Home Δήμος Δωρίδας Ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης σε συνέντευξή του στην ΩτΦ τονίζει:«Καταφέραμε πολλά, θα παλέψουμε περισσότερα»
Δήμος Δωρίδας - 17 Απριλίου, 2014

Ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης σε συνέντευξή του στην ΩτΦ τονίζει:«Καταφέραμε πολλά, θα παλέψουμε περισσότερα»

-«Παρά την θέληση της πλειοψηφίας των τοπικών στελεχών και της κοινωνίας, η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, μπλόκαρε σε άλλα κέντρα αποφάσεων».
-«Έχουμε πλέον τα μέσα και θα διεκδικήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πόρους, όσο το δυνατό περισσότερα έργα και υποδομές για το Δήμο Δωρίδας».


Για τα επιτεύγματα της παρούσας Δημοτικής Αρχής, της οποίας ηγείται, αλλά και τα πλάνα του για την επόμενη πενταετία μιλάει ο Δήμαρχος Δωρίδας σε αποκλειστική του συνέντευξη στην Ώρα της Φωκίδας.
Εξηγεί τους λόγους για τους οποίους χάλασε η συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους αποδίδει σε «άλλα κέντρα αποφάσεων», ενώ εκτιμά ότι «επειδή η απόφαση για τη μη συνεργασία δεν πέρασε μέσα από τα τοπικά όργανα και κατ’ επέκταση και την τοπική κοινωνία, πιστεύω ότι δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις εκλογές και ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθειά μας παρότι κάποιοι έχουν εγκλωβιστεί από λάθος χειρισμούς».
Επίσης μιλάει  και για τη σχέση του με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τάσο Παγώνη, τονίζοντας ότι «στάθηκε με αξιοπρέπεια στο ρόλο του ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος, αυτό όμως είναι ένα γεγονός που πολλά στελέχη από την παράταξή του δεν το έκριναν θετικά».
Αναφέρεται στα έργα που έχει καταφέρει να υλοποιήσει ή να προχωρήσει κατηγορώντας πρώην  διοικήσει των καποδιστριακών δήμων που «έφταναν μάντρες και πεζούλια και δεν είχαν κάνει ούτε μια πρόταση στο ΕΣΠΑ».«H συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ διακόπηκε με αφορμή εμφάνιση μου στην Άμφισσα, ως καλεσμένος σε πολιτική εκδήλωση»


ΩτΦ:Η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ έληξε άδοξα και κατεβάζουν δικό τους ψηφοδέλτιο. Γιατί χάλασε ο «γάμος»; Ποιο είναι το εκτιμώμενο εκλογικό κόστος;


Γιώργος Καπεντζώνης:
Ο Συνδυασμός μας “Δωρίδα για όλους” έφερε μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την πολιτική και τους δημότες. Ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια μια προσπάθεια, ακηδεμόνευτη, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και κομματικές ταυτότητες, άνθρωποι από ολόκληρο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, με κοινό σημείο αναφοράς την Δωρίδα. Ο συνδυασμός μας ήταν και παρέμεινε ανεξάρτητος τόσο πριν τις εκλογές αλλά κυρίως κατά την διαχείριση της εξουσίας. Με αυτή τη λογική κινήθηκε η παράταξή μας και εγώ προσωπικά και κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Μείναμε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση συνεργασίας, χωρίς να βάλουμε όρους και προϋποθέσεις, ή καλύτερα βάζοντας ως μοναδικό όρο και προϋπόθεση το κοινό συμφέρον για τη Δωρίδα και τους δημότες της. Σε αυτή τη διαδικασία έγιναν και κάποιες συζητήσεις με την παράταξη του Σύριζα στη Δωρίδα. Τα αρμόδια όργανα, λοιπόν της παράταξης του Σύριζα εξουσιοδότησαν μια ομάδα ανθρώπων να διερευνήσει την πιθανότητα συνεργασίας. Έτσι λοιπόν καθίσαμε γύρω από το ίδιο τραπέζι, βρήκαμε τα κοινά σημεία, προσπαθήσαμε να εξαλείψουμε τις διαφορές και τις διαφωνίες μας – πάντα σε πολιτικό επίπεδο – και καταλήξαμε σε μια συμφωνία. Ορθώς οι εκπρόσωποι του Σύριζα ζήτησαν να επικυρωθεί η συμφωνία από το τοπικό πολιτικό τους όργανο, όπως και έγινε, όπου η συνεργασία ψηφίστηκε με πλειοψηφία. Στη συνέχεια βέβαια και σε αντίθεση με τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, η συνεργασία διακόπηκε με αφορμή εμφάνιση μου στην Άμφισσα, ως καλεσμένος σε πολιτική εκδήλωση.
Τα αναφέρω αυτά, για να γνωρίζει ο κόσμος το ιστορικό των συνομιλιών, και την αφορμή για τη μη συνεργασία. Η προσωπική μου ερμηνεία, είναι ότι παρά την θέληση της πλειοψηφίας των τοπικών στελεχών και της κοινωνίας, η συνεργασία, μπλόκαρε σε άλλα κέντρα αποφάσεων. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι τα κοινά προβλήματα της περιοχής μας θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού.
Επειδή λοιπόν, όπως σας είπα, η απόφαση για τη μη συνεργασία δεν πέρασε μέσα από τα τοπικά όργανα και κατ’ επέκταση και την τοπική κοινωνία, πιστεύω ότι δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις εκλογές και ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθειά μας παρότι κάποιοι έχουν εγκλωβιστεί από λάθος χειρισμούς.
 

ΩτΦ: Η σχέση σας με τον κ. Παγώνη πάντα ήταν καλή, το τελευταίο διάστημα όμως βλέπουμε ότι είναι άριστη. Δεδομένης της σχέσης Κουλούλα – Παγώνη πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις, γιατί είδαμε πρόσφατα στενούς του συνεργάτες να μετακομίζουν σε εσάς;


Γ.Κ.:
Με τον κ. Παγώνη συγκρουστήκαμε πολλές φορές σε πολιτικό επίπεδο, όμως θα πρέπει να αναγνωρίσω ότι στάθηκε με αξιοπρέπεια στο ρόλο του ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος, αυτό όμως είναι ένα γεγονός που πολλά στελέχη από την παράταξή του δεν το έκριναν θετικά. Δεν θα μπω σε ενδοπαραταξιακά, ούτε θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω τις αποφάσεις άλλων απλά το καταθέτω σαν διαπίστωση. Τώρα σε ότι αφορά τις συνεργασίες, θα τονίσω ακόμα μια φορά ότι στην παράταξη μας “Δωρίδα για όλους” δεν αποκλείσαμε ποτέ κανέναν με αφορμή το πολιτικό παρελθόν του. Ικανά στελέχη υπάρχουν σε όλους τους χώρους, εφόσον υπάρχει και σύγκλιση στις απόψεις και συναντίληψη, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιον. Για να μην παρερμηνευτώ, αυτό δεν σημαίνει προεκλογική συνεργασία με τον κύριο Παγώνη. Η κοινωνία είναι αυτή που τελικά αναδεικνύει ανθρώπους, επιβραβεύει συνεργασίες και πολιτικές επιλογές και η κοινωνία δείχνει ότι εγκρίνει τις μέχρι σήμερα συνεργασίες μας και κυρίως τους ανθρώπους που έχουν αναδειχτεί μέσα από τον συνδυασμό “Δωρίδα για όλους”


ΩτΦ: Ο συνδυασμός σας, αν και πολυσυλλεκτικός, κλίνει προς τα κεντροδεξιά. Αυτό δε φοβάστε ότι μπορεί να επηρεάσει κεντροαριστερούς ψηφοφόρους;


Γ.Κ.:
Νομίζω ότι στο σημερινό πολιτικό σκηνικό λίγη σημασία έχουν πλέον οι ταμπέλες και οι κλίσεις. Αν θέλετε η κοινωνία στο παρελθόν διχάστηκε από αυτά τα διλήμματα και ένα μέρος του προβλήματος που βιώνουμε σήμερα ακουμπά και σε αυτούς τους διαχωρισμούς. Αλήθεια σήμερα που οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό είναι τεράστιες ποιος μπορεί να πει ότι ανήκει σε ένα χώρο, ένα κόμμα, όταν πολλές φορές οι ίδιες οι ηγεσίες αναθεωρούν, ανατρέπουν και αναπροσαρμόζουν τις στρατηγικές τους. Αφενός όλοι όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική κάποια χρόνια, έχουμε και πολιτικές και κομματικές καταβολές, αυτή την πορεία δεν την αρνείται κανένας. Σήμερα όμως θα πρέπει να παραμερίσουμε τις κομματικές μας διαφορές και να εστιάσουμε στο μείζον που είναι η σωστή διαχείριση του Δήμου, η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του Δημότη, η δημιουργία προοπτικής για το μέλλον. Αυτά είναι ζητούμενα όλων των δημοτών της Δωρίδας από όπου και αν προέρχονται, και πιστεύω ότι με βάση αυτά τα κριτήρια θα γίνει και η επιλογή της επόμενης Δημοτικής Αρχής από τους πολίτες. Για μας δεν υπάρχουν κεντροδεξιοί ή κεντροαριστεροί παρά μόνο δημότες της Δωρίδας. Το αποδείξαμε και στην περασμένη τριετία, ήμασταν, ήμαστε και θα είμαστε ανεξάρτητοι, ο κόσμος το γνωρίζει και το αναγνωρίζει.

 

«Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς δύο πράγματα, τον αντίπαλο αλλά και τον εαυτό σου»


ΩτΦ: Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο υποψήφιος αγωνιά. Εσείς υπάρχει κάτι που φοβάστε;


Γ.Κ.:
Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάς δύο πράγματα, τον αντίπαλο αλλά και τον εαυτό σου. Αυτό έχω αποκομίσει από την ενασχόλησή μου στα κοινά, μέχρι σήμερα. Δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, αλλά δεν τον φοβόμαστε κιόλας, εάν ο οποιοσδήποτε εκλογικός αγώνας διεξάγεται τίμια και ανοιχτά, χωρίς υπόγειες συμφωνίες και ίντριγκες,  δεν χρειάζεται να φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Τα επιχειρήματά μας, αλλά πολύ περισσότερο η μέχρι σήμερα δράση μας, τα 3,5 αυτά χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Δωρίδος, έχουν δείξει ότι μπορούμε να απευθυνόμαστε στους δημότες, κοιτάζοντάς στους στα μάτια. Ευελπιστώ ότι το έργο μας έχει αποτυπωθεί στην κοινωνία, οι δημότες γνωρίζουν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε αλλά και τα όσα πετύχαμε, και αυτό θα καταγραφεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα.


ΩτΦ: Σε αυτή τη πρώτη θητεία σας κάνοντας ένα μικρό απολογισμό, θέλω να μου πείτε τι σας κάνει υπερήφανο και τι δεν θα είχατε χειριστεί με τον ίδιο τρόπο;


Γ.Κ.:
Καμία Δημοτική Αρχή, κανένα Δημοτικό Συμβούλιο, κανένας Δήμαρχος, καμία παράταξη δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι έχει καταφέρει να λύσει όλα τα προβλήματα, ότι με κάποιον μαγικό τρόπο έδωσε λύσεις για τα πάντα, και αυτό αφενός γιατί η διοίκηση και η διαχείριση ενός Δήμου είναι μια δυναμική, συνεχής διαδικασία με νέες προκλήσεις καθημερινά, αλλά κυρίως γιατί σε αυτή τη διαδικασία όσο καλές και να είναι οι προθέσεις τα εμπόδια που παρουσιάζονται είναι μεγάλα. Όμως αυτή η γενική διαπίστωση δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για την αδράνεια ή την ανεπάρκεια που πολλές φορές έχουμε δει στη διοίκηση Δήμων σε όλη τη χώρα. Αυτή την παγίδα η Δημοτική μας αρχή την απέφυγε εν γνώση της. Δεν κρυφτήκαμε πίσω από την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε πίσω από τις ατέλειες του Καλλικράτη. Σταθήκαμε με ειλικρίνεια απέναντι σε όλους τους δημότες και αντιμετωπίσαμε όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε αυτή τη δύσκολη τριετία. Αυτό που κατά γενική ομολογία μένει είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της, η περιοχή μας έχει αποκτήσει επιτέλους την συνοχή, την οργάνωση και την υποδομή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με αξιοπρέπεια και να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. 
Πάντως αν ήθελα να ξεχωρίσω κάποιες από τις αποφάσεις για τις οποίες είμαι ευχαριστημένος, είναι σίγουρα η μείωση των δημοτικών τελών, είμαστε ίσως ο μόνος δήμος στην Ελλάδα που έκανε όχι μία αλλά τρεις μειώσεις στα τέλη, δίνοντας και επιπλέον μειώσεις σε ευπαθείς ομάδες. Επίσης η δημιουργία 5 γηπέδων με γρασίδι σε όλη τη Δωρίδα, δίνουμε μια διέξοδο στους νέους της περιοχής, βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε τα σωματεία και τους πολιτιστικούς συλλόγους να αναπτύξουν δράσεις για τους νέους. Οι Γαλάζιες σημαίες για τέσσερεις παραλίες του Δήμου μας, το κλείσιμο των χωματερών σε Τριζόνια και Τολοφώνα, όχι απλά μια παρέμβαση για το περιβάλλον αλλά και ένα δείγμα για το πώς σκεφτόμαστε τη διαχείριση των φυσικών πόρων του δήμου μας. Οι ενέργειες που κάναμε για να ενισχύσουμε την διαπραγματευτική ικανότητα του Δήμου σε σχέση με τα ανταποδοτικά της Λίμνης του Μόρνου: Παραλίμνιος αγωγός, Δίκτυο Πόλεων με λίμνες, ημερίδες, επαφές με φορείς, κόμματα και κυβερνητικούς παράγοντες. Σταθήκαμε δίπλα σε όλες τις υπηρεσίες, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λιδωρικίου, Αστυνομικό τμήμα Ευπαλίου, στα αγροτικά ιατρεία, στο κέντρο υγείας, είτε με πόρους και υλικοτεχνική υποδομή είτε οικονομικά, είτε με πολιτικές αποφάσεις, σύσταση και διαχείριση Πάγιας Προκαταβολής από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Στο αν θα μπορούσαμε να χειριστούμε κάποια πράγματα διαφορετικά; κοιτάξτε, στην καθημερινότητα τους όρους δεν τους βάζεις εσύ αλλά οι συνθήκες, πολλά θα θέλαμε να είναι διαφορετικά, τα χρήματα, οι πόροι, οι υπηρεσίες, το προσωπικό, πολλές διαδικασίες θα μπορούσαν να πάνε διαφορετικά όμως ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί με τα μέσα και τους πόρους που διαθέτει, και όχι απλά να λειτουργεί αλλά να παράγει ότι καλύτερο μπορεί για τους δημότες του.

 

«Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές αναλώθηκαν σε μάντρες και πεζούλια»

ΩτΦ:  Στις ομιλίες σας ποια είναι τα έργα που θα αναδείξετε περισσότερο και γιατί;


Γ.Κ.:
Ευτυχώς για εμάς, επικοινωνιακά θα ήταν εύκολο να προσαρμόσουμε τον πολιτικό μας λόγο στα μέχρι τώρα έργα μας, γιατί υπάρχει καταγεγραμμένο αποτέλεσμα. Παραλίμνιος Αγωγός, Ταμιευτήρας Τολοφώνας, αποχετεύσεις, Κλείσιμο Χωματερών σε Τριζόνια και Τολοφώνα, 5 νέα γήπεδα με γρασίδι σε όλη την Δωρίδα, Γαλάζιες σημαίες, ανάδειξη παραδοσιακών οικισμών στη ΔΕ Ευπαλίου, εσωτερική οδοποιία, μερικά μόνο από τα έργα που είτε μπήκαν στην τελική ευθεία είτε ολοκληρώθηκαν την περασμένη τριετία, παρά την έλλειψη σε πόρους, υποδομές και υπηρεσίες. Επίσης θα ήταν εύκολο να επικεντρώσουμε ένα πολιτικό λόγο βασισμένο σε προηγούμενα έργα ειδικά από τη στιγμή που προηγούμενες δημοτικές αρχές αναλώθηκαν σε μάντρες και πεζούλια έχοντας το απελπιστικά αρνητικό ρεκόρ των μηδέν εντάξεων έργων στο ΕΣΠΑ. Δεν εντάχθηκε κανένα έργο στο μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο που είχε η αυτοδιοίκηση στα χέρια της από το 2007. Εμείς καταφέραμε, με λίγα μέσα, σε ένα δυσμενές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον να καταθέσουμε 12 προτάσεις και να εντάξουμε 6 έργα στο ΕΣΠΑ. Αυτό είναι το σημείο που μας διαφοροποιεί και εκεί θα επενδύσουμε στην επικοινωνία μας με τους πολίτες, όχι στις προηγούμενες αποτυχημένες διαχειρίσεις, αλλά στην προοπτική που έχει πλέον ο Δήμος Δωρίδος στην νέα προγραμματική περίοδο. Δημιουργήσαμε υπηρεσίες, πήραμε διαχειριστική επάρκεια, νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά, και πλέον έχουμε την δυνατότητα να καταθέσουμε όχι 12, αλλά 112 προτάσεις στο νέο ΕΣΠΑ και να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για την Δωρίδα και τους πολίτες της. Ξέρετε, στην προεκλογική περίοδο ο κάθε συνδυασμός επιλέγει και μια επικοινωνιακή στρατηγική, κάποιοι επενδύουν σε σκανδαλολογία, σε λάσπη, σε μικροπολιτικές, κάνουν εύκολη αντιπολίτευση, μιλούν για αναθέσεις, σκοπιμότητες. Το ξεκαθαρίζω, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από αυτού του είδους την αντιπαράθεση. Όμως ωφέλιμο για τους πολίτες είναι να ακούσουν και το πρόγραμμα, τους στόχους και τις επιλογές που θα κάνει η κάθε υποψήφια δημοτική αρχή. Και εμείς έχουμε αποδείξει ότι δουλεύοντας εντατικά, μια τριετία, πετύχαμε αρκετά, αλλά το κυριότερο είναι ότι βάλαμε τις βάσεις για το μέλλον. Αυτό είναι το σημαντικότερο έργο μας.

ΩτΦ: Στην πρώτη θητεία φτιάξατε ένα πολύ καλό ταμείο. Στη δεύτερη, τι να περιμένουμε;


Γ.Κ.:
Παραλάβαμε την διοίκηση του Δήμου Δωρίδος σε μια από τις πλέον δύσκολες περιόδους. Μεγάλες αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης, με τις αλλαγές που έφερε ο “Καλλικράτης”, αυξημένες αρμοδιότητες, χωρίς πόρους, έσοδα, προσωπικό και υποδομές, μέσα στην χειρότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση των τελευταίων ετών. Σε αυτό το περιβάλλον έπρεπε να στήσουμε έναν δύσκολο δήμο από την αρχή και το πετύχαμε. Με δυσκολίες, ενδεχομένως με παραβλέψεις και ατέλειες, αλλά σήμερα έχουμε έναν Δήμο Δωρίδος, που δεν αφήνει παρακαταθήκη απλά ένα γεμάτο ταμείο, αλλά πολύ περισσότερο υπηρεσίες, στελέχη και δομές που μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τόσο τα καθημερινά προβλήματα του δημότη, αλλά να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να εκμεταλλευτούν όλες τις  δυνατότητες που προσφέρονται για την ανάπτυξη της περιοχής. Αυτό είναι που στοχεύουμε για το επόμενο διάστημα. Έχουμε πλέον τα μέσα και θα διεκδικήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πόρους, όσο το δυνατό περισσότερα έργα και υποδομές για το Δήμο Δωρίδας

 

«Το πλάνο και τις στρατηγικές για μια περιοχή τις ορίζει η κοινωνία και όχι ο Δήμαρχος»


ΩτΦ: Ποιό είναι το πλάνο σας για την επόμενη πενταετία;


Γ.Κ.:
Το πλάνο και τις στρατηγικές για μια περιοχή τις ορίζει η κοινωνία και όχι ο Δήμαρχος. Υπάρχει μόνιμη και διαρκής επικοινωνία με τους δημότες προκειμένου να καταγραφούν ανάγκες και προβλήματα όλων των περιοχών, αλλά πολύ περισσότερο με στόχο να συνδιαμορφόσουμε όλοι μαζί το μέλλον της Δωρίδας. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι και είναι κοινή διαπίστωση, ότι η Δωρίδα έχει στερηθεί, υποδομές, έχει στερηθεί πόρους, ανταποδοτικά, αναπτυξιακά έργα, έργα που θα δώσουν ώθηση στην τοπική κοινωνία. Έτσι μια πρώτη στόχευση είναι όπως σας είπα η διεκδίκηση των παραπάνω. Να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες του δήμου και να παρέχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Να σταθούμε δίπλα στους νέους, να δώσουμε διεξόδους και προοπτική. Να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση. Να προστατεύσουμε το περιβάλλον, και να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της Δωρίδας. Να ενισχύσουμε τον τουρισμό την κτηνοτροφία, την πρωτογενή παραγωγή, πυλώνες της τοπικής οικονομίας. Να γίνουμε ακόμα πιο εξωστρεφείς, να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογίες, την τεχνογνωσία άλλων δήμων και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Έχουμε εκπονήσει μελέτες, έχουμε επικαιροποιήσει μελέτες, έχουμε ολοκληρώσει τις χρονοβόρες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για μια σειρά έργων και είμαστε έτοιμοι να τα εντάξουμε στο νέο ΕΣΠΑ. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ για Δημόσιες δαπάνες και να ενισχύσουμε τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτό δεν είναι υπόσχεση, αλλά ρεαλιστική προοπτική με βάση αυτά που μέχρι τώρα έχουμε ετοιμάσει. Αυτές είναι οι βασικές επιδιώξεις των δημοτών της Δωρίδας και με βάση αυτές θα κινηθούμε την επόμενη πενταετία. Πάντα ανοιχτοί στην κοινωνία, ανοιχτοί στην νέες προκλήσεις, με δημοκρατικές διαδικασίες και χρηστή διοίκηση.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…