Νέες εντάξεις και έργα 8.000.000 ευρώ
Η ένταξη έργων προϋπολογισμού σχεδόν 8 εκ ευρώ εγκρίθηκε τη Δευτέρα από το Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα, .
Ειδικότερα στην 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας προτάθηκε η ένταξη (19) δεκαεννιά νέων έργων, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 43.438.794,16 ευρώ. Τα έργα αυτά προτείνονται στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής παρέμβασης της Περιφέρειας στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της.
«Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την ένταξη και υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων για την Φωκίδα. Οι δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη παίρνουν σάρκα και οστά. Σε άριστη συνέργεια με τους δύο Δήμους της Φωκίδας, συντονιζόμαστε σε μελέτες και έργα που θα βελτιώσουν τόσο τις συνθήκες διαβίωσης των κάτοικων (έργα βελτίωσης συνθηκών άρδευσης, βελτίωσης οδικής ασφάλειας, κατασκευής χώρων στάθμευσης), θα ενισχύσουν τις μεταφορές προσελκύοντας επισκέπτες και γενικότερα θα ενισχύσουν την εμπορική-επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, θα προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό (ανάδειξη ιερών ναών, αξιοποίηση κτιρίων) και κατά συνέπεια θα παράγουν οικονομικά οφέλη και θα ενισχύσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του νομού μας. Δουλεύουμε όλοι εντατικά για την υλοποίηση εξαιρετικά σημαντικών έργων για τη Φωκίδα», σχολιάζει η Περιφερειακή Σύμβουλος Πέγκυ Αραβαντινού.
Πιο συγκεκριμένα η Περιφερειακή Σύμβουλος που αναλύει τα έργα και τις προγραμματικές συμβάσεις που περιμένει η Φωκίδα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
1.Περιφερειακός Οδός Άμφισσας από την διασταύρωση με οδό προς Αγ. Ευθυμία έως το Κάστρο της Άμφισσας, με προϋπολογισμό 3.900.000 ευρώ.
Η περιοχή την οποία αφορά το έργο είναι η δυτική πλευρά της πόλης της Άμφισσας, στις παρυφές αυτής, περιοχή η οποία εκτείνεται από την επέκταση του Σχεδίου Πόλης νότια, έως τη περιοχή του Κάστρου των Σαλώνων στα δυτικά. Η προς κατασκευή οδός, μήκους 1920μ. αποτελεί τμήμα της προβλεπόμενης στο εγκεκριμένο Γ.Π.Σ Περιφερειακής οδού Άμφισσας.
Με τη Περιφερειακή οδό, το τμήμα βόρειας εισόδου, της Ε.Ο και της Ε.Ο προς Αγία Ευθυμία εξασφαλίζεται ένας Περιμετρικός Δακτύλιος γύρω από τη πόλη της Άμφισσας. Επιπλέον η προς κατασκευή οδός αρχίζει νότια από τη διασταύρωση με την Εθνική οδό Νο 48 προς Αγία Ευθυμία – Λιδωρίκι κινείται δυτικά της πόλης διερχόμενη ανάντη του Νοσοκομείου, της Χάρμαινας, του Κάστρου, και των Αγίων Αναργύρων και στη συνέχεια (μελλοντικό τμήμα προς κατασκευή) φθάνει έως την Επαρχιακή οδό προς Σπερχειάδα βόρεια της πόλης και ακολούθως στρεφόμενη νότια κινείται ανατολικά του οικιστικού ιστού και της επέκτασης του Ρυμοτομικού Σχεδίου για να καταλήξει στο οδικό τμήμα της Βόρειας εισόδου Άμφισσας, το οποίο εξασφαλίζει τη σύνδεση με την Ε.Ο Μπράλου Ναυπάκτου.
Ένα έργο σταθμός για την πόλη της Άμφισσας, που ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος έχει σε εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, εξασφαλίσει την ολοκλήρωση της μελέτης. Η μελέτη βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης. Η ένταξή του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα υπήρξε μιας από τις βασικές δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη.
Το έργο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ η δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Δελφών μετά από προγραμματική σύμβαση και εφόσον ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των περιβαλλοντικών μελετών καθώς και η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Το έργο έχει δύο υποέργα α)Το καθαυτό έργο – χωματουργικά οδοστρωσία, τεχνικά, εργασίες πρασίνου – προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ και β) τις απαλλοτριώσεις που θα προκύψουν, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
Επίσης στην 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στα Καμένα Βούρλα, του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, εξετάζεται η ‘’Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου: «Περιφερειακή οδός Άμφισσας από τη διασταύρωση με οδό προς Αγ. Ευθυμία έως το Κάστρο Άμφισσας» στο Δήμο Δελφών Ν.Φωκίδας»’’.
2.Κατασκευή Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στον οικισμό των Δελφών (Δημοτικό Πάρκινκ), προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
Με το έργο προβλέπεται η κατασκευή του Δημοτικού Parking Δελφών σε δημοτικό χώρο έκτασης 11.100,22 τ.μ, που βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου, στην συμβολή της επαρχιακής οδού Άμφισσας–Αράχωβας με την δημοτική οδό Φιλελλήνων, κοντά στην είσοδο του οικισμού των Δελφών, από την δυτική πλευρά. Η χρήση αυτή είναι επιτρεπτή στο χωροταξικό σχέδιο.
Στο χώρο δημιουργείται δίκτυο δρόμων για την κίνηση των οχημάτων και δίκτυο πεζοδρομίων έτσι ώστε από οποιοδήποτε σημείο στάθμευσης να είναι δυνατή η κίνηση των ανθρώπων ως την είσοδο – έξοδο. Η χωρητικότητα του parking είναι 137 θέσεων οχημάτων. Διατηρούνται τα υπάρχοντα δένδρα και θάμνοι και προστίθενται νέα. Επίσης στην περίμετρο του γηπέδου διαμορφώνεται ζώνη πρασίνου.
Προβλέπεται επίσης η κατασκευή οικίσκου για την παραμονή του φύλακα και δημιουργία WC πελατών – χρηστών, δίκτυο αγωγών απορροής ομβρίων, αποχετευτικό δίκτυο για τα WC, ηλεκτροφωτισμός του χώρου, η απαιτούμενη σήμανση και παροχές τηλεπικοινωνίας, συναγερμός και αλεξικέραυνο.
Η κατασκευή του δημοτικού parking θα λύσει το πρόβλημα στάθμευσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης της πόλης των Δελφών, προβλήματα που είναι πολύ έντονα και δημιουργούνται κυρίως λόγω της ανυπαρξίας χώρων στάθμευσης τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους χιλιάδες τουρίστες καθ΄ όλη την διάρκεια της χρόνου, η αναζήτηση του οποίου δημιουργεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. Επί πλέον η κεντρική οδός του οικισμού αποτελεί συγχρόνως τον εμπορικό δρόμο αυτού και τον επαρχιακό δρόμο Άμφισσας – Αράχωβας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να επιβαρύνεται από την διέλευση των διερχόμενων οχημάτων, που αναγκαστικά διέρχονται από αυτόν. Η κατασκευή του δημοτικού parking αποτελεί αναγκαίο αναπτυξιακό έργο για τον οικισμό, καθώς θα καταστήσει την κίνηση στους Δημοτικούς δρόμους και στην κεντρική – εμπορική οδό πιο ήπια, συμβάλλοντας στην επίτευξη της βιώσιμης κινητικότητας στην περιοχή με βασική συνέπεια την τόνωση της τοπικής αγοράς και της οικονομίας, καθώς θα διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών.
Την ένταξη του έργου είχαν ζητήσει οι κάτοικοι και ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Αναγνωστόπουλος ένα χρόνο πριν, κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στους Δελφούς. Ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης είχε τότε δεσμευτεί για την χρηματοδότηση του έργου και Δήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος για την σύνταξη της μελέτης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ό Δήμος Δελφών ολοκλήρωσε την αρχιτεκτονική μελέτη γρήγορα, η οποία βρίσκεται προς έγκριση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Μετά την έγκριση του ΚΑΣ θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση και αδειοδότηση της μελέτης.
Το έργο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ η δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Δελφών, μετά από προγραμματική σύμβαση και εφόσον ολοκληρωθεί η μελέτη και η αδειοδότηση του.
3.Κόμβος Δυτικής Εισόδου και Εξόδου Ιτέας Π.Ε. Φωκίδας. Προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.
Ένα εξίσου σημαντικό έργο για την πόλη της Ιτέας εντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η αναγκαιότητα του κόμβου σε αυτό το σημείο του εθνικού δικτυου είναι μεγάλη. Από εκεί περνούν 4.000 αμάξια καθημερινά, και από πολλά από αυτά είναι φορτηγά που εξυπηρετούν την φορτοεκφόρτωση του βωξίτη στην περιοχή του Λαρνακίου.
Αποτελεί δε το πλέον επικίνδυνο σημείο του εθνικού δικτύου του νομού μιας και διασταυρώνεται εθνικό δίκτυο, με την πρώτη είσοδο της πόλης από το Γαλαξίδι, ο υποτιθέμενος περιφερειακός της Ιτέας, και η είσοδος στο Βιοτεχνικό Πάρκο του Βάλτου.
Η περιοχή του έργου βρίσκεται επί της Ν.Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου στην δυτική έξοδο της Ιτέας, όπου προβλέπεται η κατασκευή νέου ισόπεδου κυκλικού κόμβου για την ασφαλή σύνδεση της Ν.Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου με την οδό που αποτελεί την δυτική είσοδο–έξοδο της Ιτέας προς νότο και το βιοτεχνικό πάρκο του Βάλτου μαζί με τον μελλοντικό περιφερειακό της Ιτέας προς βορρά. Η περιοχή του έργου ευρίσκεται επί της Ν.Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου στην δυτική έξοδο της Ιτέας.
Το μήκος της επέμβασης επί της Ν.Ε.Ο. υπολογίζεται σε 380μ περίπου και 535μ τα μήκη των κλάδων. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, αφορούν την κατασκευή έργων οδοποιίας (του κόμβου και των κλάδων αυτού), αποχέτευσης ομβρίων, σήμανσης – ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού. Εκτιμάται ότι για την κατασκευή του έργου θα απαιτηθούν πρόσθετες απαλλοτριώσεις της τάξης των 11στρεμμάτων. Το μήκος της επέμβασης επί της Ν.Ε.Ο. υπολογίζεται σε 380μ περίπου και 535μ τα μήκη των κλάδων. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, αφορούν την κατασκευή έργων οδοποιίας (του κόμβου και των κλάδων αυτού), αποχέτευσης ομβρίων, σήμανσης–ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού.
Η μελέτη ολοκληρώνεται από την τεχνική υπηρεσία της Π.Ε. Φωκίδας και στέλνεται εντός μήνα για αδειοδότηση. Το έργο χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
4.Διαμόρφωση Χώρου Στάθμευσης Βαρέων Οχημάτων στη Δ.Ε. Άμφισσας. Προϋπολογισμού 442.500 ευρώ.
Ένα επίσης ώριμο και σημαντικό έργο για την πόλη της Άμφισσας, εντάσσεται προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το έργο αφορά την δημιουργία χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων σε ακίνητο 13 στρεμμάτων του Δήμου Δελφών πλησίον της βιομηχανικής περιοχής Άμφισσας στη θέση «Νησί-Κουμπούλοι. Η μελέτη συντάχτηκε από τον Δήμο Δελφών. Οι 93 θέσεις στάθμευσης σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν διαφορετικά είδη οχημάτων πχ. λεωφορεία, φορτηγά, ρυμουλκούμενα κτλ. Η πόλη της Άμφισσας στερείται χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως που εξυπηρετούν κυρίως τις Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις της περιοχής δημιουργούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς αυτά σταθμεύουν ανεξέλεγκτα στους δρόμους της πόλης. Η δημιουργία χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων αναμένεται να βελτιώσει την κυκλοφορία οχημάτων στην πόλη και να αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.
Το έργο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ η δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Δελφών, μετά από προγραμματική σύμβαση.
Επίσης στο ίδιο περιφερειακό συμβούλιο προτείνεται η έγκριση των παρακάτω προγραμματικών συμβάσεων.
1.Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης και παραρτήματος αυτής με την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, για το έργο: Τεχνική υποστήριξη για την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης της παλαιάς γέφυρας Μόρνου και αποκατάστασης αυτής ΠΕ Φωκίδας», εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Το έργο χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων που αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ (Περιφερειακοί ΚΑΠ), προϋπολογισμού 76.000 ευρώ.
Η Πράξη αποσκοπεί στον προσδιορισμό των απαιτουμένων επεμβάσεων στην γέφυρα, ώστε αυτή να φέρει με ασφάλεια τα κυκλοφοριακά και σεισμικά φορτία. Η παλαιά γέφυρα Μόρνου, φέρει πυκνή κυκλοφορία, δεδομένου ότι εξυπηρετεί την κίνηση της Επαρχιακής οδού από τη Ναύπακτο προς όλους τους οικισμούς της ορεινής Ναυπακτίας. Η αύξηση του βαθμού επικινδυνότητας επιτείνεται και από τον αυξημένο σήμερα κυκλοφοριακό φόρτο, σε σχέση με τον αντίστοιχο της περιόδου μελέτης και κατασκευής του έργου, καθώς και από την αντίστοιχη αύξηση του βάρους των οχημάτων μεταξύ των δύο ανωτέρω χρονικών περιόδων.
Είναι γέφυρα με ιδιαίτερο και σπάνιο αρχιτεκτονικό κάλλος, καθόσον κάθε άνοιγμα (μήκους ~45,0μ.) αποτελείται από δύο δίδυμες τοξωτές δοκούς τύπου Vierendeel, με ανηρτημένο από αυτές το κατάστρωμα. Απώτερος σκοπός της παρούσας προγραμματικής σύμβασης είναι η υποστήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την σύνταξη φακέλου μελετών και τευχών δημοπράτησης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ένταξη του έργου της αποκατάστασης της γέφυρας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την δημοπράτησή του.
2.Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης και παραρτήματος αυτής με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης για το έργο: «Υδροδότηση Ορειβατικού Καταφυγείου Βαρδουσίων», εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης προτίθεται να προβεί στην εκτέλεση του έργου ‘’Υδροδότηση ορειβατικού καταφυγίου Βαρδουσίων’’ προϋπολογισμού 21.000,00ε.
Σκοπός του έργου είναι η υδροδότηση του κτιρίου του ορειβατικού καταφυγίου Βαρδουσίων από υδρομάστευση παρακείμενης πηγής στην θέση Πιτιμάλικο της Τοπικής Κοινότητας Αθανασίου Διάκου του Δήμου Δελφών. Η υδρομάστευση θα συλλέγει το νερό πηγής που απορρέει από το πρανές παρακείμενης πλαγιάς σε απόσταση 700 μέτρων από το σημείο υδροδότησης και σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.
Αναλυτικά οι εργασίες περιλαμβάνουν: Εκσκαφή–καθαρισμός πρανών για την ανάδειξη του μετώπου της πηγής (υδρομάστευση), κατασκευή τοίχου από ξηρολιθοδομή χωρίς την χρήση τσιμεντοκονιάματος στο μέτωπο της πηγής συνολικού μήκους 5μ. κατασκευή τάφρου από ελαφρώς οπλισμένο σκυρόδεμα για την συλλογή του νερού από την πηγή. Κατασκευή φρεατίου και δίκτυο σωληνώσεων από το φρεάτιο ως το σημείο υδροδότησης.
Η προτεινόμενη επέμβαση στο κτήριο, θα βελτιώσει τις ανέσεις των χρηστών, θα καταστήσει το κτήριο πιο λειτουργικό και θα δώσει την δυνατότητα στους χρήστες για μια καλύτερη διαβίωση στο βουνό.
Το έργο χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
3.Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης και παραρτήματος αυτής με την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, για το έργο: «Τεχνικός σύμβουλος για την ωρίμανση – υλοποίηση του έργου: Υδραυλική Μελέτη Εγκατάστασης Δικτύου Πυρόσβεσης στον Ελαιώνα Άμφισσας.», εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Το έργο χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ, συνολικού προϋπολογισμού 30.000,00 ευρω (με ΦΠΑ).
Μετά την πυρκαγιά στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας, στις 05 Αυγούστου του 2013, αναδείχθηκε όσο ποτέ η ανάγκη διερεύνησης εναλλακτικών μοντέλων δικτύου πυρόσβεσης. Η προτεινόμενη υπηρεσία αποσκοπεί στη δημιουργία προϋποθέσεων για ένταξη σχετικής δράσης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που θα έχει ως αποτέλεσμα την διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων του συστήματος πυρόσβεσης βάσει α) σεναρίων λειτουργίας του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου τη χρονική περίοδο έναρξης της πυρκαγιάς, αλλά και β) πρόταση σεναρίων με αδειοδοτημένες γεωτρήσεις. Στη μελέτη θα συμπεριληφθούν τρόποι ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος.
Η προτεινόμενη υπηρεσία αποσκοπεί στη δημιουργία προϋποθέσεων για ένταξη σχετικής δράσης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που θα έχει ως αποτέλεσμα την διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων του συστήματος πυρόσβεσης βάσει α) σεναρίων λειτουργίας του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου τη χρονική περίοδο έναρξης της πυρκαγιάς, αλλά και β) πρόταση σεναρίων με αδειοδοτημένες γεωτρήσεις.
Στη μελέτη θα συμπεριληφθούν τρόποι ασφαλούς λειτουργίας του συστήματος.
Το τεχνικό αντικείμενο αφορά: Στην διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων του συστήματος πυρόσβεσης βάσει σεναρίων λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου τη χρονική περίοδο έναρξης της πυρκαγιάς. Στην σχηματοποίηση του δικτύου πυρόσβεσης σε όλη την αρδευόμενη έκταση. Στην σύνταξη Εγχειριδίου λειτουργίας του πυροσβεστικού δικτύου.
4.Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης και παραρτήματος αυτής με την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Άμφισσας, για το έργο: «Συντήρηση–Αποκατάσταση της τοιχοποιίας και του ζωγραφικού Διακόσμου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άμφισσας, εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.
Το έργο χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ, συνολικού προϋπολογισμού 42.800,00€ (με ΦΠΑ). Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η υποστήριξη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άμφισσας από την Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε. για την υλοποίηση των εργασιών αποκατάστασης της τοιχοποιίας και του ζωγραφικού διακόσμου του Ιερού Ναού, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες: Αποκατάσταση της συνοχής υποστρώματος και υποστηρίγματος. Στερέωση της ζωγραφικής επιφάνειας, με χρήση ακρυλικού πολυμερούς. Στερέωση της οροφής – μπαγδατί του ναού. Καθαρισμός ζωγραφικής επιφάνειας. Συμπλήρωση απωλειών – αποκατάσταση υποστρώματος. Αισθητική – χρωματική αποκατάσταση.
5.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε. Ο.Τ.Α., της πράξης με τίτλο: «Ανανέωση – επικαιροποίηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία των Ε/Β έργων άρδευσης πεδιάδας Μόρνου», εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης εκ μέρους της Π.Σ.Ε. και ορισμός εκπροσώπου της Π.Σ.Ε. με τον αναπληρωτή του για συμμετοχή στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της υλοποίησης της σύμβασης.
Το έργο χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ, συνολικού προϋπολογισμού 7.000 ευρω (με ΦΠΑ). Η ανατιθέμενη υπηρεσία αποσκοπεί στην ανανέωση και επικαιροποίηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία των Ε/Β έργων άρδευσης πεδιάδας Μόρνου, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές παραμέτρους του έργου και τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.
Στο Μαραθιά Δωρίδας: Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό
Στο Μαραθιά Δωρίδας Βγήκαν μαχαίρια για το λογαριασμό Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο λογαρι…