Home Πολιτικά - Φωκίδα Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2018 από 1 έως 4 Μαρτίου: «Παρέλαση» από κυβερνητικά στελέχη
Πολιτικά - Φωκίδα - 26 Φεβρουαρίου, 2018

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2018 από 1 έως 4 Μαρτίου: «Παρέλαση» από κυβερνητικά στελέχη

 Η διοργάνωση του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών συγκεντρώνει και φέτος πανελλαδικό ενδιαφέρον, αφού συμμετέχουν σημαντικές εγχώριες και διεθνείς προσωπικότητες. 

Ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι εν ζωή προκάτοχοί του, πλην ενός, φιγουράρουν ανάμεσα στους ομιλητές, ενώ εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί η συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών! Εντυπωσιακή είναι η απουσία για άλλη μια φορά του π.πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή  που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ. 
Εξίσου εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή τεσσάρων ανθρώπων από την ίδια οικογένεια, καθώς συμμετέχουν τα δυο αδέλφια Κυριάκος Μητσοτάκαης και Ντόρα Μπακογιάννη, ο υιός Κώστας Μπακογιάννης και η σύζυγός του Σία Κοσιώνη. 
Στο φόρουμ που φέτος θα πραγματοποιηθεί από 1 έως και 4 Μαρτίου συμμετέχουν 250 προσωπικότητες, από 18 και πλέον χώρες. Την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Από τις συμμετοχές, επιβεβαιώνεται ο διεθνής χαρακτήρας και η σημασία που έχει αποκτήσει το Φόρουμ εντός και εκτός συνόρων. Οι προσωπικότητες που συμμετέχουν είναι άνθρωποι που έχουν διακριθεί στους κλάδους της οικονομίας, της πολιτικής και του ακαδημαϊκού χώρου.
Από τους 250 και πλέον ομιλητές ξεχωρίζουν τα ονόματα της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Daniele Nouy, της αναπληρωτή Γενικής Γραμματέως του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Κλάους Ρέγκλινγκ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer.
Από τις παρουσίες που προκαλούν εντύπωση είναι η συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα θα παραστεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και πλήθος υπουργών. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης και οι τοποθετήσεις των Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου. Ουσιαστική θα είναι και η συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου αφού έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι επικεφαλής των σημαντικότερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας και των περισσοτέρων συστημικών τραπεζών.
 
Οι μακροοικονομικές προοπτικές της Ε.Ε., τα τεστ αντοχής, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ο στόχος για μείωση των “κόκκινων δανείων”, είναι θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στο φόρουμ. 
Από τις θεματικές δεν απουσιάζουν και καθαρά εθνικά θέματα όπως η ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις και για την ανάπτυξη στρατηγικών, που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο, κοινωνικά δίκαιο μοντέλο διακυβέρνησης.
 
Η ετήσια συνδιάσκεψη διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Μέλη και υποστηρικτές του Φόρουμ είναι εταιρείες, οργανισμοί και φορείς, που συμμερίζονται το όραμα για έναν ειλικρινή, αποδοτικό διάλογο, ο οποίος θα ενεργοποιήσει το διανοητικό κεφάλαιο εντός και εκτός της χώρας, θα μετατρέψει τη γνώση σε καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της θέση της χώρας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι. To Φόρουμ διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.
 
Μεταξύ των διακεκριμένων προσωπικοτήτων που θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους στο φετινό Φόρουμ των Δελφών περιλαμβάνονται και οι εξής:
Daniele Nouy (Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Δημήτρης Αβραμόπουλος (Επίτροπος ΕΕ σε θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας), Rose Gottemoeller (Αν. Γενικός Γραμματέας, ΝΑΤΟ), Dr. Werner Hoyer (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων), Γιάννης Δραγασάκης (Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης), Corey Lewandowski (πρώην διευθυντής προεκλογικής καμπάνιας του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump), Ευάγγελος Μυτιληναίος (Πρόεδρος του Ομίλου Mytilineos Holdings), Declan Costello (επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα), Ευάγγελος Βενιζέλος (Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης 2013-5), Timothy Garton Ash (καθηγητής ευρωπαϊκών σπουδών, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), Γεώργιος Δερτιλής (Διευθυντής Σπουδών στην Ecole des Hautes Etudes en Science Sociales, Παρίσι), Klaus Regling (επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) Αντώνης Σαμαράς (Πρωθυπουργός της Ελλάδος, 2012-2015), Θεόδωρος Φέσσας (Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών-ΣΕΒ), Κυριάκος Μητσοτάκης (Aρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας), Γεώργιος Προβόπουλος (Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, 2008-14), Dr. Pedro Sanchez (Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ισπανία, 2014-6), Μαργαρίτης Σχοινάς (Επικεφαλής Eκπρόσωπος Tύπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση), Κωνσταντίνος Σημίτης (Πρωθυπουργός της Ελλάδος, 1996-2004), Νίκος Παππάς (Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Ελλάδος), Ιωάννης Στουρνάρας (Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος), Χρήστος Στυλιανίδης, (Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων), Martin Wolf (επικεφαλής οικονομικών θεμάτων, Financial Times), Γιώργος Παπανδρέου (Πρωθυπουργός της Ελλάδος 2009-2011), Rob Wainwright (εκτελεστικός διευθυντής της Europol), Αλέξης Χαρίτσης (Αν. Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης), Cheng Li (Διευθυντής του Κέντρου για την εξωτερική πολιτική της Κίνας, Brookings Institute), Alice Gast (Πρόεδρος του Imperial College του Λονδίνου).
 
Το 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.500 σύνεδροι μεταξύ των οποίων στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών και εκπρόσωποι ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φόρουμ Δελφών
 
Συμεών Γ. Τσομώκος- Πρόεδρος
Γιάννης Θωμάτος- Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Μπερνίτσας- Μέλος
Ιωάννης Σαρακάκης- Μέλος
Ιωάννης Τρίκαρδος- Μέλος
Στέλλα Σ. Τσομώκου- Μέλος
Λίλα Βόγλη- Μέλος
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…