα εμπιστευθεί να τα υλοποιήσουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Κύριοι και Κυρίες της νυν Περιφερειακής Αρχής, «τα καλά νέα» ξεκινούν από τις αλήθειες των πραγμάτων.

Διαβάζω στον τύπο τον απολογισμό – σχεδιασμό του νυν περιφερειάρχη & συνεργατών …