Home Συνεντεύξεις-Άρθρα «Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 24 Μαΐου, 2019

«Μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο»

 Με την καθαρότητα σκέψης που τη διακρίνει παρά το νεαρό της ηλικίας της η κ. Κατερίνα Καλυβιώτη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος τάσσεται υπέρ των συνεργασιών, ακόμη και αν υπάρχουν ιδεολογικές αντιθέσεις, εξαιρώντας μόνο τους ναζιστές από αυτό τον κανόνα.

Εξάλλου, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της οι εκλογές ολοκληρώνονται και θα πρέπει να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού συνόλου. «Ο γείτονας θα παραμείνει γείτονας, ο συνάδελφος θα παραμείνει συνάδελφος, ο συμπολίτης μας και συνυποψήφιός μας θα συνεχίσει να είναι ο άνθρωπος που θα συναντάμε και θα καλημερίζουμε».

Αναφορικά με την ανάμειξή της ξεκαθαρίζει ότι «οι Νέοι, βασιζόμενοι πάντα στην εμπειρία των μεγαλυτέρων, θα πρέπει να πάρουμε το μέλλον του τόπου στα χέρια μας» και εξηγεί ότι η ιατρική και η πολιτική αποτελούν δυο ανθρωποκεντρικούς τομείς προσφοράς και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο. Στόχος είναι φυσικά να βοηθήσει όλους τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη,  προτείνοντας μέτρα ανακούφισης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αφού –όπως δηλώνει- αγαπά πολύ τον κοινωνικό τομέα του δήμου, μαζί με το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

 

 

Αν σας ρωτήσει κάποιος γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντήσετε;

 

Προέρχομαι από μία οικογένεια πάππου προς πάππου με περγαμηνές στην κοινωνική προσφορά, στην τιμιότητα, στην αξιοπρέπεια και τη βοήθεια στον συνάνθρωπο. Αυτές τις αρχές ενστερνίστηκα και με αυτές πορεύομαι, συνεπώς, οι συνδημότες μου να είναι σίγουροι ότι είμαι ένας άνθρωπος κάθετα αντίθετος σε φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας όπως επίσης και ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. Διότι ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που βάζουν το κοινό συμφέρον πάνω από την ιδιοτέλεια. Διότι είμαι αποφασισμένη να βοηθήσω – μέσα στα πλαίσια του νόμου και των δυνατοτήτων του Δήμου μας – όλους τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μου που έχουν ανάγκη προτείνοντας μέτρα ανακούφισης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Τέλος διότι εμείς οι Νέοι, βασιζόμενοι πάντα στην εμπειρία των μεγαλυτέρων, θα πρέπει να πάρουμε το μέλλον του τόπου στα χέρια μας.

 

Τι θέλετε να αλλάξει και τι θα παλέψετε να αλλάξει στην περιοχή μας, είτε εκλεγείτε, είτε όχι;

 

 Όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου θα παλέψω για ένα Δήμο καθαρό, που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο στον οποίο οι συμπολίτες μου θα έχουν την ιατρική περίθαλψη και πρόνοια που τους αρμόζει.

 

Ως επιστήμονας έχετε μπροστά σας δρόμο. Θα αφήνατε την ιατρική για πολιτική καριέρα;

 

  Η ιατρική είναι η πρώτη μου αγάπη ενώ η πολιτική ήταν και είναι για μένα ένας απρόσμενος έρωτας. Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα άξιων και επιφανών ιατρών που κατάφεραν μέσα από σκληρή δουλειά και στερήσεις να συνδυάσουν και τα δύο. Για μένα και τα δύο αποτελούν ανθρωποκεντρικούς τομείς προσφοράς και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο. Η ιατρική είναι λειτούργημα όπως θα έπρεπε να αποτελεί και η πολιτική. Νομίζω ότι μέσω και των δύο μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και πιο ευτυχισμένο.

 

Που οριοθετείτε τα ιδεολογικά σας όρια; Αν ο επικεφαλής σας αποφασίσει μετεκλογικά, ελέω Κλεισθένη, να συνεργαστεί με μια παράταξη με την οποία διαφωνείτε κάθετα, πως θα το αντιμετωπίσετε;

 

 Η ανάγκη μιας δημιουργικής σύνθεσης και συνεργασίας την οποία επιβάλει η απλή αναλογική του «Κλεισθένη» με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Ακόμη και αν ιδεολογικά – εκτός των ναζιστών – είμαστε αντίθετοι με κάποιον επιβάλλεται και γνώμη μου είναι ότι μπορούν να βρεθούν κοινές συνιστώσες για κοινή δράση πάντα για το καλό του τόπου μας. Άλλωστε όλοι οι συνδυασμοί αλλά και οι συνυποψήφιοι μας το καλό του τόπου ευαγγελίζονται και θέλω να πιστεύω ότι και το επιθυμούν.

 

Ποιον τομέα από τα πεδία ενασχόλησης ενός δήμου αγαπάτε περισσότερο;

 

Τον Κοινωνικό τομέα, χωρίς όμως να παραβλέπω και τον τομέα του Περιβάλλοντος και του Αθλητισμού.

 

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν νέο άνθρωπο που κατεβαίνει για πρώτη φορά και σε έναν μεγαλύτερο, που όμως εξίσου κάνει το ντεμπούτο του στα κοινά;

 

 Ο νέος εκ φύσεως είναι πιο δραστήριος και πιο δημιουργικός, βέβαια δεν πρέπει να παραβλέψουμε την εμπειρία ζωής και τις προσλαμβάνουσες που έχει ένας μεγαλύτερος από εμάς. Νομίζω ότι και οι δύο από την μεριά τους μπορούν να προσφέρουν σε διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης.

 

Κατά την προεκλογική περίοδο έγιναν πράγματα που σας ενόχλησαν;

 

Οι εκλογές που αποτελούν την ύψιστη διαδικασία του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος είναι μια πολύ ζωντανή διαδικασία και στα πλαίσια αυτά θα γίνουν και λάθη και μικροπαρεξηγήσεις ακόμη και σε υποψηφίους του ίδιου συνδυασμού, όμως ας μην ξεχνάμε όπως πολύ εύστοχα έγραψε κάποιος ότι οι εκλογές θα περάσουν, οι σχέσεις όμως θα πρέπει να συνεχίσουν. Ο γείτονας θα παραμείνει γείτονας, ο συνάδερφος θα παραμείνει συνάδερφος, ο συμπολίτης μας και συνυποψήφιός μας θα συνεχίσει να είναι ο άνθρωπος που θα συναντάμε και θα καλημερίζουμε.

Καλή επιτυχία λοιπόν, σε όσους κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα, με ήθος, αξιοπρέπεια, και σεβασμό στην διαφορετική άποψη!

 

Ποια είναι η άποψή σας για τους αντιπάλους σας, δηλαδή τις άλλες παρατάξεις;

 

Ανέφερα και πιο πάνω ότι θέλω να πιστεύω πως όλοι θέλουν το καλό του τόπου μας – μου είναι αδύνατον να διανοηθώ το αντίθετο -  όμως η διαφορά μας έγκειται στο τρόπο και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, την διαφάνεια στις αποφάσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και την διαφορετική φιλοσοφία και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

 

Μια ευχή για την 26η Μαΐου;

 

 Τι άλλο από το να βγει νικητής από την πρώτη Κυριακή  ο συνδυασμός μας έτσι ώστε να μην υπάρξουν διλήμματα του σκαντζόχοιρου αλλά και για να κάνουμε πράξη όλα όσα υποσχεθήκαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνάντηση δικτύωσης ΣΒΘΣΕ με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ…