Home Κοινωνικοί φορείς Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστωρ Αντωνίου δηλώνει στην ΩτΦ: « Το Μάρτιο Ξεκινά το ΚΕΦΙΑΠ»
Κοινωνικοί φορείς - 27 Φεβρουαρίου, 2019

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστωρ Αντωνίου δηλώνει στην ΩτΦ: « Το Μάρτιο Ξεκινά το ΚΕΦΙΑΠ»

Από την έντυπη έκδοση της ΩτΦ

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστωρ Αντωνίου δηλώνει ότι εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει δειλά – δειλά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η λειτουργία του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ Άμφισσας), ενώ ανακοινώνει ότι θα εκδοθεί εντός των ημερών προκήρυξη για την πρόσληψη φυσιάτρων.

 

Το Κέντρο είναι η πρώτη φορά που στελεχώνεται με ιατρικές ειδικότητες και φαίνεται χαραμάδα φωτός ότι θα λειτουργήσει και από ό,τι φαίνεται υπάρχει η πρόθεση σε επίπεδο διοίκησης της 5ης ΥΠΕ. Ήδη είχε βγει προκήρυξη με τις εξής ειδικότητες το Νοέμβριο:

 

-Διοικητικού                                                ΤΕ     1

-Εργοθεραπευτών                                      ΤΕ     1

-Κοιν/Λειτουργών                                       ΠΕ/ΤΕ        1

-Λογοθεραπευτών                                      ΠΕ    1

-Νοσηλευτών                                              ΤΕ     10

-Παιδαγ.Ειδικής Αγωγής                             ΠΕ    1

-Πληροφορικής                                            ΠΕ    1

-Φυσικής Αγωγής

(με μεταπτυχιακό στην Εργοφυσιολογία     ΠΕ    1

-Φυσικοθεραπευτών                                    ΤΕ     3

-Ψυχολόγων (με μεταπτυχιακό                    ΠΕ    1

στη νευροψυχολογία)

 

Ωστόσο, δεν υπήρξε αντίστοιχη εκπροσώπηση και βασικές θέσεις δεν καλύφθηκαν, όπως οι τρεις φυσικοθεραπευτές και ο ψυχολόγος, τις οποίες, όπως δήλωσε ο κ. Αντωνίου θα καλύψει το νοσοκομείο Άμφισσας με τις δικές του δυνάμεις. Στην προκήρυξη πάντως ανταποκρίθηκαν πέντε νοσηλευτές, γυμναστής, κοινωνική λειτουργός, λογοθεραπευτής, ειδική παιδαγωγός, διοικητικός και πληροφορικής.

Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε έχουν ήδη φτάσει στο νοσοκομείο τα άτομα που θα απασχοληθούν στο Κέντρο, τα οποία θα πιάσουν δουλειά εντός Μαρτίου.

«Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Θα το ξεκινήσουμε δειλά με τα στελέχη που έχουμε στη διάθεσή μας και οι θέσεις που βγήκαν άγονες θα καλυφθούν από το προσωπικό του νοσοκομείου. Παράλληλα θα το ενισχύουμε, ήδη εντός του επόμενου διαστήματος θα βγει η προκήρυξη για φυσιάτρους, ώστε να γίνεται η αποκατάσταση που είναι και ο στόχος της δομής», τόνισε ο κ. Αντωνίου.

 

Όπως είναι λογικό, ο Σύλλογος γονέων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία δε βλέπει την ώρα να ξεκινήσει, έστω και πειραματικά η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, καθώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαψε να το διεκδικεί. Έχουν δε, κάθε λόγο να είναι επιφυλακτικοί, όταν όλα αυτά τα χρόνια έχουν χορτάσει υποσχέσεις και αοριστολογίες. Εξάλλου οι γονείς έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ να τρέχουν για θεραπείες που θα μπορούσαν να κάνουν εδώ, σε Πάτρα, Αθήνα, Λαμία και Λιβαδειά, αλλά και οι περισσότερες οικογένειες έχουν στραγγίσει οικονομικά, για να υποστηρίξουν τα παιδιά τους, σε θεραπείες που θα μπορούσαν από το 2005 να κάνουν στην Άμφισσα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο σχεδιάστηκε και δημοπρατήθηκε από τον π.Υφυπουργό κ. Δημήτρη Θάνο. Ολοκληρώθηκε το 2005, όπου και μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει για το σκοπό τον οποίο κατασκευάστηκε. Παρότι κατά καιρούς έγιναν απόπειρες να αποκτήσει διοίκηση, να τοποθετηθούν κάποια STAGE, αλλά καμιά από αυτές δεν ευοδώθηκε, αφού αυτό που δεν είχαν εξασφαλίσει είναι το επιστημονικό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του. Μάλιστα, για να αποφύγουν την κριτική για το κτίριο, το παραχώρησαν στην Ψυχιατρική Μονάδα για δυο χρόνια, παραχώρηση που έληξε προ πολλού, προκειμένου να μην παραμένει προκλητικά κλειστό.

Βούληση της τοπικής κοινωνίας είναι να ξεκινήσει να λειτουργεί ως κέντρο αποκατάστασης. Άλλωστε, δε θα προσφέρει μόνο υπηρεσίες σε Άτομα με Αναπηρία, αλλά και σε πολλούς συμπολίτες μας που έχουν ατυχήματα, εξ αιτίας των οποίων αντιμετωπίζουν παροδικά σοβαρά προβλήματα και χρειάζονται φροντίδα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι έχει παρουσιάσει προβλήματα το κτίριο, τα οποία εν πολλοίς οφείλονται στην υγρασία, καθώς η στέγη έχει σοβαρά προβλήματα και σε πολλά σημεία του ορόφου τρέχει νερό μέσα στο κτίριο. Το νοσοκομείο ήδη σχεδιάζει την ένταξη έργου για την αποκατάσταση των ζημιών, ανάμεσα στις οποίες είναι και ο ανελκυστήρας που πολλές φορές σταματά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο Έργο 100 χλδ ε με νέο θέατρο …