Home Εικόνες Αρχικής Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο: “Να παρεμβεί εισαγγελέας γιατί κινδυνεύει η υγεία των πολιτων”
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 18 Ιανουαρίου, 2022

Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο: “Να παρεμβεί εισαγγελέας γιατί κινδυνεύει η υγεία των πολιτων”

Η ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον εισαγγελέα να παρέμβει για την κατάσταση του νοσοκομείου Άμφισσας καθώς εκτιμά ότι η υγεία των πολιτών είναι σε κίνδυνο εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού.

Η ανακοίνωση:

Γ.Ν. Άμφισσας. Νοσοκομείο σε  λειτουργική ανεπάρκεια.

Έπειτα από την κατακραυγή της Φωκικής κοινωνίας ο κύριος βουλευτής, κινητοποιήθηκε και ξύπνησε από τον λήθαργο, πραγματοποιώντας άλλη μία συνάντηση, αυτή την φορά με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Στο προσωπικό του διαδικτυακό λογαριασμό, ενημέρωσε ότι το Γ.Ν. Άμφισσας ,επιτελεί πλήρως το έργο του, χωρίς προβλήματα και ότι δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας, ασχέτως των κενών εφημερίας σε βασικές ειδικότητες, εξυπηρετεί τους πολίτες!!
Με λίγα λόγια ο κύριος βουλευτής εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι η λειτουργία του νοσοκομείου σαν κέντρο υγείας είναι καλή.
Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και δυστυχώς για πολλούς που χρειάζονται νοσηλεία ή αντιμετώπιση κάποιου επείγοντος περιστατικού, αρκετές φορές είναι σκληρή αν όχι μοιραία.
Η καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, είναι λειτουργία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας, και παρέχεται τόσο από το νοσοκομείο, όσο και από τα κέντρα υγείας.
Στη δευτεροβάθμια περίθαλψη όμως, ο στόχος είναι οι ασφαλείς νοσηλείες και η ασφαλής αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών!!
Γιατί δεν προχώρησαν τον διαγωνισμό για επτά ιατρούς ειδικότητας που είχε προκηρύξει για το νοσοκομείο Άμφισσας ο ΣΥΡΙΖΑ και έρχονται δυόμιση χρόνια μετά να μας πουν «ότι εντός του επόμενου μήνα προκηρύσσονται κενές θέσεις ιατρών στο Νοσοκομείο
Άμφισσας»;
Τι έχουν κάνει μέχρι τώρα και τι θα κάνουν άμεσα για την αντικατάσταση των ιατρών που βγήκαν σε αναστολή, αλλά και για την ειδικότητα του αναισθησιολόγου, που πολλές μέρες τον μήνα δεν υπάρχει, αφήνοντας ακάλυπτο το νοσοκομείο;
Αυτές τις μέρες μένει ακάλυπτο το νοσοκομείο και από Νεφρολόγο με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η μονάδα αιμοκάθαρσης, η οποία είναι αναγκαία για τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας. Τι μέτρα έχουν παρθεί για να αντιμετωπισθούν αυτά τα προβλήματα;
Δυστυχώς τίποτα. Απολύτως τίποτα.
Απόδειξη είναι ένα ακόμα περιστατικό, ευτυχώς με καλή κατάληξη, με έγκυο που χρειάστηκε επειγόντως γυναικολόγο, με αποτέλεσμα να γεννήσει στον δρόμο για το Γ.Ν. Λαμίας. Όλα πήγαν κατ΄ευχήν σε αυτή την περίπτωση, αλλά εν έτει 2022 τέτοια περιστατικά δείχνουν την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο που μόνο λύπη προκαλούν σε όλους μας και προβληματισμό.
Αλήθεια ο μόχθος του εργαζόμενου Φωκικού λαού και οι εισφορές του για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που καταλήγουν;
Προβληματισμός όμως από τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ, δεν βλέπουμε να υπάρχει, ούτε φυσικά και από τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Με τόσα κενά στις εφημερίες και όχι μόνο, γιατρών ειδικότητας, ενέχεται μεγάλος κίνδυνος για την ζωή των πολιτών.
Ο εισαγγελέας θα πρέπει να επέμβει άμεσα, πριν είναι αργά, διότι η ασφάλεια και η υγεία των συμπολιτών μας είναι σε κίνδυνο. Σύντομα η Φωκίδα θα απαλλαγεί από αυτούς τους ανίκανους και ανεύθυνους διαχειριστές, αλλά μέχρι τότε, ευχόμαστε η τύχη να συνεχίσει να είναι με αυτούς που θα χρειαστούν επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…