Home Δήμος Δελφών Ομόφωνα στην τελευταία Γενική Συνέλευση να γίνει οικονομικός έλεγχος από εισαγγελέα
Δήμος Δελφών - 19 Φεβρουαρίου, 2013

Ομόφωνα στην τελευταία Γενική Συνέλευση να γίνει οικονομικός έλεγχος από εισαγγελέα

Με νέο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει τη λειτουργία του, ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ιτέας – Κίρρας, ενώ κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε ομόφωνα η παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα ώστε να «λάμψει όλη η αλήθεια για την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Συνεταιρισμός» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στα «πηγαδάκια» που στήνουν μεταξύ τους τα μέλη
.
Πιο συγκεκριμένα στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης που είχε ως μοναδικό θέμα την εκλογή Δ.Σ, δυστυχώς για ακόμα μία φορά δεν είχαν υποβληθεί υποψηφιότητες, παρά μόνο αυτή του κ. Λύτρα, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τα μέλη, η έγκριση παράτασης του προσωρινού Δ.Σ. για είκοσι τουλάχιστον μέρες. Ωστόσο εκτός από τον κ. Λύτρα τα υπόλοιπα μέλη του προσωρινού Δ.Σ. παραιτήθηκαν κι έτσι η Γενική Συνέλευση μπήκε για ακόμα μία φορά σε «μπελάδες» αφού για τρία τέταρτα ο κ. Λύτρας και ο κ. Εμμανουήλ έψαχναν απεγνωσμένα για νέες υποψηφιότητες του προσωρινού Δ.Σ. ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο Συνεταιρισμός.
Να σημειώσουμε πως ο κ. Νίκος Εμμανουήλ κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, χαρακτήρισε την συμμετοχή των μελών ιδιαίτερα ικανοποιητική, αν λάβουμε υπόψη ότι στις περισσότερες συνελεύσεις μετά βίας συγκεντρώνονταν 10 – 20 άτομα, ενώ  για μία ακόμη φορά εστίασε στις «ανύπαρκτες» υποψηφιότητες, παροτρύνοντας τα μέλη να μη φοβούνται και να δηλώσουν συμμετοχή.  Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως από την στιγμή που δεν υπάρχουν υποψηφιότητες δεν μπορούν να γίνουν οι εκλογές, κι έτσι ζήτησε από τα μέλη να εγκρίνουν την παράταση της θητείας του προσωρινού Δ.Σ. για είκοσι μέρες. Εκτός όμως από τον κ. Λύτρα, τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης παραιτήθηκαν κι έτσι αναγκαστικά η Συνέλευση μετατράπηκε για αρκετή ώρα σε «συνάντηση αναζήτησης εθελοντών». Παρά τις τεράστιες προσπάθειες του κ. Εμμανουήλ να παραμείνει ως έχει το προσωρινό Δ.Σ. τουλάχιστον για 20 μέρες, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό αφού η απόφαση των τεσσάρων μελών να παραιτηθούν ήταν αμετάκλητη. Έτσι για αρκετή ώρα Εμμανουήλ και Λύτρας παρακαλούσαν τα μέλη για συμμετοχή στο νέο προσωρινό Δ.Σ. Τελικά ύστερα από τεράστιες προσπάθειες, οι κ.κ. Τηλέμαχος Κυπριώτης, Ελένη Πολυζώη, Βασίλης Βασιλείου και Παναγιώτης Καστρίτης προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν προσωρινά στο Δ.Σ. και ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα παρευρισκόμενα μέλη.
Αξίζει να αναφερθεί πως η κα Παπαλάιου, μέλος του προηγούμενου προσωρινού Δ.Σ., κατά την δήλωση παραίτησής της επεσήμανε ότι τα μόνα έσοδα του συνεταιρισμού είναι το λάδι και ότι βρίσκεται πραγματικά στην πιο άσχημη κατάσταση που είχε ποτέ περάσει. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εκτός από τα υπέρογκα χρέη, έχουν εντοπιστεί και άλλα προβλήματα δυσλειτουργίας από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για βασικές πληρωμές όπως είναι το ρεύμα. Η ίδια τόνισε πως το μόνο περιουσιακό στοιχείο του ελαιουργικού και το μόνο του έσοδο είναι το λάδι, επισημαίνοντας πως άμεσα πρέπει να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν τόσο οι υποχρεώσεις προς τρίτους όσο και οι εργαζόμενοι.
Από την μεριά του ο προσωρινός Πρόεδρος κ. Λύτρας ξεκαθάρισε πως δυστυχώς η διαχείριση του συνεταιρισμού είναι αδύνατον να γίνεται από το σπίτι και ότι πρέπει να γίνεται επί τόπου, τονίζοντας πως δεν βγαίνει η δουλειά ούτε με 5 άτομα καλώντας τα μέλη να μη φοβούνται να θέσουν υποψηφιότητες. Ανέφερε ακόμα πως πρέπει να σταματήσουν οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των μελών, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό τουλάχιστον τα προβλήματα να λύνονται γρήγορα. «Τα παράπονα δεν πρέπει να λέγονται στα πηγαδάκια αλλά κατευθείαν στον αρμόδιο. Δεν αναγνωρίζω κανένα χρέος του συνεταιρισμού. Θέλω να λάμψει η αλήθεια», τόνισε ο κ. Λύτρας.
Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός από τον ορισμό του νέου Δ.Σ., στη συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα να παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας, να συλλεχθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία και να υποβληθεί μήνυση. Παράλληλα αποφασίστηκε να εκποιηθεί όση ποσότητα λαδιού είναι απαραίτητη ώστε να πληρωθούν οι υπάλληλοι, το ρεύμα και κάποιοι προμηθευτές για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο συνεταιρισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…