Home Πολιτικά - Φωκίδα Ξέμεινε από γιατρούς η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού:S.O.S. νεφροπαθών
Πολιτικά - Φωκίδα - 2 Αυγούστου, 2013

Ξέμεινε από γιατρούς η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού:S.O.S. νεφροπαθών

 «Κραυγή αγωνίας» υψώνουν οι νεφροπαθείς του νομού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που από την 1 Αυγούστου έχει μείνει χωρίς κανέναν γιατρό, αφού η μεν Διευθύντρια συνταξιοδοτήθηκε, ενώ η άλλη γιατρός έχει φύγει στο εξωτερικό.

Όλο το ρεπορτά στην ΩτΦ του Σαββατοκύριακου

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών

Σύλλογος Νεφροπαθών υπό αιμοκάθαρση – μεταμόσχευση Νομού Φωκίδας

Έδρα Ιτέα
ΤΚ: 33200
Πληροφορίες: Σταφιδάς Ιωαν.                                    Ημερομηνία 1-8-2013
                                                                                  Α.Π. 35

Προς 
Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη
Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών


Θέμα: Μ.Τ.Ν. Άμφισσας χωρίς Νεφρολόγο

 
 
Από τον Νοέμβριο του 2011 ο σύλλογος νεφροπαθών Φωκίδας έχει απευθύνει έκκληση για βοήθεια διότι τα γεγονότα που συμβαίνουν στην ΜΤΝ του Γεν. Νοσοκομείου Άμφισσας οδηγούν στο κλείσιμο αυτής, καθώς και την μετακίνηση για δεύτερη φορά σε γειτονικούς νομούς των ασθενών για τη νοσηλεία τους (η πρώτη ήταν στο ξεκίνημα των γεγονότων αρχές του 2012).
Η έκκληση έχει απευθυνθεί προς την υποδιοίκηση του Ν. Άμφισσας με παραστάσεις και έγγραφα τα οποία έχουν κοινοποιηθεί και στη Δ/ση του Ν. Λαμίας που υπάγετε, επίσης στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας προς τον Υπ. Υγείας την κα Αντιπεριφερειάρχη προς την εισαγγελία Άμφισσας και σε άλλους εκτός της επίσημης δομής του κράτους (ΜΜΕ, ομοσπονδία νεφροπαθών ΕΣΑμΕΑ κλπ). Να σημειώσουμε ότι η μόνη απάντηση και προώθηση στους αρμοδίους τους αιτήματός μας ήταν από την κα Γαζή Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας. 
Η υποδιοίκηση του Ν. Άμφισσας ποτέ δεν μας απάντησε στα έγγραφα μας, ούτε καν στην κοινοποίηση των ενυπόγραφων καταγγελιών των μελών μας.
Τους τελευταίους μήνες η νοσηλεία των νεφροπαθών γίνεται με τηλεφωνικές συνεννοήσεις χωρίς την φυσικής παρουσία νεφρολόγου από ιατρούς γενικής ιατρικής από παθολόγους και από αγροτικούς ιατρούς που εναλλάσσονται από τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο για να καλύπτουν το εξωτερικό ιατρείο της μονάδας καθώς και τις εφημερίες πρωί και απόγευμα στην μονάδα λόγω απουσίας με προβλήματα υγείας της μοναδικής νεφρολόγου και Διευθύντριας της μονάδας.
Νεφρολόγοι υπήρχαν δύο στην ΜΤΝ, η μία εδώ και μήνες αναζήτησε καλύτερες συνθήκες εργασίας στο εξωτερικό, η δε Διευθύντρια της μονάδας υπέβαλε παραίτηση λόγο συνταξιοδότησης από 1-8-2013 (θα αποχωρούσαν άραγε αν δεν υπήρχε αυτό το εργασιακό περιβάλλον των εντάσεων των παρεμβάσεων των αναφορών των εναλλαγών σε μια νοσηλευτική μονάδα με βαρύτατα περιστατικά ασθενών, ασθενών με αναπηρίες από 80-100%).
Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των νεφροπαθών της Φωκίδας παρά τις έμμεσες απειλές που συλλέξαμε στον αγώνα μας για καλυτέρευση των συνθηκών νοσηλείας το διάστημα αυτό, και για να μην υπάρξουν άλλες άδικες απώλειες νεφροπαθών πέραν αυτών που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα.
Ο σύλλογος νεφροπαθών Φωκίδας ζητά την παρέμβαση της ομοσπονδίας Νεφροπαθών και απευθύνει έκκληση προς το υπουργείο υγείας να βρεθεί λύση στο θέμα ζωής για τους ασθενείς, να γίνει πρόσληψη γιατρών νεφρολόγων στην ΜΤΝ του Γ.Ν. Άμφισσας άμεσα.
Εδώ και ένα τρίμηνο έχει προκηρυχθεί θέση Νεφρολόγου στην ΜΤΝ του Γ.Ν. Άμφισσας αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον, ο σύλλογος μας πληροφορήθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες νεφρολόγος που εργάζεται σε νησί θέλει να μετακινηθεί στο Γ.Ν. Άμφισσας, ελπίζουμε να λυθεί το θέμα Νεφρολόγος στη ΜΤΝ Άμφισσας, διότι δεν είναι σε θέση να μεταβούν όλοι οι ασθενείς σε γειτονικούς νομούς (από την κατάσταση της υγείας τους στη πολύωρη μετακίνηση και να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδα που απαιτούνται).
Σημείωση: Ο πρώτος ασθενής που φεύγει από την ΜΤΝ από 2/8/2013 θα μεταβαίνει στην Λειβαδιά για τη νοσηλεία του.

Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας
Σταφιδάς Ιωαν.         Τρισπιώτης Ιωαν.
                                                                    
Κοινοποίηση: 5η Υγ. Περ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
Βουλευτή Φωκίδας κα Μανδρέκα Ασπ.
Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κα Γαζή Γ.
Δήμαρχο Άμφισσας κ Φουσέκη Νικ.
Υδ/τρια Γ.Ν. Άμφισσας Καραγιώργου Δημ.
ΜΜΕ Φωκίδας 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…