Home Εικόνες Αρχικής Νίκος Παπουτσής: Από τα talent shows, στη συνεργασία με τον Γιώργο Θεοφάνους
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 10 Μαρτίου, 2023

Νίκος Παπουτσής: Από τα talent shows, στη συνεργασία με τον Γιώργο Θεοφάνους

Ήρθε για να μείνει και να έχει μεγάλη συνέχεια. Ο λόγος για το λαϊκό βάρδο, το καμάρι της Άμφισσας Νίκο Παπουτσή που ξεκίνησε να κυνηγάει το όνειρό του στα talent shows της ελληνικής τηλεόρασης για να φτάσει σήμερα να συνεργάζεται με το γνωστό συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους και να φιγουράρει στις πίστες μαζί με τη Βανδή , τη Ζουγανέλη και άλλους επιφανείς καλλιτέχνες.
Ο Νίκος ξεκίνησε στην Άμφισσα , από ένα μουσικό συγκρότημα με το παρεάκι του, και αργότερα ήρθαν οι πρώτες δουλειές σε μαγαζιά. Σχεδόν αυτοδίδακτος κιθαρίστας, μας μιλά για τις εμπειρίες , για τη φιλία του με το Στέλιο Καζαντζίδη και μας αποκαλύπτει με ποιούς έλληνες καλλιτέχνες θα ήθελε να συνεργαστεί αλλά και ποιά τραγούδια τους θα ήθελε να είχε ερμηνεύσει

Νίκο,πως μπήκε η μουσική στη ζωή σου;
Από μικρή ηλικία θυμάμαι τον πατέρα μου να τραγουδά σε χορωδίες και να με παίρνει μαζί του .Έτσι κόλλησε το μικρόβιο. Πάντα είχαμε στο σπίτι και στο αμάξι ένα ραδιόφωνο να παίζει μουσική . Τραγουδούσαμε όλοι μαζί παρέα , με τον πατέρα μου και τις αδερφές μου. Όταν ήμουν 15 χρόνων μια παρέα φίλων , οι Βασιλης Σβάρνας και Στέλιος Παπαϊωάννου έφτιαξε ένα γκρουπάκι . Όμως , είχαν μόνο κάποιον μπουζουκτση και τους έλλειπε ο κιθαρίστας. Αυτό ήταν!Πήρα την απόφαση να μάθω εγώ .
Πρώτος μου δάσκαλος στην κιθάρα ήταν ο Βαγγέλης Τζαμτζής ,Κάθισα μαζί του τρείς μήνες και από εκεί και πέρα είμαι αυτοδίδακτος .
Σε ότι αφορά το τραγούδι θυμάμαι ότι εκείνη την εποχή άκουγα ένα του Σφακιανάκη . ‘΄Έκοβα” τα λόγια από τα τραγούδια (καραόκε δηλαδή) και έκανα ηχογραφήσεις τραγουδώντας πάνω στη μουσική του. Μετά καθόμουν τα άκουγα και προσπαθούσα να διορθωθώ .Μάλιστα μια τέτοια φορά έβαλα τον πατέρα μου να ακούσει τη δική μου φωνή πάνω στη μουσική του Σφακιανάκη, Δεν με αναγνώρισε. Μου είπε ότι ήταν πολύ καλή η φωνή….Απερίγραπτα συναισθήματα, απερίγραπτες στιγμές…..

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν ένα πρότυπο. Εσύ έχεις ;
Αγαπημένος μου καλλιτέχνης είναι ο Στέλιος Καζαντζίδης και μάλιστα είχα την τύχη και τη χαρά να τον γνωρίσω. Γνωριστήκαμε στον Άγιο Κωνσταντίνο και είχαμε γίνει οικογενειακοί φίλοι .Μου αρέσει να ακούω τις τεχνικές του και να πατάω πάνω στην φωνή του. Μου αρέσει επίσης ο Νταλάρας και ο Διονυσίου.

Τι θα συμβούλευες ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική;
Θα του έλεγα πως αν νιώθει ότι πραγματικά το αγαπάει να αφιερωθεί σε αυτό, να το κυνηγήσει . Να κυνηγήσει τα όνειρά του. Βέβαια ο δρόμος είναι δύσκολος .Το χρήμα είναι μέσα σε όλα .Πρέπει να έχεις ανθρώπους δίπλα σου που θα σε στηρίξουν και θα σε βοηθήσουν .Δεν είναι όλοι για όλα . Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς την έκθεση στη δημοσιότητα . Με την κατάλληλη καθοδήγηση και με τους σωστούς ανθρώπους μπορείς να πετύχεις τους σκοπούς σου.

Ποιά είναι η γνώμη σου για τα μουσικά reality shows;
Σίγουρα βοηθάνε ένα νέο καλλιτέχνη .Υπάρχει η προβολή στο ευρύ κοινό .Είναι ένα μεγάλο βήμα αρκεί βέβαια να μπορείς να το διαχειριστείς και να το εκμεταλλευτείς κατάλληλα . Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό , υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξεις τη δουλειά και την αξία σου.

Ποιά τα συναισθήματά σου όταν κυκλοφόρησε το πρώτο σου τραγούδι ;
Σίγουρα, η χαρά και η συγκίνηση ήταν μεγάλη, γιατί ήταν η πρώτη μου δουλειά που είχα ολοκληρώσει . Είχα πολλά θετικά σχόλια . Το πρώτο μου τραγούδι ήταν ο «Ψυχρός Εκτελεστής» και είχα και την τύχη να γράψει τη μουσική ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος και τους στίχους η Άννα Πασχάλη. Ήταν λίγο περίεργο το συναίσθημα όταν με άκουγα στο ράδιο .Οι δικοί μου άνθρωποι ήταν υπερήφανοι για έμενα. Δέχτηκα πολλά συγχαρητήρια .Μου έστελναν μηνύματα στήριξης και άκουγαν τα τραγούδια μου. Με αγκάλιασε και πολύ ο κόσμος της πόλης στην οποία διαμένω ,την Άμφισσα.

Υπήρξες διαγωνιζόμενος σε δυο talent shows (Rizing star και The voice of Greece).Ποιά η εμπειρία σου από αυτά;
Και από τα δύο shows απέκτησα εμπειρίες που θα με συντροφεύουν για πάντα . Πιο πολύ ευχαριστήθηκα το Voice γιατί εκεί πήγα πιο προετοιμασμένος. Στο Rizing ήταν η πρώτη επαφή ,είδα πως στήνεται ένα σοου στην τηλεόραση .Γνώρισα ανθρώπους. Ήμουν τυχερός που με επέλεξε στην ομάδα του ο Αντώνης Ρέμος . Πάντα τον θαύμαζα και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του .Με τη Δέσποινα Βανδή συνεργάστηκα αργότερα .Από το Rizing αναδείχθηκε και απογειώθηκε το τραγούδι “Στην καρδιά΄ του Θέμη Αδαμαντίδη που επέλεξα να τραγουδήσω. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό .Από την άλλη στο voice γύρισαν και οι 4 κριτές και εγώ επέλεξα την Ελεονόρα Ζουγανέλη γιατί ήταν και πιο πολύ στο στυλ μου αλλά και λόγω γνωριμίας με τον πατέρα της. Χάρηκα που εντάχθηκα στην ομάδα της, με βοήθησε πολύ στις επιλογές των τραγουδιών .Μετά είχα την τιμή να με καλέσει να κάνουμε μαζί μια συναυλία στην Ξάνθη ,όπου μου άνοιξε πολλές πόρτες.

Τι κάνει διαχρονικό ένα τραγούδι;
Πιστεύω πως το κάνει ο κόσμος ,έχει να κάνει με το πόσο θα το αγαπήσει ,πόσο θα το τραγουδήσει και πόσες φορές θα το αναπαράγει (μέχρι να το βαρεθεί).Ένα τραγούδι πρέπει να σου δημιουργεί εικόνες ,να σε κάνει να κλάψεις, να γελάσεις , να σκεφτείς και να προβληματιστείς. Όλα αυτά μαζί συμβάλλουν στην διαχρονικότητα του τραγουδιού.

’Εχεις αποκτήσει φίλους από το χώρο της μουσικής;
Και βέβαια έχω αποκτήσει άξιους μουσικούς και παιδιά με ήθος που με έχουν αγκαλιάσει, ειδικά στην Αθήνα .Έτσι δημιουργούνται δυνατές ομάδες και αυτό φαίνεται στον κόσμο και αυτό που προσλαμβάνεις είναι πολύ θετικό.

Εχεις μετανιώσει για κάποια επιλογή σου;
Όχι , δεν έχω μετανιώσει για κάτι..Γιατί και λάθος να έχω κάνει, σίγουρα κάτι έχω μάθει από αυτά . Όλα για κάποιο λόγο γίνονται, αρκεί να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και στα επόμενα να είσαι πιο προσεκτικός.

Το αγαπημένο σου motto;΄
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο .Είμαι αισιόδοξος και τα βλέπω όλα θετικά .Με θετική σκέψη όλα γίνονται.

Τι είναι μουσική για εσένα;
Είναι τρόπος έκφρασης , είναι αγάπη .Είναι η ζωή μου όλη ,είναι τα πάντα. Δεν θα μπορούσα να με φανταστώ χωρίς αυτήν. Όλη την ημέρα ακούω μουσική .Με γεμίζει ,με συντροφεύει πάντα και παντού.

Με ποιους Έλληνες καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς οπωσδήποτε;
Με τον Νταλάρα σίγουρα , γιατί είναι ένας ζωντανός θρύλος της ελληνικής μουσικής .Από τους πιο νέους θα ήθελα με το Ρέμο να τα πούμε επι σκηνής. Φυσικά θα ήθελα να συνεργαστώ και με την Μαρινέλλα.

Ποιά τραγούδια των τριών θα ήθελες να πεις;
Από το Νταλάρα το τραγούδι “του κάτω κόσμου τα πουλιά “ ,το “δύο ψέματα” του Ρέμου και το “είσαι παντού και πουθενά” της Μαρινέλλας .

Θα συνεργαζόσουν με έναν καλλιτέχνη που έχει ωραία φωνή αλλά ο χαρακτήρας του δεν είναι καλός;
Παλιότερα ίσως ναι ,τώρα όμως όχι δεν θα το επέτρεπα αυτό. Γιατί αν η ψυχολογία σου δεν είναι καλή δεν μπορείς να αποδόσεις πάνω στην σκηνή. Πρέπει πάνω από όλα να υπάρχει καλή συνεργασία και ενέργεια με τον συνεργάτη σου γιατί αυτό φαίνεται στον κόσμο.

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσένα;
Ο γιος μου φυσικά .Πάντα τον έχω στο μυαλό μου , από αυτόν αντλώ δύναμη .Όνειρό μου είναι όταν μεγαλώσει να τραγουδήσουμε μαζί.

Πες μου μια έντονη στιγμή σου από κάποιο live που την θυμάσαι ακόμη.
Θυμάμαι τη συναυλία που έκανα πέρυσι , το καλοκαίρι το 2022, στο “Κατράκειο” .Δεν είχα καταλάβει πόσο γεμάτο ήταν . Όταν ανέβηκα πάνω στην σκηνή και αντιλήφθηκα ότι είχε 5.000 κόσμο ,αντί να αγχωθώ , η ενέργεια και η χαρά μου εκτοξευτηκε . Μου ανέβηκε η “λίμπιντο” Με κατέκλυσαν τόσο έντονα συναισθήματα ,ένιωσα απίστευτα .

Η ραπ και η τραπ μουσική έχουν κερδίσει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα τους νέους. Ποιά η άποψή σου για αυτό το είδος μουσικής;
Σε κάθε εποχή που ζούμε ,υπάρχουν διάφορες τάσεις μουσικής. Προσωπικά μου αρέσουν άλλα είδη μουσικής και έτσι ανάλογα με την διάθεση μου ακούω και το ανάλογο είδος.. Η ραπ και η τραπ είναι μια τάση της εποχής που η νεολαία έχει επιλέξει να ακούει….

Πως πιστεύεις βοηθούν τα social media;
Σήμερα είναι το Α και το Ω για την προώθηση της δουλειάς του κάθε καλλιτέχνη. Μέσα από εκεί προβάλλεσαι και διαφημίζεσαι .Αρκεί βέβαια να το εκμεταλλευτείς σωστά .Είναι η διαφήμιση της νέας εποχής. Βέβαια οι δισκογραφικές εταιρίες σε βοηθάνε περισσότερο….

.Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις τη δουλειά σου, το τραγούδι και την οικογένεια σου;Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο. Βέβαια μπορώ και τα κάνω όλα μαζί και μάλιστα καλά .Και στην δουλειά αλλά και στην οικογένεια υπάρχει στήριξη και κατανόηση και σέβονται αυτό που κάνω με τόση αγάπη και ευχαρίστηση .Φυσικά στον ελεύθερο χρόνο μου φροντίζω να περνάω ποιοτικό χρόνο με το γιό μου και τη γυναίκα μου . Από την άλλη αν έμενα στην Αθήνα θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις.

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τον Γιώργο Θεοφάνους;
Έγινε διαδικτυακά ,μέσω μαθημάτων που έκανε ο Γιώργος . Δήλωσα συμμετοχή, έγινα δεκτός ,με άκουσε και επειδή έψαχνε άτομα να πλαισιώσουν την ομάδα του ,μου έκανε πρόταση να γίνει από κοντά η ακρόαση. Έτσι και έγινε και από τότε έχουμε δύο χρόνια συνεργασίας , και μάλιστα πολύ σημαντικά .Ήταν ένα από τα όνειρα μου να συνεργαστώ μαζί του. Θα με χαροποιούσε να ερμηνεύσω ένα τραγούδι που θα μου έγραφε εκείνος.

Τέλος, θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας κάποια από τα μελλοντικά σου σχέδια;
Μελημά μου να κυκλοφορήσω καλογραμμένα και όμορφα τραγούδια που να αγγίζουν τον κόσμο. Να συνεργαστώ με αξιόλογους καλλιτέχνες και να πραγματοποιήσω πολλά από τα όνειρά μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…