Home Δήμος Δωρίδας Ολόκληρο το ρεπορτάζ της ΩτΦ-Εφιαλτική νύχτα για το ζεύγος Κουλούλα – «Ήσουνα Δήμαρχος, έχεις λεφτά!»
Δήμος Δωρίδας - 20 Δεκεμβρίου, 2013

Ολόκληρο το ρεπορτάζ της ΩτΦ-Εφιαλτική νύχτα για το ζεύγος Κουλούλα – «Ήσουνα Δήμαρχος, έχεις λεφτά!»

 Εφιαλτική νύχτα για το ζεύγος Κουλούλα

«Ήσουνα Δήμαρχος, έχεις λεφτά!»

-«Εσύ έχεις πολλά λεφτά και δεν θα τολμούσες να τα πας στην τράπεζα», του έλεγαν.

-Τρεισήμισι ολόκληρες ώρες στα χέρια τριών ένοπλων που μπήκαν να τους ληστέψουν.

-Μεταξύ τους μιλούσαν αλβανικά, με τον καθοδηγητή τους μιλούσαν ελληνικά.

 

Τραγικές στιγμές έζησαν ο κ. και η κ. Κουλούλα σχεδόν όλη τη νύχτα ξημερώματα Πέμπτης στα χέρια τριών ένοπλων που τους απειλούσαν με μαχαίρια και κυνηγετικό όπλο που φέρονται να βρήκαν στο σπίτι του πρώην Δημάρχου. 

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην Ώρα της Φωκίδας της Παρασκευής
 

Τα γεγονότα

 

Το ζεύγος Κουλούλα έζησε την απόλυτη φρίκη, καθώς περί τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης εισέβαλαν στην οικία του πρώην Δημάρχου στο Λιδωρίκι, τρείς ένοπλοι με μάσκες. Με μεγάλη ηρεμία, απευθυνόμενοι στον π.Δήμαρχο είπαν να μη φοβηθούν. «Συνεργαστείτε και δε θα σας πειράξει κανένας. Εσύ ήσουνα τόσα χρόνια Δήμαρχος. Ξέρουμε ότι έχεις πολλά λεφτά. Αποκλείεται να τα πήγες στην τράπεζα, τα έχεις σπίτι», φέρονται να του είπαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο πρώην Δήμαρχος κατάφερε να κρατήσει σε απόλυτο βαθμό την ψυχραιμία του, κάτι που τον βοήθησε να τους χειριστεί χωρίς ευτυχώς να πάθει κανένας κακό. Άλλωστε, ο κ. Κουλούλας έχει άριστη στρατιωτική εκπαίδευση, καθώς ήταν επαγγελματίες ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας.

Οι δράστες φαίνεται να είχαν μελετήσει την κίνησή τους, καθώς εντόπισαν και άρπαξαν κυνηγετικό όπλο από το σπίτι του πρώην δημάρχου, το οποίο φαίνεται να χρησιμοποίησαν για να απειλήσουν τους ιδιοκτήτες.

Παρέμειναν στο σπίτι του θύματος μέχρι τις 6.30 περίπου τα χαράματα, όπου και συνομιλούσαν στο τηλέφωνο με κάποιον, ο οποίος φαίνεται ότι ήταν ο άνθρωπος που διοργάνωσε αυτή την ιστορία και τους καθοδηγούσε. Το πρόσωπο αυτό είναι πιθανόν να είναι από τη Δωρίδα.

Οι τρεις ληστές προσπαθούσαν να μιλήσουν σπαστά τα ελληνικά, δίνοντας την εντύπωση ότι ήταν Αλβανοί, ωστόσο αν και συνομιλούσαν μεταξύ τους αλβανικά, όταν μιλούσαν στο τηλέφωνο με τον καθοδηγητή τους μιλούσαν στα ελληνικά. Μάλιστα, όταν δεν κατάφεραν να βρουν αυτά που περίμεναν, φέρονται να είπαν ότι «θα φάει το κεφάλι του αυτός που μας έστειλε και επέμενε ότι θα βρούμε πολλά λεφτά». Τα χρήματα που υπολόγιζαν να βρούνε είναι 800.000 ευρώ, όπως φάνηκε από τις συνομιλίες τους. Η λεία που κατάφεραν τελικά να υφαρπάξουν είναι 2000 ευρώ σε μετρητά και όλα τα κοσμήματα της κ. Κουλούλα. Μάλιστα, πήραν ακόμη και κοσμήματα μικρής αξίας που ήταν κειμήλια, αλλά και φο μπιζού χωρίς καμιά αξία.

 

Η εκτίμηση της αστυνομίας

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δυο δράστες έκαναν παιδαριώδη λάθη που καταδεικνύουν ότι ήταν ερασιτέχνες. Όταν μπήκαν στο σπίτι δεν έκοψαν τη σταθερή γραμμή του τηλεφώνου και όταν έφυγαν πήραν μαζί τους τα κινητά των θυμάτων. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την αστυνομία να αισιοδοξεί ότι θα τους εντοπίσει.

 

Σε καλή κατάσταση ο π.Δήμαρχος και η σύζυγός του

 

Παρά την τραγική περιπέτεια που έζησαν στα χέρια των ληστών παραμονές Χριστουγέννων ο κ. Κουλούλας και η σύζυγός του είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, η κ. Κουλούλα εξακολουθεί να είναι αρκετά σοκαρισμένη από την εφιαλτική νύχτα που πέρασε στα χέρια αυτών των ανθρώπων. Το ευτύχημα είναι ότι η ψυχραιμία που επέδειξε ο π.Δήμαρχος συνέβαλε καταλυτικά να αποφευχθούν χειρότερα πράγματα, καθώς οι τρείς ληστές ήταν και οπλισμένοι και επικίνδυνοι. Άλλωστε, αυτές οι καταστάσεις προκαλούν συνήθως έντονο στρες και στους θύτες, ειδικά όταν δεν είναι επαγγελματίες και εκεί μπορεί να γίνουν σοβαρά λάθη με κόστος ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

 

Το ενδιαφέρον φίλων, γνωστών, πρώην συνεργατών του κ. Κουλούλας, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής ήταν έκδηλο, καθώς όταν η είδηση άρχισε νωρίς χθες το πρωί να κυκλοφορεί δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον πρώην Δήμαρχο και τη σύζυγό του. Την οικία Κουλούλα έσπευσε να επισκεφθεί και ο δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, καθώς οι δυο άντρες γνωρίζονται πολλά χρόνια και συνδέονται με φιλικούς δεσμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…