Home Πολιτικά - Φωκίδα Με τα χίλια βάσανα τα άτομα που προσλήφθηκαν για το κέντρο αποκατάστασης μεταφέρθηκαν στο χώρο του Μένουν άπραγα για «διαδικαστικούς λόγους»
Πολιτικά - Φωκίδα - 12 Ιουνίου, 2019

Με τα χίλια βάσανα τα άτομα που προσλήφθηκαν για το κέντρο αποκατάστασης μεταφέρθηκαν στο χώρο του Μένουν άπραγα για «διαδικαστικούς λόγους»

 Με τα χίλια βάσανα τα άτομα που προσλήφθηκαν για το κέντρο αποκατάστασης μεταφέρθηκαν στο χώρο του

Μένουν άπραγα για «διαδικαστικούς λόγους»

-Ψάχνουν να βρουν τον τρόπο που θα καλύπτονται οι θεραπείες, πέντε μήνες μετά την τοποθέτηση των προσληφθέντων!

 

Όλα ανάποδα γίνονται σε ότι αφορά την προετοιμασία του Κέντρου Αποκατάστασης (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), καθώς μπορεί να έχει προσληφθεί το προσωπικό από την 1/2/2019, αλλά μόλις πριν λίγες μέρες εγκαταστάθηκε στις εγκαταστάσεις του κέντρου, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κέντρο αποκτά προσωπικό, αλλά δεν ανοίγει τις πύλες του και μάλλον δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Αιτία που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να παρέχει υπηρεσίες είναι ότι δεν έχουν βρει τον τρόπο που θα «αμείβεται» το Κέντρο για αυτές τις θεραπείες.  Για την ακρίβεια ακόμη ψάχνουν αν θα καλύπτονται από τα ταμεία ή θα προχωρήσουν με κάποιον άλλο τρόπο.

Τώρα βεβαίως, αν ρωτήσουν κάποιον αρμόδιο, γιατί αυτά τα «διαδικαστικά μπλεξίματα» δεν προηγήθηκαν, ώστε να μην προσληφθεί το προσωπικό χωρίς να έχει αντικείμενο, μάλλον η απάντηση θα είναι τρικυμιώδεις, όπως και η παροιμιώδης κοροϊδία των αρμοδίων που έκαναν τις προσλήψεις, από ότι φαίνεται, για καθαρά προεκλογικούς λόγους!

Το Κέντρο υποτίθεται ότι είναι υπό σχεδιασμό, αλλά οι προσλήψεις έγιναν, οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν και οι δικαιούχοι δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες παρά τα χρόνια που περίμεναν να ανοίξει! Μοναδική εξαίρεση οι ασθενείς που κουράριζαν κάποιες ειδικότητες που είναι μόνιμοι υπάλληλοι του νοσοκομείου και που συνεχίζουν τις θεραπείες τους στο χώρο του Κέντρου.

Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και η δομή της Ψυχιατρικής, η οποία έχει μετακομίσει στον Α όροφο.

Το δίλημμα που εντέχνως δε, καλλιεργούν κάποιοι στους δικαιούχους του κέντρου και τις οικογένειές τους είναι τι θα απογίνει με την αλλαγή κυβέρνησης και αν οι επόμενοι θα το κρατήσουν ανοικτό. Για να μπει όμως κάποιος σε αυτό το δίλημμα, βασική προϋπόθεση είναι να το ανοίξουν οι προηγούμενοι. Στις λίγες μέρες που απομένουν ως τις εκλογές, μένει να δούμε, αν και με ποιο τρόπο θα ξεπεραστούν αυτά τα «διαδικαστικά προβλήματα».

Υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία του Κέντρου είναι βαριά και πάει αρκετά πίσω. Σχεδιάστηκε να λειτουργήσει ως Κέντρο Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία. Τα Κέντρα Στήριξης, είναι ανοικτές δομές κοινωνικής φροντίδας που απευθύνονται σε όλα τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους. Διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και λειτουργούν στο πλαίσιο των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης, εκπαίδευσης, υποστήριξης και αποκατάστασης στα άτομα με αναπηρίες και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Στόχος τους είναι η ανάπτυξη προγραμμάτων και η παροχή υπηρεσιών για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρίες σε όλες τις εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από θέματα αναπηρίας όπως η έρευνα για την ανάπτυξη νέων πολιτικών και προγραμμάτων σε τοπικό επίπεδο είναι ένας ακόμη άξονας δράσης τους.

Παρέχουν συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, υπηρεσίες αποκατάστασης, επαγγελματικό προσανατολισμό, κατάρτιση, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία.

Παρέχουν πληροφόρηση για θέματα αναπηρίας, για φορείς και υπηρεσίες καθώς και ενημέρωση για παροχές και επιδόματα. Σε ειδικές περιπτώσεις παρέχουν και υπηρεσίες σύντομης φιλοξενίας στους ειδικά διαμορφωμένους ξενώνες.

Και ενώ όλα αυτά θα μπορούσαν στα άτομα με αναπηρίες να παρέχονται εντελώς δωρεάν, αν λειτουργούσε το Κέντρο, το υπουργείο δείχνει από το 2005 που ολοκληρώθηκε να μην ενδιαφέρεται για ένα έργο, στο οποίο δαπανήθηκαν 1.060.000 ευρώ για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο Έργο 100 χλδ ε με νέο θέατρο …