Home Δήμος Δελφών “Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας”
Δήμος Δελφών - 3 Μαΐου, 2014

“Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας”

“Να αφήσουμε πίσω τη μιζέρια και τη στασιμότητα, την αδράνεια και να πάρουμε ,τις τύχες στα χέρια μας” προέτρεψε τους πολίτες του δήμου Δελφών ο υποψήφιος δήμαρχος κος Παναγιώτης Ταγκαλής κατά τη διάρκεια της χτεσινής ομιλίας του στα εγκαίνεια του εκλογικού του κέντρου στην Άμφισσα.
Αναλυτικά όλη η ομιλία

Αγαπητές Φίλες και αγαπητοί φίλοι,

 
ευχαριστώ που τιμήσατε εμένα και τους συνεργάτες μου στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου,
Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που με οδήγησαν να διεκδικήσω το Δήμο Δελφών,
δυο είναι οι βασικές διαπιστώσεις στις οποίες όλοι μας θα συμφωνήσουμε
Η πρώτη είναι ότι Δήμος μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς. Δεν είναι μόνο ότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα, είναι ότι κατέχουμε όλα μα όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να βγει ο Δήμος μας από την κρίση
Η δεύτερη διαπίστωση έχει να κάνει με εμάς τους ανθρώπους, οι οποίοι είμαστε όλοι προϊόν των επιλογών μας και  δημιουργούμε μια κοινωνία  κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή μας.
Συνάντησα ανθρώπους που πονάνε και αγαπάνε για τον τόπο τους, που αγωνιούν για το μέλλον τους, για το μέλλον των παιδιών τους,  ανθρώπους  που θέλουν  να κάνουν τη διαφορά, που αντιστέκονται, που ξέρουν ότι η αλλαγή θα έρθει μόνο από κάτω προς τα πάνω. Σήμερα είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.
Αυτό που ζητάνε οι Πολίτες του Δήμου μας σε κάθε γωνιά του είναι να αφήσουμε πίσω τη μιζέρια και τη στασιμότητα, την αδράνεια και να πάρουμε ,τις τύχες στα χέρια μας.
Και αυτό ξεκινά και δρομολογείται από την αυτοδιοίκηση .Από εδώ που η πολιτική αξιολογείται με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Από δω που το έργο και ο τρόπος που πολιτεύεται ο καθένας, αξιολογείται καθημερινά
Στην Άμφισσα στην καρδιά του δήμου μας ενωνόμαστε, ελπίζοντας σε μια πορεία για την πολυπόθητη ανάπτυξη.
Και αυτό είναι το σήμα του συνδυασμού μας
 Το σήμα μας απεικονίζει όλο το δήμο μας και τις οκτώ Δημοτικές ενότητες ενωμένες σε μία,  γιατί ενώ η καθεμιά έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, έχει τις δικές της δυνατότητες ανάπτυξης  όλοι όμως μαζί  ενωμένοι οφείλουμε να λειτουργούμε συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά. Ομοίως και για τους ανθρώπους, τους συμπολίτες μας.  Και αυτό απεικονίζει το σήμα μας, με μια σύγχρονη απεικόνιση που παραπέμπει στη δική μας αντίληψη.

Φίλες και Φίλοι,

Ο Συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά βάζουμε τον πήχη ψηλά, χωρίς να μηδενίζουμε  τη συνεισφορά κανενός, χωρίς Πολιτική αμνησία.
Ζητάμε, όμως σήμερα τη στήριξή σας,  όχι για να κάνουμε μια ρηχή και χωρίς έμπνευση διαχείριση. Η περίοδος που διανύουμε μπορεί να είναι δύσκολη, είναι, όμως η κατάλληλη για να χαράξουμε το νέο όραμα της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής προόδου για τον τόπο μας.
Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να αλλάξουμε τον τόπο μας, κι αυτό μπορούμε να το κάνουμε αρκεί να συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις:
1.Να γκρεμίσουμε επιτέλους  τα πολιτικά τείχη,
όλοι μας από κάποιο πολιτικό χώρο προερχόμαστε, όμως σημασία σήμερα έχει να γνωρίζουμε που πάμε και πως θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματά μας, κι αυτό απαιτεί συναίνεση και υπερβάσεις, όχι περιχαρακώσεις και αποκλεισμούς, ουδείς άλλωστε έχει το μονοπώλιο της ευαισθησίας και της αγάπης για τον τόπο.
2.Να μιλήσουμε με ρεαλισμό να μιλήσουμε επιτέλους τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς καινές υποσχέσεις και κούφια λόγια, χωρίς θεωρία και ευχολόγια,  με ένα κοστολογημένο και με σαφείς προτεραιότητες πρόγραμμα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Πρέπει να έχουμε θάρρος και βούληση για πραγμάτωση όλων αυτών. Πρέπει να αναζητήσουμε το δρόμο της αλληλεγγύης, της συμπληρωματικότητας και των αξιών που ‘χάθηκαν’ διαμέσου της πορείας της Αυτοδιοίκησης τις τελευταίες δεκαετίες. Πρέπει να γίνει ορθή διάγνωση των αναπτυξιακών μας δυνατοτήτων και προοπτικών, ώστε να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη, οικονομική και κοινωνική εξέλιξη. Προτιμούμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι.
3.Να υπάρχει μια δυνατή ομάδα εργασίας μια σύνθεση ικανών συνεργατών,  σύνθεση ανθρώπων με τεχνογνωσία, με φρέσκιες ιδέες με δυναμισμό, με βούληση, με κοινά χαρακτηριστικά και κυρίως με εμπειρία,
γιατί καλές προθέσεις μπορεί να έχουμε πολλοί,  ιδέες επίσης, σημασία όμως έχει το  πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε,
 Ο Δήμος Δελφών θα διοικηθεί από ανθρώπους άπειρους, θεωρητικούς και χωρίς ρεαλιστικούς στόχους προσαρμοσμένους στα οικονομικά δεδομένα της εποχής, ρισκάροντας το μέλλον του ή θα διοικηθεί από ανθρώπους με ικανότητα, τεχνοκρατική αντίληψη σε συνδυασμό με εμπειρία;
Αυτό είναι και το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών και το οποίο καλείστε να επιλέξετε την 18η  Μαΐου 2014.
Αυτή η ώρα δεν είναι για δοκιμές!
Αυτός ο Δήμος χρειάζεται , όσο ποτέ άλλοτε, ανθρώπους που με τον τρόπο λειτουργίας τους μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ενώνουν, να δουλεύουν και να παράγουν έργο για τους πολίτες που εκπροσωπούν.
Να επιδιώκουν συνεχώς να τους κρατούν ενήμερους. Ενεργούς και συμμέτοχους. Να τους υπολογίζουν και να τους σέβονται. Να προσπαθούν μαζί τους για την ανάπτυξη του τόπου τους.
Χρειάζεται ανθρώπους που να έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα δεν κρύβονται. Μπαίνουν μπροστά και παλεύουν. Στην πρώτη γραμμή της μάχης. Διεκδικώντας το δίκαιο για τον τόπο τους.
Χρειάζεται ανθρώπους που να έχουν αποδείξει  ότι συμπεριφέρονται δίκαια. Ισότιμα και ισοβαρώς για όλα τα χωριά  και τις πόλεις του Δήμου μας.
Ο συνδυασμός μας διαθέτει όλα τα εχέγγυα για τη εξασφάλιση του μέλλοντος του δικού μας και των παιδιών μας, μέσα από συστηματική, μεθοδική δουλειά, με αρχές και όραμα.
Όλοι εμείς που ζητάμε τη στήριξή σας, έχουμε ως σύνθημα την ομόνοια, τη σύμπνοια, τη συμπόρευση και την διαφορετικότητα στην άποψη, τη γόνιμη αντιπαράθεση.
αυτή την ομάδα εργασίας έχω την χαρά και τιμή να σας παρουσιάσω σήμερα στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.
Με κάποιους συνεργάτες είχα την τιμή να συνεργαστώ, με κάποιους έχουμε βρεθεί εντός εισαγωγικών αντίπαλοι, όμως μας έφερε κοντά  η αλληλοεκτίμηση και  η αγάπη για τον τόπο,
‘γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν’

 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…