Home Εικόνες Αρχικής Ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μπούγας σε συνέντευξή του στην ΩτΦ αποκαλύπτει: “Τα αντισταθμιστικά στη Βουλή”

Ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μπούγας σε συνέντευξή του στην ΩτΦ αποκαλύπτει: “Τα αντισταθμιστικά στη Βουλή”

Ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μπούγας σε συνέντευξή του στην ΩτΦ αποκαλύπτει:

Τα αντισταθμιστικά στη Βουλή

-Στις 15 Δεκεμβρίου συζητούνται επίσημα. – Ανακοινώνει τη συνεργασία ξένων πανεπιστημίων που θα κάνουν μέρος των μαθημάτων τους στη Φωκίδα.

-«Οι πολίτες περιμένουν παραγωγικά πράγματα από εμένα και τη ΝΔ και όχι ανούσιες κόντρες», τονίζει.

-Τι αποκαλύπτει για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τι λέει για τα έργα. –Ανακοινώνει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.

-Ποια θεωρεί πανελλαδική ιδιομορφία του ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα. –«Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να τους εκθέτω με το έργο μου», τονίζει.

 

Συνέντευξη στη Γιώτα Γιαννούλη

 

Πολλές και σοβαρές ειδήσεις περιλαμβάνει η συνέντευξη του Βουλευτή Φωκίδας κ. Γιάννη Μπούγα στην ΩτΦ, καθώς ανακοινώνει για πρώτη φορά ότι θα απασχολήσει τη Βουλή των Ελλήνων το ζήτημα των αντισταθμιστικών οφελημάτων στο Μόρνο στις 15 Δεκεμβρίου.

Επίσης, τονίζει ότι αναμένονται οι προτάσεις του Γεωπονικού πανεπιστημίου για το υφιστάμενο τμήμα και προαναγγέλει συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια που θέλουν να κάνουν στη Φωκίδα μέρος των μαθημάτων τους.

Παράλληλα μιλάει για τα μεγάλα έργα, όπως το Διαγώνιο, το Χάρμισκο και τον παραλίμνιο.

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί ότι οι επιθέσεις στο Βουλευτή είναι μια πατέντα μόνο για τη Φωκίδα που δε συμβαίμει αλλού, ενώ προαναγγέλει ότι δεν θα ανεχτεί ξανά προσωπικές επιθέσεις για μέλη της οικογένειάς του ή φίλους του!

Θεωρεί πρόωρη τη συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα χρίσματα, ενώ μας αποκαλύπτει ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα επιδιώξει την επανεκλογή του, με αύξηση ψήφων και ποσοστού για τη ΝΔ!

 

«Το Μπράλος Άμφισσα είναι το πιο δύσκολο, πιο απαιτητικό τεχνικά και ασφαλώς πιο ακριβό τμήμα»

 

ΩτΦ: Οδιαγώνιος είχε καταντήσει αστικός μύθος. Θα τον δούμε όντως να δημοπρατείται αρχές του χρόνου;

 

Γ.Μ.:  Όταν σχεδιάζονταν οι μεγάλες ευρωπαϊκές οδικές αρτηρίες της Ελλάδος και ειδικότερα η ΠΑΘΕ, ο Ε65 και η Ιόνια Οδός και τέθηκε το θέμα της σύνδεσής τους με ένα συνδετήριο οδικό άξονα, ελάχιστοι πίστευαν ότι αυτός μπορεί να είναι ο δρόμος Λαμία – Άμφισσα – Αντίρριο. Προσωπικά από το 2004 που εξελέγην βουλευτής έθεσα ως πρωταρχικό μου στόχο την υλοποίησή του, επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι αποτελεί την καλύτερη λύση για την Χώρα, με το μικρότερο δυνατό κόστος, άμεση σύνδεση με την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και μοναδική ευκαιρία για την Φωκίδα.

Μετά από μια δεκαετία, που το ενδιαφέρον για το έργο είχε ατονήσει, η υλοποίησή του αποτέλεσε προσωπική μου δέσμευση στις εκλογές του 2019.

Κατόπιν της απόφασης του Πρωθυπουργού για την υλοποίησή του προχώρησαν με εντολή του πολύ γρήγορα όλες οι διαδικασίες, χαρακτηρίστηκε τον περασμένο Αύγουστο με απόφαση του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή ως έργο μείζονος σημασίας για την Εθνική Οικονομία και το τμήμα Μπράλος – Άμφισσα εντάχθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση διά του αρμοδίου Υφυπουργού Ανάπτυξης Ιωάννη Τσακίρη και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής Γεωργίου Ζερβού ως δημόσιο έργο εθνικής σημασίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών-Μεταφορών «2021-2027», το οποίο υποβλήθηκε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και εγκρίθηκε με ονομαστική – συγκεκριμένη αναφορά και διασφαλισμένη χρηματοδότηση, ποσού διακοσίων είκοσι (220.000.000) εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι ένα από τα 4 μεγαλύτερα οδικά έργα, που θα πραγματοποιηθούν στην Χώρα την επόμενη εξαετία.

Αν στο κόστος του έργου των 220.000.000ευερώ προστεθούν 12.000.000ευρώ που αφορούν την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας του τμήματος Γραβιά – Βάργιανη, προϋπολογισμού 12.000.000ευρώ γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα έχει εκτελεστεί ποτέ στην περιοχή μας, η κατασκευή του οποίου δημιουργεί εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας.

Με βάση τον προγραμματισμό που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα, τόσο από τον Υπουργό κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, όσο και τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη, η δημοπράτηση του έργου θα γίνει εντός του πρώτου διμήνου του 2022.

Πρέπει να τονίσω ότι το έργο πλέον το στηρίζουν όλοι οι φορείς; Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια κλπ, πολλοί από τους οποίους μάλιστα μου έδωσαν –και τους ευχαριστώ γι΄αυτό- αποφάσεις των Συμβουλίων τους, όπως είχα ζητήσει, που προσκόμισα στον Υπουργό και βοήθησαν στην θετική αξιολόγηση του έργου.

Προσωπικά θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ, όπως μέχρι σήμερα πράττω, καθημερινά την πορεία του. Το Μπράλος Άμφισσα είναι το πιο δύσκολο, πιο απαιτητικό τεχνικά και ασφαλώς πιο ακριβό τμήμα του δρόμου Λαμία-Άμφισσα-Αντίρριο. Ο αγώνας βεβαίως δεν σταματά με την δημοπράτησή του. Θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωσή ολόκληρου του δρόμου, που καταλήγει στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

 

ΩτΦ: Ο Χάρμισκος  (φράγμα Τολοφώνος) προχώρησε ταχύτατα. Τι βοήθησε σε αυτό, αφού τα μεγάλα έργαπροετοιμάζονται πολλά χρόνια;

 

Γ.Μ.: Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο έργο, που είχε σχεδιαστεί την περίοδο 2007-2009. Μετά από ένα διάστημα σχεδόν ακινησίας προχώρησε γρήγορα, χάρη στο ενδιαφέρον των εμπλεκομένων και τον πολύ καλό συντονισμό των Υπηρεσιών. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε βέβαια το γεγονός ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το έργο κρίθηκε γενικότερης σημασίας για την εθνική οικονομία και εντάχθηκε στη διαδικασία ταχείας περαίωσης των απαλλοτριώσεων, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων.

Η διαδικασία που αναφέρεται στην παραπάνω διάταξη χαρακτηρίζεται από δυνατότητα ταχείας ολοκλήρωσης, ώστε να επισπευσθεί η κατασκευή μεγάλων έργων, μπορεί δε να υπαχθούν σ΄ αυτή μεγάλης σημασίας έργα, τα οποία συγχρηματοδοτούνται ή σχεδιάζεται να συγχρηματοδοτηθούν από Προγράμματα της Ε.Ε ή από διεθνείς ή άλλους μηχανισμούς χρηματοδότησης

Με την ίδια Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου χαρακτηρίστηκε ως έργο μεγάλης σημασίας για την Εθνική Οικονομία και εντάχθηκε στην ταχύτατη διαδικασία απαλλοτριώσεων και η Περιφερειακή οδός Άμφισσας, από τη διασταύρωση με οδό προς Αγία Ευθυμία έως το Κάστρο της Άμφισσας:

Η απόφαση αυτή υπήρξε κομβικής σημασίας για την επιτάχυνση των έργων, που αναφέρονται σ΄αυτή.

 

«Τα αντισταθμιστικά θεσμικά και οργανωμένα θ’ απασχολήσουν το Κοινοβούλιο»

 

ΩτΦ: Η Δωρίδα δικαιούται αντισταθμιστικά εις χρήμα ή αρκεί η κατασκευή του παραλίμνιου και η διαχείριση των λυμάτων;

 

Γ.Μ.: Η κατασκευή του παραλίμνιου ήταν η δεύτερη μετά τον διαγώνιο προεκλογική μου δέσμευση. Το έργο αυτό έπρεπε να έχει από πολλά χρόνια ήδη εκτελεστεί. Όπως γνωρίζετε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής πραγματοποίησε αυτοψία το προηγούμενο καλοκαίρι και διαπίστωσε το μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα και πρόβλημα δημόσιας υγείας ταυτόχρονα από την διάθεση των λυμάτων των παραλίμνιων οικισμών και βέβαια ενημερώθηκε για την καταβολή μεγάλων ποσών από το Δημόσιο για την απομάκρυνση των λυμάτων των φυλακών Μαλανδρίνου.

Ήδη ο παραλίμνιος αποφασίστηκε να γίνει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ως ως μείζον περιβαλλοντικό έργο με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσα πριν λίγες ημέρες με τη συμμετοχή της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου, του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Καθ. Κωνσταντίνου Αραβώση, του Δημάρχου Δωρίδας κ. Γεωργίου Καπεντζώνη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Δήμου Δωρίδας κ. Σταύρου Πολίτη, καθώς και του μελετητή του έργου της κατασκευής του παραλίμνιου αγωγού στους οικισμούς πέριξ της Λίμνης Μόρνου και των Φυλακών Μαλανδρίνου, αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης, που έχει εκπονηθεί από το Δήμο Δωρίδας μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2022 και να υποβληθεί άμεσα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε η κατασκευή του αγωγού να αποτελέσει ένα εκ των πρώτων έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και να συμβασιοποιηθεί εντός του επομένου έτους.

Η κατασκευή του παραλίμνιου δεν πρέπει να συνδέεται με τα αντισταθμιστικά. Αντισταθμιστικά δικαιούται όχι μόνο η Δωρίδα, αλλά το σύνολο της Φωκίδας, λόγω των υφιστάμενων μεγάλης έκτασης αυστηρών περιορισμών, που επιβάλλονται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Μέσω της Εφημερίδας σας ενημερώνω ότι μετά από αίτημά μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κ. Μάνο Κόνσολα θ΄αρχίσει στις 15 Δεκεμβρίου 2021 με τον πιο επίσημο και θεσμικό ορθό τρόπο η συζήτηση για τα αντισταθμιστικά. Στην συζήτηση θα κληθούν να συμμετάσχουν Υπουργοί, ο Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι της Φωκίδας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Στις συνεδριάσεις που θα γίνουν το ζήτημα θα τεθεί και θα εξεταστεί σε όλες τους τις διαστάσεις πολιτική, νομική, οικονομική, πολιτιστική κλπ. Θα κληθούν επίσης όλες οι πολιτικές Δυνάμεις να συνεισφέρουν τις απόψεις και προτάσεις τους, ώστε να θεσπιστεί ικανό και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο, που θα επιτρέπει την άμβλυνση των δυσμενών συνεπειών, που υφίστανται περιοχές, όπως η Φωκίδα, στις οποίες έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί για την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος.

Το είδος των αντισταθμιστικών θα αποφασιστεί από την Επιτροπή. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση για ένα ζήτημα, με μεγάλο ευρωπαϊκό θα έλεγα ενδιαφέρον για ένα σημαντικό θέμα, που πρώτη φορά θεσμικά και οργανωμένα θ΄απασχολήσει το Κοινοβούλιο.

 

«Αναμένονται πρωτοβουλίες ξένων πανεπιστημίων»

 

ΩτΦ: Η είσοδος μόλις 18 νέων φοιτητών σήμανε συναγερμό για το τμήμα του Γεωπονικού. Έχετε κάνει συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές και τι θα γίνει με το δεύτερο τμήμα;

 

Γ.Μ.: Η πολιτική απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υλοποιήθηκε με το νόμο Γαβρόγλου να καταργήσει την Τεχνολογική Εκπαίδευση στην Χώρα, είχε ως συνέπεια την διάλυση του Τμήματος ΤΕΙ, που λειτουργούσε στην Άμφισσα. Χωρίς καμία μελέτη, προετοιμασία και σχεδιασμό, υπό το κράτος πανικού ενόψει των εκλογών του 2019, η τότε Κυβέρνηση ανακοίνωσε την ίδρυση 2 Τμημάτων του Γεωπονικού εκ των οποίων το ένα λειτουργεί.

Το Τμήμα στηρίχθηκε, όπως γνωρίζετε από την Κυβέρνηση της ΝΔ με την έγκριση από την Υπουργό Παιδείας θέσεων μελών ΔΕΠ. Δεν φαίνεται όμως να είναι ελκυστικό στους υποψήφιους, με αποτέλεσμα να έχει λίγους φοιτητές.

Υπό το πρίσμα των δεδομένων που έχει δημιουργήσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής, το Γεωπονικό έχει τον πρώτο λόγο και αναμένουμε τις προτάσεις του για το μέλλον του Τμήματος και την εν γένει ακαδημαϊκή του παρουσία στην Φωκίδα. Περιμένουμε επίσης την βέλτιστη αξιοποίηση των εξαιρετικών κτηριακών εγκαταστάσεων, που του έχουν παραχωρηθεί. Στον τομέα αυτό πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά.

Ο,τιδήποτε γίνει πάντως πρέπει να έχει εχέγγυα βιωσιμότητας. Τα Πανεπιστημιακά Τμήματα υπάρχουν για να παρέχουν δυνατότητες μάθησης και επαγγελματικές προοπτικές στους νέους μας, ώστε να επιλέγονται από αυτούς. Στο πλαίσιο αυτό επικοινωνώ με τον Πρύτανη και τις Πρυτανικές Αρχές και θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για την ενίσχυση του Τμήματος και την ανάπτυξη νέων ακαδημαϊκών πρωτοβουλιών.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα περιορίσω τις δυνατότητες παροχής μεταλυκειακής και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την Φωκίδα στην λειτουργία του Τμήματος του Γεωπονικού. Η δυναμική ανάπτυξη των ΔΙΕΚ με τα νέα Τμήματα που ιδρύσαμε και την ζήτηση που είχαν από το παράλληλο μηχανογραφικό, απέδειξε ότι η περιοχή μας μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο των δομών Εκπαίδευσης για τους απόφοιτους Λυκείων και να προσελκύσει αρκετούς σπουδαστές.

Θεωρώ επίσης ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε την παγκόσμια αίγλη των Δελφών για την προσέλκυση Τμημάτων ξένων Πανεπιστημίων, που θα πραγματοποιούν ένα μέρος της διδασκαλίας τους στην Φωκίδα. Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για πραγματική αναβάθμιση της περιοχής μας που ήλθε η ώρα να το κάνουμε. Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα αναληφθούν από σημαντικές προσωπικότητες, που ενδιαφέρονται για τον τόπο πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

 

ΩτΦ: Η πανδημία είναι σε έξαρση και τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Κλίνες ΜΕΘ δεν έχει αρκετές η Στερεά. Το νοσοκομείο Άμφισσας δεν  έχει στελεχωθεί όπως απαιτούν οι συνθήκες, ούτε καν αναπληρώθηκαν οι θέσεις ιατρών που μπήκαν σε αναστολή εργασίας. Ταυτόχρονα ακόμη περιμένουμε την υπογραφή Πλεύρη για το νέο οργανόγραμμα. Τι θα γίνει με όλα αυτά;

 

Γ.Μ.:   Η πανδημία έχει προκαλέσει έκτακτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις στις οποίες η Χώρα προσπαθεί ν’ ανταποκριθεί. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι οι κλίνες ΜΕΘ αυξήθηκαν στις 1.277 από τις 577 που ήταν το 2019, το ΕΣΥ ενισχύθηκε με περισσότερες από 14.000 προσλήψεις υγειονομικών και εντάχθηκαν στο ΕΣΥ πάνω από 700 κλίνες ΜΕΘ  του ιδιωτικού τομέα.

Ακόμη κι αν κάποιος ασθενής σε ελάχιστες περιπτώσεις απαιτηθεί να περιμένει για κλίνη ΜΕΘ, νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Σας υπενθυμίζω πως <ΑΦ  διαθέτει και το Νοσοκομείο της Άμφισσας.

Υπό αντίξοες συνθήκες το Νοσοκομείο Άμφισσας, χάρη στις προσπάθειες όλων και χωρίς να παραγνωρίζονται τα σοβαρά προβλήματα, λειτουργεί σήμερα σε σύγκριση με τα τελευταία 10 χρόνια κατά τον καλύτερο τρόπο.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι:

  • Η Παθολογική Κλινική λειτουργεί ξανά μετά από 5 χρόνια διακοπής λειτουργίας της,
  • Από την αρχή της Πανδημίας έχει ενισχυθεί το προσωπικό με προσλήψεις τριάντα (30) ατόμων.
  • Η κλινική covid 19 νοσηλεύει δεκάδες ασθενείς με επιτυχία, τηρώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα.
  • Οι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, που κάποιοι ειρωνεύτηκαν όταν τις εγκαταστήσαμε, όπου χρειάστηκε έσωσαν ζωές.
  • Η χειρουργική κλινική συνεχίζει την ομαλή λειτουργία της και προκηρύσσεται η θέση του ιατρού, που συνταξιοδοτείται.
  • Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) έχει αναβαθμιστεί και λειτουργεί σε καθημερινή βάση και
  • Γίνεται προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Σημαντικό είναι επίσης και πρέπει να επισημαίνουμε ότι στο Νοσοκομείο μας και στα Κέντρα Υγείας πραγματοποιήθηκαν και γίνονται με άψογο τρόπο χιλιάδες εμβολιασμοί, αρκετοί μάλιστα εκτός Φωκίδας το επιλέγουν για να εμβολιαστούν

Δυστυχώς υπάρχει γενική απροθυμία των ιατρών να εργαστούν στο ΕΣΥ και ειδικότερα σε μικρά Νοσοκομεία, όπως είναι της Άμφισσας. Αυτός είναι ο λόγος, που έχουμε άγονες προκηρύξεις. Μέχρι σήμερα με τις παρεμβάσεις και του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα στις εφημερίες και, παρά τις προσπάθειες ορισμένων ν’απαξιώσουν το έργο, που γίνεται και να προκαλέσουν ένα αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, δεν μπορεί ν΄αλλάξει η πραγματικότητα, που οι πολίτες βιώνουν της καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας και της παροχής αξιοπρεπούς νοσηλείας στους ασθενείς.

Σε ότι αφορά το νέο Οργανισμό νομίζω ότι είναι ζήτημα λίγου χρόνου η έγκρισή του.

 

ΩτΦ: Τα έργα είναι της κυβέρνησης που τα χρηματοδοτεί ή των δήμων που τα προετοιμάζουν; Αυτή είναι μια διαχρονική συζήτηση.  Η κυβέρνηση έχει εγκρίνει πολλά εκατομμύρια χρηματοδοτήσεις έργων που δυσκολεύονται οι αυτοδιοικητικοί να απορροφήσουν. Μπορεί να αποφευχθεί η απώλεια πόρων;

 

Γ.Μ.: Η Κυβέρνηση έχει θεσπίσει ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και έχει εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να προωθούνται και υλοποιούνται έργα που προτείνει, σχεδιάζει και αποφασίζει η Αυτοδιοίκηση. Στην Φωκίδα ήδη εγκρίνονται και στο εγγύς μέλλον θα εγκριθούν πολλά περισσότερα έργα, η υλοποίηση των οποίων με την απορρόφηση των κονδυλίων, θ’ αποτελέσει πρόκληση για την Αυτοδιοιήκηση, στην οποία είμαι βέβαιος ότι θ’ ανταποκριθεί.

 

«Πρόωρη η συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές»

 

ΩτΦ: Γιατί η ΝΔ πρέπει να δώσει χρίσματα στους δήμους;

      

Γ.Μ.: Η συζήτηση για τις εκλογές στους Δήμους και στις Περιφέρειες, που θα διεξαχθούν το 2023 είναι κατά την άποψή μου πρόωρη.

Η ΝΔ διαμορφώνει σήμερα πολιτικές, που εγγυώνται ένα αποτελεσματικό πλαίσιο καλής λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, ενδυναμώνει τον ρόλο της και αυξάνει τις αρμοδιότητές της. Διαρκής μέριμνά μας είναι τις πολιτικές αυτές να τις υπηρετούν πρόσωπα ικανά, με πραγματικό ενδιαφέρον για τις τοπικές κοινωνίες και αποδεκτά από αυτές. Σε αυτή την βάση αξιολογούμε καθημερινά τους πάντες και στον προσήκοντα χρόνο θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας.

 

ΩτΦ: Αρκετές φορές η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον εσάς και μελών της οικογενείας σας. Πως το σχολιάζετε;

 

Γ.Μ.: Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου απευθύνθηκα σε όλους τους πολίτες της Φωκίδας χωρίς διαχωρισμούς, με ήπιο και ενωτικό λόγο, επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες, όπως η Κοινωνία της Φωκίδας, που έχει μόνο ένα αντιπρόσωπο στο Κοινοβούλιο, ο Βουλευτής οφείλει να εκπροσωπεί όλους και να είναι η φωνή του συνόλου των συμπολιτών του στην Βουλή και στην Κυβέρνηση.

Καθημερινά απευθύνονται σ’ εμένα φορείς και πολίτες, που ανήκουν σε όλα τα Κόμματα. Συνομιλώ και συνεργάζομαι άριστα μαζί τους, δίχως να ενδιαφέρομαι για την κομματική τους ταυτότητα κι επιλογή. Δέχομαι τις προτάσεις τους και εξετάζω μόνο τα προβλήματα και το βάσιμο και δίκαιο των αιτημάτων, όταν πειστώ δε γι’ αυτά κάνω ότι είναι δυνατόν για να προωθήσω τις λύσεις τους.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα πρόσωπα, που τοπικά υλοποίησαν τις πολιτικές της έχουν αφήσει έντονα αρνητικό αποτύπωμα στην Φωκίδα, που οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν και θυμούνται, γεγονός που μου δίνει πλήθος επιχειρημάτων για πολιτική αντιπαράθεση.

Συνειδητά όμως την αποφεύγω. Θεωρώ ότι οι πολίτες περιμένουν παραγωγικά πράγματα από εμένα και τη ΝΔ και όχι ανούσιες κόντρες. Πιστεύω επίσης στον παιδαγωγικό ρόλο της πολιτικής. Ο πολιτικός πρέπει να καθοδηγεί με τον λόγο, το έργο και ιδίως την συμπεριφορά του, αποδεικνύοντας ότι υπηρετεί αξίες και δεν αναλώνεται σε ανώφελες πολιτικές συγκρούσεις.

Είναι αλήθεια ότι κάθε ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεμονωμένων εκπροσώπων πρώην συνιστωσών της, σε όποια πτυχή της Κυβερνητικής πολιτικής κι αν αναφέρεται, από την Παιδεία και την Υγεία μέχρι την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα, έχει επωδό τον Βουλευτή. Αυτό νομίζω συμβαίνει μόνο στην Φωκίδα και δείχνει εμμονή στο πρόσωπό μου.

Στη στείρα, ενίοτε ακατάληπτη και συχνά στα όρια της προσωπικής συκοφάντησης κριτική της αντιπολίτευσης απαντώ με το έργο, την πολιτική και κοινοβουλευτική μου δράση, την οποία κάνω γνωστή καθημερινά και ζητώ από τους συμπατριώτες μου να την αξιολογούν.

Θα σας θυμίσω την σφοδρή κριτική που δέχθηκα από την πρώτη μέρα της εκλογής μου για τα μεγάλα έργα, πχ για τον διαγώνιο ή τον παραλίμνιο, τα έργα στο λιμάνι της Ιτέας, τα αρδευτικά έργα ή ακόμα και για την λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ ή έργα, που αφορούν τους Δήμου της Φωκίδας. Οι απαντήσεις δόθηκαν με επίμονη και αποτελεσματική προσπάθεια και εξέθεσαν αυτούς που μου έκαναν κριτική. Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να τους εκθέτω με το έργο μου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα φάνω διαλλακτικός ή επιεικής σε όσους για να πλήξουν εμένα, στοχοποιήσουν την οικογένειά μου και τους φίλους μου, τους οποίους -είναι αρχή μου- να μην εγκαταλείπω ποτέ και να υπερασπίζομαι σθεναρά. Θα είμαι αμείλικτος προς όποιον το επιχειρήσει ξανά και θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο μέσο εναντίον όποιου στο μέλλον καταφύγει σε μεθόδους πολιτικής αλητείας.

 

«Θα επιδιώξω μεγαλύτερο αριθμό ψήφων και υψηλότερο ποσοστό για τη ΝΔ»

 

ΩτΦ: Μελλοντικά σας ενδιαφέρει μόνο η ελληνική βουλή ή μπορεί να σας δούμε και αλλού υποψήφιο;

 

Γ.Μ.: Βρίσκομαι στην πολιτική για να υπηρετώ τρεις βασικούς στόχους και φιλοδοξίες.

* Να τιμώ την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και των συναδέλφων μου συνεισφέροντας όλες τις δυνάμεις μου στην κοινή μας προσπάθεια για την Χώρα και το Έθνος μας.

*  Να αντιπροσωπεύω ως μοναδικός βουλευτής επάξια και κατά τρόπο που θα κάνει περήφανους τους συμπατριώτες μας την Φωκίδα στο Κοινοβούλιο και όπου λαμβάνονται αποφάσεις, που την αφορούν και

*  Να συνδέσω την πολιτική μου παρουσία με τα περισσότερα και σημαντικότερα έργα, που έχουν γίνει στον τόπο και τις σημαντικότερες παρεμβάσεις.

Στις επόμενες εθνικές εκλογές αυτή η προσπάθεια και τα αποτελέσματά της θα αξιολογηθούν από τους πολίτες από τους οποίους θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους, επιδιώκοντας για τη ΝΔ αλλά και προσωπικά μεγαλύτερο αριθμό ψήφων και υψηλότερο ποσοστό από τις εκλογές του 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η Εθνική Αντίσταση αντικατοπτρίζει το…