Home Καλαθοσφαίριση “Να ξαναρχίσει το Σεπτέμβρη το πρωτάθλημα”
Καλαθοσφαίριση - 11 Δεκεμβρίου, 2020

“Να ξαναρχίσει το Σεπτέμβρη το πρωτάθλημα”

Η τετράδα είναι ο φετινός στόχος του Μάκαρου, αν φυσικά συνεχιστεί το πρωτάθλημα και δεν διακοπεί λόγω πανδημίας , σύμφωνα με έναν από τους μακροβιότερους πρόεδρους της ομάδας, τον κ Νίκο Πρασσά .Ο Πρόεδρος, όπως αρέσκονται να τον προσφωνούν οι αθλητές, οι παράγοντες αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας μιλά επί παντός επιστητού σε μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί αφού εκτός από τη διακοπή του πρωταθλήματος και την επανέναρξη τον ερχόμενο Σεπτέμβρη μιλά για όλα: ακόμη και για τις σχέσεις του με τον π. προπονητή κ Παπούλια και τις αιτίες απομάκρυνσης του.

 


Η μεγαλύτερη απογοήτευση η χρονιά που δεν πέτυχε την άνοδο κόντρα στη Θήβα

 

Είστε πολλά  χρόνια στην ηγεσία του Μάκαρου. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε διοικητικά με την ομάδα;

 

Φέτος κλείνω 6 Χρόνια Πρόεδρος στην Ομάδα της Άμφισσας και της Φωκίδας.Από τις αρχές όμως της 10ετίας του 1990 είμαι μέλος της Ομάδας και Διοικητικός Παράγοντας. Η Αγάπη για τον τόπο μου και η προβολή που έφερνε σε αυτόν ένα αξιόλογο Αθλητικό Σωματείο μέσα από το οποίο η νεολαία της περιοχής μπορούσε να γυμναστεί ,να ανταγωνιστεί και να διακριθεί με έφερε διαχρονικά κοντά στο σύλλογο.

 

Όλα αυτά τα χρόνια ήταν περισσότερες οι χαρές ή οι προβληματισμοί από την ομάδα;

 

Τα Χρόνια που πέρασαν δεν μέτρησα ούτε χαρές ούτε προβληματισμούς .Η Μεγαλύτερη απογοήτευση μου ήρθε το 2018 που η ομάδα  μας δεν μπόρεσε στα μπαραζ με τη Θήβα  να αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

 

Την τρέχουσα χρονιά η ομάδα ξεκίνησε αρκετά καλά αλλά στη συνέχεια έκανε κοιλιά. Που οφείλεται ;

 

Την τρέχουσα Χρονιά η Ομάδα παρότι ξεκίνησε καλά παρουσιάστηκε κόπωση στα 2 τελευταία παιχνίδια ειδικά στον αγώνα με το Σχηματάρι  στην Αμφισσα.Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί οι παίχτες της ομάδας  αγωνίζονται σε πολλά παιχνίδια του εφηβικού  αλλά και του παιδικού πρωταθλήματος.

 

Ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας;

 

Αν τελικά υπάρξει φετινός στόχος για την Ομάδα αυτός είναι η είσοδος στην τετράδα του πρωταθλήματος .

 

“Να ξεκινήσει ξανά το Σεπτέμβριο”

 

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί ένας προβληματισμός γύρω από το ερώτημα αν θα πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή όχι; Ποια η δική σας άποψη;

 

Προσωπική μου άποψη  είναι ότι το πρωτάθλημα  πρέπει να αρχίσει ξανά το Σεπτέμβριο  διότι δεν μπορούμε να διεξάγουμε ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα μέσα σε συνθήκες επικίνδυνες και πρωτοφανείς για όλο τον πλανήτη και την χώρα μας.

 

Αν τελικά ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα έχετε στη σκέψη σας να προχωρήσετε σε μεταγραφές;

 

Η ομάδα  δεν χρειάζεται μεταγραφές τώρα.Χρειάζεται να γυρίσουν στο σύλλογο οι ικανότατοι παίχτες μας ο Λούπουλ  και Κυριακίδης που θα δωσουν μεγάλη αγωνιστική υπεροχή στην ομάδα για το επόμενο βήμα.

 

Ποιους βλέπετε φέτος στην τετράδα;

 

Στην τετράδα βλέπω ,υποθετικά βέβαια, την ομάδα των Βασιλικών, τον Λοκρό της Αταλάντης ,την Αλίαρτο  και την ομάδα  μας το Μάκαρο.

 

“Θα βοηθήσει τα σωματεία το μητρώο”

 

Πόσο κοντά στο τοπικό μπάσκετ είναι οι αιρετοί του δήμου και του νομού; Φέτος σας βοήθησαν;

 

Δεν έχω κανένα παράπονο από τους αιρετούς  του Δήμου και του Νομού .Κάνουν ότι μπορούν αλλά να μην ξεχνάμε ότι ζούμε δύσκολες μέρες και ο αθλητισμός δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα.

 

Γνωρίζω ότι κάνατε αίτηση για να υπαχθείτε στην περιβόητη λίστα Αυγενάκη. Τι έγινε με αυτό; Εγκρίθηκε; Πόσα χρήματα θα πάρετε;

 

Πράγματι έχουμε κάνει αίτηση η οποία έχει αξιολογηθεί και περιμένουμε την απάντηση. Για πρώτη φορά καταγράφονται τα σωματεία  σε μητρώο   και θεωρώ ότι είναι μια πρωτοποριακή κίνηση που  θα βοηθήσει όλα τα αθλητικά σωματεία.

 

 

“Μετά από αναίτια προσωπική  επίθεση ζήτησα να φύγει”

 

Αν και έχει περάσει καιρός μου χρωστάτε μια απάντηση σχετικά με τις σχέσεις της ομάδας με τον Παπούλια. Τι έγινε τότε και διαταράχτηκαν οι σχέσεις με έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει στην ομάδα τόσο ως παίχτης  όσο και ως προπονητής;

 

Δεν χρωστάω καμία Απάντηση.Όμως θα σας απαντήσω σε προσωπικό Επίπεδο. Η συμπεριφορά του π. προπονητή κρίνω ότι ήταν απαράδεκτη προς το πρόσωπό μου. Μετά από μία επίθεση αναίτια προς εμένα στο τέλος ενός αγώνα ζήτησα από το τότε Δ.Σ να φύγει από την ομάδα . Όλοι τότε ψηφισαν να μείνει ο Προπονητής. Δέχτηκα την απόφαση της πλειοψηφίας. Μετά από καιρό , πριν φύγει από την ομάδα,   έγραψε ένα μήνυμα στο οποίο έγραψε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ως προπονητής. Μετά από αυτά το Δ.Σ τον κάλεσε και του ζήτησε παρ. όλα αυτά να μην είναι προπονητής στην Α΄ ομάδα αλλά να αναλάβει τις Υποδομές. Δεν δέχτηκε τη συνέχεια την ξέρετε.

 

Πέρυσι δόθηκε η δυνατότητα στο ΓΣ Ιτέας να ανέβει αλλά δεν άδραξε την ευκαιρία λόγω των πολλών χρημάτων που χρειάζονται στη Γ Εθνική. Το ερώτημα είναι αν μπορεί και υπό ποιες προϋποθέσεις κάποια ομάδα από τη Φωκίδα να ξαναπάει στη Γ Εθνική

 

Οπωσδήποτε και μπορεί μία Ομάδα από την Φωκίδα να πάει στην Γ΄ εθνική .Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος κάθε σοβαρού συλλόγου . Η περιοχή διαθέτει και ικανούς αθλητές και αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις. Πολλοί φίλαθλοι μπορούν να δίνουν λίγα χρήματα αν βλέπουν ένα σύλλογο να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και να έχει στόχους.

 

“Στην αντιμετώπιση της  πανδημίας σοβαρό ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη”

 

Είστε και μέλος της Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ. Πως βλέπετε την κατάσταση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση;

 

Αναφορικά με την πανδημία  γεγονός είναι ότι η χώρα μας και όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται και αυτή η κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας είναι πρωτόγνωρη . Πιστεύω ότι μαζί με τις κυβερνητικές αποφάσεις πρέπει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάστασης και η ατομική ευθύνη όλων μας .

 

Ποιόν θα στηρίξετε για αρχηγό στο ΚΙΝΑΛ;

 

Οι διαδικασίες για ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ απέχουν πολύ χρόνο ακόμη. Όταν θα έρθει η ώρα φυσικά και θα τοποθετηθώ όπως κάνω πάντα.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …