Home Εικόνες Αρχικής Νικος Πρασσάς: “Η Αγάπη για τον Τόπο και τους Ανθρώπους του δεν είναι επιλογή αλλά καθήκον”

Νικος Πρασσάς: “Η Αγάπη για τον Τόπο και τους Ανθρώπους του δεν είναι επιλογή αλλά καθήκον”

“Η Αγάπη για τον Τόπο και τους Ανθρώπους του δεν είναι επιλογή αλλά καθήκον.”, απαντά ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νικος Πρασσάς στην ερωτηση γιατι επέλεξε να εκτεθεί εκλογικά στο πλευρό του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Λουκά Αποστολίδη. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει ότι το ονομά του έπαιξε για υποψήφιος δήμαρχος Δελφών

 

ΩτΦ: Είναι η πρώτη φορά που εκτίθεστε εκλογικά. Γιατί επιλέξατε τη σημερινή συγκυρία και γιατί στο πλευρό του κ Λουκά Αποστολίδη;
Ν. Π. : .κ Γιαννούλη.Όπως γνωρίζετε είμαι βαθιά πολιτικοποιημένο Άτομο και ασχολούμε με τα κοινά ιδιαίτερα στον Αθλητισμό από μικρή ηλικία.Οι καταστάσεις που ζεις στην Ζωή σου στον κοινωνικό επαγγελματικό οικογενειακό και προσωπικό Βίο σε οδηγούν στο δρόμο που θα ακολουθήσεις. Η Αγάπη για τον Τόπο και τους Ανθρώπους του δεν είναι επιλογή αλλά καθήκον. Ο Λουκάς Αποστολίδης είναι ένας διακεκριμένος αγωνιστής της Δημοκρατίας και διάσημος πολιτικός και επιστήμονας. Είναι μόνο τιμή μου να βρίσκομαι στο πλευρό του σε αυτή την πολιτική μάχη για να έρθει η αλλαγή στον τόπο μας.

ΩτΦ: Γνωρίζω ότι το όνομά σας προτάθηκε από αρκετούς στο ΠΑΣΟΚ και για υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών. Γιατί τελικά δεν έγινε κάτι;
Ν. Π. : : Είχα εκφράσει την φιλοδοξία να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Δελφών.Έγιναν κάποιες συζητήσεις με φίλους και συντρόφους όμως δεν παράχθηκε αποτέλεσμα για την κατάθεση ψηφοδελτίου παρόλο που ήμουν έτοιμος να μπω μπροστά για να διεκδικήσω τον Δήμο Δελφών.

ΩτΦ: Η υποψηφιότητα Αποστολίδη ανακοινωθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν εκπνέυσει η προθεσμία. Γιατι έγινε αυτό;
Ν. Π. : Η Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛΑΓΗΣ έδρασε αστραπιαία καταρτίζοντας ένα ικανό ψηφοδέλτιο να διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.Οι Πολίτες μπορούν να αναγνωρίσουν αμέσως το ενδιαφέρον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ .Τι έργο έχει παραχθεί στην Περιφέρεια από την προηγούμενη Διοίκηση; λαμβάνοντας αυτά υπ΄όψη ο Πολιτικός χρόνος της Ανάγνωσης και της κρίσης στην κάλπη όχι μόνο δεν είναι λίγος αλλά περισσεύει κιόλας.

ΩτΦ: Πολλοί συντροφοί σας από το ΠΑΣΟΚ είναι σε άλλα περιφερειακά ψηφοδέλτια. Θεωρείτε ότι αυτούς θα πρέπει να τους κρίνει αυστηρά το κόμμα; Ενδεχομένως να τους διαγράψει;
Ν. Π. : Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι μεγάλο κόμμα και μελλοντικά θα διαγράψει Κυβερνητική πορεία.Οι Συντροφοί μας σε εισαγωγικά που προτίμησαν να υπηρετήσουν σχήματα που έχουν δοκιμαστεί χωρίς να προσφέρουν τίποτα θεωρώ ότι το Κόμμα δεν πρέπει να ασχοληθεί με αυτούς ,παρά με την ανοδική πορεία του φέρνοντας ξανά μαζί του τις Κοινωνικές Ομάδες που στήριξαν στο παρελθόν και είμαι βέβαιος ότι θα στηρίξουν και στο μέλλον την Παράταξη.Τελικά οι ψηφοφόροι θα δώσουν τις απαντήσεις εκεί που θα κρίνουν μέσα στις κάλπες.

ΩτΦ: Ποια θεωρείτε ότι είναι τα βασικότερα προβλήματα υποδομής στην Π.Ε Φωκίδας και ποιο είναι αυτό που σε περίπτωση που εκλεγείτε θα ζητήσετε κατά προτεραιότητα να επιλυθεί από το ν επόμενο Περιφερειάρχη;
Ν. Π. : .Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας δεν έχει προβλήματα στις Υποδομές.Στο παρελθόν έχουν γίνει τόσα πολλά έργα όπως και το κτίριο της Περιφέρειας όπου μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες που προστρέχουν στις Υπηρεσίες που στεγάζονται εκεί.Από την άλλη κατά προτεραιότητα πρέπει να φυλάσσονται όλα τα δημόσια οικοδομήματα
Θέλω να είμαι ένας παράγοντας που θα υπηρετήσει την Φωκίδα αν οι Συμπολίτησες/Συμπολίτες με επιλέξουν.Η Επιλογή ανήκει στον κόσμο της Φωκίδας που θα δώσει η δεν θα δώσει την ψήφο του σε μένα.Οι πολίτες ξέρουν αν πρέπει και γιατί να με τιμήσουν με την ψήφο τους η να επιλέξουν να μην με ψηφήσουν. Πάντως θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Πολίτες σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν ότι αν εκλεγώ τίποτα δεν θα είναι ίδιο στον τόπο στη εκπροσώπηση τους όπως είναι σήμερα.

ΩτΦ: Γενικότερα ποιο είναι το βασικό σας πρόγραμμα διεκδίκησης για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο στην ΠΕ Φωκιδας ;
Ν. Π. : .Το βασικό μου πρόγραμμα που θα διεκδικήσω για την Φωκίδα είναι η οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών Σωματείων και του Πολιτισμού,Η ασφαλτόστρωση δασικών δρόμων ,και η συντήρηση και φύλαξη όλων των Δημόσιων Υποδομών.

ΩτΦ: Ανθυπηρετήσατε από το πυροσβεστικό Σώμα. Θα ήθελα την άποψή σας για τον τρόπο που λειτουργούν στη Φωκίδα τα όργανα της πολιτικής προστασίας και επιπρόσθετα να μου πείτε αν υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος να διαφυλάξουμε από πυρκαγιές τον ελαιώνα της Άμφισσας που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει πληγωθεί δις
Ν. Π. : Στην Πολιτική Προστασία της Πατρίδας μας κατά την Προσωπική μου Άποψη την πλήρη Διοίκηση και Ευθύνη πρέπει να έχει το Πυροσβεστικό Σώμα διότι διαθέτει την ποιο ετοιμοπόλεμη παραγωγική μονάδα τόσο σε Ανθρώπινο Δυναμικό όσο και σε Μηχανολογικό εξοπλισμό.Είναι η μόνη δύναμη που επεμβαίνει καθημερινά σε δεκάδες και εκατοντάδες περιπτώσεις.
Οι φωτιές είναι ένα φαινόμενο καταστροφικό.Πρέπει να υπάρχει συνεχόμενη επιτήρηση τους καλοκαιρινούς μήνες και στα δάση και στις αγροτικές καλλιέργειες.Στον Ελαιώνα της Άμφισσας πρέπει από τον Απρίλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο συνεργεία με μηχανήματα και να γίνεται αποξήλωση ,κλαδέματα και κάθε είδους αγροτική δραστηριότητα.Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί πρέπει να ενταχθούν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας του Ελαιώνα και να λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από Ευρωπαικά Προγράμματα.Τέλος πρέπει να γίνει υδροδοτικό δίκτυο για τον ελαιώνα, και δεξαμενές συγκέντρωσης βρόχινου νερού.

ΩτΦ: Ποιο είναι το προσωπικό σας διακυβευμα από αυτές τις εκλογές και γιατί κάποιος να επιλέξει να «σταυρωσει» το Νικο τον Πρασσά;;
Ν. Π. : Αν με τιμήσουν οι Συμπολίτισσές /Συμπολίτες με την ψήφο τους βάζω ως προσωπικό διακύβευμα να υπηρετήσω τα συμφέροντα της κοινωνίας.Η Επιλογή των ψηφοφόρων στο Πρόσωπό μου είναι να τιμήσουν ένα συμπατριώτη τους για την πίστη ,την υπομονή και επιμονή του .Τον ξέρουν από μικρό παιδί ,και δεν έχει ασκήσει ξανά πολιτική εκπροσώπηση. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν τι κάνω που πηγαίνω και τι πιστεύω.

ΩτΦ:Γνωρίστε μας καλύτερα τον ευατό σας
Ν. Π. : Ονομάζομαι Νικόλαος Πρασσάς .Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άμφισσα.Γονείς μου είναι ο Κωνσταντίνος Πρασσάς Ελεύθερος Επαγγελματίας σε καταστήματα εστίασης (ιδιοκτήτης Ταβέρνας)στην Άμφισσα και μητέρα μου η Φανή Πρασσά -Κακκανά.
Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολογίας Τεχνικού Λυκείου της Άμφισσας
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ .Υπηρέτησα 22 μήνες στο Πυροβολικό με την Ειδικότητα του Διαβιβαστή και με το βαθμό του Δεκανέα .Μετά από Υπηρεσία σε μονάδες εκστρατείας στην Βόρεια Ελλάδα τους τελευταίους μήνες των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων τοποθετήθηκα εκπαιδευτής νεοσυλλέκτων στο κέντρο Πυροβολικού στην Θήβα.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΒΙΟΣ.Εργάστηκα ως ανειδίκευτος Εργάτης στον ΟΤΕ σε κινητό συνεργείο αποκατάστασης υπόγειων βλαβών ,Φορτοεκφορτωτής σε Νταλίκες που μετέφεραν διάφορα προϊόντα ,Βοηθός μάστορα οικοδομικών επισκευαστικών εργασιών μικρής κλίμακας, σε εργοστάσιο τυποποίησης Ελαιόκαρπου ,Καταμετρητής κατανάλωσης στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Το 1987 μετά από εξετάσεις Αθλητικές και γραπτές εισάχθηκα στο Πυροσβεστικό Σώμα.Από τότε και μέχρι την αποστράτευσή μου με το βαθμό του Πυράρχου υπηρέτησα μόνο σε μάχιμές Θέσεις σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια στην Αθήνα, στην Ελευσίνα ως μέλος αερομεταφερόμενης μονάδας για κατάσβεση πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα, στην Π.Υ Άμφισσας και Π.Υ Ιτέας στα Π.Κ Λιδωρικίου ,Λίμνης και Αλιβερίου Εύβοιας .
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.Στην προσωπική μου Ζωή είμαι Ελεύθερος.
ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.Έχω διατελέσει Αθλητικός Παράγοντας Μπάσκετ επί σειρά
ετών ως Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου
ΜΑΚΑΡΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ που στην συνέχεια μετονομάσθηκε σε Γ.Σ Άμφισσας. Σήμερα έχω την θέση του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ της Ομάδας που αγωνίζεται στο Εθνικό και Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ .Είμαι βαθιά πολιτικοποιημένο Άτομο από πολύ μικρή ηλικία και μεγάλο μου πιστεύω είναι ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν έχει αδιέξοδα. Σαν πρώην μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ.ΑΛΛΑΓΗΣ είχα το προνόμιο να συνδεθώ με Πολίτες Συντρόφους οι οποίοι υπηρετούν το Κοινό Συμφέρον για το καλό του τόπου μας.
Εκτός από το Μπάσκετ λατρεύω την Επαγγελματική Πυγμαχία και την κολύμβηση .Είμαι λάτρης επίσης των Τεχνών της Ποίησης και της ξένης μουσικής .Είμαι Πολύγλωσσος καθώς διαβάζω γράφω και μιλάω ξένες γλώσσες.
Είναι μεγάλη τιμή για μένα να Υπηρετήσω τις Συμπατριώτισσές και τους Συμπατριώτες μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος σε όποιο χώρο και αν ανήκουν μέσα από το ψηφοδέλτιο ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ με επικεφαλής το ιστορικό στέλεχος της Παράταξης ,Π.ΒΟΥΛΕΥΤΗ Π.ΥΠΟΥΡΓΟ Π.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ και διαπρεπή Νομικό ΛΟΥΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνάντηση δικτύωσης ΣΒΘΣΕ με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ…