Home Δήμος Δελφών «Ο επίλογος μίας ακόμη αποτυχημένης διαχείρισης-Τεχνικό πρόγραμμα 2017
Δήμος Δελφών - 17 Ιανουαρίου, 2018

«Ο επίλογος μίας ακόμη αποτυχημένης διαχείρισης-Τεχνικό πρόγραμμα 2017

 «Για το μόνο που δικαιούται να πανηγυρίζει  η Δημοτική Αρχή  είναι για τις απεντάξεις των έργων και των βαλτωμένων έργων που παρέλαβε», τονίζει η Δημοτική Σύμβουλος κ. Γεωργία Καπαρέλη – Χαρίτου σε επιστολή καταγγελία της για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017.

 
Στην επιστολή της η κ. Καπαρέλη – Χαρίτου αναφέρει τα εξής:
 
Ο επίλογος μίας ακόμη αποτυχημένης διαχείρισης-Τεχνικό πρόγραμμα 2017
 
  Η διαπίστωση πλέον ότι διανύουμε μία χαμένη αυτοδιοικητική τετραετία είναι πασιφανής και ομολογούμενη απ’ όλους. Μετά από συνεχείς λανθασμένους χειρισμούς  με απουσία ηγέτη στο τιμόνι του Δήμου Δελφών αναδεικνύεται η απροθυμία  των  δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης να συμβάλλουν ενεργά στην οποιαδήποτε προσπάθεια  και η ανυπαρξία υλοποίησης τεχνικού προγράμματος.
Στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας επικρατεί αυτοδιοικητικό τέλμα  και οι Δημοτικοί σύμβουλοι απογοητευμένοι για την επιλογή  τους έχουν αποχωρήσει πανηγυρικά , αφού οι προεκλογικές εξαγγελίες έγιναν πλέον προσωπικά αγκάθια.
    Να γιατί επιβεβαιώνεται η καταψήφιση των ανύπαρκτων Τεχνικών προγραμμάτων της  τελευταίας  τετραετίας,   με την επιλογή της Δημοτικής αρχής να απέχουν στο σχεδιασμό τους τα τοπικά συμβούλια, αν και επιθυμούσε να τους μεταβιβάσει και περαιτέρω αρμοδιότητες ο Δήμαρχος!
 Για το μόνο που δικαιούται να πανηγυρίζει  η Δημοτική Αρχή  είναι για τις απεντάξεις των έργων και των βαλτωμένων έργων που παρέλαβε.
     Ας αρχίσουμε με την  Τοπική Κοινότητα Τριταίας που αν και με την 2η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2017 (05/2017) ψηφίστηκε  η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ  ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΤΡΙΤΑΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ,  ποσού 29.808,00 ευρώ , ουδέποτε υλοποιήθηκε και απεντάχθηκε τελικά με την 9η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος (427/03-11-2017).Τόσο κράτησε η χαρά του Εκπροσώπου της Τ.Κ Τριταίας , που προσπαθεί για το χωριό του,  αλλά τελικά και με δικό του Δήμαρχο δεν εισακούεται.
    Ενδεικτικά για την Κίρρα αναφέρουμε τους  αστεϊσμούς κάποιων που θεωρούν  ότι πραγματοποιήθηκε  έργο ,  σημειώθηκε δήθεν ανάδειξη της ιαματικής πηγής στη θέση « Αγιόνερο» ΚΙΡΡΑ   ποσού 1.500,00 αν και είχε ορισθεί δικηγόρος για την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος , ακόμα περιμένουμε να αποσαφηνιστεί….. να αποδεχτούμε τη γνωμοδότηση και ίσως η είσοδος ενός ανυψωτικού μηχανήματος «βαφτίστηκε» για κάποιους ανάδειξη , μέγα έργο με μεγάλη χρηματοδότηση!! Θα ξέχασαν άραγε να μας δείξουν την κατεύθυνση που θα πορευτούν οι περιηγητές για να την αντιληφθούν την ανάδειξη επιτέλους!!, τόσο μελάνι , τόσες φωτογραφίες τόσο διαφήμιση , τελικά άνθρακας ο θησαυρός.  
    Τέλος,  αναμένουμε  την έναρξη της τελευταίας παράτασης του έργου «Αποχετευτικό Κίρρας» που στις 18.12.2017 ψηφίστηκε η πολλοστή παράτασή του από 19.12.2017-30.06.2018 , αλλά επικρατεί  «σιγή  ιχθύος» και αναμένουμε και τις ασφαλτοστρώσεις της Αγίου Ιωάννου ποσού 40.000,00 που δεν έγιναν και οι λακκούβες  κυριαρχούν ,  προκαλώντας τα αμορτισέρ των οχημάτων και του νευρικού συστήματός μας.
Προσεχώς   τα υπόλοιπα για την Ιτέα και την Κίρρα…. και φυσικά για την αλαζονική στάση κάποιων στη διαχείριση των θέσεων της Δημοτικής Αρχής στην υπόθεση του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος και τον διακαή πόθο της ανάληψης της προεδρίας ….
Διαφαίνεται προς πάσα κατεύθυνση  ο αυτοδιοικητικός κατήφορος που δυστυχώς  δεν έχει αγγίξει ακόμη τον πάτο….
                                                 
Γεωργία Καπαρέλη-Χαρίτου
Δημοτική Σύμβουλος Ιτέας
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…