Home Εικόνες Αρχικής Ξενοφών Χασούρας : “Στην περιφέρεια στηρίζουμε Σπανό δεν υπάρχει χρίσμα στους Δήμους”
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ξενοφών Χασούρας : “Στην περιφέρεια στηρίζουμε Σπανό δεν υπάρχει χρίσμα στους Δήμους”

Με ανοιχτή επιστολή του ο πολιτευτής της ΝΔ στη Φωκίδα κ Ξενοφών Χασούρας, όπως και σχετικά πρόσφατα ο κ Μπούγας, καλεί τους πολίτες της περιοχής αφενός να στηρίξουν τον εκλεκτό του κόμματος στην περιφέρεια Φάνη Σπανό και αφετέρου τονίζει με νόημα ότι η ΝΔ δεν έχει δώσει σε κανέναν το χρίσμα στις δημοτικές εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό τονίζει ότι υπάρχουν μέλη και στελέχη της παράταξης τόσο στο ψηφοδέλτιο του κ Καπετζώνη όσο και του κ Γιαννόπουλου προτρέποντας τους πολίτες να επιλέξουν με κριτήριο την Παιδεία, τη Μόρφωση, την Κοινωνική Συμπεριφορά, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα.
Ουσιαστικά η επιστολή Χασούρα αποτελεί και μια απάντηση κύρια στην παράταξη Γιαννόπουλου που αυθαίρετα και χωρίς να έχει χρίσμα ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί το όλο της ΝΔ.

Αναλυτικά η επιστολή

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Σε λιγότερο από δέκα μέρες, θα κληθούμε να επιλέξουμε τους υποψήφιους που θα μας εκπροσωπήσουν τόσο στον Α΄. όσο και στον Β΄. βαθμό αυτοδιοίκησης (Δήμους και Περιφέρειες), τα επόμενα χρόνια.
Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται αναγκαία καθόσον υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης. Αυτός που γνωρίζει τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις του και συνάμα, είναι ενημερωμένος ως οφείλει.
Ο ενημερωμένος και υπεύθυνος πολίτης έχει δύναμη, έχει φωνή και μπορεί να παλέψει για ένα καλύτερο μέλλον.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αποφάσισε ρητά να δώσει στήριξη – χρίσμα σε 13 άξια πρόσωπα του Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες) και αυτό γιατί θεωρεί άρρηκτα συνδεδεμένη την υλοποίηση του Κυβερνητικού έργου με τις δράσεις των Περιφερειών.
Γι’ αυτό και σας παροτρύνω να στηρίξετε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την υποψηφιότητα του Φάνη Σπανού.
Ενός ομολογουμένως επιτυχημένου αυτοδιοικητικού με όραμα και πρόγραμμα για την επόμενη μέρα.
Κατά την άποψη μου – αλλά και πολλών άλλων – στη Φωκίδα μας η παράταξη “Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας” διαθέτει και αυτή τη φορά, το ποιοτικότερο από όλες τις απόψεις ψηφοδέλτιο. Ένα ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ.
Στον Α’ βαθμό αυτοδιοίκησης (Δήμους) η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – εξαιρουμένων των τριών μητροπολιτικών Δήμων – διαχωρίζει τη θέση της και αφήνει ελεύθερες τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τους αξιότερους κατά την κρίση τους εκπροσώπους.
Και το πράττει σεβόμενη την ανεξαρτησία του θεσμού της αυτοδιοίκησης αλλά και την αντικειμενική ανάγκη να εκφραστούν απευθείας οι τοπικές κοινωνίες.
Προσπαθώντας:
· να τηρήσω τις οδηγίες των οργάνων της παράταξης,
· σεβόμενος την εμπιστοσύνη όσων με εμπιστεύτηκαν αλλά και
· παραμένοντας πιστός στις αρχές και τις αξίες μου,
απέφυγα όλο αυτό το διάστημα κάθε εμπλοκή μου στις εκλογικές διεργασίες για τις δημοτικές (και μόνο) εκλογές.
Το ίδιο θα πράξω φυσικά και τις ημέρες που απομένουν.
Όλοι σχεδόν οι πολιτικοί συνδυασμοί και στους δύο Δήμους (Δελφών και Δωρίδος), περιλαμβάνουν πλήθος στελεχών της Παράταξής μας με μακρά πορεία στο χώρο και αποδεδειγμένη προσφορά επί σειρά ετών.
Μένει λοιπόν μόνο, οι πολίτες να αξιολογήσουν σωστά τα πρόσωπα και να σταθμίσουν την επιλογή τους με κριτήρια όπως η ΠΑΙΔΕΙΑ, η ΜΟΡΦΩΣΗ, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και όλα όσα συμβάλουν αξιακά στην προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας.
Παράλληλα, αυτούς που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις ενός πολύπλοκου οργανισμού όπως είναι πλέον οι Δήμοι, έχοντας το σθένος, την τόλμη και τις γνώσεις, να λαμβάνουν δύσκολες αλλά και παράλληλα σωστές αποφάσεις.
Την επομένη των Περιφερειακών και Αυτοδιοικητικών εκλογών, ξεκινάμε πάλι όλοι ενωμένοι για το νέο μεγάλο στοίχημα, που είναι οι Ευρωεκλογές το 2024.

Ξενοφών Δημ. Χασούρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στο πλευρό του Πολύκαρπου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας και Δωρίδας

Ο Πολύκαρπος Τσιγγενόπουλος από το Σκάλωμα Φωκίδας είχε ένα σοβαρό ατύχημα τον Δεκέμβριο τ…