Home Δήμος Δελφών Οι πανελλαδικές, το τεχνικό πρόγραμμα και το γουρούνι
Δήμος Δελφών - 18 Μαΐου, 2019

Οι πανελλαδικές, το τεχνικό πρόγραμμα και το γουρούνι

Αγαπητοί μας συμπολίτες και συμπατριώτες, κάτοικοι, καταγόμενοι και υποστηρικτές της ιστορικής Κοινότητας Αθανασίου Διάκου.

Λίγες ημέρες πριν την 26η Μαΐου τα μηνύματα που παίρνει η ομάδα μας είναι άκρως ενθαρρυντικά, σχετικά με την απόφασή μας να διεκδικήσουμε την πρωτιά στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την κοινότητά μας!

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μας μιλήσαμε για τη διάθεσή μας και την αγάπη μας για το χωριό μας,

για την αναβάθμιση της συρρικνωμένης κοινοτικής λειτουργίας, για διάλογο  με σκοπό την αξιολόγηση και τον προγραμματισμό δράσεων μέσω κοινοτικών  συνελεύσεων,

για την ανατροπή της ομαδοποίησης και της αχρείαστης αντιπαράθεσης,

για την άριστη συνεργασία που επιδιώκουμε με τη Δημοτική Αρχή ανεξαρτήτως προσώπων και παρατάξεων,

για την προσέλκυση δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων,

για την εκπόνηση καλοκαιρινών πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες,

για την προβολή του χωριού μας στον «έξω» κόσμο,

για τη λειτουργία του Μουσείου,

για τη δυναμική παρουσία του Αθανασίου Διάκου στις επετειακές εκδηλώσεις των 200χρόνων το έτος 2021,

για τη συνεργασία των τοπικών επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών για το κοινό καλό, κά.

 

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΟΥ!

 

Αγαπητοί μας, οι τοποθετήσεις μας αυτές πέραν της ικανοποίησης, που προκάλεσαν, πανικόβαλαν το συνδυασμό «Αίσθημα Ευθύνης» με αποτέλεσμα η πρώτη ανακοίνωσή του να καταλήξει σε ιλαροτραγωδία.

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης προτάσσει στην πρώτη κιόλας  παράγραφο, τη διάκριση, ότι όλοι οι υποψήφιοί του έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν, και όχι μόνο του εκλέγεσθαι. Κύριε συντάκτη, όταν κινηθείτε, όπως λέτε, σε αναζήτηση ιδιωτών ή ιδρυμάτων προκειμένου να επενδύσουν στο χωριό μας, θα τους ρωτήσετε αν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν ή θα τους ρωτήσετε αν αγαπούν τον τόπο; Θα τους ελέγξετε αν είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι σας (εκλέγειν) ή αν έχουν κάτι να προσφέρουν στον τόπο μας; Θα συνεργαστείτε με πολίτες β΄ κατηγορίας που έχουν ένα ή κανένα εκλογικό δικαίωμα ή όχι; Πείτε λοιπόν ανοιχτά στους ιδιώτες, στις επιχειρήσεις και στα ιδρύματα, που κατά καιρούς έχουν επενδύσει ή έχουν κάνει δωρεές στο χωριό μας, ότι είναι πολίτες β΄ κατηγορίας!

Ο συντάκτης ενοχλείται από τις «απεραντολογίες», το «σχεδιασμό επί χάρτου», τις «εκθέσεις ιδεών» σαν «πανελλήνιες εξετάσεις» του συνδυασμού μας. Και για να μη κάνει το ίδιο «λάθος» παρουσιάζει το τεχνικό του πρόγραμμά(!), που περιλαμβάνει 36 έργα (καλά διαβάζετε) συν τη λειτουργία του Μουσείου!

Κύριε συντάκτη της ανακοίνωσης, σας πέρασε ποτέ από το μυαλό, ότι χρειάζεται κατά μέσον όρο να υλοποιείτε εννέα έργα το χρόνο (όταν επιτρέπει ο καιρός); Και αν το σκεφτήκατε και είναι στις δυνατότητές σας, μπορείτε να μας δώσετε μια τάξη μεγέθους του προϋπολογισμού του τεχνικού σας προγράμματος; Και αν μπορείτε να κάνετε και αυτό, μπορείτε να μας πείτε από ποια γειτονιά θα ξεκινήσετε ή από ποιο από τα γενικά έργα σε όλο το χωριό; Θα το αποφασίσετε εσείς αυτό, μετά τις εκλογές, αν τις κερδίσετε; Ρωτάμε επειδή δεν βλέπουμε πουθενά κάτι που να θυμίζει κοινοτική συνέλευση! Αυτή είναι υποχρέωσή σας, κύριε συντάκτη! Αυτή, η κοινοτική συνέλευση, μπορεί να αξιολογήσει και να ιεραρχήσει τελικά τις επιλογές του τεχνικού σας προγράμματος. Το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» που γράφετε στην προτελευταία παράγραφο  πάει περίπατο λοιπόν! Και πάει περίπατο γιατί στην πραγματικότητα το τεχνικό σας πρόγραμμα, είναι η γνωστή, χιλιοειπωμένη προεκλογική παροχολογία.

Εμείς πάντως, να είσαστε βέβαιοι, θα παρακολουθήσουμε και θα συμμετάσχουμε ενεργά στην υλοποίηση  του όποιου προγράμματος αναδείξει η ερχόμενη υποχρεωτική κοινοτική συνέλευση.

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης του συνδυασμού «Αίσθημα Ευθύνης» συμφωνεί (μάλλον) με την παρακάτω διαπίστωσή μας:

«Βιώνουμε ένα αδικαιολόγητο κλίμα πόλωσης, απαράδεκτης ομαδοποίησης ντόπιων και επισκεπτών, αχρείαστης αντιπαράθεσης στην τοπική κοινωνία, αλλά ακόμη και πέραν αυτής, με αποτέλεσμα την απομόνωση του Αθανασίου Διάκου από τον υπόλοιπο Δήμο Δελφών, αλλά και ακόμα μακρύτερα.»

Και βιάζεται ο συντάκτης να παραδώσει μάθημα κοινωνικής ψυχολογίας και συμπεριφοράς γράφοντας:

          «Την ενότητα και ομόνοια των συγχωριανών κανένας δεν μπορεί να την υποσχεθεί ούτε να την επιβάλλει, γιατί μόνο με την υπευθυνότητα του καθενός και την καθημερινή πρακτική χάνεται ή κατακτάται.»

Σωστά, και θα προσθέσουμε το σεβασμό, το δίκαιο, την εμπιστοσύνη, τη φιλαλήθεια και τόσες άλλες αρετές, που βοηθούν τον καθένα να αποφεύγει τις αχρείαστες αντιπαραθέσεις, να συνεργάζεται και να ομονοεί. Να χτίζει δηλαδή ανθρώπινες κοινωνίες, να απελευθερώνεται και να προοδεύει. Αυτό που θέλουμε δηλαδή και για το χωριό μας! Αλλά φευ! Ο συντάκτης της ανακοίνωσης του συνδυασμού «Αίσθημα Ευθύνης» αντί να υποστηρίξει την υπευθυνότητα του καθενός ώστε να κερδίσουμε την ενότητα και ομόνοια, θεωρεί τον αγώνα αυτόν άνευ αποτελέσματος και εκ των προτέρων αποτυχημένο γιατί, όπως λέει «το γουρούνι πρόβατο δεν γίνεται»! Ένα χωριό στο έλεος ανευθυνοϋπεύθυνων! Τα συμπεράσματα δικά σας! Η «ΣΥΝΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ» θα δώσει και αυτόν τον αγώνα και σας ζητάμε να γίνετε μέρος της σύναξης αυτής με τις προτάσεις σας, τη συνεργασία σας, τη στήριξη των καλών πρακτικών. Ζητάμε να βαδίσουμε με αισιοδοξία μαζί, ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη, η ευημερία, η ομόνοια του χωριού μας.

Ας φέρουμε τον Αθανάσιο Διάκο στη θέση που του αξίζει!

Αθανάσιος Διάκος, 18 Μαΐου 2019

 

ΔΕΣΤΟΥΝΗ ΕΥΑ, ΖΑΡΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΛΟΣΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ, ΡΑΒΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΤΑΘΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Σαν το «τρένο που έβλεπε τα άλλα τρένα να περνούν»…

Παρακολουθώντας κανείς διαχρονικά τα Περιφερειακά Συμβούλια, θα έχει καταλήξει στο συμπέρα…