Home Αθλητικά Ξεκινούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου της Ιτέας

Ξεκινούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου της Ιτέας

Υπεγράφηη σύμβαση και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου της Ιτέας, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Δελφών κ Ταγκαλή και ο αντιδήμαρχος κ Τσατσαρώνης
Το έργο με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση ανοιχτού κολυμβητηρίου Ιτέας» είναι προϋπολογισμού 328.712,83 ευρώ κρίνεται απαραίτητο αφού η κατάσταση του υφιστάμενου Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού χρίζει αναβάθμισης.
Οι προβλεπόμενες από τη μελέτη επεμβάσεις έχουν ως κύριους στόχους:
• Την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας για την αντιμετώπιση των αναγκών θέρμανσης της κολυμβητικής δεξαμενής
• Τη μείωση των ενεργειακών εξόδων καθ’ όλη την εύλογη διάρκεια ζωής της κολυμβητικής δεξαμενής.
• Τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την λειτουργία του κολυμβητηρίου και ειδικότερα τον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.
• Τη δυνατότητα ανάπτυξης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας
Επιγραμματικά, οι προβλεπόμενες επεμβάσεις του έργου αφορούν στην εγκατάσταση γεωθερμικού συστήματος, στην ανάπτυξη κεντρικού θερμικού ηλιακού συστήματος για την κάλυψη τμήματος των αναγκών θέρμανσης, στην αντικατάσταση των υφιστάμενων λεβήτων και καυστήρων πετρελαίου, στις μονώσεις των δικτύων θέρμανσης εντός του μηχανοστασίου και στη συντήρηση του θερμομονωτικού καλύμματος της κολυμβητικής δεξαμενής. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σύνολο των παραπάνω παρεμβάσεων θα υποστηριχθεί από ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου των εγκαταστάσεων.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης σε δήλωσή του με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης σημείωσε: «Ο Δήμος Δελφών προχωρά στην υλοποίηση ενός άκρως σημαντικού έργου -για την έγκριση του οποίου ο Δήμος κάλυψε με ίδιους πόρους προαπαιτούμενο συνοδό έργο προσβασιμότητας των ΑμεΑ ύψους 80.000 ευρώ περίπου, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο τις αθλητικές του εγκαταστάσεις. Πλέον και με την ολοκλήρωση των εργασιών θα έχει γίνει ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα για τη βιώσιμη λειτουργία του, με όφελος οικονομικό αλλά και περιβαλλοντικό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Πώς να οργανώσετε ένα σύντομο οδοιπορικό στην Σαντορίνη με σκάφος

Πολλοί φανταζόμαστε ότι το ταξίδι με ένα σκάφος είναι μία πρόκληση. Πόσες φορές δεν έχουμε…