Home Δήμος Δωρίδας Ο «γάμος» Καπεντζώνη – ΣΥΡΙΖΑ, η παρουσία του στο ΠΑΣΟΚ και οι συνέπειες
Δήμος Δωρίδας - 14 Απριλίου, 2014

Ο «γάμος» Καπεντζώνη – ΣΥΡΙΖΑ, η παρουσία του στο ΠΑΣΟΚ και οι συνέπειες

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει ψηφοδέλτιο στη Δωρίδα, εξακολουθούν να γίνονται προσπάθειες να τα βρουν με το νύν Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπεντζώνη και να κατεβούν μαζί. Άλλωστε οι στενοί του συνεργάτες διατείνονται ότι ο “γάμος” δεν χάλασε με δική τους υπαιτιότητα. Βρεθήκαν, κάθισαν στο τραπέζι και μίλησαν με πολιτικούς όρους, αποκρυσταλλωμένες απόψεις και όρους διαφάνειας. Τα βρήκαν και ήταν στην τελική ευθεία για να λήξουν τις λεπτομέρειες και να συμφωνήσουν επίσημα.
«Οι φίλοι και σύντροφοι, διότι πολλοί πρώην σύντροφοι μου, είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ενοχλήθηκαν επειδή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Αφενός ο Δήμαρχος πρέπει να παρίσταται σε όλα τα κόμματα, που σήμερα κομψά αποκαλούμε «του δημοκρατικού τόξου», όπως και έχει πάει πολλές φορές σε κομματικές συγκεντρώσεις πολλών κομμάτων, αφετέρου, έχει  σε προσωπικό επίπεδο την αυτονομία του», μας λέει στενός του συνεργάτης.
Συμπληρώνει μάλιστα ότι «μια συνεργασία, δε σημαίνει «όρκους αιώνια πίστης», ούτε και θα έσκυβε το κεφάλι σε οποιονδήποτε, ακόμη και αν ήξερε ότι από αυτόν εξαρτάται η νίκη ή η ήττα του. Θέλαμε να έρθει μαζί μας ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συντεταγμένα και ισότιμα. Η απόφασή τους είναι δικό τους θέμα και θα φανεί σύντομα αν έκαναν το καλύτερο γι αυτούς».
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε κατ’ εντολή της εφημερίδας μας μόνο θετικά δεν είναι για το ΣΥΡΙΖΑ. Ένας μεγάλο μέρος πολιτών από το χώρο του κέντρου που είναι δυσαρεστημένος από την κυβερνητική πολιτική, μετά από αυτά δεν θα ψήφιζε ούτε στις περιφερειακές, ούτε στις ευρωεκλογές ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος άνθρωπος διευκρινίζει ότι «δεν τους  έχουν παροτρύνει, ούτε και αναμειγνύονται. «Ξέρετε ότι οι «γραμμές» δεν υπάρχουν πια και ο κόσμος, ευτυχώς, δεν ακολουθεί πια. Βλέπουν όμως, ότι αν και δεν μπορούν να κάνουν ένα ψηφοδέλτιο με προοπτική νίκης, όχι μόνο δεν έρχονται μαζί μας, αλλά κοιτάνε πως θα μας κάνουν εκλογική ζημιά, ενισχύοντας έμμεσα παρατάξεις που εκπροσωπούν ξεπερασμένες πρακτικές που καθήλωσαν τη Φωκίδα δεκαετίες πίσω και νοοτροπίες που κατέστρεψαν την περιοχή και το νομό», τονίζει.
Πιστεύει μάλιστα ότι «παρόλα αυτά δεν είναι αργά να δουν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ πιο ψύχραιμα τα πράγματα και να αναρωτηθούν τι πραγματικά είναι καλύτερο για το σύνολο των μελών τους και την περιοχή μας. Εμείς από την πλευρά μας, είμαστε πρόθυμοι να ξανασυζητήσουμε και να συνεργαστούμε, αν και όπως φάνηκε από τη δημοσκόπησή σας, δεν έχουμε την εκλογική ανάγκη να απευθύνουμε αυτό το κάλεσμα. Τα προβλήματα είναι τεράστια, ο τόπος ερημώνει μέρα με τη μέρα, η οικονομική κρίση εξαθλιώνει οικογένειες και επαγγελματίες και χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ σύμπνοια, ομόνοια, ομοψυχία και πλατιές συνεργασίες» μας λέει.
Όσο για τη δεύτερη Κυριακή, αν και το στρατόπεδο Καπεντζώνη θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει, δεν ξέρουν και δε μπορούν να πουν με σιγουριά πως θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αν υποθέσουμε ότι υπάρξει δεύτερη Κυριακή, αυτοί είναι εκείνοι που θα χρειαστεί να αποφασίσουν ανάμεσα σε εμάς και τους αντιπάλους μας ποιος μπορεί να διοικήσει καλύτερα. Ποιος πρεσβεύει την πρόοδο και ποιος τη συντήρηση. Ποιος διαιωνίζει το κακό πελατειακό σύστημα. Ποιος μπορεί να κρατήσει ζωντανό το δήμο και με τα ταμεία γεμάτα. Ποιος έχει κάνει το μικρό καλλικρατικό δήμο παράδειγμα προς μίμηση σε οικονομικό επίπεδο. Όσο για τα ανταλλάγματα, ούτε να σας περνάει από το μυαλό, ούτε εσάς ούτε κανενός άλλου ότι μπορεί να υπάρξουν πάνω ή κάτω από το τραπέζι. Οι όποιες συνεργασίες θα γίνουν προεκλογικά και επίσημα ή δε θα γίνουν ποτέ», μας λέει χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…