Home Πολιτικά - Φωκίδα Να βάλουν ένα οριστικό τέρμα στον ολέθριο λαϊκισμό
Πολιτικά - Φωκίδα - 10 Σεπτεμβρίου, 2015

Να βάλουν ένα οριστικό τέρμα στον ολέθριο λαϊκισμό

 

 
Παρέμβαση του Κ. Χαλιορή
Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φωκίδας
 
Η χώρα για τρίτη φορά σε διάστημα 8 μηνών οδεύει ξανά σε εκλογές. Ένα εσωκομματικό πρόβλημα του βασικού κυβερνητικού κόμματος μετατρέπεται σε εθνικό προκαλώντας μια αχρείαστη εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα μέσα από αμφισβητούμενες συνταγματικές διαδικασίες. Αχρείαστη εκλογική αναμέτρηση, αφού η Βουλή που μόλις διαλύθηκε μπορούσε να δώσει βιώσιμα σχήματα και γιατί προκαλεί επιπλέον προβλήματα στην οικονομία στα ήδη τεράστια που έχει επιφέρει η εθνικά ολέθρια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ του τελευταίου επταμήνου.
Φίλες και φίλοι,
Η Νέα Δημοκρατία τον Ιανουάριο του 2015 είχε έγκαιρα κι υπεύθυνα προειδοποιήσει για όσα επρόκειτο να έρθουν. Οι φωνές της σαρώθηκαν από το κύμα του Λαϊκισμού που παρέσυρε τη χώρα και που είχε προξενήσει η ανεδαφική υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι ορισμένες δικές μας μεταρρυθμιστικές ολιγωρίες. Η λαίλαπα που ακολούθησε είναι, δυστυχώς, γνωστή σε όλους: Καταβαράθρωση των δημόσιων εσόδων, εκτίναξη των οφειλών του δημοσίου στους ιδιώτες, εξάντληση των ταμειακών διαθεσίμων, στραγγαλισμός της ζωντανής οικονομίας και των μικρομεσαίων από τα capital controls, bunk-run και, τέλος, το επαχθέστερο μνημόνιο την τελευταία πενταετία είναι ορισμένα μόνο από αυτά.
Απέναντι στην εθνικά ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνείται κάθε προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας ιδίως όταν κάτι τέτοιο είναι η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, για τη Νέα Δημοκρατία αυτές οι εκλογές προβάλλουν ως ευκαιρία. Κι έτσι πρέπει να τις δούμε. Ευκαιρία στους πολίτες με την ψήφο τους στις 20 Σεπτεμβρίου να κατοχυρώσουν την ευρωπαϊκή θέση της χώρας. Να βάλουν ένα οριστικό τέρμα στον ολέθριο λαϊκισμό. Να δώσουν τη δύναμη στο γνησιότερο μεταρρυθμιστικό φορέα της χώρας, τη Νέα Δημοκρατία της εθνικής ευθύνης, να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις διαρθρωτικές τομές που είναι απαραίτητες ώστε να μπει σε ράγες η ανάπτυξη και να αφαιρεθούν σημαντικά βάρη από τους ώμους των ασθενέστερων τάξεων.
Σημαντική Ευκαιρία, επίσης, και για τη Φωκίδα. Η αδράνεια που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες ήταν αναμφισβήτητη. Ανυπαρξία σχεδίου, άγνοια θεμάτων με τις δικές τους ιδιαιτερότητες, έλλειψη επαφής με το λαό των εκπροσώπων του, διαρκής αναπτυξιακή οπισθοχώρηση. 
Αναφορικά με μένα και μετά τις εκλογές δε σταμάτησα να ασχολούμαι με τον τόπο μας και τους ανθρώπους του εκτελώντας το χρέος μου προς όσους με τίμησαν με το σταυρό της προτίμησής τους. Περιέτρεξα το τελευταίο επτάμηνο όλο το νομό επανειλημμένα, ήρθα σε επαφή με πάρα πολλούς συντοπίτες μας, ακόμα και με όσους δε με στήριξαν στις εκλογές του Ιανουαρίου, κυρίως με αυτούς, συζήτησα μαζί τους, εμβάθυνα στα προβλήματά τους, πρότεινα και προσπάθησα να δώσω λύσεις. Το ίδιο θα κάνω και τώρα και σε εντονότερο βαθμό. Είναι στάση ευθύνης και απέναντι στη Φωκίδα και απέναντι στη χώρα. Η αγάπη για τον τόπο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξαντλείται σε λίστες και σε σειρές εκλογής!
Φίλοι και φίλες,
η εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου είναι πραγματικά κρίσιμη. Δε χωράνε προσωπικές φιλοδοξίες, δε χωράνε προσωπικές στρατηγικές, δε χωράνε αμφιταλαντεύσεις. Επιβάλλεται να θέσουμε ένα φραγμό στην οπισθοδρόμηση και την παρακμή. Κι η Ιστορία θα φανεί αμείλικτη αν ολιγωρήσουμε. Σας καλώ να στηρίξετε με θέρμη κι εθνική αυτοπεποίθηση το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Φωκίδα. Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από μια υπεύθυνη, συνειδητοποιημένη, αποφασισμένη και στιβαρή κυβέρνηση με κορμό το κατ εξοχήν φιλευρωπαϊκό κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία. 
 
Μας πήγαν πίσω. Όλοι μαζί να πάμε την Ελλάδα μπροστά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…