Home Π.Ε. Φωκίδας Ν. Εμμανουήλ: «Σκοπός μου είναι να συνδέσω το όνομα μου με την αέναη προοπτική του νομού»
Π.Ε. Φωκίδας - 2 Απριλίου, 2014

Ν. Εμμανουήλ: «Σκοπός μου είναι να συνδέσω το όνομα μου με την αέναη προοπτική του νομού»

Τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Νίκο Εμμανουήλ, παρουσίασε επίσημα το περασμένο Σάββατο στην Άμφισσα, ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε πως η επιθυμία του να διεκδικήσει τη Στερεά Ελλάδα, δεν ήρθε εκρηκτικά και αντανακλαστικά, αλλά είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον από το 2010, κίνηση η οποία τελικά δεν ευδοκίμησε.
Ξεκαθάρισε δε, πως κατά το ήμισυ η καταγωγή του είναι από τη Φωκίδα και συγκεκριμένα από την Ποτιδάνεια, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια που οραματίζεται δεν θα έχει ανισορροπία και πως η Φωκίδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο διοικητικό περιφερειακό μοντέλο που επιθυμεί να δημιουργήσει ο συνδυασμός του, «Συμφωνία για τη Στερεά».
Ο κ. Γιαννόπουλος χαρακτήρισε την περιφέρεια πολύ σημαντικό εργαλείο για να την εμπιστευθεί ο λαός σε άπειρους πλην φιλόδοξους διαχειριστές, τονίζοντας πως η διαπίστωση αυτή ακολουθεί μια μελαγχολική παρατήρηση.
«Την ίδια ώρα που κάποιοι μιλούν για ‘Περιφέρεια κοιμισμένο γίγαντα’ δηλώνοντας την έλλειψη σοβαρής προσέγγισης, επιχειρούν να κατασκευάσουν μια περιφερειακή πολιτική ψευδαισθήσεων αντλώντας ακόμη και στελέχη με την υπόδειξη κομματικού μηχανισμού, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι καταβάλλονται προσπάθειες να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα στη δική  μας παράταξη. Θα έλεγα ότι και σήμερα παρατηρήθηκε, χωρίς να θέλω να κάνω επιθετικό προσδιορισμό, μία εικόνα ότι πρόκειται για ένα νεανικό πολιτικό ρεσάλτο για την περιφέρεια που θυμίζει παλιές ιστορίες που δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τη συγκεκριμένη περίοδο που βιώνουμε όλοι μαζί σήμερα, μιλώντας για θέματα τα οποία από τώρα προδικάζει, ότι θα πάει στις Βρυξέλες και θα συναντήσει από τώρα τους επιτρόπους για να εξασφαλίσει κονδύλια και πόρους για την περιφέρεια. Πιστεύω ότι προσβάλλεται η νοημοσύνη όλων μας. Κάποιοι νομίζουν ότι συζητούν και ομιλούν σε ιθαγενείς και ότι με καθρεφτάκια, μολύβια και σοκολάτες θα μπορέσουν να περάσουν το πολιτικό μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.
Ξεκαθάρισε δε, πως η παράταξή του κοιτά μπροστά και ίσια στα μάτια των πολιτών, δείχνοντάς τους, τον δρόμο της αλήθειας, της προοπτικής, της εξόδου από την αδράνεια.
Κλείνοντας ανέφερε πως η Φωκίδα αξίζει περισσότερα και πως μπορεί να κάνει το άλμα της προόδου.


Νίκος Εμμανουήλ: «Δεν κατάγομαι από τζάκια, δεν κληρονομώ καμία εκλογική πελατεία, ούτε δούλεψα ποτέ στο υπουργείο του πατέρα μου ή της μάνας μου»


Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειρχης Φωκίδας, κ. Νίκος Εμμανουήλ στην αρχή της ομιλίας του ξεκαθάρισε πως δεν διαθέτει ξύλινο λόγο, ότι δεν έχει κομματικά ένσημα και πως συστρατεύτηκε με τον κ. Γιαννόπουλος στην προσπάθεια που κάνει να αλλάξει την Ελλάδα ξεκινώντας από την Στερεά.
Ο ίδιος επεσήμανε πως η Φωκίδα είναι ένας πλούσιος νομός με φτωχούς δυστυχώς κατοίκους. «Έχει τον μεγαλύτερο ταμιευτήρα πόσιμου νερού με τον οποίο ξεδιψά το μισό πληθυσμό της επικράτειας. Έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα βωξίτη στην Ευρώπη. Έχει τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη και πλουσιότερη σε ψάρια κλειστή λιμνοθάλασσα τον Κορινθιακό και είναι ένας από τους δύο νομούς της επικράτειας που με πράσινο πάνω από 70%, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας υποστήριξε πως η ανάπτυξη της Φωκίδας σταμάτησε σχεδόν από το 1974 και ότι το μόνο αναπτυξιακό έργο στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών ήταν οι Φυλακές του Μανδρίνου.
Ο κ. Εμμανουήλ εστίασε ακόμα στο γεγονός ότι η Φωκίδα συρρικνώνεται πληθυσμιακά παρά τις πλασματικές απογραφές, φέρνοντας ως παράδειγμα το Μαυρολιθάρι που κατά την απογραφή έχει 562 κατοίκου ενώ στην πραγματικότητα είναι 35 και την Πυρά όπου κατά την απογραφή έχει 174 κατοίκους και στην ουσία ζουν στο χωριό μόλις 5 άνθρωποι και συγκεκριμένα ο παπάς με την οικογένεια του.
«Μπορούμε σαφω΄ς να σταματήσουμε την πληθυσμιακή συρρίκνωση αρκεί η μελλοντικοί αιρετοί να μην κάνουν τα πράγματα σωστά αλλά να κάνουν τα σωστά πράγματα. Μπορούμε να αναπτύξουμε τη Φωκίδα, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας αρκεί να εκμεταλλευτούμε τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές. Μπορούμε να πατάξουμε τη γραφειοκρατία στη Στερεά που είναι συνώνυμη της διαπλοκής, αρκεί να μηχανοργανώσουμε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας», τόνισε ο κ. Εμμανουήλ.
«Όπως ξέρετε  δεν κατάγομαι από τζάκια, δεν ανήκω σε οικογένειες, δεν κληρονομώ καμία εκλογική πελατεία, δεν είμαι αχθοφόρος μεγάλου ονόματος ούτε δούλεψα ποτέ στο υπουργείο του πατέρα μου ή της μάνας μου. Όλα τα δημιούργησα από την αρχή με μεθοδικότητα, προγραμματισμό και στόχους. Έχω μία φιλοδοξία και ένα σκοπό να συνδέσω το όνομα μου με την αέναη προοπτική της Φωκίδας», ανέφερε κλείνοντας. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…