Home Δήμος Δελφών Μια ιδιωτική επίσκεψη με “καυτό” πολιτικό περιεχόμενο
Δήμος Δελφών - 17 Ιανουαρίου, 2018

Μια ιδιωτική επίσκεψη με “καυτό” πολιτικό περιεχόμενο

-Γιατί ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ ήρθε σε ιδιωτική –υποτίθεται- επίσκεψη και κοινοποίησε πολιτικά ραντεβού; 
-Γιατί δεν είδε την πρώην Βουλευτή κ. Ασπασία Μανδρέκα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσαγούνο, τους περιφερειακούς συμβούλους της ΝΔ και τους πρώην Δημάρχους κ. Νικο Φουσέκη και Θανάση Μανανά;
-Τι σηματοδοτεί η συνάντησή του με τον Δήμαρχο κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο και ποια τα οφέλη της επίσκεψης για τον κ. Χαλιορή;
 

Πηγή: Έντυπη έκδοση της ΩτΦ

 Μια επίσκεψη που λόγω των εορτών πέρασε στα ψιλά της ειδησεογραφίας, αν και είχε πολύ ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο, ήταν αυτή του Συμβούλου του προέδρου της ΝΔ κ. Μακάριου Λαζαρίδη στη Φωκίδα, ο οποίος “ξεναγήθηκε”, όπως φάνηκε,  από τον πολιτευτή κ. Κωνσταντίνο Χαλιορή. 

 
Γράφει ο aixmiros
για την ΩτΦ
 
Μόνο ιδιωτική δεν ήταν
 
Εκ πρώτης όψεως η εν λόγω επίσκεψη φαίνεται ιδιωτική. Τι ποιο φυσικό από το να θελήσει ένα πολιτικό πρόσωπο να περάσει λίγες μέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης από την καθημερινότητά του και μάλιστα να κάνει μια βόλτα οικογενειακά. Είναι όμως έτσι; 
Προφανώς και όχι! Ένας άνθρωπος που πάει κάποιου ιδιωτικά, βλέπει τους φίλους του, βγαίνει μαζί τους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν «σπρώχνει δημοσιεύματα» από επιλεκτικές επαφές του με πολιτικά πρόσωπα. 
Στις 28 Δεκεμβρίου μάλιστα  είδαμε δημοσίευμα σε τοπικό site της Δωρίδας με πλήρη αναφορά στην επίσκεψη και φωτογραφίες από τις πολιτικές επαφές. Οι εν λόγω φωτογραφίες μάλιστα δεν αναρτήθηκαν από τον ίδιο στο προσωπικό του προφίλ στο facebook και άρα εστάλησαν για το «αποκλειστικό». Όλα αυτά συντείνουν ότι κάποιος είχε λόγο να δημοσιοποιήσει αυτές τις επαφές, προφανώς με τις ευλογίες του κ. Λαζαρίδη, πιθανόν και του πολιτικού του προϊσταμένου κ. Μητσοτάκη. 
 
Η σημασία των  επαφών του
 
Ο κ. Λαζαρίδης στο εν λόγω δημοσίευμα φέρεται να επισκέφθηκε για τρίτη φορά το 2017 τη Φωκίδα, πάντα επιλέγοντας την Αγόριανη και πάντα συνοδευόμενος από τον κ Χαλιορή, ο οποίος αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων το «δυνατό χαρτί» της ΝΔ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κ. Χαλιορής –και οφείλουμε να το πούμε αυτό- έχει κινηθεί αυτά τα χρόνια με τέτοιο τρόπο που έχει ανεβάσει τις πολιτικές του μετοχές, τόσο στη Φωκίδα, όσο και στα κεντρικά του κόμματός του. Σε αυτό συντείνει και η στενή του σχέση με το Δήμαρχο κ.Θανάση Παναγιωτόπουλο και πολλά μέλη της Δημοτικής Αρχής, την οποία δεν σταματάει να βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί. 
Επανερχόμενοι στο θέμα μας, η παρουσία του κ. Λαζαρίδη ισχυροποιεί την πολιτική θέση του κ. Χαλιορή και δείχνει πως επί προεδρίας και πιθανόν αυριανής πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό.
Η επαφή του κ. Λαζαρίδη με τον π.υφυπουργό κ. Γιάννη Μπούγα είναι απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη, αφού οι δυο άντρες συνδέονται με στενή φιλία, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν συνεργάστηκαν άριστα για την εκλογή του κ.Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι η δημοσιοποίηση της συνάντησης, μια πράξη που περνά σαφές πολιτικό μήνυμα. 
Ανάμεσα σε αυτούς που είδε είναι και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα ΕΣΠΑ, του Δημάρχου Δωρίδας κ. Γιώργου Καπεντζώνη, κ. Νώντας Τριβήλος, στενός φίλος του κ. Χαλιορή. 
 
Επιλογή της ΝΔ ο νύν Δήμαρχος
 
Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η επαφή του κ. Λαζαρίδη με τον νύν Δήμαρχο κ. Θανάση Παναγιωτόπουλο και μάλιστα στο Δημαρχείο, κάνοντας πολλούς να μιλούν ήδη για ενδεχόμενη συνεργασία της ΝΔ με τον κ. Παναγιωτόπουλο στις επερχόμενες εκλογές. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η δημοσιοποίηση αυτής της επαφής και όσα σηματοδοτεί αυτή η συνάντηση, δεν πέρασαν απαρατήρητα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ευρύτερου κεντρώου χώρου. Ο Δήμαρχος Δελφών φαίνεται σε μια ώρα να διένυσε μερικά χιλιόμετρα ακόμη απόστασης στις σχέσεις του με την κεντροαριστερά.
 
Οι αποκλεισμένοι
 
Ο κ. Λαζαρίδης όμως δε μιλάει μόνο μέσα από τις επαφές του, αλλά κυρίως από αυτούς που δεν είδε. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσε ότι δεν συναντήθηκε με την π.Βουλευτή κ. Ασπασία Μανδρέκα, η οποία επί δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις κράτησε την πρωτιά της και έφερε ένα από τα υψηλότερα πανελλαδικά ποσοστά για τη ΝΔ. 
Εξάλλου, από μια ισχυρή τάση της ΝΔ διαρρέεται ότι η κ. Μανδρέκα «κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο, ενώ αυτές οι διαρροές έχουν αποτυπωθεί και σε δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου που είναι κοντά στο κόμμα. 
Ανάμεσα σε αυτούς που δεν είδε είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βαγγέλης Κατσαγούνος, όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΝΔ, οι π.Δήμαρχοι Δελφών κ. Νίκος Φουσέκης και κ.Θανάσης Μανανάς, όπως και οι αντιδήμαρχοι της Δωρίδας που πρόσκεινται στη ΝΔ.
 
Το πολιτικό μήνυμα
 
Το συμπέρασμα που ανάγεται με βάση το δημοσίευμα που διέρρευσαν είναι ότι οι κ. Χαλιορής και Μπούγας έχουν κατοχυρώσει τη θέση τους στο εθνικό ψηφοδέλτιο, αλλά και ο νυν Δήμαρχος όλα δείχνουν ότι στηρίζεται απευθείας από το στενό πυρήνα του προεδρικού περιβάλλοντος. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…