Home Εικόνες Αρχικής Ν. Λαζογιώργος: ““Οι πολίτες μας ζητάνε μια δημοτική αρχή δυναμική και διεκδικητική”

Ν. Λαζογιώργος: ““Οι πολίτες μας ζητάνε μια δημοτική αρχή δυναμική και διεκδικητική”

ΩτΦ: Για πρώτη φορά υποψήφιος στο δήμο Δελφών, στη ΔΕ Άμφισσας. Πως και το αποφασίσατε; Ρωτω διότι για πολλούς η υποψηφιότητά σας αποτέλεσε έκπληξη….
Ν.Λ.: Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία να ακουστεί η άποψή μου ως υποψήφιος με την Ανανεωτική Δύναμη και να σας ευχηθώ κάθε επαγγελματική επιτυχία.

Η απόφαση για την ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση την υποψηφιότητά μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης του Οκτώβρη, ήρθε μετά από ώριμη σκέψη. Είμαι ανθρωπος με ανήσυχο πνεύμα και διαρκή τη διάθεση προσφοράς. Εκρινα ότι η πόλη μου, η Άμφισσα, αλλά και ο Δήμος Δελφών, δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχους Δήμους της χώρας μας, σε κάποιες περιπτώσεις ζήλεψα να βλέπω άλλους δήμους να προοδεύουν, και εμείς να ακολουθούμε φθίνουσα πορεία. Έτσι θέλησα να στηρίξω τον τόπο μου και να τον βοηθήσω να ακολουθήσει άλλη κατεύθυνση, αυτή της προόδου και της εξέλιξης. Ταυτόχρονα, βλέπω καθημερινά καταστάσεις που δεν τιμάνε την ίδια την πόλη αλλά και συνολικά το Δήμο Δελφών, τις επιχειρήσεις, τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες. Διακρίνω απουσία όποιου οράματος για τα επόμενα χρόνια και πραγματικά τρομάζω όταν ακούω τις νέες γενιές να θέλουν να φύγουν από τον τόπο τους, σε τεράστιο ποσοστο. Συνυπολογίζοντας όλα αυτά και αφουγκραζόμενος την κοινή γνώμη, δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση, αφού πρώτα συζήτησα με την οικογένεια μου, η οποία και με στηρίζει θερμά.

ΩτΦ: Γιατί κάποιος να επιλέξει να σταυρώσει το Νικο το Λαζογιώργο;
Ν.Λ.: Θεωρώ τον εαυτό μου αυτοδημιούργητο, συνεργατικό και το σημαντικότερο ξέρω πως να παλέψω για να “χτίσω” τις βάσεις για την επόμενη ημέρα, αλλά και να δημιουργήσω το μέλλον. Λόγω της ενασχόλησης μου με τις επιχειρήσεις γνωρίζω πως να σχεδιάζω, να οργανώνω, να υλοποιώ και να φέρνω αποτελέσματα που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και το ζητούμενο. Ο Δήμος μας προφρανώς και δεν είναι επιχείρηση αλλά ο τρόπος σκέψης θα πρέπει πάνω κάτω να είναι ο ίδιος, σχεδιασμός, οργάνωση, υλοποίηση και αποτέλεσμα, σε κάποιους σημαντικούς τομείς. Ώς έμπειρος πλέον μιας και διανύω την 4η δεκαετία της ζωής μου και νιώθοντας οτι πρέπει να συμβάλλω στην εξέλιξη, με τις ιδέες μου αλλά και την προσφορά μου, της περιοχής που μεγάλωσα, ζω και δημιούργησα την οικογένεια μου, θεωρώ οτι μπορώ να προσφέρω και να δημιουργήσω τις συνθήκες να μείνουν οι νέοι εδώ αλλά και να συμβάλλω στην άντληση επενδύσεων που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας. Είμαι από τους ανθρώπους που μου αρέσει ν’ ακούω ιδέες και προτάσεις, να τις αξιολογώ και να συνεργάζομαι για να τις φέρω εις πέρας.

ΩτΦ: Ποιο είναι κατά τη γνωμη σας το μεγαλύτερο πρόβλημα υποδομής που αντιμετωπίζει η Δ.Ε Άμφισσας;
Ν.Λ.: Τα προβλήματα είναι πολλά, θα ξεχωρίσω όμως τις σχολικές εγκαταστάσεις, η βελτίωση των υποδομών σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους και φυσικά το σχέδιο πόλης. Εν έτει 2023 είναι τουλάχιστον στενάχωρο να μοιάζουν τα σχολεία παρατημένα. Έγιναν κάποιες προσπάθειες βελτίωσης, όχι όμως αρκετές για να αλλάξει η εικόνα. Ο Δήμος πρέπει να είναι μπροστάρης και αρωγός σε όλες τις ενέργειες, προγραμματισμένα, ωστε να δώσουμε τις καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας στα παιδιά μας αλλά και στους δασκάλους μας. Άρα οι σχολικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι σωστές, ώστε τα παιδιά να έχουν τις βάσεις που τους αξίζει και έτσι να μπορούμε να μιλάμε για νέες γενιές που μεγάλωσαν με τις καλύτερες των συνθηκών. Στο δεύτερο εξίσου σημαντικό που θα ήθελα να σταθώ είναι η αξιολόγηση των υποδομών προσβασιμότητας των οδών και των κοινόχρηστων χώρων, να καταγραφούν οι υποδομές για ΑΜΕΑ και πεζούς, είναι σημαντικό να μην οδηγείται κανένα μέλος ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας (ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, παιδιά) από τους δημόσιους χώρους. Πεζοδρόμια, ράμπες και μετατροπή των οδών σε ήπιας κυκλοφορίας, πάρκα στις γειτονιές και παιδικές χαρες είναι ζητήματα μεγάλης σημασίας για την καθημερινότητα του δημότη αλλά και τη διευκόλυνση του επισκέπτη. Όσο αφορά το σχέδιο πόλης είναι ευκολα κατανοητό ποιά μπορεί να είναι τα ωφέλη σε μια πολη αλλά σαν και τη δίκη μας αλλά και στην τοπική της οικονομία της. Πάντοτε πίστευα ότι ένας σημαντικός δείκτης της οικονομίας μιας περιοχής είναι η οικοδομή και τα επαγγέλματα γύρω από αυτή. Άρα το σχέδιο πόλης πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την πόλη μας.

ΩτΦ: Διατηρείται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης και από την άποψη αυτή θα ήθελα να μου κρίνετε τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής για το κυκλοφοριακό
Ν.Λ.: Κυκλοφοριακο.. Ένα μεγάλο!! ζήτημα που μας απασχόλησε τα τελευταία χρονια.. Το νέο κυκλοφοριακό έλυσε κάποια μικρά προβλήματα που υπήρχαν, όμως δημιούργησε κάποια νέα μεγαλύτερα κατά την άποψη μου αλλά και πολλών ακόμη. Έιμαι υπέρ των πεζοδρομήσεων και το έχω δηλώσει δημόσια. Άποψή μου είναι ότι ο πεζός είναι αυτός που ψωνίζει αλλά και ανακαλύπτει τις κρυμμένες ομορφιές του ιστορικού κέντρου της πόλης γι αυτό πρέπει να επιδιώξουμε να το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο και φιλικό για τον επισκέπτη. Η προηγούμενη δημοτική αρχή έχτισε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πεζοδρόμου κόσμημα και ταυτόχρονα πόλο έλξης, όμως δυστυχώς δεν υπήρχε η ανάλογη συνέχεια. Ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα είναι οτι η παρούσα δημοτική αρχή δεν δημιούργησε ούτε μια (1) νέα θέση στάθμευσης, που είναι και το σημαντικότερο στην όλη υπόθεση. Πιστεύω ότι ο κόσμος κουράστηκε από τις συνεχείς αλλαγές και δεν πρέπει να ταλαιπωρείται άλλο. Ολοκληρώνουμε λοιπόν πάνω στην υπάρχουσα κατάσταση με κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές βελτιώσεις.

ΩτΦ: Τι σας λέει ο κόσμος στις περιοδείες που κάνετε σε Άμφισσας και γενικότερα; Τι λέει για τη δημοτική αρχή και τι προσδοκά από εσας;
Ν.Λ.: Ο κόσμος μας αγκαλιάζει μεταφορικά και κυριολεκτικά. Για εμένα αλλά και για πολλούς ακόμη συνυποψηφίους μου είναι πρωτόγνωρο αυτό το συναίσθημα που βιώνουμε, όλοι έχουν να μας πουν κάτι. Απο το πιο μικρό μέχρι το πιό μεγάλο, προβλήματα που συναντάμε και εμείς καθημερινα. Προβλήματα όμως που χρονίζουν και πρέπει επιτέλους να λυθούν. Οι πολίτες μας ζητάνε μια δημοτική αρχή δυναμική και διεκδικητική να νοιάζεται για την πόλη και τους δημότες της, να ξέρει τα προβλήματα και τις ελλείψεις ώστε να στοχεύει στην οριστική επίλυση τους. Είναι αρκετοί εκείνοι που ζητούν να βγούν νέα πρόσωπα στο προσκήνιο και να ασχοληθούν πραγματικά με την πόλη και το Δήμο συνολικά, άρα προσδοκούν την ευαισθητοποίηση και τη δημιουργική συμμετοχή στα θέματα της πόλης, του Δήμου, της καθημερινής ζωής. Είμαι από τους ανθρώπους που γνωρίζω καλά τι έγινε και τι δεν έγινε από την παρούσα δημοτική αρχή και δεν θα μπώ στη φιλοσοφία να σχολιάσω τα λάθη και τις παραλείψεις, άλλωστε ο κόσμος είναι ικανός να κρίνει από μόνος του. Είμαι εδώ για να δώσω τη φρεσκάδα με τις ιδέες μου και την εργατικότητα μου με σκοπό να πάμε μπροστα. Το ζητούμενό μου είναι μόνο η εξέλιξη αυτού του υπέροχου για να ζείς τόπου.

ΩτΦ: . Το γεγονός ότι άλλαξε ο νόμος και πλέον ο κάθε δημότης μπορεί να επιλέξει τους δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας του από όλη την επικράτεια του Δήμου πόσο βοηθά ή δυσκολεύει ένα νέο υποψήφιο
Ν.Λ.; Είναι γεγονός οτι για εμάς τους “νέους” υποψηφίους αποτελεί τροχοπέδη για την εκλογή μας, όμως εαν είσαι άνθρωπος που επισκέπτεσαι όλες τις ενότητες του δήμου, συνεργάζεσαι μαζί τους, στηρίζεις τα δρώμενα τους, τοτε ίσως αποκτάς κάποιο πλεονέκτημα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εξωστρεφείς και να γίνουν γνωστοί σε μεγαλύτερο κοινό πλεόν. Προσωπικά το βλέπω και ως επιπλέον κίνητρο να στηριχθώ αλλά και να στηρίξω όλες τις ενότητες του Δήμου μας, μιας και η συνεργασία όλων θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα που θα θέλαμε συνολικά για το Δήμο Δελφών

ΩτΦ: Οι νέοι φευγουν από την περιοχή μας και γενικότερα ο πληθυσμός συρρικνώνεται. Μπορεί να αντιστραφεί αυτή η εξέλιξη και αν ναι πως μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος;
Ν.Λ.: Πραγματικά τα πρόσφατα απογραφικά στοιχεία μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι απλώς μια επιβεβαίωση της πραγματικότητας που ζούμε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Είναι ανάγκη να αντιστραφεί αυτη η κατάσταση. Επομένως, ή πρεπει να δοθούν κίνητρα ώστε να επιστρέψουν οι νέοι στη επαρχία ή να ενισχυθούν όσοι παραμένουν, η και τα δυο. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τον αγροτικό τομέα αφού η περιοχή διαθέτει την παραγωγή της ελιάς, να προσελκύσουμε τουριστικές επενδύσεις κάθε είδους και κόστους ή ακόμη-γιατι όχι σε κρατικό επίπεδο -και να δοθούν φορολογικά κίνητρα σε νέους που θέλουν να γυρίσουν στην επαρχία. Το δημογραφικό είναι όντως μεγάλο θέμα και είναι ανάγκη να αποτελέσει εθνική επιδίωξη με συνεργασία των μικρών νόμων για την καλύτερη αντιμετώπιση του.

ΩτΦ: Πείτε μας δυο λόγια (βιογραφικό) για εσας για να σας γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος
Ν.Λ.: Ονομάζομαι Λαζογιώργος Νικόλαος του Ευθυμίου Λαζογιώργου και της Παναγούλας Κούστα και έχω δύο αδερφές την Πάττυ και την Ηλιάνα.
Γεννήθηκα στην Άμφισσα τον Ιούνιο του 1981, όπου έζησα και μεγάλωσα.
Είμαι Παντρεμένος με την Έλενα Κοκκόρη του Παναγιώτη Κοκκορη και της Σπυριδούλας Διαβολή και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά την Ίριδα και τον Ευθύμη, 3 και 7 ετών αντίστοιχα.
Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης μου στο Λύκειο της Άμφισσας, σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Πολυμέσα στην ΕΘΝΟDATA.
Αμέσως μετά τις σπουδές μου, το 2002, εργάστηκα ως υπεύθυνος μηχανογράφησης στην χρηματιστηριακή EUROCAPITAL στην Αθήνα.
Το 2003 όταν και τελείωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις εργάστηκα στην ΗΝΙΟΧΟΣ ΞΤΚΕ (Ξενοδοχειακές και Τουριστικές επιχειρήσεις) του κ. Καλτσή Παναγιώτη, στους Δελφούς, ως υπεύθυνος μηχανοργάνωσης και διαφήμισης της εταιρίας μέχρι και το 2007.
Το 2007 εργάστηκα στην εταιρεία ΑΡΧΕΤΥΠΟ του Μυταρά Ευάγγελου, ως γραφίστας, μέχρι και το 2008 που αποφάσισα να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις.
Το 2008 ίδρυσα την ΑΛΦΑ ΚΤΗΜΑΤΟΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ με αντικείμενο τη διαχείρηση ακινήτων σε Φωκίδα, Βοιωτία και Αττική.
Το 2010 παράλληλα με την ενασχόληση μου με τα ακίνητα, μπήκα στον χώρο της εστίασης με το εσπρέσο μπαρ “Μπρίκι” και το 2017 με το “Μεγάλο Καφενείο 1929” τα οποία βρίσκονται στην Άμφισσα και διατηρώ μέχρι και σήμερα.
Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι με καινοτόμες ιδέες, μεθοδικότητα και δουλειά μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε η Άμφισσα αλλά και ο Δήμος Δελφών συνολικά να γίνει εξωστρεφής, σύγχρονος και δημιουργικός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …