Home Δήμος Δωρίδας Ο Γιώργος Αρτινόπουλος υποψήφιος με το συνδυασμό «Δωρίδα για όλους»

Ο Γιώργος Αρτινόπουλος υποψήφιος με το συνδυασμό «Δωρίδα για όλους»

Όπως είχαμε προαναγγείλλει πριν από μερικούς μήνες ο  Γιώργος Αρτινόπουλος  θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό «Δωρίδα για όλους» στη Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου. Μετά τον Τάσο Φλώρο πρόκειται για το δευτερο επικεφαλή παράταξης που συνάσσεται με το νυν δήμαρχο θεωρώντας ότι η νυν δημοτική αρχή έχει θετικό πρόσημο στα χρόνια που κρατά τις τύχες του τόπου στα χέρια της

 

Στη δήλωσή του ο Γιώργος Αρτινόπουλος σημειώνει: 

Η πορεία προς το αύριο πρέπει να περιλαμβάνει διδαχές από το χθες, αλλά να μην καθορίζεται από αυτό…

Η εποχή μας τρέχει γρήγορα και, τώρα πια, οι πολίτες ζητούν πράξεις, χειροπιαστά αποτελέσματα και απαντήσεις τόσο στις προκλήσεις των καιρών όσο και στα δικά τους προβλήματα που είναι πραγματικά, τα βλέπουν, τα βιώνουν κάθε μέρα.

Δεν υπάρχει πια χρόνος για παχιά λόγια που απλώς γίνονται αρεστά, γιατί απλώς ακούγονται ευχάριστα. Οι προκλήσεις είναι εκεί και δεν περιμένουν, τα προβλήματα θεριεύουν όταν μένουν  άλυτα.

Η Δωρίδα έχει μια δημοτική αρχή που έχει θετικό πρόσημο προσφοράς στον τόπο και στον πολίτη. Έχει παράγει αποτελέσματα  και – κυρίως – αντιλαμβάνεται την ανάγκη, της ανανέωσης, του φρεσκαρίσματος προσώπων και ιδεών. Στις εκλογές του Οκτωβρίου, δηλώνω παρών σε αυτό το προσκλητήριο μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής, στο πλευρό του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη, όχι παραγράφοντας το χθες, αλλά θέλοντας να συμβάλω θετικά στην πράξη, για την υλοποίηση του οράματος των πολλών στη Δωρίδα.

Πιστεύω ότι η δημοτική παράταξη «Δωρίδα για Όλους» με επικεφαλής τον Γιώργο Καπεντζώνη αποτελεί την πιο αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης του Δήμου που μπορεί να ανταπεξέλθει στις επικρατούσες δύσκολες συνθήκες και να συνεχίσει την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καλύτερου αναπτυξιακού περιβάλλοντος που έχει ανάγκη ο τόπος μας και το οποίο αποτελεί το κοινό όραμα όσων συμμετέχουμε στην παράταξη αυτή.  Για μια Δωρίδα, για όλους, όπου τα όνειρα για τον τόπο μας, το σχέδιο που χτίσαμε όλοι μαζί, θα γίνει εργαλείο της διοίκησης για μια Δωρίδα, όπως τη θέλουμε κι όχι, μονάχα,  μέσο, πολλές φορές ανούσιας  αμφισβήτησης της. 

Ενόψει αυτών καλώ όλες τις συνδημότισσες και όλους τους συνδημότες, με το δικαίωμα που μου δίνει η πολύχρονη ενασχόληση με τα δημοτικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου  μας και η αγάπη μου για τη Δωρίδα, να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια.

 

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα το 1969 στη Ναύπακτο και μεγάλωσα στο Σκάλωμα Δωρίδας. Είμαι γιός του Δημητρίου Αρτινόπουλου και της Αργυρώς Αναγνωσταρά, με καταγωγή από την Ναύπακτο και το Σκάλωμα. Είμαι παντρεμένος από το 2003 με την Ειρήνη Σοφιού και έχουμε δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Ηρώ.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ-ΑΣΟΕΕ) με ειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα και εφαρμογή στα Οικονομικά, τη Διοικητική Επιστήμη και την Επιχειρησιακή Έρευνα. Κατέχω επίσης Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Γνωρίζω Αγγλικά και είμαι μέλος της ΕΠΥ (Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών). Έχω συμμετάσχει και παρακολουθήσει επιτυχώς μια σειρά Προγραμμάτων Επιμόρφωσης, που  αφορούσαν θέματα εκπαίδευσης αλλά και θέματα που σχετίζονται με τους ΟΤΑ όπως το Πρόγραμμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στη Διδακτική της Πληροφορικής» του ΥΠΑΙΘ, το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» του ΕΚΠΑ, το πρόγραμμα «Λειτουργία-Διαχείριση  Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχω συμμετάσχει σε μια σειρά από συνέδρια με θέματα όπως η «Τουριστική προβολή και ανάδειξη του Κορινθιακού Κόλπου» φορέας ΣΠΟΑΚ,  το «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Η παιδεία και ο πολιτισμός ως πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης.» φορέας 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο ΙΑΚΕ.  

Η επαγγελματική μου εμπειρία ξεκίνησε από τον ιδιωτικό τομέα, όπου εργάστηκα έξι έτη σε εταιρείας που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό και χρηματιστηριακό κλάδο. Αρχικά στην Ergo Securities S.A. μέλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας EFG Eurobank–Ergasias (1998-2000), ενώ το διάστημα (2001-2003) εργάστηκα ως Υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής στην Cyprus Securities S.A. μέλος του Συγκροτήματος της Bank of Cyprus.

Από το 2004 έως σήμερα είμαι Μόνιμος Καθηγητής Πληροφορικής, σε σχολεία  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών: Β’ Πειραιά, Α’ Αθήνας, Αιτωλ/νίας και Φωκίδας.  Η  διοικητική μου εμπειρία στο Δημόσιο περιλαμβάνει: δύο έτη ως αποσπασμένος στο Γραφείο Επαγ/κής Εκπ/σης της ΔΔΕ Αιτωλ/νίας, εφτά  έτη ως Διευθυντής σχολικών Μονάδων Ν.Φωκίδας και τέσσερα έτη συμμετοχή ως τακτικό μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δ/θμιας Εκπ/σης (ΠΥΣΔΕ) Φωκίδας.

Σχετικά με την εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκλέχτηκα ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Δωρίδας» και διετέλεσα Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δωρίδος, την περίοδο 2014-2019. Υπήρξα μέλος στις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων Δωρίδος και Δελφών, ενώ συμμετείχα ως τακτικό μέλος  της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) «Ο ΑΡΙΩΝ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…